Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj , 21.45,jadę sobie spokojnie do pracy :p az tu nagle...kłebowisko psów.omijam wolniutko,mówiąc sobie"nawet nie patrz w tę stronę"...-ale popatrzyłam. i co widzą moje piekne oczy-pluszowego misia molestowanego seksualnie przez zgraje okolicznych burków.
no a potem było jak zwykle:otworzyłam drzwi samochodu a misio wsiadł dobrowolnie . po bezskutecznym rozpoznaniu terenu[obleceniu osiedla domków z pytaniem"czy nie znaja państwo tej suczki?" z rozpacza w sercu pojechałam do pracy, gdzie sunia padła pod biurkiem i przeleżała martwym trupem 8 godzin. suczka
teraz siedzi w sypialni, moje własne suki wyja na dole, a Fafik-nabytek z czerwca[Ursus, ulica sosnkowskiego] biega po schodach w nerwowym podnieceniu i krzyczy,że sie zakochał.[suka ma cieczke w fazie odstawiania ogona]

Sunia jest: w typie malamuta, husky -nie znam się:oops: zadbana,mądra dziewczynka, która wie,ze łózko słuzy do spania a ludzie do głaskania po brzuchu.obroża-niestety bez adresu.
no i jak zwykle mam nadzieję,że lada chwila w drzwiach moich stana stęsknieni własciciele[oj naiwna,naiwna...]
zdjecia zamieści syn jak wróci ze szkoły-proszę, dziewczyny z ursusa i okolic-popytajcie, podpowiedzcie gdzie jest czytnik-moze ma czipa[na paluch nie sposób sie dodzwonić:shake: no i w ogóle:CO ROBIĆ? jakies pomysły?
dodam tylko,że mąż nawyzywal mnie od egoistek,nieliczących sie z innymi domownikami i poszedł do pracy.czy wróci? -oto jest pytanie:-(

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czytnik pewnie mają w lecznicy na Walerego Sławka. Za szkołą 4. Tam czipowałam swoje psy. W lecznicach rozwieś ogłoszenia i na słupach też. Skoro jest zadbana , to pewnie komuś zwiała.

Posted

godziny lecą.zgłosiłam na paluch.ja juz bym poruszyła niebo i ziemię rozgrywamy logistycznie spacery:moje psy z łapanki-do kuchni.koty-do pokoju Babci,nowa-na dwór.i z powrotem taka sama karuzela.moje suki chca ja zjeść, pies chce ja zgwałcić.koty się nie boją a nowa chce je zjeść?:razz:
och ty Mimisiu o małym rozumku...-jak mawia do mnie[ czule ?:razz:]starszy synek......

Posted

Zadzwoń do straży miejskiej. Oni powinni przyjechać i mają czytniki. Być może ktoś im zgłaszał zaginięcie suczki. W lecznicy też mają czytnik, pytałam dziś panią dr. i ona poleciła straż m.
tel. do strazy m.986

Posted

czytnika niet-byłam w lecznicyna sławka[przemiła p.wetka;)] ze straża pogadam jutro..sunia jest młodzież ,tylko wyszła posiwiała
i co tu robić? co własciciel ma na myśli?:cool3:

Posted

O Matko!
Mimiś - mnie się haszczaki śnią po nocach...

Nigdy nie byłam "w posiadaniu", ale jeszcze moment, a TEORETYCZNIE bedę znawcą tej rasy.
Sama znalazłam niedawno takiego młodzieniaszka, który przez 3 dni leżał pod bramą pewnej posesji.. Na terenie była
suczka w cieczce. Pewnie wiesz, że jest u Bajk21, a niejako przy okazji jego znalezienia właściciele 2 suczek tulą już swoje zguby w domach.

A może wydrukuj papierowe ogłoszenia ze zdjęciami i porozwieszaj w okolicy? Na słupach, drzewach, tablicach ogłoszeniowych?
Zgadzam się z Auraą - to chyba mix huski i owczarka

Posted

napisałam,że czytnika niet-oczywiście czipa ,nie ma czipa!prosto od weta pojechała na bardzo tymczasowy tymczas na Białołęce-chwila prawdy nastapi, kiedy mieszkańcy wrócą z pracy
Abrakadabra-moze czas najwyzszy potwierdzić empirycznie wiedzę "w temacie"haszczaków?:evil_lol:a ten Oneczek-piszesz o Borysku,tak? czytałam...bieda straszna..
ogłoszenia zapodam ,jak najbardziej-wczoraj całe popołudnie spedziłam w korkach, ale jak sie nie odnajdzie własciciel to co ja biedna zrobię?
a pozatym mała jest pewnie zaciążona po tych harcach
własnie dostałam info,ze nic nie zniszczy ła przez 8godzin-poza gazetą-ufff-zeszła ze mnie para!
ale i tak moze tam zoastać tylko kilka dni :shake:

Posted

kurcze co tu zrobić-łeb mi pracuje jak wiatrak.sunia jest super taka spokojna i zrównowazona-jesli pierwsze wrazenie mnie nie mylą to idealny rodzinny pies-obawiam się zreszta ,że za pare dni będe mogła potwierdzzić te spostrzezenia jak suczka wróci do mnie-o ile własciciel sie nie znajdzie. zawsze kisedy znajduje psa, domowego, zadbanego-a własciciel nie zada sobie trudu zeby bodaj zgłosic na Paluch -nie rozumiem , cieszy sie ,że sie pozbył kłopotu???no bo wyrzucił? w obrozy?

Posted

masz racje, kłopot w tym ,ze ja w ursusie tylko pracuje,dopiero w niedziele bede miała czas na rozwieszenie tam ogłoszeń.sunia podobno fantastyczna,nic nie niszczy, spokojna,czysta-to dobrze[gdyby jednak musiała szukać nowego domu.]

Posted

no ja tez mam nadzieję ,cholercia, bo inaczej nie wiem co zrobie -sunia ma jeszcze ze 3-4 dni tymczasu...dziewczyny,pliss rozglądajcie sie -moze gdzies bed a ogłoszenia.
auraa-a ciekawi mnie-czy znasz w ursusie pieska[jamnika?] na wózeczku?-widuję go przy Rakietników, i zawsze myslę sobie jacy to fajni ludzie,mało spotykany stosunek do zwierza

Posted

nie, ja mieszkam w dzielnicy domków w okolicy Regulskiej, Kompanii Kordian, jeśli coś Ci to mówi. Pracuję na Niedźwiadku i w okolicy Rakietników, Placu Tysiąclecia prawie nie bywam.

Posted

Cześć dziewczyny:)

Mimisiu, dopiero trafiłam na ten wątek od rudego pieska z Tworek:) A czy kontaktowałyście się z Korą (nick z dogo). Ona ma chyba komputer w głowie, bo zna chyba wszystkie zaginione psy, więc może Wam pomóc. Jeśli Wam nie przeszkadza, to ja do niej napisze, dobra? I poproszę o wizytę na wątku.