Jump to content
Dogomania

Arystokratyczny blogas Dealera-boksera prawdziwego...

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

BeaC napisał(a):
oszszszszszszsz

kiedyś dawno dawno temu miałam to samo w Golfie

oł szit.:angryy:. że tak Ci powiem
i współczuje zarazem

jak mielismy golfa i poszla nam uszczelka to B. po prostu wymienil silnik:evil_lol:ale silnik do golfa to pryszcz i prawie zadne pieniadze....

Selket napisał(a):
oooo.....:calus: Będzie dobrze, obaczysz :calus:

podobno ma byc dobrze dzis wieczorem:roll:Glutek juz u panow dochtorow,obejrza mu wnetrzosci i jak sie postaraja to na wieczor bedzie gotowe...cena? ok.1500 EUR..:mdleje:....
Vectra tak z ciekawosci...ile by to kosztowalo w Polsce??? z tym ze to juz liczone z odgrzybianiem i napelnianiem klimy..

Posted

agbar napisał(a):
gotowe...cena? ok.1500 EUR..:mdleje:....
Vectra tak z ciekawosci...ile by to kosztowalo w Polsce??? z tym ze to juz liczone z odgrzybianiem i napelnianiem klimy..

Na pewno dużo mniej ...
napisz mi na pw , rocznik , jaki silnik.
To zależy też co się stało z głowicą , o ile to nie V :cool3: i są dwie głowice.
Obróbka samej głowicy , jeśli bez pęknięć , bez wymiany zaworów to jakies 300 - 500 zł (planowanie) , może byc mniej , jeśli są do wymiany z w/w może byc ciutek więcej , uszczelki komplet , rozrząd kompletny , oleje , filtry , płyn ...cena za graty to zależy od motora .... plus robocizna

odgrzybianie i napełnianie klimy ok 450 zł :p tak max :eviltong:

ale wiesz , ceny dla nieznajomych , znajomych są inne , dla upierdliwych jeszcze inne :evil_lol: ale na pewno nie 4500 koła :shake: to już pół remont silnika prawie by był .... czyli jakieś szlify , panewy czy inne bajery ...

a to po zerwaniu paska (czy łańcuch jest? ) ? czy się wziął i ugotował ?

Posted

Vectra napisał(a):
Na pewno dużo mniej ...
To zależy też co się stało z głowicą , o ile to nie V :cool3: i są dwie głowice.
Obróbka samej głowicy , jeśli bez pęknięć , bez wymiany zaworów to jakies 300 - 500 zł (planowanie) , może byc mniej , jeśli są do wymiany z w/w może byc ciutek więcej , uszczelki komplet , rozrząd kompletny , oleje , filtry , płyn ...cena za graty to zależy od motora .... plus robocizna

odgrzybianie i napełnianie klimy ok 450 zł :p tak max :eviltong:

ale wiesz , ceny dla nieznajomych , znajomych są inne , dla upierdliwych jeszcze inne :evil_lol: ale na pewno nie 4500 koła :shake: to już pół remont silnika prawie by był .... czyli jakieś szlify , panewy czy inne bajery ...

o matko:crazyeye:!!! Vectra..skad Ty to wszystko wiesz:crazyeye:

Posted

lolka75 napisał(a):
o matko:crazyeye:!!! Vectra..skad Ty to wszystko wiesz:crazyeye:

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: powiedzmy , że to moja praca ;)

Posted

Vectra napisał(a):
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: powiedzmy , że to moja praca ;)

ale dzieki Wam dowiedzialam sie ze klime trzeba odgrzybiac i napelniac:roll:..... a tak konkretnie to co ile to trzeba robic:roll:?

Posted

lolka75 napisał(a):
ale dzieki Wam dowiedzialam sie ze klime trzeba odgrzybiac i napelniac:roll:..... a tak konkretnie to co ile to trzeba robic:roll:?

Trzeba odgrzybiac i to musowo .. dlaczego ? bo grzyby są szkodliwe :evil_lol: no i zapach bywa niemiły ;) raz na rok - minimum , powinno sie robić przegląd klimy.
Napełnia się wtedy gdy są ubytki w gazie ... jak gaz zejdzie , klima przestaje działac , jak jest go za mało , klima robi się nie wydajna .. Zbyt mała ilośc gazu , uszkodzi sprężarkę ...

