miroszki Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Rozmaite uczucia i emocje wywołuje ta galeria - wzruszająca historia o pojawieniu się Twojego psa w domku darzącym go miłością (a pies z kolei - przywiązaniem), cudowne zdjęcia, które oglądałam z uśmiechem oraz poczuciem spokoju - że Logan jest bardzo szczęśliwym psem (i do tego zabawowym)! Z przyjemnością obejrze kolejne zdjęcia, pozdrawiam ;) Quote
diabelkowa Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 [quote name='miroszki']Rozmaite uczucia i emocje wywołuje ta galeria - wzruszająca historia o pojawieniu się Twojego psa w domku darzącym go miłością (a pies z kolei - przywiązaniem), cudowne zdjęcia, które oglądałam z uśmiechem oraz poczuciem spokoju - że Logan jest bardzo szczęśliwym psem (i do tego zabawowym)! Z przyjemnością obejrze kolejne zdjęcia, pozdrawiam ;) jejku dziekuje Ci bardzo to najmilsza rzecz jaka kolwiek uslyszalam w tej galeri :))) no mam nadzieje ze bedziesz wpadac :) podaj mi link do Twojej galerii a tymczasem jeszcze troche sniegowych fotek... sniegu brakuje na szczescie mamy fotki ! Quote
miroszki Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [quote name='diabelkowa'] To komu Logan ten jęzor pokazuje, do tego z lekką ignorancją macha ogonem? ;) P/s własnej galerii jeszcze nie mamy... :roll: Trzeba się zmotywować i zeskanować więcej zdjęć, aby były różnobarwne, rozmaite i interesujące. Pozdrawiam ciepło ;0) Quote
eria Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 ale lisek piękny!!! p.s. czemu nie wklejasz trochę większych fot?? Quote
:: FiGa :: Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Cześc ;) Piękne rysunki :cool3: I ta fotka: Taka wyraźna :loveu: Foty robione na sniegu moim aparatem wyglądają... źle :shake: Pies to niewyraźna plama na białym oczojebnym tle... :shake: Quote
diabelkowa Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 a dzieeekujemy za odwiedzinki a z tym jezorkiem to on tak ogolnie do wszystkich bo to taki lobuuziak jest :))) fot wiekszych nie wklejam bo wiekszy format w imageshack jest cos powyzej 600 Quote
barbara.h Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 witaj! jak pępucho? zagojone? ;);) a czemu tak mało fotek :cool3: Quote
sisay Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Hej :) Zgodnie z zyczeniem: Ciasto watrobkowe robi sie tak samo jak ciasteczka watrobkowe, tylko zamiast wylewania ciasta cienka warstwa na duza blache, dalam je do malej tortownicy :p Przepis: składniki: 1/2 kg wątróbki drobiowej 2 szklanki mąki 1/3 szklanki oleju 3 całe jajka troche czosnku - ja dalam granulowany i troche przyprawy typu "vegeta" bułka tarta wykonanie: wątróbkę należy zmiksować na "papkę", dodać do niej pozostałe składniki i dokładnie wymieszać (np robotem kuchennym :-) ).Dużą blachę należy posmarować olejem i posypać bułką tartą albo wylozyc papierem do pieczenia. Wylać ciasto na blachę i po wierzchu również posypać delikatnie bułką tartą. Piec w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez pół godziny. Następnie wyjąć, troszkę ostudzić i pokroić na kawałki. Po pokrojeniu należy ciastka dokładnie wysuszyć aby były twarde. Chodzi o to żeby ciastka były b.twarde tak jak te "sklepowe" bo inaczej spleśnieją. Przechowywać w otwartym pojemniku. Suszenie w piekarniku na 50 st z termoobiegiem zajmuje podobno jakieś 3 godzinki, ja to robie krocej, nie mam termoobiegu tylko zwykly gazowy piekarnik uchylam drzwiczki i zmniejszam gaz. No a torcik pieklam "na oko" sprawdzajac patyczkiem czy jest gotowy. Uwaga bo to ciasto tez rosnie i jak sie z nim bedziecie obchodzic niedelikatnie, to moze opasc! Smacznego :loveu: Quote
Yakubbo Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 :lol: Kasiu gustujesz w ciasteczkach watrobkowych?? O kule z tej strony Cie nie znalem :P Quote
