leni356 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 To potrzebujemy nowe zdjęcia do ogłoszeń. Może Małgosi się uda pstryknąć jutro jakieś fotki Skubiemu? Quote
Mantis Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Doleciały następne przelewy :) kosu32 - 20zł. haliza - 15zł. agata51 - 20zł. pom-pon - 50zł. Skubiś dziękuje :loveu: Quote
agata51 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Skubisiu, zdrowiej szybciutko i do domku mykaj! Quote
danal1983 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 czy na konto kudlaczowej skarpety mam wplacic pieniazki? Quote
Mantis Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 danal1983, przepraszam, Dogo ciągle szwankuje i widocznie pw nie dotarło. Wyślę jeszcze raz numer konta. Dziękuję :) Quote
zuziaM Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Skubi jest swietnym psiakiem. Jest naprawde spokojny .... super na spacerkach, idzie ladnie. Zupelnie nie reaguje na wszystkie latajace wokol niego psiaki. Cieszy sie bardzo na spacery ... podskakuje tak smiesznie wtedy .... Objawy choroby juz przeszly. Chociaz dzisiaj jeszcze sobie kichnal. Ale juz nie krwawil przy tym z noska, jak to bylo poprzednio. Nosek juz jest czysty, nie ma zadnych wyciekow. Nareszcie normalnie i lekko Skubi moze oddychac. Leki jeszcze jutro i koniec. Podaje tez syrop na kaszel, chociaz slyszalam kaszel tylko raz. Ale kilka dni nie zaszkodzi, a moze mu ulzyc. Quote
Onaa Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Nie wiem czy już to gdzieś pisało ale czy wiadomo czy on ma faktycznie 7 lat ? No i czekamy na jakieś zdjęcia :). A jak do innych psów, do kolegów z boksów obok ? Quote
zuziaM Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Pisalam juz wczesniej, jak sie zachowuje w kojcu. Jak dostaje jedzenie, to potrafi warknac na sasiadki obok i doskoczyc do siatki. Zdjecia beda, jak sie troszke ociepli. Aparat nie wytrzyma mrozu, a i moje rece bez rekawic pewnie tez..... Quote
zuziaM Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Pisalam juz wczesniej, jak sie zachowuje w kojcu. Jak dostaje jedzenie, to potrafi warknac na sasiadki obok i doskoczyc do siatki. Zdjecia beda, jak sie troszke ociepli. Aparat nie wytrzyma mrozu, a i moje rece bez rekawic pewnie tez... . Quote
zuziaM Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Tych kilka zrobilam ilka dni temu, przy okazji robienia innemu psiakowi. Na jednym widac nawet krewke pod noskiem i w ogole, jak wygladal nochal Skubisia. Quote
Onaa Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Jaki Skubiś jest słodki, a jak tą łapinką prosi :roll:. Dziwny ma tylko ten ogonek, taki jakby 3/4. A jak wygląda sprawa z oczkiem, trzeba je zaszyć ? Quote
leni356 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Śliczna mordka. Jak dobrze że już prawie całkiem zdrowy Quote
rita60 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 [quote name='Dogo07']Jaki Skubiś jest słodki, a jak tą łapinką prosi :roll:. Dziwny ma tylko ten ogonek, taki jakby 3/4. A jak wygląda sprawa z oczkiem, trzeba je zaszyć ?[/QUOTE] Tez zwrociłam uwage na ten ogonek,wyglada jakby był kopiowany,pewnie był sprzedany jako rasowy i nie spełnił wymagan:shake: Quote
kosu32 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Piękny jest Skubi :) Żeby teraz tylko szybko doszedł do siebie a później domek - upragniony domek dla Niego :) Quote
zuziaM Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Ogonek Skubisia byl na pewno obcinany ..... pani doktor ogladala go specjalnie, zeby sie dowiedziec, czy taki smieszny krotki ma od urodzenia ..... ale niestety ... obciety .... Skubis dzisiaj jeszcze rano kichal. Zadzwonie jutro do pani doktor, zeby zapytac, co zrobic jeszcze, zeby mu po tym kichaniu krewka z noska nie leciala. Moze nawet bedzie trzeba jeszcze raz pojechac do gabinetu .... Zobaczymy. Quote
zuziaM Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Ach.... zapomnialam napisac, ze 1 marca wplynelo 150,- zl dla Skubisia. Dziekuje. Quote
kosu32 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Zuziu - może jednak warto by wet zbadał go ponownie i zaapliwkował mu kolejne leki. Poproś również by dokładnie pooglądał jego oczko i wypowiedział się w tym temacie (szyć, nie szyć itd). Quote
Certusowa Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Ja bym z duzym prawdopodobienstwem uwazam, ze Skubi moze byc mixem Airedale Terrier'a. To by tlumaczylo tez taka, a nie inna dlugosc ogona. Jakby go zreszta w/g wzorca podstrzyc, to kto wie. ;) Jego zaczepnosc do zasiatkowiczow tez wskazuje na "terrierowatosc". Jesli sie nie myle, co do jego genow, to Skubi raczej powinien byc jedynym psem jakiegos wlasciciela. Terriery sa inteligentne, pojetne i mozna z nich duzo wydobyc, ale w domu moze niekoniecznie lubic inne psy. Quote
haliza Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Też jestem tego zdania ;) miałam takiego przez 15 lat więc znam ten typ :diabloti:- kochany, inteligentny , pojętny i całe życie próbujący przejąć przywództwo :p .Zdrowiej malutki, musi być doleczony bo wszystko wróci :lol: Quote
leni356 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Jeśli chodzi o doskakiwanie do siatki w czasie jedzenia to robiły tak wszystkie kudłacze, Finniganek na przykład, a z innymi psami żyje w całkowitej zgodzie. Quote
zuziaM Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Dzisiaj nie dam rady podjechac do lekarza.... mam termin rozliczenia miesiecznego w swoim biurze rachunkowym. Jutro z kolei czekam chyba na pana po Lupiego..... Chyba sroda dopiero wchodzi w gre. Robie dzisiaj w ogole wszystkie rozliczenia .... Skubi ma pobyt oplacony ............. do 10.03.2010 Quote
Agmarek Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 To ja od siebie dorzucę jeszcze dla Skubiego 20 zł miesięcznie przez okres pięciu miesięcy. Niestety narazie nie mogę zaoferować więcej :shake: Kasę wpłacę w przyszłym tygodniu. Quote
Recommended Posts