Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 537
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki Hana się przypomina!

Napiszę może jak Hana się już przez ten 2 miesięczny pobyt u mnie zmieniła.
Już nie lata i nie piszczy jak opętana po domu.Piszczy tylko wtedy jak baaardzo potrzebuje już wyjść na spacerek.
Jak mam na drugą zmianę do pracy to budzi mnie o 8 rano (czyli wskakuje do mojego łóżka i noskiem mnie "pyrga",żebym już wstawała,bo ona chce wyjść).Nie boi się już przejeżdżających autobusów,za to jak widzi przechodzące obok nas inne psiaki to tak śmiesznie burczy (chyba nauczyła się tego od mojej suczynki,która robi tak za każdym razem),ale jak już piesek do niej podejdzie to merda ogonkiem i chce się bawić,do zabawy najczęściej zaprasza o wiele większe psy,skacze po nich jak wariatka;) Do ludzi jest naprawdę bardzo łagodna.Każdego z moich znajomych wita.
Ostatnio była u mnie znajoma z dwójką małych dzieci (3 i 1,5 roku),Hana dała im się bez problemu pogłaskać,ale generalnie woli od nich trzymać się z boku,więc dzieci widząc,że Hana nie jest zainteresowana zabawą z nimi zaczęły molestować moją suczkę,która akurat dzieci uwielbia (zagląda do każdego wózka napotkanego na swojej drodze;p ).
Zjada wszystko co dostanie: suchą karmę,gotowane (na początku był problem z jedzeniem warzyw,każde było wypluwane na podłogę z czego korzystała moja Keli,ale teraz miska jest opróżniana do dna),bardzo lubi ser żółty i ugotowane jajka (ale tylko żółtko).
W końcu także nauczyła się jeść psie przysmaki,z początku nie bardzo wiedziała co ma z tym zrobić.
Na spacerach jest bardzo żywiołowa,często zaprasza mnie do zabawy,uwielbia być przeze mnie chwalona za cokolwiek na spacerze (podkula ogonek pod siebie i leeeeeeeciiiii!)
Hrabianka w dzień śpi tylko na kanapie-to jest pierwszy pies któremu na to pozwalam;p
Razem z moja suczką zrobiły się super towarzyszkami (jestem w szoku,bo na początku były spięcia),jak widzą jakiegoś "krwiożerczego" jamnika to obie się najeżą,stają obok siebie i bronią swojej Pani,żeby krwiożerczy jamnik tylko nie podszedł bliżej.Ja nie wiem co one mają do tych jamników.
Hana jest ulubienicą mojego TŻ-a.(Zaczynam być zazdrosna jak za często si miziają;p )

Zapomniałam dodać,że Hana chodzi za mną krok w krok,najlepsze jest jak ide się kąpać-w drzwiach od łazienki mam taką kratkę-wywietrznik (wiecie o co mi chodzi),i jak tylko je zamknę i wejdę do wanny to co widzę przez ten wywietrznik?A jakże!Parę okrągłych,czarnych oczków,wpatrujących się we mnie i pilnujących,żebym się przypadkiem nie utopiła podczas kąpieli;)) Za każdym razem mam atak śmiechu jak to widzę;]

To na razie by było tyle;)

Posted

Ojej, ale wspaniała sunia, wspaniała relacja :D

Zaraz zrobię jej komplet ogłoszeń :D

Zagląda przez kratkę do łazienki - mój jamniorek też tak robił :D hihih :D

Posted

Też się uśmiałam, jak sobie wyobraziłam Hanę w tej kratce...
Ja raz jak byłam sama z Reksiem w domu, to zostawiłam drzwi otwarte do łazienki, bo była burza i mały chodził za mną krok w krok zestrachany.
Kąpałam się, a on siedział na progu i wpatrywał się we mnie jak ufoludek jakiś....
On się strasznie boi kąpieli, więc pewnie w myślach mi współczuł....

Posted

[quote name='Avilia']Mój numer: 798-596-534-Ola
Lub e-mail: [email protected]

_Lara mogę Hanie wyróżnić Allegro,znajdzie się na to kasa,musisz mi tylko napisać co i jak.

Po prostu musisz mi wtedy przelać pieniądze za wyróżnienie żebym mogła na końcu miesiąca opłacić rachunek z allegro ;)

Zwykłe wyróżnienie z wystawieniem aukcji kosztuje ok. 12,60zł.

A wyróżnienie z pogrubieniem i podświetleniem ok. 20,60zł.

Posted

Piękne to allegro!Lara jesteś boska;)
Tylko tam wiek by można zmienić,bo Pani weterynarz określiła jej wiek na 3-4 lata.
Przelać pieniążki za wyróżnienie mogłabym w czwartek,wtedy mi wypłata dojdzie na konto.
W takim razie w czwartek wyróżnimy;)

Posted

[quote name='Avilia']Piękne to allegro!Lara jesteś boska;)
Tylko tam wiek by można zmienić,bo Pani weterynarz określiła jej wiek na 3-4 lata.
Przelać pieniążki za wyróżnienie mogłabym w czwartek,wtedy mi wypłata dojdzie na konto.
W takim razie w czwartek wyróżnimy;)[/QUOTE]

oki ;)

Widziałam, że Hania ma też inne ogłoszenia od Ciebie, może coś jej dorobię poza tym.

Śliczna suńka!!! :D

Posted

Dzwoniła do mnie pani z Jastrzębia zainteresowana Haną.Bardzo zależy jej na tym aby suczka była wysterylizowana.Pytała także czy suczka jest typem dominatora.Pani wydaje się być dobra partią na domek.Powiedziałam jej,że jeżeli zdecyduje się na Hanę to przyspieszę troszkę sterylkę suni jak tylko będę mogła.Powiedziałam jej także,że suczkę wydam dopiero po zagojeniu się ran.Wolę mieć pewność,że wszystko jest ok.Mamy być w kontakcie telefonicznym.
Zobaczymy co z tego wyniknie.

P.S-żeby tylko więcej osób zaglądało na bazarek Hany!Muszę uzbierać w krótkim czasie dosyć sporą sumkę,żeby sunię wysterylizować.Istnieje jeszcze opcja żebym się zapożyczyła na sterylkę,jeżeli zajdzie taka potrzeba.

Posted

No to wspaniale! :D :D :D wygląda obiecująco :D może to ta Pani, co do mnie napisała maila :D

Avilia, to może zmień tytuł wątku, że potrzebne fundusze na sterylkę? może zaprosimy trochę ciotek to się dołożą.

Posted

Sterylka w mojej lecznicy kosztuje od 250-350zł.

Dzisiaj znów dzwoniła do mnie owa Pani.Niestety powiedziała,że się rozmyśliła,bo szuka pieska małego,a skoro Hana waży 15kg to wcale mała nie jest-to są jej słowa.Cóż chociaż jest odzew na ogłoszenia,więc niuńkę trzeba szybciutko wysterylizować.