Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja odcieta od swiata zastanawiałam sie jak się układa wszystko, a tu widzę, że super!!!!

:laola:

AnkaG, AMIŚKA :Rose: wielkie wielkie dzięki!!!!!!!!!

mały super!!!! dużo szczęścia psiaku!!!!! :laola:

aha! nie byłabym sobą jakbym nie napisała, że psa nie wolno puszczać tak od razu ze smyczy!!! on nie wiem że to jego nowa rodzina i może się wybrać na poszukiwanie starej - proszę Ania uczul ich na to, żeby nie było dramatu bo zima jest i jak psiak zaginie to katastrofa będzie :( adresówka KONIECZNIE!

Posted

Wiem, mówiłam o nie puszczaniu. Powiem o adresówce. Wybieram się w odwiedziny w piątek.
Dzisiaj był u fryzjera - super grzeczniutki był. :) Ale ma jeszcze kołtuny - wezmę przecinak do kołtunów. Mały jest super. :)
Pani Hania zakochana po same uszy :)

Fryzjerka zainteresowała sie bezdomnymi pieskami (chyba chce sznupa) i może jakiś domek się wykroi ... Dokładnie nie wiem bo nie mogłam rozmawiac przez tel. - miałam pilna robotę.

Posted

Helga&Ares napisał(a):
Wczoraj ktoś do mnie dzwonił ze Szczecina w sprawie pieska - sznaucerka

Marta P.? dostałam tez maila - zobaczymy, może inne sznupelek będzie miał domek - może Oskarek ze Swarzędza

Posted

Wiadomości o Aldo: Jak zostaje sam w domu (na razie na godzinkę, dwie) to trochę na początku szczeka ale co najważniejsze nie niszczy w tym czasie nic. Jedyne co zrobił to ściągnął koc z kanapy.
Jak dzisiaj rozmawiałyśmy to sobie razem z Panią Hanią leżeli w łóżeczku. :)
Wczoraj syn zabrał go do parku na 1,5 godz. - wrócił caly szczęśliwy. Jest całuśny i jak widzi smycz to skacze jak piłka na wysokość twarzy. Chodzi cały czas za Panią Hanią po domu - cały czas musi ją widzieć :)
W piątek będę u nich - wezmę przecinak do kołtunów i usuniemy resztki bajzelka na futrze.

Posted

Byłam dzisiaj u Aldusia :) 1,5 godz. męczyłam go przecinakiem do kołtunów i grzebieniem. Miejscami miał taki filc, że przecinaka nie mogłam wbić. Zostało troszkę na brzuchu ale już tak miał dość, że dalam spokój - ziajał, szczypał ząbkami (ale tylko szczypał), próbował dawac drapaka. Wymęczyłam go straszliwie ....

Zmierzyłam Aldo - ma 45 cm w kłębie i wychodzi na to (przynajmniej z książki o sznupach), że ma minimalny wzrost średniaka. Budowa też średniaka. Ma bardzo ładną budowę - jest króciutki i mocno zbudowany. Ładna głowa, ucho prawidłowo noszone.
Zachowanie, spojrzenia sznupkowe. :)
Dostałam buziaka na powitanie :)

Posted

Wcale nie pojaśniał. Tak światło odbija. Tak go wczoraj oglądałm i doszłam do wniosku, że jest bardzo ciemnym pieprzakiem.
A piękny to on będzie jak futerko odrośnie bo teraz na maksa wychapane. :)

Wczoraj tak miło mi się zrobiło jak Pani Hania powiedziała: jakie to szczęście, że los postawił Panią na mojej drodze.

Ale Aldo jest naprawde super. :) Wycałowałam pychola ile wlezie.

Posted

W piątek będę u Aldusia wyczesać resztę kołtunów.

Psiur się tak rozpaskudził, że spi w sypialni w łóżku z pańcią. W niedzielę o 22 polazł do sypialni i szczekał na Pania Hanię, ze ma juz przyjść położyć się spać ....

• 2 weeks later...
Posted

Nie byłam w końcu u Aldusia. Ale rozmawiałam z Panią Hanią. Wszystko ok. Jest coraz spokojnieszy - wie, że ma już swój domek. :) Naprawdę fajny psiak z niego :)

Minęło już tyle czasu, że możemy chyba spać spokojnie :)

Posted

Nie byłam w końcu u Aldusia. Ale rozmawiałam z Panią Hanią. Wszystko ok. Jest coraz spokojnieszy - wie, że ma już swój domek. :) Naprawdę fajny psiak z niego :)

Minęło już tyle czasu, że możemy chyba spać spokojnie :)