:diabloti:

Posted

Vectra napisał(a):
Trzeba odgrzybiac i to musowo .. dlaczego ? bo grzyby są szkodliwe :evil_lol: no i zapach bywa niemiły ;) raz na rok - minimum , powinno sie robić przegląd klimy.
Napełnia się wtedy gdy są ubytki w gazie ... jak gaz zejdzie , klima przestaje działac , jak jest go za mało , klima robi się nie wydajna .. Zbyt mała ilośc gazu , uszkodzi sprężarkę ...

:diabloti:

no to jak juz zaczety temacik to mozna Agniesi troche posmiecic:diabloti:
a dlugo zajmuje taka konserwacja? Pytam bo moze sobie zrobie jak bede w Polsce:roll:. Samochod mam z drugiej reki i nie wiem co robil poprzedni wlasciciel

Posted

lolka75 napisał(a):
no to jak juz zaczety temacik to mozna Agniesi troche posmiecic:diabloti:
a dlugo zajmuje taka konserwacja? Pytam bo moze sobie zrobie jak bede w Polsce:roll:. Samochod mam z drugiej reki i nie wiem co robil poprzedni wlasciciel

Godzinę , dwie ... MAX
Odgrzybianie - wpuszcza sie w układ taki preparat , który zabija grzyba.

Posted

Vectra napisał(a):
Godzinę , dwie ... MAX
Odgrzybianie - wpuszcza sie w układ taki preparat , który zabija grzyba.

Vectra....to ja dopiero teraz sie dowiedzialam ze jestes szpecjalistaka samochodowa:multi:. Od dzisiaj bedziesz moja alfa i omega jesli chodzi o autka...i nie tylko:loveu:

Posted

lolka75 napisał(a):
Vectra....to ja dopiero teraz sie dowiedzialam ze jestes szpecjalistaka samochodowa:multi:. Od dzisiaj bedziesz moja alfa i omega jesli chodzi o autka...i nie tylko:loveu:

Nie ja tylko mój TZ .. ja tylko sprzątam ;)
A że tematem przewodnim u mnie w domu jest miłośc i praca Rafałka , to nie ma możliwości bym nie wiedziała :evilbat:

Posted

Vectre juz wymaglowalam to teraz Agusia:diabloti:
Aguniu droga.... jade z sucza do Polski i dostala szczepionke przeciw wsciekliznie trzyletnia. Czy musze ja szczepic co roku jak to jest w PL czy obowiazuje data wpisana przez weta holenderskiego w paszporcie?:roll:

zapomialam dodac ze dogo to skarbnica wiedzy:loveu:...juz rozumiem czemu chca zrobic je platne:angryy::angryy:................:shake:

Posted

Witajcie ludzienki:multi:
Mam hustawke ogrodowa :multi:sie bujam:razz:

Vectra napisał(a):
Na pewno dużo mniej ...
To zależy też co się stało z głowicą , o ile to nie V i są dwie głowice.

odgrzybianie i napełnianie klimy ok 450 zł tak max

ale wiesz , ceny dla nieznajomych , znajomych są inne , dla upierdliwych jeszcze inne ale na pewno nie 4500 koła to już pół remont silnika prawie by był .... czyli jakieś szlify , panewy czy inne bajery ...

Cene te 1500 EUR podala pani w informacji:roll:pan mechanik powiedzial ze wiele mniej bedzie kosztowac,na razie jezdzimy krasnoludem zastepczym-Dili sie ledwo miesci hihi....w poniedzialek podobno ma byc nasz Glutek gotowy.....

lolka75 napisał(a):
Vectre juz wymaglowalam to teraz Agusia
Aguniu droga.... jade z sucza do Polski i dostala szczepionke przeciw wsciekliznie trzyletnia. Czy musze ja szczepic co roku jak to jest w PL czy obowiazuje data wpisana przez weta holenderskiego w paszporcie?

zapomialam dodac ze dogo to skarbnica wiedzy...juz rozumiem czemu chca zrobic je platne................

Kochana byl tu gdzies watek na ten temat-zaraz poszukam,ale wyniklo koniec koncow,ze wazne jest to co w paszporcie....

Posted

lolka75 napisał(a):
tanks wery macz:loveu:
ale jak jechalas ostatnio to cos sprawdzali na granicy?
kurcze ja mam niewazny paszport:crazyeye:...i nie mam nowego dowodu:crazyeye:...mam tylko id holenderskie:roll:
beda jaja jak mnie nie przepuszcza....a tylko ja prowadze:roflt:

ostatnio to nawet pol celnika nie widzialam:roll:

Posted

agbar napisał(a):
ostatnio to nawet pol celnika nie widzialam:roll:

no nie gadaj:roll:...jakies pol to moze by sie znalazlo:diabloti:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...