Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U Marysi wszystkie pupile czują się wspaniale:loveu:Wystarczy popatrzeć na foty:cool3:

Nawiasem mówiąc- Marysiu wszystkie pieseczki chyba mają "wyłączoną" funkcję ZEJDŹ:diabloti:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gonia13']

Nawiasem mówiąc- Marysiu wszystkie pieseczki chyba mają "wyłączoną" funkcję ZEJDŹ:diabloti:[/QUOTE]

wiecie co, ona mnie wciąż zaskakuje i do łez rozczula..... jak wieczorem idę po nią, żeby zabrać do domu - ona już czeka, nie zważając na deszcz...
i nie zważając na deszcz - już leży na kanapie - "zejdź" rzeczywiście nie działa :evil_lol: i "stary niedźwiedź mocno śpi" :lol:.... z mokrymi łapskami:mad::lol:
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images37.fotosik.pl/680/079d520509875029med.jpg[/IMG][/URL]

a tu.... niespodzianka!

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images45.fotosik.pl/728/0858bb99406bd97cmed.jpg[/IMG][/URL]
najlichsze z moich stworzeń, czyli Pusia - starusia zdobyła chyba przyjaźń Diany

(obie spały, ale, jak włączyłam aparat to Pusia podniosła głowę, a Diana otworzyła oczy ;))

Posted

[quote name='mari23']
najlichsze z moich stworzeń, czyli Pusia - starusia zdobyła chyba przyjaźń Diany

(obie spały, ale, jak włączyłam aparat to Pusia podniosła głowę, a Diana otworzyła oczy ;))[/QUOTE]

Ależ słodko wyglądają :D:D:D

Posted

[CENTER][B]Kochani, pomóżmy Łatkowi, pomóżmy Marysi wyleczyć Łatka !!![/B]
[/CENTER]

[CENTER] [SIZE=4][B]Zapraszam na aukcję cegiełkową allegro:[/B][/SIZE]
[/CENTER]

[CENTER][B][URL]http://allegro.pl/pomoc-dla-latka-alergika-charytatywna-i1506796877.html[/URL]

[/B][LEFT]Marysia jest wspaniałą osobą i bezinteresowną (przepraszam Cię, że robię to bez Twojej zgody), ale często jest tak, że sami nie jesteśmy w stanie ponosić wszystkich kosztów, zwłaszcza, że te badania są bardzo kosztowne. To tylko 5 złotych, a ile znaczy :)[B] POMÓŻMY!!![/B]
[/LEFT]
[/CENTER]

Posted

Rozumiem,że chodzi o pieniązki dla mari/tzn dla jej pieska Łatusia?
W takim razie ja poproszę o numer konta bezpośrednio do mari:). Dużo nie mam, ale wyślę grosik! Nie chcę kupować cegiełek, bo tam prowizję się płaci.dodatkowo.

Posted

juz tyle dni czekam. nikt nic wiecej nie pisze, nie ma zastrzezen, to usune zaraz to o ksiezniczce i wysylam diane do ogloszen. bo ilez mozna czekac.
w wekend moze zrobia, to dovry czas, bo ludzie siedza w necie i psow szukaja, gdy nie pracuja

[url]http://www.dogomania.pl/threads/203916-Bazarek-ogłoszeniowy-20-40-60szt-Na-Bezia-BP-oraz-Krope-do-25.03godz-15?p=16524022#post16524022[/url]

tytul:

Jak biały owczarek niemiecki, wierna Diana z domu tymczasowego

Diana to zjawiskowo piękna sunia o niespotykanej urodzie. Jest dość dużym psem, w typie owczarka niemieckiego, waży ok 30kg.
Sunia bardzo przywiązuje się do Opiekuna, nie odstępuje go na krok. Jest wierna, oddana, lojalna wobec niego. Okazuje miłość całym sercem. Uwielbia głaskanie i przytulanie, zachęca do zabawy podszczypując za ręce, śpi w ciągu dnia zawsze niedaleko ukochanego Opiekuna. Pozostałych domowników traktuje z większym luzem. Bardzo lubi spać w łóżku, w pościeli, z Opiekunem.

