Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochana Małgosia zabierze go na prześwietlenie. Skubisiowi potrzeba funduszy. Może ktoś mógłby zrobić bazarek jakiś? Może ktoś umie piec ciasteczka dla psów - można by choćby takie rzeczy sprzedać na bazarku.
Porozsyłajcie też wątek, mamy nadzieję że uda się dozbierać jeszcze trochę deklaracji stałych (jeśli na pierwszej są wszystkie stale deklaracje to [B]brakuje 115 zł miesięcznie[/B])

Lika, dzięki

Posted

Wpłynęło [B]40zł.[/B] od cioci [B]pom-pon[/B] :loveu:

W skarpecie Skubisia jest 190zł.

Jeśli ktoś chciałby podarować coś na bazarek dla Skubisia to mogę wystawić.

Posted

Przeswietlenie bylo dzisiaj.
Pojechalismy po 18 tej, naczekalismy sie dluuuuugoooo.... ale jest.
Pan doktor nic szczegolowo nie powiedzial, bo nie chce sie wtracac w czyjes leczenie ... jak sie wyrazil :razz:.
Ale powiedzial, ze sa widoczne zmiany :shake:.
Jutro jade z Dylanka do naszej pani doktor i zabiore zdjecie Skubisia.
Powie nam dokladnie, co to za zmiany sa widoczne i co mozna z tym dalej zrobic ........
Biedny pies .......... jesli czeka go operacja , to ..... cholera ..... kto mu to zrobil :-( ?????????

Posted

Jestem laikiem i nie znam sie na tym zupelnioe, ale sama patrzac na zdjecie , widze, ze sa jakies roznice w budowie czesci nosowej ... a moze to zatoki .... nie mam pojecia, ale to widoczne .... niestety....

Posted

[quote name='zuziaM']Jestem laikiem i nie znam sie na tym zupelnioe, ale sama patrzac na zdjecie , widze, ze sa jakies roznice w budowie czesci nosowej ... a moze to zatoki .... nie mam pojecia, ale to widoczne .... niestety....[/QUOTE]

Z tej jednej strony?

Posted

No wiesz , trudno mi powiedziec z ktorej, bo nawet nie wiem, jak to zdjecie sie oglada ...... ktora strona prawa, a ktora lewa ...
I nie potrafie powiedziec, co jest zmienione ... czy kosci, czy zatoki, czy jeszcze cos innego ... nie mam pojecia.
Ale jutro bede juz madrzejsza.....

Posted

A czy te zmiany to po tej samej stronie co to oczko jest co myśleliśmy że go nie ma ?
Może tam w schronisku ten większy pies co z nim był , miał z nim jakieś spięcie.
Ale z drugiej strony to chyba raczej niemożliwe żeby mu kość w przegrodzie nosowej zmiażdżył, chyba że tam są chrząstki, nie znam się, a może to jeszcze wcześniej było, i człowiek mu to zrobił jakimś ciężkim narzędziem albo mocnym kopniakiem.

Chyba że to może być wrodzone ?

I teraz tak sobie jeszcze myślę, że ten jego domek co nie wypalił to jednak nie miał szans żeby go z tego katarku wyleczyć.

Posted

Jestem. Zmiany sa widoczne.
Najprawdopodobniej zostal uderzony w lewa czesc nosa ( pyszczka ). Nastapilo pekniecie chrzastek i przemieszczenie na prawa czesc. To spowodowalo zawezenie prawej strony czesci nosowej.
To jakby skrzywiona przegroda nosowa.
Jedna ( prawa ) czesc jest slabo drozna, stad ta zapchana dziurka.
Najprawdopodobniej stworzyl sie stan zapalny poprzez zaleganie kurzu, pylkow, drobnych nasionek i innych drobinek, ktore nie moga latwo znalezc ujscia. Moze nawet jakies drobne odpryski chrzastki tam sa jeszcze. I nosek jest zatkany.
O operacji nie bylo mowy. Ale o dalszym leczeniu przeciwzapalnym. trzeba jednak zrobic przerwe po ostatnio podawanych lekach, bo nie chcemy Skubisiowi rozwalic watroby. Bede to obserwowala i mam czyscic nosek. A za jakis czas kolejna seria lekow.

Posted

no to coś się zaczyna wyjaśniać..... nieźle musiał w ten łepek oberwać skoro i oko i przegroda nosowa..... czy inny pies mógł mu to zrobić...?? no ręce mi opadły po raz kolejny :(

Posted

Dzwonila do mnie leni...... Miala telefon w sprawie Skubisia. Maja zadzwonic do mnie jeszcze.
Byc moze wiec Skubis bedzie mial domek ....... ale poczekajmy , co panstwo powiedza na to, co wyszlo ostatnio ze Skubisiem i jego noskiem.
Jesli to im nie bedzie przeszkadazalo, to kto wie ....