danka1234 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 [B]Mania[/B] [B][COLOR=Red]14 kwietnia pojechała do swojego stałego domku.[/COLOR][/B] około 2-3 letnia suczka wyciagnieta z nowodworskiego schroniska do hoteliku u funi. [IMG]http://img717.imageshack.us/img717/1997/dsc6213h.jpg[/IMG] [URL="http://tiny.pl/hmgjx"] [/URL] Quote
danka1234 Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 [B]Maniek [/B]4letni jamnik wyciagniety z nowodworskiego schroniska do hoteliku u funi. [IMG]http://img692.imageshack.us/img692/7237/6f32us.jpg[/IMG] [IMG]http://img691.imageshack.us/img691/4210/2qk2qz8.jpg[/IMG] [IMG]http://img36.imageshack.us/img36/7681/12229gz.jpg[/IMG] [IMG]http://img52.imageshack.us/img52/2766/clipboard01wq.jpg[/IMG] [COLOR=Red][B]Tekst do ogłoszen dla Maniusia;[/B][/COLOR][COLOR=Black] [FONT=Verdana]Marian to około 2 letni jamnik standardowy, samiec.[/FONT][/COLOR][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black]Pies został wyciągnięty ze schroniska do hotelu,[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black]gdzie czeka na nowy, kochający dom.[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black]To idealny pies do mieszkania - [/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black]umie zachowywać czystość, nie niszczy, nie brudzi.[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black]Wykonuje podstawowe komendy, jest karny, posłuszny.[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black]Na smyczy ciągnie, ale jest to do oduczenia.[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black]Marian przeszedł wizytę lekarską i jest zdrowy,[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black]zaszczepiony oraz odrobaczony i odpchlony.[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black] Je głównie suchą karmę.[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black]Jest przepięknie umaszczony, [/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black]ma gładką sierść po bokach,[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black]zaś szorstką, sztywną na grzbiecie i kryzie.[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black]Pięknie się prezentuje, kolory przechodzą od rudego[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black] przez czarny i brązowy do nutek bieli. Marian waży 10kg,siega do połowy łydki.[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black] Pies jest bardzo dominujący, więc nadaje się tylko do osoby, [/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black]która ma doświadczenie z psami z takim charakterem. [/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black] Nie może przebyw[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black]ać z innymi samcami, ponieważ ich nie akceptuje.[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black] Jest bardzo czujny, reaguje na każdy dźwięk,[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black]ma bardzo dobry węch. [/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black]Dom najlepiej bez małych dzieci i innych zwierząt, np. kotów.[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black] Może mieszkać z wysterylizowanymi sukami.[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black] Pies jest wykastrowany. [/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black] Nie nadaje się do mieszkania na podwórku. [/COLOR][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=Black] [SIZE=2]W sprawie adopcji proszę o kontakt: Paulina-606 582 497 gg;15894479 mail; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [COLOR=Red] [/COLOR] [B][COLOR=DarkGreen][COLOR=Red]Ogłoszenia dla Maniusia;[/COLOR] [COLOR=Black] [URL]http://allegro.pl/item942290893_jamnik_standardowy_sobolowy_marian_do_adopcji.html[/URL] [/COLOR][/COLOR][/B][/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black][COLOR=#ff1616][FONT=Verdana] [CENTER][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][/CENTER] [/FONT][/COLOR] [/COLOR] Quote
teresz10 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Widziałam suczke w schronisku -jest pieskiem spokojnym, nieszczekliwym , takim jak to określamy - "piesek babuni". Dość powiedzieć że siedziała w boksie dla szczeniaków, bo nie radzi sobie wśród stada psów. Nie garnie się od razu do człowieka, ale nie jest agresywna . Ludzi się nie boi, po prostu 3 osoby to dla niej tłum... Jest czysta, zadbana , widać że mieszkała w domu - dowiem się gdzie odłowiona i kiedy, może jej ktoś szuka - ona nie wygląda na psa który sprawia kłopoty, czy uciekł. No typowa nakolankowa psinka do głaskania. Quote
Isadora7 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 w[isuję sie jakby moja pomoc się przydała Quote
plastelina Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Danka jeśli możesz to zmień temat tak by nie było nazwy miejsca. Już dwa razy były takie sytuacje że pies był ogłaszany tylko na dogo plus raz na allegro z linkiem do wątku chyba i psiaki znikenły ze schroniska. osoby adoptujące mówiły że są "z ogłoszenia" od nas,ale z nami nikt się nie kontaktował. Jeden pies wrócił do schronu w ciąży. wiem że na głównym wątku jest podana nazwa miejscowości,ale myślę że jak ktoś szuka konkretnego psa to wpisuje np. jamnik. chociaż może się mylę i takie zabiegi nic nie dadzą:roll: chociaż z drugiej strony adres e-maila mówi dużo więc może jednak nie ma sensu nic zmieniać. Quote
danka1234 Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 [quote name='Isadora7']w[isuję sie jakby moja pomoc się przydała[/QUOTE] oj,napewno sie przyda,juz bym miała prosbe o banerek dla niej,jeśli dasz rade. Quote
danka1234 Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 jasne zaraz zmieniam co trzeba,czekam na dalsze informacje i instrukcje. Co zatem z tym kontaktem w sprawie adopcji,chyba tez trzeba by zmienic/podacie inny? Moze prywatny kontakt do którejs z Was? załozyłam ten watek by suni pomóc ,nie chciałabym by zamiast tego miał jej zaszkodzic dlatego czekam na wszelkie sugestie co i jak robic.;) Quote
E-S Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Sunia jest nieśmiała, potrzebuje czasu, żeby obwąchać człowieka, zanim pozwoli się pogłaskać, nie wykluczam, że była bita, bo wycofuje się widząc rękę nad sobą, trzymając dłoń z boku psa - bez problemu można głaskać, nie jest nachalna, jest bardzo delikatna, ustępuje nawet dużo mniejszym od siebie pieskom, także maleńkiej czarnej Przylepce, nie walczy o dominację w boksie i nie posiada w schroniskowej hierarchii żadnej znaczącej pozycji - jest na szarym końcu. Cieszy się bardzo na widok człowieka, ale widać, że nie jest pewna co ją spotka z jego strony i potrzebuje kilku minut, aby pozwolić się dotknąć. Na dzień 2 stycznia 2010 r. - po zabraniu ze schroniska małej, czarnej Przylepki oraz spanielki - jamnikowata sunia została na razie w boksie z kompletnie dziką, przerażoną ratlerką. Nie jest wychudzona, ma ładną sierść, łapeczki krótkie, grube, ogonek trochę bardziej puszysty niż u jamnika, a pyszczek trochę krótszy, spokojna, zrównoważona, bez agresji nawet do odpychających ją innych suczek - po prostu się usuwa, ale bez paniki, unikając konfliktu i czeka na swoją kolej. Jest smutna. Żegnała mnie i Przylepkę stojąc przy kracie i tylko patrząc tęsknie, że tym razem to nie jej kolej, bez widowiskowej rozpaczy, bez pisków, czy skakania na ogrodzenie - taki bezradny, zrezygnowany smutek. Tyle zaobserwowałam siedząc w tym boksie z nią. Ewa Quote
danka1234 Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 dzieki za wszystkie informacje ,zostaje jeszcze ustalic jaki podawać kontakt w sprawie adopcji sunieczki i trzeba by jej nadać jakies imie,niech ma choc tyle na poczatek. Przydałby sie jej tymczasik,szybciutko by z niego do własnego domku poszła bo widać ze niekłopotliwa jest zupełnie. Quote
bianka0 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Rzeczywiście przy ogłoszeniach najleszy byłby prywatny nr tel. którejś z wolontariuszek, chyba tej która najwięcej będzie mogła o niej powiedzieć. Malutka jest niesamowicie piękna, idealny piesek dla ludzi lubiących jamnikowate, ale nie przepadających za typowymi jamnikami. A jaka jest możliwość sterylizacji ? W trakcie pobytu w schronie chyba lepiej jej nie wykonywać. Jedynym ratunkiem żeby wszystko dopiąć jest dom tymczasowy. Quote
