Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ankekoval']Hej
Myślałam, zeby zadzwonić do straży miejskiej i zapewnic ich o tym, ze Stefan jest pod opieką i żeby ignorowali wezwania do Stefana - co o tym myślicie? Anka[/QUOTE]

Oni nie będą ignorować jak dostaną zgłoszenie, a przynajmniej nie powinni. Procedury.
Pomysł niezły, od początku byłam za tym by zgłosić, że pies ma opiekę na dochodne. Ale niech ktoś powie co myśli o tym

Posted

zabraliby go pewnie gdyby albo byl bezdomny (a ma bude na ogrodzonym terenie), albo zaniedbany i wychudzony (a nie jest bo go dziewczyny karmia), albo gdyby byl agresywny (a przeciez nie jest i nie stwarza zagrozenia); wydaje mi sie, ze innych zgloszen nie bedzie, a sm swoj rozum ma i jak zobacza, ze pies jest jako tako wyekwipowany to go nie beda na sile wozic po schroniskach; i dobrze;

Posted

Stefan spi w nowej budzie - już dzisaj rano widziałam że z niej wychodzi i do niej wchodzi:) Widziałam też że ma kilku kumpli, z którymi biega za jedą suczka/myślę że to pora cieczek...../ w każdym razie wraca do nowego domku:)

Posted

[quote name='ankekoval']Stefan spi w nowej budzie - już dzisaj rano widziałam że z niej wychodzi i do niej wchodzi:) Widziałam też że ma kilku kumpli, z którymi biega za jedą suczka/myślę że to pora cieczek...../ w każdym razie wraca do nowego domku:)[/QUOTE]

Mądry pies!!!! Musi sie w niej czuć jak po przeprowadzce do super willi:-) Buda ocieplona, żadnych kilofów i łopat, do tego własny kocyk i poduchy:-) No luksus ludzie:-)
Zastanawiam się, jak on zaklimatyzuje się w ewentualnym przyszłym domu. Tutaj ma swobodę, nową budę, karmią codziennie, pić też dają:-) A do tego luz i swoboda, nawet kumple i koleżanki się znajdują.... ja myśłę, że on po prostu jest szczęśliwy. Tyle, że może wpaść pod samochód, ktoś go może przegonić albo zawieźć do schroniska.... Może ktoś zreperuje dziurę, którą przechodzi i wtedy wszystko się skończy. Dlatego biorąc wiele plusów tej sytuacji, ale tez minusy, chyba lepiej szukac mu domu....
A pomysł z zawiadomieniem straży, że pies ma opiekę uważam za bardzo dobry. Może w razie czego gdzieś to będzie można zapisać. A w sytuacji zabrania do schroniska, powołać się na telefon do SM i otrzymać zgodę na zabranie go bez odbywania 2-tygodniowej kwarantanny.

Posted

[quote name='idusiek']szukac mu trzeba zatem domu, w którym jest jakis kolega albo kolezanka. będzie mu raźniej ;)[/QUOTE]

Pewnie! i najlepiej z ogrodem :D
Najlepiej zróbmy mu ogłoszenia w stylu: "Przyjmę na stałe dom z ogrodem (weranda opcjonalnie). Minimalny metraż 120m2. Koniecznie z miłym, opiekuńczym i bardzo kochającym człowiekiem oraz uroczą sunią w komplecie" ;)
Myślę, że Stefan będzie przeszczęśliwy jeśli dostanie tylko kochającego człowieka i ciepły kąt :)

Posted

[QUOTE]"Przyjmę na stałe dom z ogrodem (weranda opcjonalnie). Minimalny metraż 120m2. Koniecznie z miłym, opiekuńczym i bardzo kochającym człowiekiem oraz uroczą sunią w komplecie"[/QUOTE]

Świetny tekst do ogłoszeń wg mnie :)

Posted

no moze metraż za duży ale nie zgodze się na wywalenie z tekstu o suni !
Sunia musi być ! toć Stefan jak to facet - lubi dziewczyny, nie?;) jak juz się wyprowadzać to przynajmiej to lepszych warunków i z kobietą pod pachą :D

Posted

No dobra to jak idziemy w tę nutę to pozwolę sobie dać drugą propozycję do wyboru :p:

" Przyjmę do serca miłego, opiekuńczego człowieka i ciepły dom. Mile widziany ogródek; opcjonalnie pies/sunia w komplecie.
Jestem sporym, łagodnym i przesympatycznym psem w typie .... (???). Bardzo lubię towarzystwo, głaski i pieszczoty :)
Zgłoszenia i zapytania proszę kierować pod adres: ....................... lub pod numerem tel. ..........."

Posted

ja wymysliłam coś takiego ( tandetnie trochę ;))

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=#cc0000][I][B]Mam kilka lat - ale nie sprawdzajmy dat..[/B][/I][/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=#cc0000][I][B]Mam 2 pary łap- przemierzam nimi świat[/B][/I][/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=#cc0000][I][B]Mam rudawą sierść- jak przystojny zwierz[/B][/I][/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=#cc0000][/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=#cc0000][I][B]Mam przepiękne oczy- ale nikt się w nich nie zauroczył....[/B][/I][/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=#cc0000][I][B]Mieszkam sam, mam już dość, życie nie raz dało mi w kość[/B][/I][/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=#cc0000][I][B]Pragnę zamieszkać z domu z ogrodem,[/B][/I][/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=#cc0000][I][B]mieć swoje posłanie, jezdzic samochodem...[/B][/I][/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=#cc0000][I][B]i jakąś panią do towarzystwa - [/B][/I][/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=#cc0000][I][B]suczkę - nieważne jaką - byle fajną z pyska ![/B][/I][/COLOR][/FONT]

[CENTER][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=5][COLOR=#009900][B]Stefan obecnie mieszka na terenie opuszczonej budowy, pomagają mu dobrzy ludzie: przynosza jedzenie, zbili budę na zimę. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=5][COLOR=#009900][B]Czy to jest jednak miara jego szczęścia? Czy można dać mu tylko tyle?[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=5][COLOR=#009900][B]Stefan - pies na pewno nie do pilnowania !- Szuka domu na już![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[COLOR=#009900][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=5][B]Jestem sporym, łagodnym i przesympatycznym psem. [/B][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=5][B]Bardzo lubi towarzystwo, głaski i pieszczoty.[/B][/SIZE][/FONT]
[/COLOR][/CENTER]

[CENTER][B]Kontakt w sprawie adopcji Stefana:[/B]
[B]608461337 [/B]
[B][email protected][/B][/CENTER]

Posted

Byliśmy wczoraj u Stefana wieczorem po wigilijnej kolacji. Długo do nas nie wychodził. Staliśmy przy bramie z 10min i darliśmy japy :D : "Stefan! i cmok cmok i fiuuuu fiuuu", a tam cisza. Po około 10 minutach pojawił się znikąd :crazyeye: Chyba spał mocno w swojej budzie:loveu: i zastanawiał się kto tam i po co tak japy wydziera :D W końcu na szczęście przyszedł sprawdzić co za jedni. Śliczny jest!!:loveu: Dostał kilka pęt kiełbaski, ale nie dał rady wszystkich na raz zjeść i zostawił sobie na później.