Helga&Ares Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Aniu, koniecznie niech sprawią mu adresówkę. Cieszę się, że wszystko gra :) Quote
malawaszka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 a ja odcieta od swiata zastanawiałam sie jak się układa wszystko, a tu widzę, że super!!!! :laola: AnkaG, AMIŚKA :Rose: wielkie wielkie dzięki!!!!!!!!! mały super!!!! dużo szczęścia psiaku!!!!! :laola: aha! nie byłabym sobą jakbym nie napisała, że psa nie wolno puszczać tak od razu ze smyczy!!! on nie wiem że to jego nowa rodzina i może się wybrać na poszukiwanie starej - proszę Ania uczul ich na to, żeby nie było dramatu bo zima jest i jak psiak zaginie to katastrofa będzie :( adresówka KONIECZNIE! Quote
AnkaG Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Wiem, mówiłam o nie puszczaniu. Powiem o adresówce. Wybieram się w odwiedziny w piątek. Dzisiaj był u fryzjera - super grzeczniutki był. :) Ale ma jeszcze kołtuny - wezmę przecinak do kołtunów. Mały jest super. :) Pani Hania zakochana po same uszy :) Fryzjerka zainteresowała sie bezdomnymi pieskami (chyba chce sznupa) i może jakiś domek się wykroi ... Dokładnie nie wiem bo nie mogłam rozmawiac przez tel. - miałam pilna robotę. Quote
Helga&Ares Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 Wczoraj ktoś do mnie dzwonił ze Szczecina w sprawie pieska - sznaucerka Quote
malawaszka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Helga&Ares napisał(a):Wczoraj ktoś do mnie dzwonił ze Szczecina w sprawie pieska - sznaucerka Marta P.? dostałam tez maila - zobaczymy, może inne sznupelek będzie miał domek - może Oskarek ze Swarzędza Quote
AMIGA Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Ale cudownie by bylo! Bo tych bezdomnych sznupków wciąz przybywa :-( Quote
AnkaG Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Wiadomości o Aldo: Jak zostaje sam w domu (na razie na godzinkę, dwie) to trochę na początku szczeka ale co najważniejsze nie niszczy w tym czasie nic. Jedyne co zrobił to ściągnął koc z kanapy. Jak dzisiaj rozmawiałyśmy to sobie razem z Panią Hanią leżeli w łóżeczku. :) Wczoraj syn zabrał go do parku na 1,5 godz. - wrócił caly szczęśliwy. Jest całuśny i jak widzi smycz to skacze jak piłka na wysokość twarzy. Chodzi cały czas za Panią Hanią po domu - cały czas musi ją widzieć :) W piątek będę u nich - wezmę przecinak do kołtunów i usuniemy resztki bajzelka na futrze. Quote
Helga&Ares Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 Super, dzięki Aniu za wieści! Quote
malawaszka Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Aldo ma super dom, a AniaG ma super nową znajomą :laola: CUDNIE!!!!! Quote
AnkaG Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Byłam dzisiaj u Aldusia :) 1,5 godz. męczyłam go przecinakiem do kołtunów i grzebieniem. Miejscami miał taki filc, że przecinaka nie mogłam wbić. Zostało troszkę na brzuchu ale już tak miał dość, że dalam spokój - ziajał, szczypał ząbkami (ale tylko szczypał), próbował dawac drapaka. Wymęczyłam go straszliwie .... Zmierzyłam Aldo - ma 45 cm w kłębie i wychodzi na to (przynajmniej z książki o sznupach), że ma minimalny wzrost średniaka. Budowa też średniaka. Ma bardzo ładną budowę - jest króciutki i mocno zbudowany. Ładna głowa, ucho prawidłowo noszone. Zachowanie, spojrzenia sznupkowe. :) Dostałam buziaka na powitanie :) Quote
AnkaG Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Popatrzcie tylko na to sznaucerze spojrzenie "] Piękny jestem :) Quote
AnkaG Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Próbowali mnie ustawić i na focie wyszedłem dłuuugi a jestem króciutki "] Po czesaniu miałem dość Quote
GoniaP Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Jej!! To nie ten sam pies!! I nawet kolor zmienił?? :) Quote
Helga&Ares Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Piękny pies!!! Jestem w szoku!!! Quote
AMIŚKA Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 http://img19.imageshack.us/img19/5250/obrazyaldo2003.jpg ale pojasniał:crazyeye: piekny sznupek z ALDO!!!!:lol::lol: Quote
AnkaG Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Wcale nie pojaśniał. Tak światło odbija. Tak go wczoraj oglądałm i doszłam do wniosku, że jest bardzo ciemnym pieprzakiem. A piękny to on będzie jak futerko odrośnie bo teraz na maksa wychapane. :) Wczoraj tak miło mi się zrobiło jak Pani Hania powiedziała: jakie to szczęście, że los postawił Panią na mojej drodze. Ale Aldo jest naprawde super. :) Wycałowałam pychola ile wlezie. Quote
AMIGA Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 No nie, w życiu bym ne powiedziała, że to ten sam piesek, co w schronsku. Piękny jest i fantastycznie, że jest taki kochany :-) Quote
AnkaG Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 W piątek będę u Aldusia wyczesać resztę kołtunów. Psiur się tak rozpaskudził, że spi w sypialni w łóżku z pańcią. W niedzielę o 22 polazł do sypialni i szczekał na Pania Hanię, ze ma juz przyjść położyć się spać .... Quote
malawaszka Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 kochany niuniek :) właściwy pies na własciwym miejscu :) Quote
AnkaG Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Nie byłam w końcu u Aldusia. Ale rozmawiałam z Panią Hanią. Wszystko ok. Jest coraz spokojnieszy - wie, że ma już swój domek. :) Naprawdę fajny psiak z niego :) Minęło już tyle czasu, że możemy chyba spać spokojnie :) Quote
AnkaG Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Nie byłam w końcu u Aldusia. Ale rozmawiałam z Panią Hanią. Wszystko ok. Jest coraz spokojnieszy - wie, że ma już swój domek. :) Naprawdę fajny psiak z niego :) Minęło już tyle czasu, że możemy chyba spać spokojnie :) Quote
AnkaG Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Kilka dni był zakochany - wisiał w oknie i piszczał, zawodził itd. - nawet piłeczka na punkcie której ma hopla go nie interesowała. Quote
Recommended Posts