elmira Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Staszek nie powinien narobić obciachu;) Jest niesamowity. Przez całą podróż praktycznie nie drgnął, ale nie był przestraszony. Kręcił się raz na jakiś czas, wchodził na półkę, ale to bardziej z nudów. U Hani pokazał się z najlepszej strony. Wywalił się na dziewczyny, łapami do góry i tez nie był stremowany. Wyjadł swoje jedzonko, wypił kocią wodę;) To na prawdę wspaniały, zrównoważony pies. Mam nadzieje, że nie wyskoczy nic niespodziewanego i Staszek zostanie w Krakowie. Quote
obraczus87 Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 Dziekuję Cioteczko ELMIRO za bezpieczne dostarczenie Staszka do DS :) Quote
elmira Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Chłopak nas wspierał swoim spokojem i wszystko poszło świetnie. Podoba mi się podejście Hani do Staszka. Zgoniła gada z łóżka;), bo on od razu się na nie pakował, ale opowiadała mi, że jest tylko Royal, bo innej (jakiejś tam extra wypas) akurat nie było. Oczywiście wytłumaczyła Staszkowi, że wejście na łóżko będzie za pozwoleniem jedynie, a nie samowolnie.:) Z kartonu do takiego domu-BAJKA! Quote
obraczus87 Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 A więc tak: powiem wprost że nie wiem co o tym mysleć, ale.... Hania od razu jak Staszek przyjechał dzwoniła i pytała o Jego łapkę. Myslałam, że to utykanie spowodowane dawnym urazem. Jednak nie. Hania i Jej koleżanka wykazały sie wielka odpowiedzialnością w tej sytuacji. Staszek wraca do domu - juz jest po wizycie u weta. Okazało się, że ma ostry stan zapalny łopatki. Dostał zastrzyki i antybiotyki. :roll: Jak będę wiedziała więcej - na pewno napiszę. Oczywiście Staszkowi przejdzie po tych lekach. Jestem jednak bardzo ciekawa co powiedział lekarz. Co do wchodzenia na łóżko - bardzo dużo rozmawiałam z Hanią przed podjęciem decyzji i prosiłam, aby wchodzenie na łóżko było za Jej zgodą :) mówiłam, że Staszek sam na łózko pakować się może, bo noce nieprzespane będzie miała w pakiecie hihi :evil_lol: Quote
Nagareth Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Witam wszystkich ;) z tej strony Hania i Uzi vel Staszek ;) psina od dzisiejszego dnia mieszka ze mną, z czego się ogromnie cieszę- to wspaniały pies, mam nadzieję, że szybko się zadomowi ;) w tej chwili leży na kocyku pod łóżkiem i z zapałem rozpracowywuje kość, od czasu do czasu podnosząc głowę spoglądając na mnie i merdając ogonem ;) oo wstał napić się wody :) Jego łapka od samego początku wydała mi się podejrzana, ponieważ na spacerze ewidentnie mu się pogorszyło bez wahania trafił do weterynarza- dostał zastrzyk przeciwzapalny plus leki na tydzień- oby pomogło, już jest wyraźnie lepiej ale w dalszym ciągu widać, że łapka mu doskwiera. Jest dużo większy niż się spodziewałam ;) bardzo masywny i kudłaty. Na spacerku grzeczny. Niebawem sesja zdjęciowa- oczywiście zamieszczę tu jego fotki :D Pozdrawiamy Hania i Uzi Quote
elmira Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 :) To ja się witam ponownie;) Czyli wszystko ok? To czekamy na fotki! :) Quote
Jolanta08 Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 I ja witam Cię i dziękuję za domek dla Uziego vel Staszka :loveu:Po prostu strasznie się cieszę ,że psiak ma tak wspaniałą i odpowiedzialną właścicielkę :Rose::Rose::Rose: Quote
Szarotka Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Super :):) Gratuluje Staszkowi domu :):) do nowego imienia musze sie przyzwyczaic :):) Quote
obraczus87 Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 Cześć Hania :) witam na wątku Staszka ;) Quote
Kinia1984 Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 super że sie Hania odezwała:) proszę wymiziać Staszka ode mnie:) od czego sie robi stan zapalny łopatki? a moze to poczatek zapalenia stawow...?ale w sumie zaatakowane bylyby wszystkie stawy... Quote
salibinka Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 A jednak Uzi - nie Kwant :) - witaj, Haniu :). Trzymam kciuki za pomyślny okres adaptacyjny i łapkę Uziego. Quote
Nagareth Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Dziękuję wszystkim ;) będę informować o poczynaniach psiaka na bieżąco ;) Quote
zachary Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Nagareth z oczywistą dla dogomaniaków wrażliwością "zabrała się" za Staszka vel Uziego, to dobrze rokuje na przyszłość! Staszku ale masz farta! Z kartonu dworcowego i psiej samotności do domku i serca dobrego człowieka. Quote
__Lara Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 [quote name='Nagareth']Dziękuję wszystkim ;) będę informować o poczynaniach psiaka na bieżąco ;)[/QUOTE] Bardzo Nam miło przywitać obecną właścicielkę Staszka vel Uzi :D :D :D [B]On trafił do domu marzeń!!! :D :D :D uściski dla Was![/B] :D ----------------- A na początku było tak: Bardzo proszę porozsyłajcie wątek po swoich znajomych. zaproście ich do udzielania sie tutaj... i niestey ale trzeba po raz kolejny zacząć szukac pieniędzy... bez pełnej kwoty deklaracji psiaka nie oddam do żadnego Hoteliku... nie stac mnie po prostu na to [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] Napisałam do tej Pani smsa, czekam na odpowiedź. [B]To pisała obraczus - i to dzięki niej Stasiu ma teraz taki wspaniały dom! To ona go dostrzegła i uratowała, dziękujemy obraczus87!!!! jesteś wielka!!! [/B]:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Awit Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Wieści od Staszka znaczy Uziego będą na bieżąco:-) Quote
Nikus Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 [quote name='__Lara']Bardzo Nam miło przywitać obecną właścicielkę Staszka vel Uzi :D :D :D [B]On trafił do domu marzeń!!! :D :D :D uściski dla Was![/B] :D ----------------- A na początku było tak: Bardzo proszę porozsyłajcie wątek po swoich znajomych. zaproście ich do udzielania sie tutaj... i niestey ale trzeba po raz kolejny zacząć szukac pieniędzy... bez pełnej kwoty deklaracji psiaka nie oddam do żadnego Hoteliku... nie stac mnie po prostu na to [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] Napisałam do tej Pani smsa, czekam na odpowiedź. [B]To pisała obraczus - i to dzięki niej Stasiu ma teraz taki wspaniały dom! To ona go dostrzegła i uratowała, dziękujemy obraczus87!!!! jesteś wielka!!! [/B]:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] się pod tym też podpisuję:) Quote
Plicha Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Ale super wieści od rana :) To nasz Stasio został Uzim, bardzo ładne imię :) witaj Haniu :) Quote
Nagareth Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 Witam :) zgrywamy się z Uzim ;) Nadal kuleje ale dostaje leki, pod koniec tygodnia znów pójdziemy do weta, mam nadzieję, że do tego czasu się poprawi :) Quote
obraczus87 Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 [quote name='__Lara']Bardzo Nam miło przywitać obecną właścicielkę Staszka vel Uzi :D :D :D [B]On trafił do domu marzeń!!! :D :D :D uściski dla Was![/B] :D ----------------- A na początku było tak: Bardzo proszę porozsyłajcie wątek po swoich znajomych. zaproście ich do udzielania sie tutaj... i niestey ale trzeba po raz kolejny zacząć szukac pieniędzy... bez pełnej kwoty deklaracji psiaka nie oddam do żadnego Hoteliku... nie stac mnie po prostu na to [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] Napisałam do tej Pani smsa, czekam na odpowiedź. [B]To pisała obraczus - i to dzięki niej Stasiu ma teraz taki wspaniały dom! To ona go dostrzegła i uratowała, dziękujemy obraczus87!!!! jesteś wielka!!! [/B]:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] A skąd Ty kochana masz taka starą wiadomość??????? :D Quote
obraczus87 Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 Hania pracuje nad Staszkiem cały czas. ;) Uparty taki, że szok! Na łóżko ciągle sie wpycha ;) chce jeść ze stołu :) A tak wygląda pies, który nie akceptuje absoluutnie żadnych innych psów i suk ;) jak wiadomo, wyjątek potwierdza regułe :D [IMG]http://images39.fotosik.pl/269/1192c5d459bf2386med.jpg[/IMG] [IMG]http://images41.fotosik.pl/268/df801477b60db2f7med.jpg[/IMG] [IMG]http://images50.fotosik.pl/273/bb55bfa73b35403emed.jpg[/IMG] Quote
Dora Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 A to Staszek to taki duuuzy psia , ja myslalam ze ona taki pimpek maly :D Quote
Vasco Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Mi się też wydawało, że Stasio mniejszy, a to kawał psiaka:) Super, że będą wieści z DS na bieżąco:) Quote
Recommended Posts