Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Graf to na 100 % krzyżówka azjaty z kaukazem. Lub w miocie azjatów urodził się pies z dłuższą sierścią- bywa. Chociaż głowa- o ile z profilu typowo azjacia- z przodu już zalatuje kaukazem. Spojrzenie- "aborygeńskie"- charakterystyczne dla azjaty.
Astka- śliczna, nie szkodzi, że nieduża- przyzwyczailiśmy się do astów wielkości rottków. Być może to pitbulka.
To z Wisły- można mówić, że to owczarek anatolijski :-) (to większe, bez znaczeń na uszach).

• Replies 4.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

no Graf to taki azjato-kaukaz, dokładnie

chociaż TZ ma azjate z dłuższą sierścią i jeszcze inaczej to wyglada - no ale Graf to coś takiego :) bardziej nawet azjata

astka może i pitka :) to taki śmieszny mix, głowę ma lmalutką ;) (zapasiona jest w sumie)

ta suka to anatolijski? taki mały chyba ;)
ten mały jej syn to niczego nie przypomina :) wypłoch taki :P

Posted

jej , ile psów nowych w lecznicy..:shake:
kurde i wszystkie fajne ..i wszystkie właściwie do wzięcia szybko na giełdzie ..ta astka zwłaszcza i kaukaz ..i owczarek...
Dora nie zgubiła się aby ? noo jasne ..jak zwykle ...złudzenia, wykopali z domu i tyle
ale Graf to super wielkolud , jak by tak dom z ogrodem dla niego , nawet super dużą i ciepłą budą..ech..

Posted

stary duży, ma problemy z chodzeniem - bóg wie co w nim siedzi :( w lecznicy nikt go bardziej nie zbada
bo stary, bo co można poradzić
dsiedzi w boksie, do któreo ledwo się mieści
boi się ludzi, ulicy, samochodów, nie chce iść na spacer
cierpi mimo, że nie widać tego tak bardzo, tak od razu, po zdjęciach...
musi być mu bardzo bardzo źle :shake:

Posted

Gdyby był mały, to jeszcze, ale duży, stary pies ma znikome szanse na adopcję :( Czy, gdyby były fundusze, można by go przewieźć do innej kliniki na dokładne badania, a potem odwieźć do Konstancina?

Posted

TZ dowiedział się więcej o Bigu

oni stwierdzili, że to po prostu starość, te jego stawy
ta sztywna lekko tylna nóżka też
Big jest już po kastracji, dostaje teraz leki przeciwbólowe i przeciwzapalne min. właśnie na stawy

czyli tak naprawdę bardziej specjalistyczne badania jak np rtg mogłyby coś rozjaśnić, ale głowny problem Biga teraz to ciasny boks (niestety wewnątrz są same małe boksy) i ogólnie warunki...

jakby sie zebrały fundusze to możnaby go gdzieś zabrać... idealny byłby dla niego dozywotni DT...

taki wiecei - trzy schodki max, kawałek ogródka... ludzie. inne psy zdaje się mogłyby być. Big to ciapa raczej, nawet jest pogryziony :(

Posted

[B]Mru[/B], to załóż mu proszę wątek, a ja go po południu porozsyłam i poszukamy hoteliku. Nie wiem, czy się uda zebrać deklaracje, ale spróbować trzeba. Bo inaczej co go czeka? :(

Posted

tak, ja mu właśnie zakladam :)

tylko czekałam na:

a) te wieści z lecznicy od TZTa

b) filmik z Bigiem od TZta siostry - na nim widać jaka to bida :(

dzieki kooosiek!

może coś znajdziemy, poreklamujemy ze szukamy dozywotniego DT lub jakichś składek
z kasą to w ogole masakra teraz :/

Posted

[SIZE=5][B]zapraszam Was na wątek Biga:[/B][/SIZE] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/182356-prA-bujemy-walczyAE-o-Biga-starego-duA-ego-bez-szans-pomA-A-cie-proszAE?p=14343203#post14343203[/URL]

Posted

Super, jak tylko będę wolna - rozsyłam wątek. A napisz mi jeszcze proszę, jakie dr ma wobec niego zamiary? Skoro na giełdę się nie nadaje... Będzie go trzymał?

Posted

wiesz no, póki Big obczaja to R. będzie trzymał... w boksie 2 na 1,5 ale będzie
jeśli będzie przepełnienie to Big jest na pierwszym miejscu do pojechania do Korabiewic.

