Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaraz jadę i jestem nieobecna do września (ze względu na nieprzewidziane okoliczności mam trochę opóźnienia).

Antolek jest super miłym i spokojnym psiakiem.
Jest w hotelu i bardzo prosi o dowiezienie w przyszłym tygodniu karmy oraz leków.
Arka i Deszczowa z pomocą Aede będą o wszystkim informowały. Prosimy o dalszą pomoc.
Jak się uda - będą fotki.
Antol jest niezmiernie przyjacielski, ślicznie spaceruje, kocha ludzi, narazie jest lekko zdezorientowany.
Z kolegami z kojców obok już w porządku, zresztą nawet nie odpowiadał na zaczepki.
Dzisiaj sobie spacerował w miłym towarzystwie.
[B]Wygląda, że będzie dobrze, ale lepiej by mu było w stałym domu !!!!![/B]

Niestety mam również złe wieści - Dragona Mosii odebrała wczoraj z Wyszogrodu z jakimś dużym problem z łapą - nie wiemy, czy złamana, czy więzadło, nic nie wiemy. Na dodatek jeden z piesków Mosii wyskoczył z okna i zniknął. Dogo nie chodziło, nie mogła nawet poprosić o pomoc w szukaniu. To wieści od Romenki - jak z Nią rozmawiałam była w drodze do Mosii, by pomóc w poszukiwaniach. Nic bliżej nie wiem, bardzo się niepokoję. Ostatnio same problemy.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostalam zdjecia Antka z nowego hotelu-odiwedzil go przyjaciel -kon maz z corka-czy jest ktos komu moge przyslac i wstawi?

Anek jest ok. usilowal sie wydostac ale nie da rady, z tego kojca..buda narazie cale, nie wyglada aby usilowal ja rozwalic a tak to bardzo spokojna i sympatyczna psina.

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']Jest w hotelu i bardzo prosi o dowiezienie w przyszłym tygodniu karmy oraz leków.[/quote]
To co on je teraz? Czy ktos to wie? [B]Aede[/B]?
[quote]Z kolegami z kojców obok już w porządku, zresztą nawet nie odpowiadał na zaczepki.[/quote]
Antol w ogole nie odpowiadal na zaczepki "sasiadow", (chyba ze cos sie dzialo po naszym odjezdzie, ale watpie); to jest przemily i przyjacieski psiak, po prostu cudo. Wsiadl do auta grzecznie z dwoma obcymi babami, w czasie podrozy byl bardzo spokojny. Gdybym nie miala Maksia, to nawet chwili bym sie nie zastanawiala, tylko go wziela do domu.
[quote]Dzisiaj sobie spacerował w miłym towarzystwie[/quote]
To znaczy? Ja bym chciala uslyszec cos bardziej konkretnego.
Czy ktos pojechal tam dzisiaj? Czy pies ma cien nad glowa?

[SIZE=1]edit.>Jak pisalam ten post, pewnie po problamach technicznych na dogo, nie widzialam postow Arki i Evity.[/SIZE]

Posted

[quote name='paula_z']Gdybym nie miala Maksia, to nawet chwili bym sie nie zastanawiala, tylko go wziela do domu.

To znaczy? Ja bym chciala uslyszec cos bardziej konkretnego.
Czy ktos pojechal tam dzisiaj? Czy pies ma cien nad glowa?[/quote]

To znaczy,ze to spokojny i bardzo fajny pies.

Przeciez maz przyjaciel_koni byl wczoraj, dowiozl jedzenie,nic zlego sie nie dzieje. Zdjecia sa-juz przeslalam do evity.

Posted

[quote name='lavinia']Chrzan, w sumie to nie życzę sobie, by ktoś wypowiadał się o tym, co ja chcę, lub nie chcę zrobić, a szczególnie ktoś, kto mnie nie zna. Jeśli nie masz nic wspólnego z pobytem Antka w hotelu, to zajmij się może lepiej swoimi sprawami ?

w kwestii długu Antka wypowiadałam się tutaj jeden raz i na podstawie tego postu zbudowałaś sobie tak dogłębną analizę moich poczynań ? daruj sobie.[/quote]
[B]Lavinia[/B], a to nie Twoje slowa:
15-07-06, 16:04 );
[IMG]http://static.dogomania.pl/forum/images/ranks/5dogomaster.gif[/IMG]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=5882"][IMG]http://static.dogomania.pl/forum/customavatars/avatar5882_3.gif[/IMG][/URL]

Od: 07/2005
Miasto: Lomianki

[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/icons/icon1.gif[/IMG]
dobra, to trzeba to jakoś uporządkować - wobec tego wszystkie powyższe albumy, wszystkie w bardzo dobrym stanie ( dbam o swoje książki :lol: ) wystawiam na aukcję poczynając od teraz, do czwartku 20 lipca o tej samej godzinie, czyli 16.10. Cena wywoławcza każdej książki to 15 zł, wszystkie kosztowały grubo ponad 100 zł, niektóre jeszcze więcej. Uzbierane w ten sposób pieniądze zamierzam przeznaczyć na zaległości hotelowe Antka, oraz na uratowanie ( czytaj; wykupienie ) suczki buldożka od pseudohodowczyni.

za chwilę przewodniki :lol:

Rozmyslilas sie:roll: ! To z tematu o "Bazarku...." na inne.

Posted

[quote name='evita.']Arko właśnie odebrałam pocztę. Cosik przyszło, ale to nie fotki. Nie mogę otworzyć tego pliku. Spróbuj może jeszcze raz mi wysłać.[/quote]
:shake: :shake: nie dobrze. Ja tez nie moglam otworzyc ale ja mam cos nie tak z kompem. i ja juz wszystko wyrzucilam ze swoje poczty, skoro przeslam.tak robie mi sie poczta zapycha setkami e-mila i zalacznikow:( (

Wiem,ze corka przyjaciel_koni uczyla sie kompresowac zdjecia i moze jej cos nie wyszlo. :shake:
Oktawi6 tez przesalam zdjecia,zaraz ja zapytam czy ona moze otworzyc.

Posted

Melduje uprzejmie, (dopiero dzisiaj, jako, ze w pt dogo nie dzialalo a wczoraj nie dzislal moj provider ;) ), ze 400 zl zostalo przekazane na konto wegrowskiego hoteliku.
Antek ma jeszcze
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21117&page=76&highlight=Zosia"] Antek[/URL] - 333,24zl.

Pzdr
GreenEvil

Posted

zobowiązałam się do zakupu karmy dla Antka. Na razie Antek dostał 3kg karmy Royal Canin dla wątrobowców od [B]Radka.
[/B]Czy ktoś ma pomysł, jaką karmę zafundować Antkowi w drugiej turze?

Posted

Więc właśnie się zastanawiam. Te dla watrobowców sa drozsze niz inne dobre karmy. Antek może jeść zwykła, wazne jest żeby dostawał leki osłonowe. Myślę że zwykła karma(oczywiście dobra karma) plus leki wyjdą taniej niż ta specjalną. Pytanie tylko jaką wybrać?

Posted

[quote name='aede']Więc właśnie się zastanawiam. Te dla watrobowców sa drozsze niz inne dobre karmy. Antek może jeść zwykła, wazne jest żeby dostawał leki osłonowe. Myślę że zwykła karma(oczywiście dobra karma) plus leki wyjdą taniej niż ta specjalną. Pytanie tylko jaką wybrać?[/quote]

Antek powinien miec zrobione kontrolne badanie krwi i potem decyzja weta powinna byc. A co z tym guzem, jest czy go nie ma?

Jesli chodzi o ceny karm, mowie z wyzszej polki to moge tylko tyle powiedziec-z doswiadczenia kociego. Jak mialm kota chorego na nerki to bytowa jego karma-hills- zamieniona dla nerkowcow nie byla AŻ taka drozsza. Doslownienie nie cale 10zl byla roznica na worku 2 kg. No kot mniej je niz pies.

Poprostu trzeba porownac ceny, ale po badaniu krwi wet powinien sie wypowiedziec, czy musi i leki i karma czy tylko leki.
Ja nie jestem pewna czy w ogole przerwy w podawaniu takiej karmy nie powinny wlasnie byc robione.

Posted

z tego co pamiętam, doddy była z nim u weta i wet nie nakazal specjalnej karmy, tylko właśnie leki osłonowe. Mi wszystko jest jedno, ale te 3 kg szybko się skończą...

Posted

[quote name='ARKA']To znaczy,ze to spokojny i bardzo fajny pies.

