Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na razie cisza,ale wiecie jak jest.....teraz wszyscy za jajkami biegają;)
Może w Święta jakaś rodzina przysiądzie przed kompem i wypatrzy Tinkę jako idealnego kandydata na członka rodziny;)tego jej życzę;)

• Replies 459
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani,od jutra do wtorku zostaję bez netu,dlatego chciałam wam wszystkim wspierającym i kibicującym Tinie dzisiaj już życzyć Z OKAZJI ŚWIĄT WIELKIEJ NOCY wszelkiej pomyślności,niech budząca się do życia przyroda doda Wam sił i energii niezbędnej do przezwyciężania trudności dnia codziennego i pozwoli cieszyć się życiem .

Posted

U Tiny cicho,bo nic nowego się nie wydarzyło.....nie dostałam w jej sprawie ani jednego telefonu,ani jednego maila.
Wszyscy dookoła kupują Yorki i to co słyszę z jakich warunków w tych pseudo chodowlach je zabierają,to włos mi staje dęba na głowie.....ale jest TANIO...........i jeden poleca następnemu.

Posted

Denerwuję mnie to jak ludzie chodzą z wypielęgnowanymi , w ubraniach psami . I się chwalą jaki ich pis jest cudowny i ile kosztował , kłócą się kogo pies jest droższy .
A te nasze biedaki siedzą w schronisku i czekają na dom . I jestem pewien że psy schroniskowe są mądrzejsze i bardziej wdzięczne od wypielęgnowanych pudelków.

w schronisku będę w weekend i zobaczę co u Tinki i dam znać . ;)

Posted

Yorki juz pojawiają się w schronach, poczekamy lat kilka, będzie ich więcej, niestety:-(
Okaże się, że psy są drogie w utrzymaniu, że trza włosy pielęgnować, latać do weta bo jakies schorzenia dla rasy typowe się dołączą.
A dla niektórych psiak to fajne stworzenie póki za dużo nie kosztuje:-(
Rozmnażają ich setki w psuedohodowlach w mieszkaniach, trzymają w klatkach, ale popyt jest więc i podaż musi być. Straszne.
A piękne, mądre psiaki gotowe całe serce i ciałko oddać człowiekowi, siedzą w schroniskach:-(

Posted

To 100% prawda Awit.
Słyszałem że Yorki są strasznie chorowite i trzeba o nie bardzo dbać ! . I trzeba dużo kasy wydać . A dla nie których tylko kasa sie liczy a nie dobro psa . ;/ . To straszne.

Posted

Kochani,mam wspaniałą wiadomość.
Otóż dzwoniła do mnie rodzinka z Dobrego Miasta zainteresowana adopcją Tinki.Państwo mieszkają w domu z ogrodem,mają już kotka,w domu jest dwoje dzieci 6 i 8 lat.Tina ma być pieskiem domowym,Pani z którą rozmawiałam nie przeszkadza to,że Tinka nie widzi na jedno oczko,najważniejsze dla niej jest to,aby kochała dzieci,a Tinka kocha wszystkich,a dom z dziecmi jest dla niej stworzony,bo to jest wulkan energii.
Państwo mogą dojechać po Tine do Olsztyna,ale ja chciałabym poznać ich osobiście i dlatego organizuję wyjazd z Tinką na niedzielę.Jest to około 80 km od Szczyna,mam nadzieję,że znajoma ze mną pojedzie,bo ja zostaję na weekend bez auta.
Zaciskajcie kciukasy;)

Posted

O rany !!! Teraz trzymajmy mocno kciuki !!! A więc do niedzieli !!!!
Ślicznej :loveu:Tince to musi się wreście udać !!!Akurat do takiego pełnego ciepła i energii domku!!:kciuki: