Romka Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 W sobotę jak tylko mnie zobaczyła to zeskoczyła z budy i przybiegła przywitać się wyrażnie ucieszona. Quote
argusiowa Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Zgubiłam opis Melki podrzućcie mi coś aktualnego allegro robie i brak mi opisu Quote
mamanabank Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 [quote name='mamanabank']Mela jest ofiarą ludzkich błędów i systemu, który pozwala pozostawić zwierzęta samym sobie, kiedy ich właściciel idzie do więzienia. Niewinny pies również trafił do więzienia, zwanego schroniskiem, czy jej wyrok to dożywocie? Dożywocie za niewinność? Mela ma 4 lata, do schroniska trafiła razem z pięcioma szczeniętami, wszystkie znalazły już domy, ale ona sama czeka w schronisku, zbyt pospolita, żeby dać jej dom? Mela jest zwyczajną burą, wiejską suczką... jest też cudowna, szuka pieszczot i bliskości człowieka, potrafi chodzić na smyczy, jest po sterylizacji. Raz już adoptowana, ponownie zamieszkała w schronisku, oddana jak niepotrzebna rzecz... ponownie zapłaciła za błędy człowieka, który nie potrafił odpowiednio jej ułożyć. Chciała przepędzić ze swojego terenu obce dziecko, spotkała ją kara dotkliwa. Powrót za kraty. Mela nie jest psem agresywnym. Jest radosna i zrównoważona. Poszukujemy odpowiedzialnego domu i właściciela, który pokaże jej jak żyć, by resztę życia spędzić na wolności, u boku ukochanego człowieka. [SIZE=2]Figa połączyłam Twój tekst z moim poprzednim i takie coś mi wyszło. Teraz są dwa teksty do wyboru :lol: Tutaj jest ostatni tekst napisany już po powrocie Meli, fajne zdjęcia są na str 24, 27 i 31 Quote
argusiowa Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 dziękuję :) dzisiaj zrobię jej ładne allegro :) Quote
argusiowa Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 http://allegro.pl/show_item.php?item=1255306139 :D Quote
mamanabank Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 A wiecie, że Mela jest faworytką P.Marka? :-) Quote
Romka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Melcia dziś cudnie mnie przywitała,podeszła do krat i wsadziła nos między kraty,zeby być blisko mnie...kochana suczka Quote
Belka g-g Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Ciągle zaglądam na wątek Meli, bo o jej adopcję się starałam. Strasznie mi przykro, że na tak krótko znalazła dom:( Niechaj dobry człek uchyli wrota swego domu, Zyska wierność Meli, dziś niepotrzebnej nikomu... Quote
Romka Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Belka nie wyobrażąsz sobie jak to kochana psina,przytula się,ociera o nogi.jak nie bierzemy jej boksu na spacer to chociaż przyjdzie do krat boksu wystawia nos albo łapkę,żeby choć dotknąć lub powąchać...bardzo mi jej szkoda...i to włąsnie ja poprosiłam schronisko,zeby przyjęli ją do schroniska,bo zalezy mi na dobrym domku dla niej...właścielka,rolniczka z okolicy przyszła po radę do schroniska,chciała ją dac na łańcuch do innego gospodarza.Mela prawdopodobnie ugryzła obce dziecko,które weszło na podwórko tej pani... Quote
Belka g-g Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Czy Mela jest dużo mniejsza od Lizy??? Czy nadaje się do mieszkania czy przyzwyczajona do podwórka? Będę pytać wśród znajomych o domek dla niej... Quote
argusiowa Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Belko dziękujemy :) Dziewczyny odpowiedzcie Belce bo to ważne sprawy :) Quote
mamanabank Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Belka g-g napisał(a):Czy Mela jest dużo mniejsza od Lizy??? Czy nadaje się do mieszkania czy przyzwyczajona do podwórka? Będę pytać wśród znajomych o domek dla niej... Już odpowiadamy. Mela jest mniejsza od Lizy, niższa pewnie o jakieś 10cm. Moim zdaniem może mieszkać w mieszkaniu, nawet jeśli nie mieszkała przystosuje się, jest bardzo skoncentrowana na człowieku i dobrze bedzie się czuła w jego obecności, lepiej niż na podwórku. Oczywiście będzie pewnie potrzebny trening zachowywania czystości, ale ona jest bardzo pojętna. Dziękujemy Belka, bardzo! Quote
Romka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 O rany,może uda się i Melce...Mamanabank dziekuję za informację...a Wam dziewczyny Kajka i Paula za to,ze byłyście w niedzielę w schronisku...Belka WIELKIE DZIĘKI! Quote
kajkoowa Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Romka napisał(a):O rany,może uda się i Melce...Mamanabank dziekuję za informację...a Wam dziewczyny Kajka i Paula za to,ze byłyście w niedzielę w schronisku...Belka WIELKIE DZIĘKI! Romciu, byłam sama ;) Quote
Romka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Kaja10014 napisał(a):Romciu, byłam sama ;) No Kajka,ukłon wielki,myślałam ,ze z Paulą...:buzi::Rose: Quote
kajkoowa Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Romka napisał(a):No Kajka,ukłon wielki,myślałam ,ze z Paulą...:buzi::Rose: :oops: Była jeszcze moja mama i siostra, która zakochała się w Mambie, zresztą ja też. Z charakterku to druga Abi lub Melka, boska sunia :loveu: Quote
Paula03 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Romka napisał(a):No Kajka,ukłon wielki,myślałam ,ze z Paulą...:buzi::Rose: Ja niestety nie mogłam, w sobotę do późna nie spałam, a w niedzielę rano wstałam, nie miałam na nic siły, jeszcze musiałam odrobić lekcje, nauczyć się i w ogóle :) Quote
Romka Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Dobrze,ze ktoś był a co do Mamby Kaju,ja sama jestem zakochana...cudna psina...Mamę widziałam na zdjęciu z Arktikiem,fajną masz mamę...w niedzielne przedpołudnie nie wszystkie mamy chcą jechać do schroniska... Quote
Recommended Posts