Diana akceptuje koty, także większość psów. Jednak jest tak oddana wybranemu Opiekunowi, że w domu pełnym psów, na niektóre z nich powarkuje zazdrośnie, ale z innymi żyje w zgodzie, a z jeszcze innymi się bawi.
Sunia dobrze chodzi na smyczy, grzecznie znosi jazdę autem, lecz jest nieco zestresowana.
Obawia sie małych dzieci, nie zna takich małych istot, trzyma się od nich z daleka.
Jest ewidentnie psem domowym, nie oddamy jej do kojca. Diana jest zdrowa, zaszczepiona przeciw wściekliźnie i odrobaczona. Ma około 3-4 lat.

Sunia jest już wysterylizowana, jednak w przeszłości miała szczeniaki. Żyła wtedy na działce, wraz z bezdomnym panem. Nie znała życia w normalnym domu. Jednak już tam nauczyła się spać z ukochanym Opiekunem w łóżku. Nie znała czystości w mieszkaniu, przestronnych apartamentów, spacerów po osiedlu, wyjazdów na wekendy i wakacje.

Diana poznaje to wszystko w domu tymczasowym. Dostała szansę na nowe, lepsze życie. Sunia pokazała, że jest czysta, posłuszna sunia, wpatrzona w człowieka, gotowa zrobić dla niego wiele.
Jest mądra i pojętna, szybko uczy się komend. Jak większość psów w typie owczarka niemieckiego, które nastawione są na pracę z człowiekiem, Dianie bardzo zależy, by cieszyć swojego Opiekuna.
Ta sunia lubi spacery, poznawanie nowego terenu. Z czasem może być znakomitym stróżem w domu z ogrodem. Ma bardzo gruby, piękny głos.

Ta śliczna, mądra sunia na pewno przyniesie nowemu Opiekunowi wiele radosnych chwil, będzie często wywoływać uśmiech na jego twarzy. Jeśli już pozna się Dianę osobiście, nie można się w niej nie zakochać, tak mówi jej tymczasowa Opiekunka.

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej, oraz zgoda na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej u zainteresowanych przygarnięciem psa. Diana mieszka niedaleko Wrocławia, jeśli jednak jesteś TĄ JEDYNĄ WŁAŚCIWĄ OSOBĄ, pomożemy w transporcie na terenie całego kraju.
więcej szczegółów pod nr tel: 504 252 274
mail: [email][email protected][/email]

Posted

heh a ja jak zwykle na koncu i nadrabiam zaleglosci hutrowo (tak na 10 watkach srednio).

Juz od dawna mialam sie zapytac i zpaytac ale jakos umykalo; jakiego domu dla Diany szukacie czy oczekujecie? Myslicie o niej jak o normalnym domowym psie czy raczej wciaz nie do konca zsocjalizowanym? Bo z tego co wiem to Diana byla pies dziki, dzialkowy dokladnie. W schronie oswoila sie tylko z swoim opiekunem i to w zasadzie tyle z jej socjalizacji. A tu wiedze ze Pani sie an wyrze przewraca ;)

Posted

ja mysle, ze jako nie do konca zsocjalizowany. na pewno
to,ze sie boi nieco tza i syna mari, dzieci, ze psy przegania od kochanej paniusi swojej

dlatego nie pisalam, ze jest super kontaktowa, nie chce sciemniac, a pozniej miec zwrot jakis. tego niegdy nie mialysmy kizi i nie wiem, jak to sie rozwiazuje wtedy.

dom odpowiedni, z wiedza o psach, z sercem. a nie zwykly facet podstarzaly, co to wie lepiej i da sobie ze wszystkim rade. sa takie typy i dzwonia do mnie czasem takie typy. nic nie pyta, nic sie nie boi, on sie zna, bo mial juz niejednoego psa... na lancuchu.

ja bym jej nie widziala w centrum Wrocka, ale na obrzezach lub mniejszej miejscowosci, dom z ogrodem najlepiej. mieszkanie tez ok, ale moze bez windy. bez dzieci ponizej 10 lat. nieliczna rodzina. nie zostawiajaca jej samej 8 godz, jak beda w pracy.

Posted

[quote name='kazik132']Rozumiem,że chodzi o pieniązki dla mari/tzn dla jej pieska Łatusia?
W takim razie ja poproszę o numer konta bezpośrednio do mari:). Dużo nie mam, ale wyślę grosik! Nie chcę kupować cegiełek, bo tam prowizję się płaci.dodatkowo.[/QUOTE]

Jeśli możesz, to prześlij bezpośrednio na konto podane w allegro bez kupowania cegiełek, koniecznie z dopiskiem: " Darowizna dla Łatka"

Posted

[quote name='Marinka']Jeśli możesz, to prześlij bezpośrednio na konto podane w allegro bez kupowania cegiełek, koniecznie z dopiskiem: " Darowizna dla Łatka"[/QUOTE]No mogę oczywiście. Tylko gdzie mam szukać tego konta? Możesz mi wysłać na PW?