Posted

A co będzie z Miki, skoro jak piszesz doktor twierdzi, że nawet na giełdzie jej nie chcą? Czy będą ją trzymać? Ja się nawet dowiadywałam o jakies płatne tymczasy ale ceny mnie powalają - dużo sobie liczą za psa tej wielkości. Kurcze, ona chyba nie ma szans na deklaracje... Nikt totalnie się nią nie interesuje pomimo ogłoszeń, wstawienia na inne fora, maili... Pewnie nikt też nie dałby żadnych deklaracji... Biedna suńka... :( Mru nikt nie dzwonił w jej sprawie?

Posted

nikt :( w ogóle nikt nie pyta o żadnego psa... ja wczoraj i dziś miała kocioł, ale jak będę miała chwilę to ogłoszę psiaki... najlepiej wszystkie najpilniejsze na tych najbardziej popularnych portalach

o Miki nikt nie pyta... co z Korabiewicami nie wiem
było tak, że hycel miał zabrać 3 wybrane psy
które psy wybrałby R? być może właśnie Miki, ale może te stare najpierw... czyli Pimpka...

Posted

[quote name='mru']
ta suka to anatolijski? taki mały chyba ;)
ten mały jej syn to niczego nie przypomina :) wypłoch taki :P[/QUOTE]

Kundel bury, ale jakby kto pytał, to w typie :-)

Posted

[quote name='mru']o Miki nikt nie pyta... co z Korabiewicami nie wiem[/QUOTE]
Nie no, to ja już nie wiem co mogę zrobić:-( Totalnie nie mam pomysłu...
Co myślisz o jakimś hotelu? Myślisz że jest sznsa, żeby ktokolwiek się dołożył?
No i czy w weekend moge ją odwiedzić?

Posted

Cioteczki i wujkowie nie potrzeba Wam przypadkiem nowej klawiatury lub myszki? Zapraszam na bazarek na rzecz skatowanego Topika!!
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/182404-markowe-klawiatury-myszki-DELL-HP-Siemens-i-inne-dla-skatowanego-Topika-do-01-04[/URL][URL="http://www.dogomania.pl/../182404-markowe-klawiatury-myszki-DELL-HP-Siemens-i-inne-dla-skatowanego-Topika-do-01-04"]
[/URL]

Posted

mysle, ze mozemy sie spotkac w weekend, ale w niedziele :( w sobote łowię dzikiego psa gdzieś pod Serockiem... :(

słcuahjcie, najpilniejsza adopcja to teraz astka i kaukaz :( astka już gotowa... obawiam się, że pojedzie do Słomczyna... :/

Posted

[SIZE=5][COLOR=Red]Nowe zdjęcia Miki:[/COLOR][/SIZE]
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/177671-szalona-wdziAE-czna-Miki-mieszka-w-rozpadajAE-cej-siAE-budzie-POMOCY/page14[/URL]
[B]
DZIĘKI Mru za pokazanie małej![/B]

Posted

Poprawiłam i już działa :) nie wiem czemu wcześniej nie działał?
Miki suuuupeeeerrrrr!
Widziałam też Biga, Choinka, suńkę - ON bez łapki i jej kolegę z kojca - tyle psich nieszczęść...

Posted

Equus dzieki za odwiedziny! ja nie jestem w stanie regularnie zajmować się każdym psem :( fajnie, że Miki ma fankę, to zwiększy jej szanse na dom! dzieki dziewczyny!
zmienię też tytuł wątku :) macie racje z tym, że szalona Miki może odstraszać.

co do reszty psiaków, to nie było dziś tylko astki w lecznicy
ale nie było też R... i zupełnie nie wiem, co się stało z astką

wiem, że Pikuś/Pimpek uciekł w piątek z przytuliska... :/
a w sobotę wrócił ;)
na szczęście jest mądry i wrócił do lecznicy.
uciekł pani, która karmi psy... zastawiam sie jak! to stary pies i nie wygląda na uciekiniera... pewnie wyszedł sobie podczas karmienia i ta kobieta nie zauważyła w porę...

psiaki mają super foty wstawię z pracy, bo teraz lecę spać

Big ma okropne zęby :( tragedia...

miałam fajne zapytanie wstępne o Grafa :)

no nie jest źle... narazie :(