diabelkowa Posted February 11, 2007 Author Posted February 11, 2007 [quote name='barbara.h']witaj! jak pępucho? zagojone? ;);) a czemu tak mało fotek :cool3: to dopiero poltora tygodnia od zagojenia wiec jeszcze daleka droga ;] [quote name=':: FiGa ::']leń :mad: :mad: od urodzenia :)) [quote name='ma-ja']Hej :) Zgodnie z zyczeniem: Ciasto watrobkowe robi sie tak samo jak ciasteczka watrobkowe, tylko zamiast wylewania ciasta cienka warstwa na duza blache, dalam je do malej tortownicy :p Przepis: składniki: 1/2 kg wątróbki drobiowej 2 szklanki mąki 1/3 szklanki oleju 3 całe jajka troche czosnku - ja dalam granulowany i troche przyprawy typu "vegeta" bułka tarta wykonanie: wątróbkę należy zmiksować na "papkę", dodać do niej pozostałe składniki i dokładnie wymieszać (np robotem kuchennym :-) ).Dużą blachę należy posmarować olejem i posypać bułką tartą albo wylozyc papierem do pieczenia. Wylać ciasto na blachę i po wierzchu również posypać delikatnie bułką tartą. Piec w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez pół godziny. Następnie wyjąć, troszkę ostudzić i pokroić na kawałki. Po pokrojeniu należy ciastka dokładnie wysuszyć aby były twarde. Chodzi o to żeby ciastka były b.twarde tak jak te "sklepowe" bo inaczej spleśnieją. Przechowywać w otwartym pojemniku. Suszenie w piekarniku na 50 st z termoobiegiem zajmuje podobno jakieś 3 godzinki, ja to robie krocej, nie mam termoobiegu tylko zwykly gazowy piekarnik uchylam drzwiczki i zmniejszam gaz. No a torcik pieklam "na oko" sprawdzajac patyczkiem czy jest gotowy. Uwaga bo to ciasto tez rosnie i jak sie z nim bedziecie obchodzic niedelikatnie, to moze opasc! Smacznego :loveu: dzieku ci dobra kobieto :))) [quote name='Yakubbo']:lol: Kasiu gustujesz w ciasteczkach watrobkowych?? O kule z tej strony Cie nie znalem :P tak chce sobie na urodziny zrobic taki torcik :PP Quote
diabelkowa Posted February 11, 2007 Author Posted February 11, 2007 Tu troche studniowkowych fotek ;] Yakubbo we wlasnej osobie:evil_lol::evil_lol: roznica we wzroscie? gdzie tam!! bez komentarza :PPPP hehe :P to tez bez komentarza ;) [SIZE="1"]I juz fotki sa OK :D Quote
Yakubbo Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Zabije zabije zabije.... MODERACJA!! Gdzie jest moderacja?? Te fotki sa za duuuuze :P Quote
Guest Kamcia_14 Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Witajcie diabełki :multi:. Piękne foty ze studniówki ale są ZA DUŻE !! Diabeł zmniejsz je bo moder się do nich dobierze :razz:. Quote
Yakubbo Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Kasiu zapomnialas jeszcze o 3 fotkach :D :D :D Ale ja je wzuce za Ciebie ;] Prosze tak wygladal kibelek po tym jak Kasia z niego wyszla :D ;] Taaa... Kasienka po kilku glebszych ;] :P Toooofikkkk :evil_lol: :lol: :diabloti: Ale i tak BOGRACZ byl najlepszy :P Kasiu :* :D Quote
diabelkowa Posted February 11, 2007 Author Posted February 11, 2007 :mad::lmaa::lmaa::snipersm::grab::agrue::chainsaw::-x:comp26::boom::zly7: Quote
Yakubbo Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Ejjj... nie spodobaly im sie nasze fotki :( Quote
diabelkowa Posted February 13, 2007 Author Posted February 13, 2007 wlasnie widze :( nikt nie chce naszych ryjow ogladac ;(( :P w sumie nie dziwie sie :diabloti: Quote
miroszki Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 To zdjęcie mi się spodobało najbardziej... Oprócz tego, że jest naturalne - jest naprawdę ładne i bardzo radosne! Pozdrawiam ;) Quote
Yakubbo Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Hehe a diabelkowej sie one wogole nie podoba :P Heh a ja poszpance ze to mojego autorstwa :D Quote
diabelkowa Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 To jest moje najgorsze zdjecie!!!! :PPPP Quote
Ewa&kumpel Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 A co to??? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: No no... Bardzo ładnie... Super focie. Dobrze mi czasem powspominac... Quote
Recommended Posts