Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 459
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gratulacje! Powodzenia Melu!
Następna psina znalazła dom!
A ja dzisiaj dostałam maila odnośnie Melki, macie może jeszcze Melkopodobną sunię w schronisku?
Wysyłam maila do Romki, może namówić Panią na Korę lub Śnieżkę?

napiszcie coś o nowym domku Melki, proooszę...:)

Posted

Mamy jeszcze Fionę tej wielkości, a jeśli ktoś chciałby trochę większą wilczastą sunię to właśnie mamy Lizę, jeszcze zdjęcia nie wstawione ale jest cudna. A i jeszcze Nina ale ona jest troszkę starsza.

O domu Meli niestety niewiele wiemy, ponieważ została adoptowana bezpośrednio ze schroniska, jedyne co udało się Romce wytargować to sterylizacja Meli i pan zgodził się poczekać. No i wprost po sterylce trafiła do pana, bo ją zabrał następnego dnia, czyli wczoraj.

Posted

Ostatnie ogłoszenia Meli jakie robiłam były z tytułem:
Mela (jak owczarek) samotna sunia!
wiec może Lizę podsunąć za Melkę? ;)

Panu Mela musiała mocno wpaść w serducho jeżeli czekał na nią :).

Posted

Mam nadzieję, że będzie OK z Melą. PO pierwsze zgodził się na sterylkę, po drugie wrócił po nią, a po trzecie mówił, że jest bardzo ładna, no i Mela dla ludzi była bardzo miła, więc chyba nie chciał jej tylko do pilnowania podwórka.

Dziewczyny pewnie wstawią zdjęcia Lizy niebawem, bo dzisiaj robiły. Jest bardzo szlachetnej urody chociaż mieszaniec. Nie wiem czy na zdjęciach będzie to widać...

• 2 months later...
Posted

Tak Mela wróciła z adopcji.Dlaczego?Bo podobno gryzie dzieci!Pytałam o szczegóły podobno rzuciła sie z zębami na dzieci,które weszły na podwórko czyli obce dzieci nie domowników.Melka moim zdaniem zareagowała jak prawdziwy gospodarz podwórka i za to jest z powrotem w schronisku.Podobno bardzo dobrze wyglada.Siedzi z Miszą juzakiem.w sobotę ja zobaczymy.Jesli w boksie bedzie zgoda to liczę ,ze Mela spróbuje przekonać do nas i Miszę,jużaka i Morusa ,dzikuska.

Posted

Mela tak mi przykro, że wróciłaś, w sobotę zabierzemy Cię na sesję i zrobimy zdjęcia, żeby były aktualne!

A jak już wątek wznowiony to mam pytanie nie wiecie czasem co u jej dzieci?

Posted

To dziewczyny pstrykajcie, to wrzucę na pierwszą i do naszej drogiej Bahlsy, trzeba tekst uzupełnić.Pomyslę o tym jutro. Romka zasugeruję się Twoimi wiadomościami odnośnie Meluni.ok

Posted

Melka mieszka z jużakiem Miszą ale on nie jest dżentelmenem,Mela nawet boi się go.

Żeby wziąć Melę na sesję prosiłyśmy o pomoc p.Damiana,którego Misza lubi.

Posted

czy Paula też robiła zdjęcia, bo z tych ledwo jedno nadaje się do ogłoszeń, a mianowicie to ostatnie.

O to co udało mi się napisać. Może być??czekam na sugestie.

[FONT=Courier New]Mela jest zwyczajną burą ,wiejska suczką ,której właściciel odsiaduje wyrok w zakładzie karnym. Z tego powodu trafiła do schroniska wraz z 5 uroczych szczeniąt, które w szybkim czasie znalazły domy. Sunia ma ok. 4 lat i jest po zabiegu sterylizacji. Została raz adoptowana , ale wróciła, gdyż podobno atakuje dzieci, ale zachowanie to było skierowane ku obcym dzieciom wchodzącym na teren posesji, na którym Mela zamieszkiwała wraz z dziećmi domowników, które akceptowała. Więc z tego powodu szukamy dla niej domku bez dzieci. Mela jest cudowną sunią, domagającą się pieszczot, potrafiącą chodzić na smyczy. Przytula się do człowieka i szuka kontaktu. Kto da szansę kochanej burej suni, zyska w niej wiernego towarzysza i kompana do zabaw.[/FONT]