Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, doszło 90 zł od Rudzi-Bianki z bazarku dla Albinki:). Bardzo serdecznie dziękujemy:loveu::loveu:.

Dziękujemy wszystkim zainteresowanym losem Albinki i bardzo prosimy o pomoc w szukaniu domu:).
Łapka suni juz się podgoiła, teraz jeszcze , jak kupimy jej buciki, nie powinna stanowić wielkiego problemu. Może nareszcie w tym roku znajdzie sie jaks litościwa dusza, której niesprawnośc Albinki nie będzie przeszkadzała .

Posted

Rachunek m.in za buciki Albinki. Na kasie jako ubranko, ale trudno, widocznie tylko tak mają. Doliczona 1/3 przesyłki (72+5 zł). Pieniądze otrzymałam od Erki. Dzis mama wypróbuje butki. Na pierwszy rzut oka wyglądaja jak szersze nienadmuchane baloniki.

[URL="http://img46.imageshack.us/i/dsc09231s.jpg/"][IMG]http://img46.imageshack.us/img46/2822/dsc09231s.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Nie ma sprawy, jak zobaczę ją na spacerze, to zrobię zdjęcie. Sama jestem ciekawa, jak bedzie wyglądać. Chociaz ona to jeszcze jakos, ale Oskar straci na swoim dostojeństwie, jak wyjdzie we fioletowych gumiaczkach.

Posted

[quote name='Jaaga']Nie ma sprawy, jak zobaczę ją na spacerze, to zrobię zdjęcie. Sama jestem ciekawa, jak bedzie wyglądać. Chociaz ona to jeszcze jakos, ale Oskar straci na swoim dostojeństwie, jak wyjdzie we fioletowych gumiaczkach.[/QUOTE]

Oskarka też chce zobaczyć w takim wdzianku :evil_lol::evil_lol:

post rozliczeniowy już zaktualizowany..

Posted

A we mnie sie na ranem iskiereczka nadziei obudziła, bo zapytanie ws Albinki dostałam...:oops: No, ale jak na razie to takie patykiem na wodzie pisane...Podesłałam erce adresik...:roll:
Nigdy nie wiadomo, prawda...:razz: Że tez nikt nie potrafi na FB zamieszać odpowiednio. Mam nieustanną ochote spróbowac to pojąć, ale jakoś czasu nie starcza....:cool3:

Posted

Ja to bym chciala na pierwszym watku kazdego pieska metryczke - gdzie jest, kto jest tymczasowym opiekunem (kontakt na narmalny email poza dogomania), data urodzenia albo wiek, bo to kolejny piesek, ktorego obserwuje i do ktorego mam sympatie (nie mowiac o tym, ze najchetniej bym wziela, no ale nie da sie ...) i przy oglaszaniu brakuje mi tych informacji.
Zamiast szukac po watku czy i co, mam taki wlasnie pomysl na uporzadkowanie. Co wy na to, da sie?
Zatem:
Wiek/data urodzenia
waga/wielkosc
miejsce pobytu
odrobaczenie/szczepienia/sterylizacja
stosunek do dzieci
stosunek do innych zwierzat
(i jak macie inne pomysly co mogloby byc w metryczce to napiszcie)
Ja uwazam, ze sa to podstawowe informacje, ktore swiadcza o tym, ze piesek jest pod dobra opieka. A jest przeciez.
Mysle o Albince cieplo, prosze o glask ode mnie albo dwa, albo trzy;)

Posted

[quote name='Cleo2008']Zatem:
Wiek/data urodzenia
waga/wielkosc
miejsce pobytu
odrobaczenie/szczepienia/sterylizacja
stosunek do dzieci
stosunek do innych zwierzat
(i jak macie inne pomysly co mogloby byc w metryczce to napiszcie)
Ja uwazam, ze sa to podstawowe informacje, ktore swiadcza o tym, ze piesek jest pod dobra opieka. A jest przeciez.
Mysle o Albince cieplo, prosze o glask ode mnie albo dwa, albo trzy;)[/QUOTE]

Albinka
waga - ok 17 kg
wiek - ok 5 lat
miejsce pobytu - Katowice DT
odrobaczenie - TAK
szczepienia - TAK
sterylizacja- TAK
stosunek do dzieci - TAK (bardzo je lubi)
stosunek do innych zwierzat - TAK ( mieszka z innymi psami i sukami)
[B]Kontakt:
660124623, [/B][EMAIL="[email protected]"][B][COLOR=#4444ff][email protected][/COLOR][/B][/EMAIL]

Posted

[quote name='erka']Na razie pan sie nie odezwał, poczekamy.
Jaaga jak sie sprawdzają nowe buciki Albinki?[/QUOTE]

Sprawdzają się bardziej niż materiałowe, ale też je gubi. Ma rozmiar M, bo S był na małe psiaczki i nawet nie pomyslałam, że mogą pasowac. Tylko ma tak szczupłą nogę, że jej się czasem zsuwają. jednak rzadziej, niz zwykłe i nie przeszkadzają w chodzeniu. Do tego nie obcierają nogi góry, no i żaden nie zniszczył się przy szuraniu nogą.

kika22, dzięki za uzupełnienie danych.

Posted

[quote name='kika22']Albinka
waga - ok 17 kg
wiek - ok 5 lat
miejsce pobytu - Katowice DT
odrobaczenie - TAK
szczepienia - TAK
sterylizacja- TAK
stosunek do dzieci - TAK (bardzo je lubi)
stosunek do innych zwierzat - TAK ( mieszka z innymi psami i sukami)
[B]Kontakt:
660124623, [/B][EMAIL="[email protected]"][B][COLOR=#4444ff][email protected][/COLOR][/B][/EMAIL][/QUOTE]
[B]Cleo2008 [/B]- zobacz, jak szybciutko sprawa załatwiona;)

Pzdr.