Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Magdola my też mieliśmy suczkę Pepsi na tymczasie , która znalazła cudowny domek w Białogardzie. Co do serduszka Dejzi to nasz Kenzuś też choruje na niedomykalność zastawki dwudzielnej i pewnie dostają te same leki- vetmedin. I niestety też ma jakiegoś guza ale czekamy z tym do wiosny. Trzymajcie się cieplutko.

Posted

[FONT=Arial][SIZE=2][B]Przedstawiam wam Elizabeth Taylor, w skrócie Lizi lalbo Dejzi. [/B]
[B]Dejzi to prawie 9 letnia rasowa sunia, nagiego chińskiego grzywacza. [/B]

[B]Niestety jej życie niczym nie przypominało życia królewny z bajki
czy chociażby filmu... no chyba, że dramatu. [/B]
[B]Przekazywana z rąk do rąk, nie zawsze zaznając potrzebnej miłości,
choć zawsze nagradzała [/B][B]to pięknymi szczeniaczkami. [/B]
[B]Z upływem lat ciężko już było z domaganiem się pieszczot, głaskania czy odrobiny uwagi. [/B]
[B]Na wystawach zawsze jedna z najlepszych, ale to za mało... [/B]

[B]Dejzi w końcu trafiła do swojej przystani.[/B]
[B] Odratowana od osoby której nie zależało już na psie...[/B]
[B]Za stara? Nie wygrywała wystaw? [/B]
[B]Najlepiej pozbyć się psa który nie będzie przynosił dochodów. [/B]
[B]Dejzi do swojej przystani trafiła bardzo zabiedzona, żeby nie pisać
skrajnie wyczerpana brakiem szczególnej pielęgnacji dla tej rasy psów. [/B]
[B]Co bardzo szybko odbiło się na zdrowiu. [/B]
[B]Cale ciało pokryte wągrami. Skóra w bardzo złym stanie.
Zębów praktycznie kilka do tego kamień 2 razy większej wielkości.[/B]
[B]Zapalenie uszy, nie wspominając o syfie. Wada zgryzu. [/B]
[B]Guzy na sutkach. [/B]
[B]Sunia ma także wadę serca - niedomykalność zastawki dwudzielnej. [/B]
[B]Co powoduje przyjmowanie dożywotnio tabletek, które na szczęście
nie są drogie a znacznie ułatwiają i przedłużają życie naszej kruszynki. [/B]

[B]Dejzi to bardzo kontaktowa i kochana sunia. [/B]
[B]Jej mikroskopijne rozmiary sprawiają, że ma się wrażenie obcowania z zabaweczką. [/B]
[B]Dejzi nadrabia swoją wielkość energią, którą posiada. [/B]
[B][COLOR=#000000]Jest bardzo żywa i wiecznie uśmiechnięta. Przy tym psie nie można się smucić. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#000000]Sunia jest mila i odważna. Uwielbia spać pod kołdrą. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#000000]Nie załatwia się w domu i jest typowo kanapowym psem. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#000000]Ma tyle energii że nie jeden szczeniak jej nie straszny!
Uwielbia być pieszczona, noszona na rękach i przytulana.
W końcu sunia zasłużyła na to co ją spotkało przez te okrutne życie. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#000000]Dogaduje się bez problemów z innymi psami. [/COLOR][/B]

[B][COLOR=#000000]Sunia przebywa w DT w Szczecinie. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#000000]W chwili obecnej skóra jest prawie wyleczona choć zostaną jej wągry,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#000000]zaszczepiona i odrobaczona w najbliższym czasie wysterylizowana
szuka kochającego domku na dobre i złe. [/COLOR][/B]

[B][COLOR=#000000]Szukamy domu dla suni takiego w którym nigdy już nie zazna krzywdy ze strony człowieka. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#000000]Szukamy osoby odpowiedzialnej i potrafiącej pielęgnować tą rasę psów. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#000000]Szukamy osoby z doświadczeniem i kogoś kto potrafi docenić urok Dejzi. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#000000]Szukamy domu bez malutkich dzieci. [/COLOR][/B]

[I][B][COLOR=#000000]Przed adopcją wymagana jest wizyta przed i po adopcyjna
a także podpisanie umowy adopcyjnej. [/COLOR][/B][/I]

[B][COLOR=#000000]Może to właśnie Ty sprawisz że te ostatnie lata Dejzi będą jak w bajce? [/COLOR][/B]

[U][B][COLOR=#000000]Kontakt w sprawie adopcji :
Karolina - 505 917 953
meil : [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

[/COLOR][/B][/U][/SIZE][/FONT]

Posted

Male dzieci potrafią być bardzo malo delikatne a przy tak drobnej kruszynce .. no może stać się krzywda.
Ja dmucham na zimne i szukam domu idealnego ;)

Posted

ja do zupełnie małych dzieci bym też nei wydała ale do starszych już tak. Nie zgadzam się z tym fragmentem tekstu:
[FONT=Arial][SIZE=2][B]"Cale ciało pokryte zaskórniakami i wągrami.
Włosów... no tyle co nic... Skóra w tragicznym stanie.[/B][/SIZE][/FONT]"
zaskórniaki i wągry to samo(zastap jedno na kaszaki) i to jest cecha typowa dla rasy tak samo jak uboga ilośc włosów wiec tu jakby ktos nie staral się i dbał to neistety wągry, kaszaki i mało włosów(zależna od poziomu zarastania) będzie tym bardziej u suki w takim wieku. A z małej ilości włosów zrobiłabym zalete a nie wadę.

Posted

no TZta to wiem ale coś mi się dziecko ubzdurało a już wiem skąd
[IMG]http://lh3.ggpht.com/_jp0qOrb1_-4/S2iqcaOV3oI/AAAAAAAAAWk/h5IcPgQV480/baka099.jpg[/IMG]
więc albo magdoli albo "wypożyczone" ;) ale jak widac sunia nie ma nic przeciwko i spokojnie do rodziny z dziecmi można wyadoptowac i nie przesadzac ze ona mała i krucha(choć myślę że tak się wydaje osobom, które mają doczynienia przeważnie z dużymi psami) ale dziecko nie powinno być młodsze jak 5 lat bo nie wszystkie dzieci mają tłumaczone że piesek to nie zabawka.

Posted

Dziewczyny nie gdybajmy z tymi dziećmi.
Napisałam wyraźnie bez malutkich dzieci.
Jeżeli zgłosi się domek z dziećmi wart uwagi wtedy będę się zastanawiać.
Na razie nie ma co dyskutować.

A co do wlosów.. No Ilka dziękuje toć nie wiem o czym myślałam pisząc że ma mało włosów :D
Tak to jest jak się ma doczynienia z włochatymi psami ;)
Tekst wrzucony w pierwszą stronę razem z kilkoma lepszymi zdjęciami do ogłoszeń.

Posted

[quote name='Litterka']Nie, Magdola ma TZ-ta. W sumie niewielka różnica, w niektórych przypadkach ;)[/QUOTE]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Powiedziałabym raczej, że żadnej różnicy nie ma, a jeśli jest, to na plus dla dziecka, bo dzieciakowi i klapsa można dać ;) i do kąta odesłać :diabloti::evil_lol:

Posted

[quote name='agnieszka32']:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Powiedziałabym raczej, że żadnej różnicy nie ma, a jeśli jest, to na plus dla dziecka, bo dzieciakowi i klapsa można dać ;) i do kąta odesłać :diabloti::evil_lol:[/QUOTE]
Niektórzy TZ-ci lubią być odsyłani do kąta... :evil_lol:

Posted

[quote name='agnieszka32']:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Powiedziałabym raczej, że żadnej różnicy nie ma, a jeśli jest, to na plus dla dziecka, bo dzieciakowi i klapsa można dać ;) i do kąta odesłać :diabloti::evil_lol:[/QUOTE]

jako pedagog powiem no, no, no bo z dziećmi się rozmawia a z facetem nie zawsze można więc klapa i do kąta to jemu hahahaha

Posted

mam w domu 6-cio latke :) i TZ-ta:D ktory jutro rusza na poszukiwania Sary i Fiodora, bo bezrobotny jest:D
[SIZE=1]ps.to oczywiscie zrt, chociaz kto wie...

[SIZE=3]Kana, [SIZE=2]mialas dzisiaj telefon w sprawie Dejzi?[/SIZE][/SIZE]
[/SIZE]

Posted

[quote name='magdola']mam w domu 6-cio latke :) i TZ-ta:D ktory jutro rusza na poszukiwania Sary i Fiodora, bo bezrobotny jest:D [/QUOTE]

materialista jeden :megagrin:

Posted

Tak zadzwoniła do mnie Pani.
Mam mieszane odczucia szczególnie po pierwszym pytaniu czy sunie dowieziemy.
Pani zapytała o choroby suni i ma się zastanowić czy z mężem pofatygują się.

Posted

[quote name='Kana']Tak zadzwoniła do mnie Pani.
Mam mieszane odczucia szczególnie po pierwszym pytaniu czy sunie dowieziemy.
Pani zapytała o choroby suni i ma się zastanowić czy z mężem pofatygują się.[/QUOTE]

aaa.... nooo ... łaske robia..... ale wazne ze cos sie ruszylo, a Dejzi coraz fajniejsza... dziiaj mnie "oszczekala" bo jej frytki nie chcialam dac.....:D