Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Rosiczka']Pewnie o tym sklepie mowa [URL]http://www.e-karma.pl/pol_m_Psy_Karmy-suche-dla-psow_Taste-of-the-Wild-167.html[/URL][/QUOTE]

Tak to ten sklep :) Na Nuta Gold jest jeszcze większy rabat. szkoda że moim skład nie przypasował.

Posted

E-karma ma nadal karmę ze skażonej serii. Według kodów kreskowych wychodzi, że z wadliwej, ale nie przyjmują zwrotów, odpisując na maile, że zrobili badania i karma jest ok.

Posted

[quote name='Jara']E-karma ma nadal karmę ze skażonej serii. Według kodów kreskowych wychodzi, że z wadliwej, ale nie przyjmują zwrotów, odpisując na maile, że zrobili badania i karma jest ok.[/QUOTE]

Kurcze a ja podaje małemu TOTW kupiony właśnie w tym sklepie.

W sumie czuje się dobrze jedyny minus to taki że zaczyna linieć. Tylko nie wiem czy obarczyć karmę czy centralne ogrzewanie.

Posted

[quote name='Jara']E-karma ma nadal karmę ze skażonej serii. Według kodów kreskowych wychodzi, że z wadliwej, ale nie przyjmują zwrotów, odpisując na maile, że zrobili badania i karma jest ok.[/QUOTE]
ciekawe w jaki sposób zrobili badania? otworzyli wszystkie worki z TOTW, zrobili posiew i sprzedają takie naruszone opakowania?

Posted

Otworzyli jeden worek i zrobili badania po czym stwierdzili, że jest ok ;)

[QUOTE][COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]"jeśli kod produkcyjny ma "2" lub "3" w 9. pozycji i "X" w pozycji 10 lub 11 i twoja data przydatności do spożycia wynosi od 9 grudnia 2012 r. i 7 kwietnia 2013 r., jest to partia do wycofania jeśli produkt nie zawiera "2" lub "3" w 9. pozycji i "X" w 10. lub 11. pozycji i twoja data przydatności do spożycia nie jest od 9 grudnia 2012 r. i 7 kwietnia 2013 r., można nadal karmić [/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana][FONT=Lucida Grande]
wszystkie te warunki muszą być spełnione, żeby seria była wadliwa, jeśli masz inne kody to jest ok.

na stronie e-karmy podają, że karma ma kod: NR SERII: TPP0304A21XWA czyli wadliwa seria.[/FONT]
[/FONT][/COLOR]
[/QUOTE]

[QUOTE][COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]W związku z notatką (opinią) wystawiona w moim sklepie e-karma.pl pragne rozwinąć temat.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Karma pochodzi z okresu (marzec 2012) kiedy stwierdzono w niektórych seriach na terenie USA Salmonellę.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Jednakże producent w sposób wyrażny informuję, że recall dotyczy tylko USA i Kanady.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Serie eksportowane do Europy nie podlegają recall.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Towar dostepny na terenia UE został dopuszczony do sprzedaży na podstawie dodatkowych badań i raportów [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]producenta.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Na naszej stronie w opisie karmy znajdują sie wyniki badań laboratoryjnych w formie PDF. [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Badania były robione równiez w wielu krajach UE jak i Polsce i na ich podstawie towar został dopuszczony do obrotu przez polskie służby weterynaryjne.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Taka jest procedura postepowania w przypadku podejrzenia o Salmonellę.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Towary spożywcze podlegają badaniom i osobnym dopuszczeniom po stwierdzeniu wyników ujemnych.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Towar jest bezpieczny co potwierdzają dokumenty służb weterynaryjnych.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Na tej podstawie towar jest sprzedawany na terenie UE.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Co do atrakcyjnej ceny - ze wzgledu na dodatkowe badania, czas ich trwania, termin przydatności znacznie się skrócił a zła aura wokół produktu też spowodowała mniejsze zainteresowanie produktem. Ze wzgledu na to i duży zapas magazynowy zdecydowliśmy sie obniżyć cenę.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Informuję, że od maja/czerwca (po dopuszczeniu do obrotu po dodatkowych badaniach) sprzedalismy grubo ponad 1300 samego produktu dla szczeniąt.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Nie mamy ani jednej złej opinii czy sygnału dotyczącego negatywnego wpływu na zdrowie psa co potwierdza wyniki badań.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Pragne równiez zaznaczyć, że pozostawiliśmy komentarz do wglądu dla klientów gdyż trzymamy się zasady braku moderacji wpisów. [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Lek. wet. Sławomir Samkowski, Animal Service"[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

[QUOTE][COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]'Dzień dobry Pani.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Tak ma Pani rację była akcja zwrotu ( RECALL )zainicjowana przez koncerm Diamond w związku ze stwierdzeniem[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Salmonelli w karmie dla zwierzat.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Jednakże informacja na stronie zawiera również informację , ŻE RECALL DOTYCZY TYLKO PRODUKTÓW SPRZEDAWANYCH NA TERENIE USA I KANADY.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Zupełne inne procedury laboratoryjne dotycza produktów eksportowanych do Europy.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Władze Unii Europejskij po analizach technologicznych, laboratioryjnych dopuściły do sprzedazy serie znajdujące sie w Europie.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]My ze swojej strony jeszcze pobraliśmy dodatkowe próbki zbiorcze i równiez w badaniach ZHW nie stwierdzono Salmonelii.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Tak władze sanitarne UE wydając pozytywna opinie weterynaryjna wzięły na siebie odpowiedzialnośc za zdrowotność karmy.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Jako reprezentant firmy z USA na terenie Polski bierzemy równiez odpowiedzialnosc za jakość karmy.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Nie mamy podstaw do negowania opinii i decyzji władz sanitarnych.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Od czerwca na podstawie dopuszczeń weterynaryjnych sprzedalismy frubo ponad 1000 tej serii bez jakichkolwiek problemów.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Czy słyszała Pani o Salmonelii u psów zywionych ta serią.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]My ze swojej strony nie mieliśmy takich informacji.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Opinie o tej serii sa bardzo dobre co świadczy o prawidłowej decyzji władz UE.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]N amarginesie - czy zdaje Pani sobie sprawę , że kupując mięso w sklepie naraża sie Pani na spotkanie z Salmonellą.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]W badaniach kontrolnych na przykład mięsa wieprzowego w handlu sklepowym ( nie bazarowym) juz po wprowadzeniu do sprzedazy w latach 2005 - 2009 stwierdzono od 0,4 do 6,7 % próbek z Salmonellą. Oczywiście nie świadczy to zagrożeniu epidemia ale o wszechobecności tej grupy bakterii w produktach które jemy.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Zgodnie z prawem może Pani zrezygnować z zakupu w ciągu 10 dni od transakcji.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Co do odpowiedzialnosći za zdrowie Pani psów - na podstawie dostępnych badań - bierzemy pełną odpowiedzialność.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Z pozdrowieniem[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Lek wet Sławomir Samkowski'[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

Posted (edited)

witam!
3 wypowiedz zacytowana przez Jare, jest to odpowiedz, ktora dostalam ja...
wlasnie od znajomej dostalam wiadomosc, ze ktos zaniosl karme do Zakladu Higieny Weterynaryjnej w Katowicach i wykryto salmonelle!!!

EDIT: link do tematu [URL]http://forum.gazeta.pl/forum/w,10264,136073507,,Taste_of_the_Wild_moze_byc_salmonella.html?v=2[/URL]

Edited by agusia_cch
Posted (edited)

date mam do 29 marca 2013 , na dziwiątej mam 1 więc niby ok ale na dziesiątej mam x :roll:
więc data dobra , dziewiąta liczba dobra ale dziesiąta się zgadza w obu workach .
to mam dobra czy nie?

edit: data jednak jest zła , nie zrozumiałam za pierwszym razem .
zapewniają że karma jest ok , ten worek chyba dokończe bo nic się nie dzieje ale nie wiem czy drugi otworze .

Edited by gops
Posted

Ja miałam kupować właśnie worek, ale w końcu kupiłam White Wolfa.

E-karma utrzymuje, że zakażona karma była tylko w Ameryce Pł. Ja jednak nie będę póki co ryzykować.

Posted

A ja nie wiem czy kupie jeszcze wersje z rybką. Pies ciągle chodzi głodny! Waży ok 13kg dziennie zjada 250 - 300 gram. Powinien być najedzony po takiej ilości.

Następny worek to jagnięcina.

Posted

Ja mam od jakichś 2 miesięcy wór 6,7 kg - nie sprawdzałam kodu, a opakowanie już dawno wyrzucone. Jednakże pies się czuje świetnie po tej karmie i nic mu nie dolega, także dokończymy jeszcze te pół worka :) Mamy jagnięcinę.

Posted

[quote name='Wistra']Dla 5 miesięcznego szczeniaka lepiej kupić Taste Puppy, czy zwykły też będzie OK?[/QUOTE]

myślę że Puppy będzie lepszy, ma więcej minerałów które szczeniak potrzebuje, tłumaczyli mi to różni ludzie na wystawie, bo się pytałam dla mojej suni wtedy, a teraz nie wychodzi tak dużo, w e-karmie jest dwupak za super cenę [URL]http://www.e-karma.pl/product-pol-785-TASTE-OF-THE-WILD-Pacific-Stream-Puppy-2-x-6-8-kg.html[/URL]

choć zwykły też może być, podobno jest to dla psów w różnym wieku ;) moja sunia dostaje taste zwykły od 4mies. życia i wszystko jest ok, dla mnie to było wygodniejsze bo druga sunia ma 8lat i to samo dostawały, a jeszcze wtedy nie było puppy na rynku.

Posted

Ja także dla szczeniaka dawałam zwykłego TOTWa, ale wtedy jeszcze nie było Puppy :) Pies wyrósł zdrowo i do tej pory ją je, choć przyznam, że gdyby wcześniej była wersja Puppy to bym dla szczeniora ją wzięła :)

Posted

Chyba dam sobie spokój z TOTW włos leci całymi garściami, na łóżku aż grubo od sierści ... Szkoda bo w sumie ładnie ją zjada, kupki super ogólnie nie jest źle. No chyba że podam jakiś specyfik.

Posted

[quote name='Jara']Andomeda na siłę nie ma co karmić, skoro sierść leci to nie ma co na siłę jej zatrzymywać biotyną czy olejami.[/QUOTE]

Masz rację :) Nic na siłę. Kupie na spróbowanie małe opakowanie Forza10 z jeleniem. Nigdy nie jadł takiego mięsa może się sprawdzi.

Posted

Ja zamówiłem z kar-ma.pl i w zamówieniu wpisałem,ze jak będzie karma pochodzić,że skażonej partii to żeby anulowali zamówienie.
Dzisiaj otwieram przesyłkę ,a tam karma z felernej partii!:angryy:

Napisałem do nich o zwrot pieniędzy.Już nie o samo ,że wysłali z owej partii ale o to że inny towar niż w zamówieniu bo określiłem,że nie chce towaru z tej partii.

Czekam na odp od nich.
Ciekawe:mad: