Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maryś co za dużo to niezdrowo... Ja wiem, że chciałabyś cały psi świat uratować, każda z nas by chciała, ale żadna z nas nie ma aż takiej mocy, i ja się boję, że jak będziesz miała za dużo, to się wypalisz i wogóle przestaniesz... :(
tfu tfu tfu!!!

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marta0731 napisał(a):
Maryś co za dużo to niezdrowo... Ja wiem, że chciałabyś cały psi świat uratować, każda z nas by chciała, ale żadna z nas nie ma aż takiej mocy, i ja się boję, że jak będziesz miała za dużo, to się wypalisz i wogóle przestaniesz... :(
tfu tfu tfu!!!

wypalę to ja się przez dogomanię..... na niektóre watki po prostu boję się wchodzić.... :(

na "pociechę" mam Dianusię i resztę czterołapków, trójłapek kot choruje ostatnio, ale mruczy i tuli się też słodko, no i Was tu przecież mam :)

a psiak - niełatwo będzie go złapać, jutro umówiłam się na "rozmowy" w jego sprawie..... oby udało się mu pomóc

Diana rozczula nie swoja delikatnością do Łatka i przeraża "rykiem" do innych stworzeń, Kasi malutkiej nie wyłączając....
ale wydaje mi się, że jednak jest trochę spokojniejsza, jakby stabilniejsza "emocjonalnie".... chciałabym móc puścić ją razem z resztą "stada", żeby biegały wszystkie, teraz biega tylko z Łatuśkiem (i ze mną ;))

Posted

marta0731 napisał(a):
Mari to Ty musisz być szczupła laska ;) się nabiegasz :D
Trzeba by było dodać nową dietę: psia, hihi ;););)

nie mam kiedy przytyć, choć jem niemało, zwłaszcza słodyczy ;)
ale laska, to ja raczej taka "inwalidzka"jestem, bo kręgosłup mi siada, nerki chore od dzieciństwa i wogóle to żyję dużo, dużo dłużej, niż przewidywali lekarze....

Posted

marta0731 napisał(a):
Jak myślę o Mari, to chyba dwieście!!! :D

nooooooooo, a to ci byłaby niespodzianka dla tych doktorów, co trzydziestki mi nie prorokowali ;)
a właściwie to nie byłoby niespodzianki, bo przecież im tyle lat nikt nie życzył , chyba, że gdzieś tam w "niebieskiej przychodni" z góry by na swoją dawna pacjentkę spoglądali ;) ;)

bardzo, bardzo Wam dziękuję za tyle miłych słów, za ciepło i życzliwość....
a piszę już przez łzy...

Posted

nie rycz glupia!!!

ja zawsze zwiezle i na temat, co? :))))

mari, czy potrzebujesz wsparcia na Dianke? cos na kleszcze? szczepienie, karme? mow prawde!!

Posted

kora78 napisał(a):
nie rycz glupia!!!

ja zawsze zwiezle i na temat, co? :))))

mari, czy potrzebujesz wsparcia na Dianke? cos na kleszcze? szczepienie, karme? mow prawde!!

Wasze wsparcie duchowe, moje kochane dziewczyny - naprawdę wystarczy !!!!!
i naprawdę pomaga!!!!!!!!!!!!!

tak sobie dzisiaj pomyślałam, że Diana nic nie przytyła.... ona wciąż ma aerobic.... zabawy z Łatkiem ;)
oby nie schudła !

Posted

ja Tobie mowilam, ze ja ludzi od naszych psow nie zostawiam samych sobie :) poki mam czas i mozliwosc to pomagam. marta i kizi tak samo. choc kizi tu dawno nie bylo chyba.

a na spacery na smyczy Diana wychodzi? i jak wtedy na ludzi? moze by sie chciala rzucic?

Posted

[quote name='mari23']traktują mnie tu jak TOZ, wiedzą, że nie odmówię pomocy..... no i mam "za swoje"...
miałam nawet przypadek kobiety, która przyszla do mnie, żeby oddać psa do schroniska..... była baaaaaaaardzo zdziwiona, że ja nie mam w domu schroniska....

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: oj biedna pani, taki szok normalnie
Demi też tak traktują :p

Posted

mnie sie to w glowie nie miesci...
widzicie, tu mamy przyklad, ze w zyciu lepiej sie nie wychylac, ma sie latwiejsze zycie wtedy. zwlaszcza w malych miejscowosciach, gdzie metoda z ust do ust, wiele znieksztacen jest, kazdy cos doda i z jednej osoby Marysi wychodzi pani kierownik schroniska.

Posted

marta0731 napisał(a):
Pani Kierownik :D Jak tam rycząca podopieczna? ;)

kierownik:crazyeye:...... robotnik raczej:evil_lol:...

Dianusia słodziutka kochana, oczywiście, jeśli na horyzoncie nie widach psa innego, niż Łatusiek ;)

na spacerach nie jest taka groźna, raczej niepewna i "ostrożna".... wprawdzie ludzi niewiele, omijają nas szerokim łukiem, ale Diana nie okazuje wrogości

ze spacerem jest problem, to znaczy z zostawieniem Łatka samego (strasznie płacze !!!)...... a dwójki nie dam rady razem wziąć na przechadzkę

zamówiłam furminator - Diana i Tiara bardzo gubią sierść, tak bardzo, że nawet długowłosa reszta stada im nie dorównuje (zapomniałam o trzecim krótkowłosym - Ślepku!)

Posted

A jak działa ten furminator i ile kosztuje? Moje sunie też bardzo gubia sierść! Nie mogę nadążyć z odkurzaniem, zamiataniem i praniem. Może to jakiś pomysł?

Posted

mamy w schronie od niedawna taki wynalzaek i bardzo polecam. to jak grzebyk z mini zabkami. czesalam ostatnio sunie z sierscia, jak Diana, cala kupa siersci z niej wyszla. zwykla szczotka mozna reke zameczyc na smierc.

Posted

[quote name='kora78']mamy w schronie od niedawna taki wynalzaek i bardzo polecam. to jak grzebyk z mini zabkami. czesalam ostatnio sunie z sierscia, jak Diana, cala kupa siersci z niej wyszla. zwykla szczotka mozna reke zameczyc na smierc.Już znalazłam na allegro i obejrzałam demonstracyjny filmik http://www.youtube.com/watch?v=LVTJSk-TJCw i przyznam, że jestem w szoku! To super wynalazek i musze go zakupić koniecznie.

Posted

[quote name='kazik132']Już znalazłam na allegro i obejrzałam demonstracyjny filmik http://www.youtube.com/watch?v=LVTJSk-TJCw i przyznam, że jestem w szoku! To super wynalazek i musze go zakupić koniecznie.

ja czekam na przesyłkę, a na tym filmiku najbardziej mi się spodobały.... wyczesane kudełki ;)
Dianusia ma któtką sierść, Tiara i Ślepek też, ale jak ja dorwę Łatka.....do tego kudłate maluszki - Pusia, Kilerek, Misiek, Miłeczka...albo Charliego może nawet.....
i pierzynka na zimę będzie!!!

Posted

mari23 napisał(a):
ja czekam na przesyłkę, a na tym filmiku najbardziej mi się spodobały.... wyczesane kudełki ;)
Dianusia ma któtką sierść, Tiara i Ślepek też, ale jak ja dorwę Łatka.....do tego kudłate maluszki - Pusia, Kilerek, Misiek, Miłeczka...albo Charliego może nawet.....
i pierzynka na zimę będzie!!!
A haha!No o tym to nie pomyślałam!Mamy więc pozytywny aspekt posiadania sporawej gromadki kudłatych;) Jeszcze bazarek zrobisz z kołderkami;)

Posted

[quote name='kazik132']A haha!No o tym to nie pomyślałam!Mamy więc pozytywny aspekt posiadania sporawej gromadki kudłatych;) Jeszcze bazarek zrobisz z kołderkami;)

http://www.dogomania.pl/threads/128841-ju%C5%BC-w-DS!!!!!!-czyli-Z-ULICY-DO-RAJU-0%29%29%29%29-...historia-starego-Charliego.../page14
kiedyś Charliemu nie rozjeżdżały się łapinki i można go było czesać.... a efekt:

http://images35.fotosik.pl/179/b7f823db57c910ebmed.jpg

a kudłatków mam więcej....oj, chyba będzie pierzynka i bazarek pierzynkowy :evil_lol:

Posted

furminator jest tylko do krotkiej siersci, jak bokser, owczarek itp. latusia to nie zlapie, bo zabki sa za krotkie i nie dojda do skory, do podszersta. u dlogowlosych tylko trymer.