Posted

[quote name='kora78']ja bym jej nie widziala w centrum Wrocka, ale na obrzezach lub mniejszej miejscowosci, dom z ogrodem najlepiej. mieszkanie tez ok, ale moze bez windy. bez dzieci ponizej 10 lat. nieliczna rodzina. nie zostawiajaca jej samej 8 godz, jak beda w pracy.[/QUOTE]

kurcze Kora to tak jak z Reksem bedzie. Najlepiej ogrod ale bez innych zwierzat wokol. Nie bedzie latwo...

Posted

Reks to katastrofa w ogole. z Diana nie jest zle przeciez :)
wg mnie nie centrum miasta, zeby tam miala tylko spacerowac, ale cos spokojniejszego, okolica spokojniejsza. moze blokowisko, tyle, zeby bez windy moze, zeby byly tereny zielone wkolo. tylko, jak blokowisko to nie dla laika takiego. nie u takiego, jak szukamy dla Brego, bez przesady. ale nie dla takiego, co chce pieska do zabawy dla dziecka.
moze wlasnie emeryci na chodzie :)
albo dom z ogrodem i to najlepiej

Posted

[quote name='kora78']Reks to katastrofa w ogole. z Diana nie jest zle przeciez :)
wg mnie nie centrum miasta, zeby tam miala tylko spacerowac, ale cos spokojniejszego, okolica spokojniejsza. moze blokowisko, tyle, zeby bez windy moze, zeby byly tereny zielone wkolo. tylko, jak blokowisko to nie dla laika takiego. nie u takiego, jak szukamy dla Brego, bez przesady. ale nie dla takiego, co chce pieska do zabawy dla dziecka.
moze wlasnie emeryci na chodzie :)
albo dom z ogrodem i to najlepiej[/QUOTE]

i ja myślę, że dom z ogrodem, a nawet i jakiś łagodny piesek by mógł być tam.....
tak, tak! dzisiaj widziałam Diane radośnie bawiącą się z Łatkiem!!! i to ona zaczepiała go do zabawy!
patrzyłam zza firanki, dlatego nie zrobiłam zdjęć, żeby mnie nie widziała, bo ona bawiąc się co chwilkę zerkała w okno - dla niej na mój widok świat przestaje istnieć.... to jest pies bardzo, bardzo pragnący kontaktu z człowiekiem !

marzy mi się dla niej pewien dom, ale...... to jeszcze za wcześnie...
wczoraj miałam straszny dzień, spędziłam go w gabinecie weterynaryjnym z Tiarą
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/185530-Pszczyna.-Urodzi%C5%82a-i-piel%C4%99gnowa%C5%82a-male%C5%84stwa-w-krzakach...-Pilnie-potrzebny-dt%21?p=16527858#post16527858"]http://www.dogomania.pl/threads/185530-Pszczyna.-Urodzi%C5%82a-i-piel%C4%99gnowa%C5%82a-male%C5%84stwa-w-krzakach...-Pilnie-potrzebny-dt!?p=16527858#post16527858[/URL]

ale.... spotkałam przy aptece koleżankę, która stąd wyjechała, kupili sobie dom z ogrodem..... w święta umarła jej ukochana sunieczka, opowiadając o tym Beatka bardzo płakała...... obie płakałyśmy....
ale chciałabym pokazać Beacie Dianę..... miałaby tam cudowny dom i blisko do mnie (30km)
to małżeństwo z 25-letnia córką i kotem, dom, ogród, las sosnowy blisko (ulica Sosnowa;))

do takiego domu to chyba bym Dianę była w stanie oddać.... chociaż już mnie w gardle ściska

Posted

[quote name='mari23']i ja myślę, że dom z ogrodem, a nawet i jakiś łagodny piesek by mógł być tam.....
tak, tak! dzisiaj widziałam Diane radośnie bawiącą się z Łatkiem!!! i to ona zaczepiała go do zabawy!
patrzyłam zza firanki, dlatego nie zrobiłam zdjęć, żeby mnie nie widziała, bo ona bawiąc się co chwilkę zerkała w okno - dla niej na mój widok świat przestaje istnieć.... to jest pies bardzo, bardzo pragnący kontaktu z człowiekiem !

marzy mi się dla niej pewien dom, ale...... to jeszcze za wcześnie...
wczoraj miałam straszny dzień, spędziłam go w gabinecie weterynaryjnym z Tiarą
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/185530-Pszczyna.-Urodzi%C5%82a-i-piel%C4%99gnowa%C5%82a-male%C5%84stwa-w-krzakach...-Pilnie-potrzebny-dt%21?p=16527858#post16527858"]http://www.dogomania.pl/threads/185530-Pszczyna.-Urodzi%C5%82a-i-piel%C4%99gnowa%C5%82a-male%C5%84stwa-w-krzakach...-Pilnie-potrzebny-dt!?p=16527858#post16527858[/URL]

ale.... spotkałam przy aptece koleżankę, która stąd wyjechała, kupili sobie dom z ogrodem..... w święta umarła jej ukochana sunieczka, opowiadając o tym Beatka bardzo płakała...... obie płakałyśmy....
ale chciałabym pokazać Beacie Dianę..... miałaby tam cudowny dom i blisko do mnie (30km)
to małżeństwo z 25-letnia córką i kotem, dom, ogród, las sosnowy blisko (ulica Sosnowa;))

do takiego domu to chyba bym Dianę była w stanie oddać.... chociaż już mnie w gardle ściska[/QUOTE]Oj, to fajna perspektywa mimo wszystko! Mari, Ty się nie przejmuj! Nie damy Ci długo płakać po Dianie! Nie możemy na to pozwolić!;) Ale tak serio, to Cie rozumiem. I na pewno będę z Tobą płakała! Ale to ze wzruszenia, więc tak to moge płakac tu zawsze:)

Posted

na dniach będzie dodane jej ogłoszenie na stronę, a to allegro: [url]http://allegro.pl/diana-zjawiskowa-sunia-czeka-na-adopcje-i1520246898.html[/url]
Mari doszła kasa?

Posted

mari, a juz cos tej kolezance wspominalas? ona jest chetna adopcji teraz jakiegos psa?

ale super by bylo! :) trzymam kciuki!

matrix, dzieki za ogloszenia :)

ide do Tiary wreszcie zajrzec

Posted

[quote name='xmartix']na dniach będzie dodane jej ogłoszenie na stronę, a to allegro: [url]http://allegro.pl/diana-zjawiskowa-sunia-czeka-na-adopcje-i1520246898.html[/url]
Mari doszła kasa?[/QUOTE]

dzisiaj brałam z banku wyciąg, to nie było, ale to był wyciąg piątkowy, dzisiejszy będzie jutro...itd ;)

koleżance wspomniałam, ale ona mówi, ze już żadnego psa nie chce....
ja też tak mówiłam po śmierci Majusi...

Posted

nr konta na Fabia to nie był naszego stowarzyszenia, sama wpłacam co miesiąc na niego, mam tak dużo deklaracji, że nie pamiętam teraz, jaki to był numer, ale chyba jakieś prywatne konto

dla Dianki przyszły pieniążki od Kory, dość dawno - podałam konto Stowarzyszenia Help Animals

dzisiaj Diana ostrożnie podeszła do Kasi i powąchała jej rączkę - Kasia radośnie wyciąga rączynki do każdego psa, wcale się Diany nie boi, jak ja wołam "Dianusia", Kasia powtarza: Nusia! ;)

Posted

[quote name='xmartix']nie, nie , już sobie z Mari wyjaśniłyśmy :)[/QUOTE]

a jakże!

do głowy mi nie przyszło szukać kasy na swoim prywatnym koncie.... a jest tam 100 zł od xmartix

ależ Dianka bogata! co jej kupić?

Posted

[quote name='mari23']a jakże!

do głowy mi nie przyszło szukać kasy na swoim prywatnym koncie.... a jest tam 100 zł od xmartix

ależ Dianka bogata! co jej kupić?[/QUOTE]

Diana ma od Ciebie wszystko, przede wszystkim miłość:calus:
Jeść też ma co, i pić... może kup sobie proszek do prania po tym jej spaniu w wyrku na brudasa:sleep2::megagrin:

Xmartix musi się wypowiedzieć, bo wysłała Ci od siebie, ale ja myślę, że powinnaś przeznaczyć to jak tylko bedziesz chciała, na Tiarę czy jakiekolwiek inne wydatki, jakie akurat masz. Co nie ciotki?
Diana ma od Ciebie baaaardzoo dużo:loveu: