Bolsbokser Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Cyt. z SOS bokserom: [SIZE=4]"Kefir został znaleziony w Krakowie, w drugiej połowie marca, gdy błąkał się pod blokami. Z ulicy trafił do schroniska, teraz jest pod opieką Fundacji SOS bokserom. Jest wesołym, radosnym bokserem, bardzo kontaktowym i serdecznym wobec ludzi. Uwielbia także bawić się z innymi psami. Jest grzeczny, umie chodzić na smyczy, reaguje na polecenia "siad" i "daj łapę", ładnie jeździ samochodem, wie, jak bawić się psimi zabawkami. Ma apetyt i jest smakoszem - wolał gotowane mięso, ale chrupkami eukanuby też nie wzgardził. Nie jest, w przeciwieństwie do większości psów trafiających pod naszą opiekę, chudzielcem, wręcz przeciwnie, wygląda dorodnie. Ma zaniedbany pysk - przebarwienia w fałdach policzkowych, lekki stan zapalny oczu (zaczerwienione), nadziąślaki, ale nieduże. Kefir jest wykastrowany i może już iść do adopcji. 27.08.2009r. Początki pobytu Kefira w jego domu tymczasowym nie były łatwe. Co prawda, z suczkami rezydentkami dogadał się bez problemu, jednak nękały go kłopoty zdrowotne, a także miał w sobie mało z boksera – nie cieszył się tak energicznie jak bokser, brakowało mu żywiołowości, energii. Dzięki troskliwej opiece domu tymczasowego, Kefir wychodzi już na prostą: zapalenie nerek i pęcherza, które przechodził, zostało wyleczone. Pies cierpiał też na problemy skórne i trawienne, które okazały się być wynikiem alergii. Teraz, dzięki odpowiedniej diecie, bokser nabiera ciała i sił. Przestał również wylizywać się i drapać, wyłysiałe wcześniej łapy ładnie pokryły się sierścią. Relacja domu tymczasowego: „Kefirek już zaczyna się rozkręcać, nawet zdarza mu się czasem pobiegać. Cieszy się już na mój widok jak bokser – kręci pupą jak szalony, a jak jestem zajęta trąca pycholem moją rękę, żeby go pogładzić. Jest coraz bardziej kontaktowy i diabelnie posłuszny: spuszczam go ze smyczy na spacerach i jak tylko zawołam, zaraz do mnie wraca. (…) Pięknie prosi – daje łapkę, a także głos, wszystko za sprawą smakołyka :)” W otoczonym miłością Kefirze odżyła również typowo bokserza natura: „Jest coraz weselszy, wita mnie już jak wracam z pracy, nawet uściskiem obu łapek na szyi i daje buziola. Czasem dosłownie „rzuca się w ramiona”.” Kefirek bezproblemowo nawiązuje kontakty z nieznajomymi psami: „Bardzo chce się integrować z psami na osiedlu, tylko nie wszystkie są tak przyjaźnie nastawione jak on :) Nawet zapoznał nowego kolegę Lucky’ego – dalmatyńczyka i się razem przechadzają po lasku. Nie wiem, o czym rozmawiają, bo za cicho sobie mruczą… :)" Kefir może już iść do adopcji, jednak ... wciąż czeka. Quote
Soema Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Jakoś Białasy mają mniej szczęścia :niewiem: Quote
joaaa Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Kefir jest u mnie na tymczasie. Jest super bokserem w zasadzie bezproblemowym. Poza tym, że zdarza mu się załatwić w domu, ma chyba nawyki psa kojcowego, po jedzeniu odchodzi na bok i robi siku. Poza tym w zasadzie nie załatwia si ę w domu. Super nastawiony na człowieka, jest moim cieniem, chętnie się uczy, kocha zabawę i bieganie. I kocha koty. :p Jest mistrzem debilnych min, dawno nie miałam takiego modelu. Niestety, na razie nie zdołałam złapać jego min, za szybko je zmienia. Kefir i Teddy: Kefir, Igo, Kuba i Hudini: Quote
Bolsbokser Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 A w Sobotę mogłabym wpaść ?! Jeśli by to nie przeszkadzało,to bym przyjechała rano i posiedziała sobie z nimi troszkę na powietrzu. Może udałoby mi się uwiecznić te jego debilne miny :razz: Podejrzewam,że nie mniej debilne niż mojego :loveu: PS. Joaaa,jak znasz jeszcze linki do wątków na dogo naszych fundacyjnych boksiów,to napisz mi. Ledwo odszukałam wątek Igo, Porto, nie wspomnę o Pręgusie,któremu założyłam dzisiaj nowy (mam nadzieję,że został już usunięty przez admina, bo byłyby dwa) :eviltong: Quote
joaaa Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Były jeszcze watki Kuby i Denisa, założone kiedyś przezemnie, ale nie mogę ich znaleźć na nowym dogo :( Quote
joaaa Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Były jeszcze watki Kuby, Denisa i jeszcze jakiś, założone kiedyś przezemnie, ale nie mogę ich znaleźć na nowym dogo. :( Quote
Bolsbokser Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Joaaa, założyłam wątek tylko z linkami do boksiowych wątków. Jak coś znajdziesz ważnego - dopisuj. Wszyscy dopisujcie. Quote
Bolsbokser Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Niestety to jedno z niewielu zdjęć,które udało mi się zrobić - awaria. No i nie do końca jestem zachwycona. Później wstawię resztę. Quote
Bolsbokser Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 To nieliczne fotki,które udało mi się zrobić po awarii aparatu :( Quote
joaaa Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Kefirkowi szykuje się nowy dom, nie rozumiem czemu czeka tak długo. Piękny, w świetnej formie, białas jak marzenie. Dostał od nowego domu zabawki, ale za bardzo go nie kręcą, nie zdołałam uchwycić kaczki w pysku, którą nosił jeden dzień. Zabawki zaanektowała reszta stada. Za to zdjęcia jak śpi: Quote
Bolsbokser Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='joaaa']Dostał od nowego domu zabawki, ale za bardzo go nie kręcą, nie zdołałam uchwycić kaczki w pysku, którą nosił jeden dzień. Troszkę podrasowałam fotkę,którą mi przesłałaś i ... Voila !!! Quote
Delph Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Czy mogę poprosić o numer tel. osoby, u której Kefir jest na tymczasie? Mam osobę zainteresowaną adopcją boksia, przekażę (może być na PW). Quote
Soema Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Delph napisał(a):Czy mogę poprosić o numer tel. osoby, u której Kefir jest na tymczasie? Mam osobę zainteresowaną adopcją boksia, przekażę (może być na PW). Germaine 609 00 25 00 :) Quote
Delph Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Dzięki. Ten numer mam ze strony Fundacji, tylko myślałam, że on jest u Joaaa. Chodzi mi o opiekuna Kefirka, żeby dowiedzieć się dokładnie jaki on jest. Ale można i do Germaine, właśnie przekazałam numer i koleżanka będzie dzwonić. Przy okazji zapyta jeszcze o innego boksia, może któremuś się poszczęści :kciuki: Quote
Soema Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 On jest u Joaa ale adopcjami koordynują inne dziewczyny, gdy dom bedzie ok, pewnie Joaa się odezwie :) trzymam kciuki w takim razie! Quote
Delph Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Dom jest ok ;) (dziewczyna tymczasuje biedy (fundacyjne też), swojego boksiowatego wykarmiła na butelce, pracuje w lecznicy wet.) Chodzi o to, że potrzebuje informacji i zapoznania psiaków, dlatego chciała zadzwonić do opiekunki. Jak się nie zgodzi z jej psem (jeszcze info co do kotów jest potrzebne), to nie ma co zawracać głowy innym ludziom i trzeba szukać innego boksiowatego :( Procedura adopcyjna wszystkim jest znana, bez obaw :) Quote
Delph Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Koleżanka umówiona na niedzielę na spotkanie z Kefirkiem :lol: Quote
Soema Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Delph napisał(a):Koleżanka umówiona na niedzielę na spotkanie z Kefirkiem :lol: Oooo :) hm, a oni pisali na fundacyjnego maila?:hmmmm: Quote
MaDi Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Delph napisał(a):Dom jest ok ;) (dziewczyna tymczasuje biedy (fundacyjne też), swojego boksiowatego wykarmiła na butelce, pracuje w lecznicy wet.) Chodzi o to, że potrzebuje informacji i zapoznania psiaków, dlatego chciała zadzwonić do opiekunki. Jak się nie zgodzi z jej psem (jeszcze info co do kotów jest potrzebne), to nie ma co zawracać głowy innym ludziom i trzeba szukać innego boksiowatego :( Procedura adopcyjna wszystkim jest znana, bez obaw :) Ja tu tak przypadkiem zajrzałam i podziwiam białasa, ale co do info o kotach to jedno zdjęcie mówi samo za siebie:lol: trzymam kciuki za domek. Quote
Delph Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Soema: nie wiem, umówiła się telefonicznie (pewnie pod numerem, który podałaś), z tego co wiem. Ale na maila możliwe, że pisali, bo próbowali się kontaktować, zresztą Fundacja jest im znana od dawna :) Quote
Agnezia Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 I na maila i na telefon :) Rozmawiali z Germaine. Quote
joaaa Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Kefir myje się i pudruje. ;) Mam nadzieję, że zainteresowani spodobają mu się i będzie potrafił odkleić się odemnie, bo do tej pory jest moim cieniem od momentu zamieszkania u mnie. Razem z moją Myszą, chodzą krok w krok za mną, a jak znikam, to Kefir protestuje szczekaniem. Czasami, jak się zagapi, ja pójdę na podwórze dalej, to biegnie na górę po schodach i szczeka, żeby go wpuścić. To jedyna jego wada, szczeka, jak chce wyjść, a jest zamknięty. Poza tym pies ideał, nastawiony na człowieka i chętny do współpracy. Kocha wszystkich ludzi i zwierzęta, jak jest postawiony pod ścianą, to próbuje walczyć, ale raczej kiepsko mu to wychodzi. :shake: Ale honor zachowuje. Quote
Germaine Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Kefir pojechał dziś do lecznicy na kolejną kontrolę oka, dostał nowe krople. W lecznicy zapoznał się z Rufusem i nie doszło do awantury, chociaż Rufus nie przepada za samcami ;-) Ale Kefira lubią wszystkie psy, jak pisze Joaa to jest psi ideał Quote
OLUTKA55 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 :painting:trafiłam do Kefirka piekna mordunia zycze troszke szczescia piesku Quote
Recommended Posts