danka1234 Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 teresz podała swój numer telefonu do kontaktu w sprawie suni i do ogłoszen,wpisałam go juz w pierwszym poscie. Quote
bianka0 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 [quote name='danka1234']teresz podała swój numer telefonu do kontaktu w sprawie suni i do ogłoszen,wpisałam go juz w pierwszym poscie.[/QUOTE] Jaka zapadła decyzja Danusiu, czy już będziesz startowała z ogłoszeniami, czy dopiero jak znajdzie się DT? Przydałoby się jej imię , jakoś tak głupio jak piesek jest bezimienny. Quote
danka1234 Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 teresz pracuje nad domkiem tymczasowym dla suni,jak cos załatwi to napisze tu na watku. Tymczasik byłby darmowy tylko po kosztach za jedzonko więc wstrzymam sie puki co z ogłoszeniami. Imie by sie sunieczce przydało,pisałam juz o tym ale nie ma propozycji puki co.;) Quote
E-S Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Imię, imię, to taka poukładana, spokojna, uległa, zrównoważona sunieczka ... Lena ? Mela ? To też spokojne, łagodne imiona. Ewa Quote
bianka0 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Wrzuciłam maliznę na mikropieski: [url]http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie?p=13809755#post13809755[/url] A może Norka, jest w jej wyglądzie trochę z lisiczki i trochę z norki. Quote
E-S Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 [quote name='bianka0']Wrzuciłam maliznę na mikropieski: [url]http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie?p=13809755#post13809755[/url] A może Norka, jest w jej wyglądzie trochę z lisiczki i trochę z norki.[/QUOTE] Też myślałam o Norce, ale właśnie przeczytałam o wychrzanionej jamniczce za kopanie ... norek właśnie i zrezygnowałam, bo z jamnikami te norki jednak się kojarzą, więc po co to wzmacniać? Może Mania? Ewa Quote
plastelina Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 myślę że numer tel. do Teresz wystarczy a z tym e-mailem to coś pomyślimy z dziewczynami jeszcze. ja o suni nic nie powiem bo nawet jej nie widziałam:( Quote
evel Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Może Stacy [stejsi]? Heidi [hajdi]? Jakoś nie mam dziś weny na imiona ;) Quote
Paulina_mickey Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 [url]http://nasza-klasa.pl/profile/24176957[/url] Wrzuciłam małą na n-k schronu. Quote
danka1234 Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 to co? bo tyle imion tu padło ze nie wiadomo na czym staneło. Jesli chodzi o mnie moze zostać Mania.:lol:ale nie musi,mozemy wybierac dalej.;) Quote
jolap. Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 [quote name='E-S']Na dzień 2 stycznia 2010 r. - po zabraniu ze schroniska małej, czarnej Przylepki oraz spanielki - jamnikowata sunia została na razie w boksie z kompletnie dziką, przerażoną ratlerką. Ewa[/QUOTE] Poproszę o informacje na temat ratlerki. Ktoś z mojej pracy niedawno rozmarzył się, że chciałby ratlerka lub maleńkiego psiaka ratlerkopodobnego. Nie była to jednak konkretna deklaracja adopcyjnych zamiarów, tylko takie gadanie. Ale kto wie .... Quote
danka1234 Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 [quote name='jolap.']Poproszę o informacje na temat ratlerki. Ktoś z mojej pracy niedawno rozmarzył się, że chciałby ratlerka lub maleńkiego psiaka ratlerkopodobnego. Nie była to jednak konkretna deklaracja adopcyjnych zamiarów, tylko takie gadanie. Ale kto wie ....[/QUOTE] to pytanie najlepiej zadaj bezpośrednio na tym watku,jest tam sporo osób z tego schroniska to napewno odpowiedza. [url]http://www.dogomania.pl/threads/149208-Schronisko-w-Nowodworze-pod-Lublinem-Potrzebne-FUNDUSZE-POMOCY[/url] Quote
danka1234 Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 sunieczko pokazujemy sie wysoko i trzymamy kciuki aby udało sie załatwic ten tymczasik . Quote
teresz10 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Do schroniska jadę we środę przed południem. Jeżeli sunia będzie to wielce prawdopodobne że ją zabiorę. Quote
Recommended Posts