agiza Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Magdola my też mieliśmy suczkę Pepsi na tymczasie , która znalazła cudowny domek w Białogardzie. Co do serduszka Dejzi to nasz Kenzuś też choruje na niedomykalność zastawki dwudzielnej i pewnie dostają te same leki- vetmedin. I niestety też ma jakiegoś guza ale czekamy z tym do wiosny. Trzymajcie się cieplutko. Quote
angelika2007-82 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 jestem tu nowa -moze ktos zna nr tel lub e-mail do DT u MAGDOLI w szczecinie Quote
Kana Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 angelika a w jakiej sprawie? Jeżeli adopcji suni to do mnie ;) Quote
Ilka21 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Kana to bardzo proszę o ten kontakt na pw. Quote
Kana Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Jestem w trakcie pisania tekstu. Chwila ;) Quote
Kana Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 [FONT=Arial][SIZE=2][B]Przedstawiam wam Elizabeth Taylor, w skrócie Lizi lalbo Dejzi. [/B] [B]Dejzi to prawie 9 letnia rasowa sunia, nagiego chińskiego grzywacza. [/B] [B]Niestety jej życie niczym nie przypominało życia królewny z bajki czy chociażby filmu... no chyba, że dramatu. [/B] [B]Przekazywana z rąk do rąk, nie zawsze zaznając potrzebnej miłości, choć zawsze nagradzała [/B][B]to pięknymi szczeniaczkami. [/B] [B]Z upływem lat ciężko już było z domaganiem się pieszczot, głaskania czy odrobiny uwagi. [/B] [B]Na wystawach zawsze jedna z najlepszych, ale to za mało... [/B] [B]Dejzi w końcu trafiła do swojej przystani.[/B] [B] Odratowana od osoby której nie zależało już na psie...[/B] [B]Za stara? Nie wygrywała wystaw? [/B] [B]Najlepiej pozbyć się psa który nie będzie przynosił dochodów. [/B] [B]Dejzi do swojej przystani trafiła bardzo zabiedzona, żeby nie pisać skrajnie wyczerpana brakiem szczególnej pielęgnacji dla tej rasy psów. [/B] [B]Co bardzo szybko odbiło się na zdrowiu. [/B] [B]Cale ciało pokryte wągrami. Skóra w bardzo złym stanie. Zębów praktycznie kilka do tego kamień 2 razy większej wielkości.[/B] [B]Zapalenie uszy, nie wspominając o syfie. Wada zgryzu. [/B] [B]Guzy na sutkach. [/B] [B]Sunia ma także wadę serca - niedomykalność zastawki dwudzielnej. [/B] [B]Co powoduje przyjmowanie dożywotnio tabletek, które na szczęście nie są drogie a znacznie ułatwiają i przedłużają życie naszej kruszynki. [/B] [B]Dejzi to bardzo kontaktowa i kochana sunia. [/B] [B]Jej mikroskopijne rozmiary sprawiają, że ma się wrażenie obcowania z zabaweczką. [/B] [B]Dejzi nadrabia swoją wielkość energią, którą posiada. [/B] [B][COLOR=#000000]Jest bardzo żywa i wiecznie uśmiechnięta. Przy tym psie nie można się smucić. [/COLOR][/B] [B][COLOR=#000000]Sunia jest mila i odważna. Uwielbia spać pod kołdrą. [/COLOR][/B] [B][COLOR=#000000]Nie załatwia się w domu i jest typowo kanapowym psem. [/COLOR][/B] [B][COLOR=#000000]Ma tyle energii że nie jeden szczeniak jej nie straszny! Uwielbia być pieszczona, noszona na rękach i przytulana. W końcu sunia zasłużyła na to co ją spotkało przez te okrutne życie. [/COLOR][/B] [B][COLOR=#000000]Dogaduje się bez problemów z innymi psami. [/COLOR][/B] [B][COLOR=#000000]Sunia przebywa w DT w Szczecinie. [/COLOR][/B] [B][COLOR=#000000]W chwili obecnej skóra jest prawie wyleczona choć zostaną jej wągry,[/COLOR][/B] [B][COLOR=#000000]zaszczepiona i odrobaczona w najbliższym czasie wysterylizowana szuka kochającego domku na dobre i złe. [/COLOR][/B] [B][COLOR=#000000]Szukamy domu dla suni takiego w którym nigdy już nie zazna krzywdy ze strony człowieka. [/COLOR][/B] [B][COLOR=#000000]Szukamy osoby odpowiedzialnej i potrafiącej pielęgnować tą rasę psów. [/COLOR][/B] [B][COLOR=#000000]Szukamy osoby z doświadczeniem i kogoś kto potrafi docenić urok Dejzi. [/COLOR][/B] [B][COLOR=#000000]Szukamy domu bez malutkich dzieci. [/COLOR][/B] [I][B][COLOR=#000000]Przed adopcją wymagana jest wizyta przed i po adopcyjna a także podpisanie umowy adopcyjnej. [/COLOR][/B][/I] [B][COLOR=#000000]Może to właśnie Ty sprawisz że te ostatnie lata Dejzi będą jak w bajce? [/COLOR][/B] [U][B][COLOR=#000000]Kontakt w sprawie adopcji : Karolina - 505 917 953 meil : [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [/COLOR][/B][/U][/SIZE][/FONT] Quote
magdola Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 jakbys mogla zmienic lysego na nagiego... a czemu nie do dzieci? Quote
Kana Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Male dzieci potrafią być bardzo malo delikatne a przy tak drobnej kruszynce .. no może stać się krzywda. Ja dmucham na zimne i szukam domu idealnego ;) Quote
