Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

*kleo* napisał(a):
Do nas niestety sznaucery przychodzą się golić. Ja osobiście nie lubię wszelkich szorstkaczy golonych, bo to już włos nie ten i brud szybciej łapią, ale co zrobić, klient nasz pan...

jak przed świętami byłam u fryzjera to na mieście też widziałam i to dość sporo sznaucerów i wszystkie strzyżone...:crazyeye: myślę że tu chodzi o wygodę właścicieli :p

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja że ich głupote. Szkoda im kasy mają błędne pojęcie o trymowaniu i wogóle mają to w uchu. Jak się im próbuje tłumaczyć to oni i tak wiedzą lepiej...

Posted

Ale zmiany u Was :)
Nicolka wygląda bosko teraz :)
Uwielbiam dobrze wy trymowane sznupki !!!
Aczkolwiek większość których widuje jest niestety zgolona...

Posted

jolek68 napisał(a):
jak przed świętami byłam u fryzjera to na mieście też widziałam i to dość sporo sznaucerów i wszystkie strzyżone...:crazyeye: myślę że tu chodzi o wygodę właścicieli :p

niunka04 napisał(a):
A ja że ich głupote. Szkoda im kasy mają błędne pojęcie o trymowaniu i wogóle mają to w uchu. Jak się im próbuje tłumaczyć to oni i tak wiedzą lepiej...

Ja myślę, że i o wygodę, i o głupotę. Ludzie wolą te ogolone bo im się podoba, że sierść się robi miękka, i mówią że te szorstkie są nieprzyjemne w dotyku, albo w ogóle nie wiedzą co to trymowanie. A w skrajnych przypadkach w ogóle nie wiedzą, że ze sznaucerem trzeba cokolwiek robić, żeby wyglądał jak powinien :crazyeye: Jakoś właściciele westów robią się coraz bardziej kumaci, bo większość się u nas trymuje, golone są może z 3.

Posted

A ja mysle, ze oprocz kasy i przede wszystkim 'nieznajomosci' rasy (bo glupota bym tego nie nazwala) tu chodzi o oszczednosc czasu i odczucia psa.
Wielu wlascicieli nie chce 'zadawac bolu' swoim pupilom mylnie myslac, ze trymowanie jest 'przejsciem przez meke' a dodatkowo golenie jest mniej czasochlonne niz trymowanie wiec decyzja jest latwa do podjecia. Efekt: jest malo dobrze 'zrobionych' sznaucerow na miescie a szkoda bo one sa piekne:loveu:.

Posted

To fakt, do mnie przychodzi wielu właścicieli sznupków i tylko kilkoro z Nich życzy sobie trymowanie. Ja namawiam, ale ludzie zazwyczaj argumentują trymowanie bólem i muszę niestety ciąć maszynką, bo klient nasz pan;-)
Na szczęście mam też klientów doceniających trymowane sznaucery:multi:

Posted

Doginka napisał(a):
argumentują trymowanie bólem i muszę niestety ciąć maszynką, bo klient nasz pan;-)

A u nas argumentują (o ile w ogóle wiedzą o trymowaniu) że 'nieeee, po co, on na wystawy nie będzie chodził'

Posted

Hallo hallo, witamy się z nowego konta :D Nikolka wygląda bosko :D a główkę to od razu wiedziałam że poprzednia fryzjerka musiała ją poprostu nie tknąć. Ja tak miałam z niektórymi partiami Alexika jak sama coś zepsułam wcześniej :P
Doginka zrobiłaś naszą lalę na cacy :D A teraz pozwolicie że Cię troszkę wykorzystam tak przy wszystkich? Co to za model trymera trzyszasz w ręku, chodzi mi o ten z drewnianą rączką?? i jak tak patrzę na te nożyczki to czy te miękki wkładeczki wokół paluszków już były razem z nożyczkami? Bo ja mam takie plastiki i metal i po jakimś czasie same odciski...No i chyba musisz mieć dobry odkurzacz w domu :D:D:D ale ja też trymuje na podłodze i Alexik też leży, wydaje mi się że jest i mi wygodniej i jemu, przede wszystkim.
A jeśli chodzi o ludzi co strzygą to ich nie rozumiem....mogli sobie pudla kupić a nie szorściaka, którego należy trymować i koniec. Ale bardzo duża wkładka też wychodzi od groomerów, bo to oni powinni pouczać klientów jak się dany włos pielęgnuje, ale tu by musieli wszyscy mówić to samo a nie jeden se a drugi tamto...nie lubię takich ludzi...:/

Posted

Pegaza napisał(a):
A po czym poznac ze on trymowany czy golony? kuna ja sie nie znam..widze ogolonego to mysle ze potraktowany golarką..

z tego co pamiętam jak mówiła chyba Doginka i co sama zauważyłam, to trymowany włos sznupki powinien być prosty a strzyżony się kręci :) tak Nicola miała min na główce, poskręcane :)

Posted

Strzyżony może się kręcieć, ale to też zależy od struktury włosa;-) Znam strzyżone sznaucery, które nie tracą koloru i mają ostry włos, ale to żadkość;-)

Posted

Pegaza napisał(a):
Hehe Doginka przejmij stery nad zdjeciami..;) bo jak Ty dalas to ich bylo mnostwo:)

Chętnie bym przejęła, ale Nikola za daleko ode mnie mieszka:-)