Casablanca Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Daj kilka chihuahuek bez rozjaśniania :D Quote
Illusion Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 http://i54.tinypic.com/1e19j7.jpg Ale pędzi, lubię takie dynamiczne zdjęcia :). Quote
Lucky. Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 http://i54.tinypic.com/1e19j7.jpg Ale chudziutki :P Quote
Asiaczek Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 E, tam, spokojnie:) Ja czekam z dużą niecierpliwością:) Pzdr. Quote
-Sisi- Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Hej super zdjecia i super psiaki. Chcialbym sie cos dowiedziec, jaki chrakter maja cocker spniele i czy trzeba z nimi chodzic do psiego fryzjera ? Quote
Daga&Maks Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 -Sisi- napisał(a):Hej super zdjecia i super psiaki. Chcialbym sie cos dowiedziec, jaki chrakter maja cocker spniele i czy trzeba z nimi chodzic do psiego fryzjera ? spaniele z reguły są łagodne, energiczne, ale trzeba pamiętać, że odpowiedni charakter dla danej rasy będzie mieć pies z prawdziwej hodowli. Bo z takimi psami z pseudo, bez rodowodu różnie bywa. Mój jest z pseudohodowli i widać spore różnice między zachowaniem jego, a rasowych spanieli, to są całkiem odważne psy tylko mój jest lękliwy i z powodu tej lękliwości ma też skłonności do agresji. Typowy spaniel jest pozbawiony agresji, ale trzeba być też konsekwentnym w wychowaniu i nie dać się zwieść ich spojrzeniu, bo wtedy jesteśmy na straconej pozycji, a to psy inteligentne i potrafią człowieka przechytrzyć, bywają też uparte co może sprawić dodatkowy problem przy wychowaniu. No i przede wszystkim trzeba pamiętać o energii którą spaniele mają w sobie. Niewybiegany spaniel = demolka w mieszkaniu, wieczne szczekanie. Nie wystarczy im jakiś krótki spacer, albo samo chodzenie bez celu, spacer powinien być połączony z aportowaniem, trenowaniem posłuszeństwa. Jeśli psa nie chcesz wystawiać to psi fryzjer jest zbędny, można samemu psa w domu podstrzyc. Tylko trzeba pamiętać że przy spanielach jest naprawdę sporo problemów z pielęgnacją, bo trzeba regularnie sierść podcinać, trymować, jak pogoda jest brzydka to po każdym spacerze pies w wannie ląduje, w ich sierść zaplątuje się mnóstwo jakiś gałązek i innych co też jest dodatkowym problemem. mnie nie ma to w galerii też cisza :diabloti: Chciałam wrzucić teraz zdjęcia z wystawy, ale niestety serwer odmówił posłuszeństwa. Ale wrzucę jutro na 100% ( tak w sumie to dzisiaj :lol: ) Quote
Lucky. Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 u nas tak samo. nas nie ma w galerii pustka :P hehh czekamy na zdjęcia. Quote
Daga&Maks Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 proszę bardzo :) https://picasaweb.google.com/108417170485561889639/WystawaPsowKatowice201102?feat=directlink Quote
Aleksa. Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 wow .:D jakie cuda,wszystkie ! :loveu::loveu::loveu: Quote
taxelina Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 dagaa111 napisał(a):proszę bardzo :) https://picasaweb.google.com/108417170485561889639/WystawaPsowKatowice201102?feat=directlink sa i jamniczki :loveu: Quote
Asiaczek Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 U mnie - odwrotnie: mam sporo fotek, a nie mam czasu ich posegregowac i powstawiać... eh, zycie... Pzdr. Quote
Daga&Maks Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Aleksandra95 napisał(a):wow .:D jakie cuda,wszystkie ! :loveu::loveu::loveu: a na żywo jeszcze cudniej wyglądały :loveu: deer_1987 napisał(a):sa i jamniczki :loveu: załapały się też :) Kaja10014 napisał(a):Świetne zdjęcia :loveu: ania90 napisał(a):ladne foty:) Paula03 napisał(a):Świetne te zdjęcia z wystawy! dzięki :) sator_k_ napisał(a):Nawet toller się złapał:loveu: ten rudzielec świetny był :loveu: żałuję tylko że nie dałam rady trochę wcześniej być i przegapiłam ocenianie tollerów, ale przynajmniej tego jednego spotkałam Asiaczek napisał(a):U mnie - odwrotnie: mam sporo fotek, a nie mam czasu ich posegregowac i powstawiać... eh, zycie... Pzdr. u mnie nowych fotek kompletny brak, ani chwili wytchnienia na nic Quote
taxelina Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Trzymajcie sie! Tylko nie zapomnij o odpoczynku, wez psa na fajny dlugi spacer :) Quote
kalyna Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 super fotki z wystawy :) uwielbiam takie oglądać :) Quote
limonka97 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 jej, fot są mega cudne !!! :D a co u Maksa? ;) Quote
Daga&Maks Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 [quote name='deer_1987']Trzymajcie sie! Tylko nie zapomnij o odpoczynku, wez psa na fajny dlugi spacer :) w weekend więcej czasu miałam to z psem na kilku długich spacerach byłam :D [quote name='kalyna']super fotki z wystawy :) uwielbiam takie oglądać :) ;) [quote name='kamilka91']Dog arlekin :loveu: arlekin to chyba najlepsze umaszeczenie u doga zaraz po błękitnym :loveu: [quote name='limonka97']jej, fot są mega cudne !!! :D a co u Maksa? ;) dzięki :) u Maksa w sumie nic ciekawego, jedyne co to wczoraj dorwał się do mojej szafki z pożarł pół kilo przysmaków :mad: wygrzebałam jakieś stare zdjęcia żebyście nie zapomnieli przypadkiem jak Maks wygląda :diabloti: Quote
Recommended Posts