Przeciez maz przyjaciel_koni byl wczoraj, dowiozl jedzenie,nic zlego sie nie dzieje. Zdjecia sa-juz przeslalam do evity.[/QUOTE]
Wiem, ze jest fajny i spokojny, do tego grzeczny i przyjacielki do calego swiata. Po prostu cudny pies :loveu:

Wlasnie to chcialam wiedziec, dzieki za odpowiedz.
A ma zrobiony cien? Bo ten kojec w pelnym sloncu stoi...
Czekam na foteczki.

Posted

Ja tam nie bylam na miejscu, ale osoby ktore pojechaly zobaczyc, uwazaja ze buda jest duza i zawsze daje jakis cien.Sama sie martwie, ze za duze slonce on tam ma.

Posted

[quote name='aede']Ja tam nie bylam na miejscu, ale osoby ktore pojechaly zobaczyc, uwazaja ze buda jest duza i zawsze daje jakis cien.Sama sie martwie, ze za duze slonce on tam ma.[/QUOTE]
O 12 w poludnie nie ma cienia. Ja myslalam, zeby tam powiesic cos na gorze, jakis material chociaz. [B]Aede[/B], a kiedy moglabys jechac? Sprobuje zalatwic transport i moglybysmy razem odwiedzic Antola.

Posted

[quote name='paula_z']Ja myslalam, zeby tam powiesic cos na gorze, jakis material chociaz. [B]Aede[/B], a kiedy moglabys jechac? Sprobuje zalatwic transport i moglybysmy razem odwiedzic Antola.[/quote]
A moze byscie to polaczyly z wizyta u weta, pobranie krwi do badania, kontrolne, w zwiazku z ta watroba i ten [B]GUZ[/B]? Czy ten guz jest czy go nie ma?:shake:

Jakbyscie napisaly kiedy, to moglabym zamowic wizyte u weta w Michalowicach aby chlopaka dobrze zbadal i jaderka tez sprawdzil. Niestety w jego wieku trzeba to sprawdzic, prostate..

Posted

[quote name='ARKA']Widac,ze sie lekcje geografii przespalo albo [B]wagarowalo[/B]:razz:;)[/QUOTE] Hehe, jasnowidzka czy co :evil_lol: Ja sie po prostu o niego martwie, ta buda duzo ochlody mu nie da, jak beda nadal takie upaly, to tragedia dla psa/psów. Modlmy sie o taka pogode jak dzisiaj.
[QUOTE]A moze byscie to polaczyly z wizyta u weta[/QUOTE]
Nie ma problemu, tylko trzeba wszystko dograc. Jutro sprobuje zalatwic wstepnie transport. Jakies pomysly na to zadaszenie? Kto moze pojechac ze mna?

Posted

Od piątku nie mogłam się zalogować przez tę awarię systemu.
Antoś biedak na hotelowym tymczasie...Dobrze, że nie w schronie...

Sprawdźcie, czy przynajmniej w te upały ma zimną wodę do picia, czy jakąś ciepłą ciecz. Woda się szybko nagrzewa w słońcu, a ciepłej psy nie chcą za bardzo pić.

Posted

[quote]W sumie jak zauważyłam, chcecie z Lavinią tak naprawdę wzbudzić w nas poczucie winy, ale wydaje mi się, że nie tędy droga.[/quote]

Kora , jeśli uważasz, że moje wystawienie własnych książek na aukcje jest równoznaczne z powyższym tekstem, to wybacz, ale po raz kolejny zadziwiasz mnie swoimi opiniami...

a poza tym , w tej szczególnej kwestii, specjalnie na Twoją prośbę spędziłam pół dnia fotografując te albumy, żeby Twój brat mógł je sobie obejrzeć, po czym wysłałam Ci zdjęcia mailem, i co ? Ano nic. Ja nie mówię, że miałaś je kupić, no ale przynajmniej przyzwoitością byłoby napisać do mnie cokolwiek, chociażby "dzięki za fotki", czy "pocałuj mnie w nos". Ale przyzwoitość to Ty tylko sprawdzasz chętnie u innych...

w kwestii Antka - to super pies i mam nadzieję, że znajdzie wreszcie swój własny domek i będzie w nim szczęśliwy. Jeśli chodzi o dług Antka, to Aede jest osobą, która wszystko wie, reszta to bzdety.

pozdrawiam

Posted

Lavinia, zdjecia dostalam (mial nastapic ciag dalszy cyt."sorry, że tak póżno, ale nie dałam rady wcześniej reszta póżniej ") wiec czekalam! Czekalam tez na licytacje, ktora odwlekalas z braku czasu!
Chyba ze mial to byc zakup poza Forum:roll: !