Ilka21 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 ja do zupełnie małych dzieci bym też nei wydała ale do starszych już tak. Nie zgadzam się z tym fragmentem tekstu: [FONT=Arial][SIZE=2][B]"Cale ciało pokryte zaskórniakami i wągrami. Włosów... no tyle co nic... Skóra w tragicznym stanie.[/B][/SIZE][/FONT]" zaskórniaki i wągry to samo(zastap jedno na kaszaki) i to jest cecha typowa dla rasy tak samo jak uboga ilośc włosów wiec tu jakby ktos nie staral się i dbał to neistety wągry, kaszaki i mało włosów(zależna od poziomu zarastania) będzie tym bardziej u suki w takim wieku. A z małej ilości włosów zrobiłabym zalete a nie wadę. Quote
Ilka21 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 magdola a ty nie masz dziecka? czy mi sie pokręciło? Quote
Litterka Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Nie, Magdola ma TZ-ta. W sumie niewielka różnica, w niektórych przypadkach ;) Quote
Ilka21 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 no TZta to wiem ale coś mi się dziecko ubzdurało a już wiem skąd [IMG]http://lh3.ggpht.com/_jp0qOrb1_-4/S2iqcaOV3oI/AAAAAAAAAWk/h5IcPgQV480/baka099.jpg[/IMG] więc albo magdoli albo "wypożyczone" ;) ale jak widac sunia nie ma nic przeciwko i spokojnie do rodziny z dziecmi można wyadoptowac i nie przesadzac ze ona mała i krucha(choć myślę że tak się wydaje osobom, które mają doczynienia przeważnie z dużymi psami) ale dziecko nie powinno być młodsze jak 5 lat bo nie wszystkie dzieci mają tłumaczone że piesek to nie zabawka. Quote
Kana Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Dziewczyny nie gdybajmy z tymi dziećmi. Napisałam wyraźnie bez malutkich dzieci. Jeżeli zgłosi się domek z dziećmi wart uwagi wtedy będę się zastanawiać. Na razie nie ma co dyskutować. A co do wlosów.. No Ilka dziękuje toć nie wiem o czym myślałam pisząc że ma mało włosów :D Tak to jest jak się ma doczynienia z włochatymi psami ;) Tekst wrzucony w pierwszą stronę razem z kilkoma lepszymi zdjęciami do ogłoszeń. Quote
agnieszka32 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='Litterka']Nie, Magdola ma TZ-ta. W sumie niewielka różnica, w niektórych przypadkach ;)[/QUOTE] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Powiedziałabym raczej, że żadnej różnicy nie ma, a jeśli jest, to na plus dla dziecka, bo dzieciakowi i klapsa można dać ;) i do kąta odesłać :diabloti::evil_lol: Quote
Litterka Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='agnieszka32']:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Powiedziałabym raczej, że żadnej różnicy nie ma, a jeśli jest, to na plus dla dziecka, bo dzieciakowi i klapsa można dać ;) i do kąta odesłać :diabloti::evil_lol:[/QUOTE] Niektórzy TZ-ci lubią być odsyłani do kąta... :evil_lol: Quote
agnieszka32 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='Litterka']Niektórzy TZ-ci lubią być odsyłani do kąta... :evil_lol:[/QUOTE] Tia.... ale pod warunkiem, że w kącie stoi telewizor :evil_lol: [SIZE=1]sorki za offy ;)[/SIZE] Quote
Ilka21 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='agnieszka32']:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Powiedziałabym raczej, że żadnej różnicy nie ma, a jeśli jest, to na plus dla dziecka, bo dzieciakowi i klapsa można dać ;) i do kąta odesłać :diabloti::evil_lol:[/QUOTE] jako pedagog powiem no, no, no bo z dziećmi się rozmawia a z facetem nie zawsze można więc klapa i do kąta to jemu hahahaha Quote
Litterka Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Mam wrażenie, że dzieci nieraz mądrzejsze są... :evil_lol: Quote
magdola Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 mam w domu 6-cio latke :) i TZ-ta:D ktory jutro rusza na poszukiwania Sary i Fiodora, bo bezrobotny jest:D [SIZE=1]ps.to oczywiscie zrt, chociaz kto wie... [SIZE=3]Kana, [SIZE=2]mialas dzisiaj telefon w sprawie Dejzi?[/SIZE][/SIZE] [/SIZE] Quote
Asior Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='magdola']mam w domu 6-cio latke :) i TZ-ta:D ktory jutro rusza na poszukiwania Sary i Fiodora, bo bezrobotny jest:D [/QUOTE] materialista jeden :megagrin: Quote
agnieszka32 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='Asior']materialista jeden :megagrin:[/QUOTE] Ozłociłabym go, gdyby je znalazł :evil_lol:;) Quote
Kana Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Tak zadzwoniła do mnie Pani. Mam mieszane odczucia szczególnie po pierwszym pytaniu czy sunie dowieziemy. Pani zapytała o choroby suni i ma się zastanowić czy z mężem pofatygują się. Quote
magdola Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='Kana']Tak zadzwoniła do mnie Pani. Mam mieszane odczucia szczególnie po pierwszym pytaniu czy sunie dowieziemy. Pani zapytała o choroby suni i ma się zastanowić czy z mężem pofatygują się.[/QUOTE] aaa.... nooo ... łaske robia..... ale wazne ze cos sie ruszylo, a Dejzi coraz fajniejsza... dziiaj mnie "oszczekala" bo jej frytki nie chcialam dac.....:D Quote
Recommended Posts