3 x Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='mala_czarna']Jezu kochany, co z tym cholernym chłoniakiem się ostatnio dzieje?? No ale głowa do góry kochana, podejrzenie to jeszcze nie pewność! Ja robiłam biopsję na SGGW, ale to kawał czasu temu było, gdzies mam cały segregator z historią leczenia, mogę zerknąć, może się jeszcze uchowało. Jagielski to tylko chemię robił, ale zdaje się, że biopsję chyba ktoś inny. Wiem, że Micuń też dobrze robi, bo znajoma mi kiedyś mówiła.[/QUOTE] ja właśnie słyszałam, że jakiś jeden na sggw robi biopsję jak ta lala druga opcja to wycięcie kawałka węzła w pełnej narkozie a ja nie chciałabym Michała poddawać narkozie Quote
mala_czarna Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='3 x']ja właśnie słyszałam, że jakiś jeden na sggw robi biopsję jak ta lala druga opcja to wycięcie kawałka węzła w pełnej narkozie a ja nie chciałabym Michała poddawać narkozie[/QUOTE] Sory, że tak u Brunka Mysza piszemy ;) Nam Jagiel nie zalecał wycięcia węzła; wręcz przeciwnie. Biopsję cienkoigłową zrobiono szybko i sprawnie, i cud na cuda, czekałam na wynik chyba 5 dni tylko! Quote
mysza 1 Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 Kurczę :( biedny Michu. U Sary też podejrzewała wetka, która robiła hist-pat...ale się na szczęscie okazało, ze nie. Trzymam kciuki za biopsję i dobry wynik. Piszcie, piszcie, bo wszyscy tu jesteśmy zainteresowani a Michu nie ma wątku przecież. Quote
Ewa Marta Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Trzymam kciuki za Micha:-( Trzymajcie się dzielnie.... Quote
3 x Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='mysza 1']Kurczę :( biedny Michu. U Sary też podejrzewała wetka, która robiła hist-pat...ale się na szczęscie okazało, ze nie. Trzymam kciuki za biopsję i dobry wynik. Piszcie, piszcie, bo wszyscy tu jesteśmy zainteresowani a Michu nie ma wątku przecież.[/QUOTE] ano, nie ma Michu wątku biedy jest teraz strasznie lezy na narzucie z Ikea ;) bo ttaj teraz przez weekend w gościach nie ma wykładzin a na parkiecie/panelach straszne sie slizga w weekend mamy podąjc decyzje czyli wybrac rodzaj biopsji czy wycinek w pełnym znieczuleniu (do tego nas na potockich namawiają) czy biopsje cienkoigłowa, która podobno nie zawsze daje prawidłowy wynik :( cienkoiglowa nam odradzają a ja tak bardzo nie chciałabym poddawac go pełnej narkozie ech nic nie wiemy nie tak miała wygldać jego starość :( edit. Michal ma bardzo powi ekszone węzły chłonne, kaszle i "cienko" szczeka nie dosta żadnych leków żeby nie przekłamały wyniku biopsji szkoda mi go strasznie po bopsji najprawdopodobniej dostanie steryd Quote
mysza 1 Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 Ja się nie znam ale jak Jagielski mówił, że lepsza biopsja to chyba jest autorytetem. Nie wiem :( Quote
3 x Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='mysza 1']Ja się nie znam ale jak Jagielski mówił, że lepsza biopsja to chyba jest autorytetem. Nie wiem :([/QUOTE] na biopsję wysyła nas Saba, oni maja całą ostatnia historię choroby Michała i ew z wynikami do Jagielskiego nie chcę mówić co i jak będzie potem bo po prostu nie wiem Michał jest dzielny to jedno co wiem :) najpewniej w poniedziałek będziemy rozmawiac z panią anesezjolog - co do ryzyka narkozy Quote
mysza 1 Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 Trzymam kciuki, będzie dobrze :) p.s. a ten Saba nieźle się strzaskał na urlopie, jak mulat wygląda ;) Quote
3 x Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 [quote name='mysza 1']Trzymam kciuki, będzie dobrze :) p.s. a ten Saba nieźle się strzaskał na urlopie, jak mulat wygląda ;)[/QUOTE] dokładenie ;) teraz panie Kasia sie urlopuje w tym tygodniu Quote
ronja Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Zapraszam na bazarek dla schorowanego Szarusia, tymczasowicza Myszy [URL="http://www.dogomania.pl/threads/214001-Wagi-pojemniki-na-karm%C4%99-naklejki-samochodowe-dla-schorowanego-Szarusia-do-9.09-g.22?p=17566345#post17566345"]http://www.dogomania.pl/threads/2140...5#post17566345[/URL] Quote
3 x Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 to ja będę dalej o Michale jeśli mogę dzisiaj Michaś miał robioną biopsję cienkoigłową na miejscu u weta, na konsultacji z anestezjolog, okazało się za stan Michała nie jest na tyle dobry aby móc go poddać narkozie sama anestezjolog miała bardzo duże wątpliwości i "siłą rzeczy" pobranie wycinka nie było możliwe i dobrze, bo obydwoje z Gremlinem byliśmy za biopsją cienkoigłową teraz czekamy na wynik Michał dostał steryd, żeby zwalczyć objawy mam nadzieję, ze "za chwilę" wielkie jak balony węzły chłonne znikną i będzie mu się lepiej oddychało i zacznie więcej jeść dziękuję za kciuki :) ale jeszcze nie puszczajcie ;) Quote
Nutusia Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Za Michała trzymam i nie puszczę, póki nie pozwolą ;) A przy okazji zapraszam do nowej "zdobyczy" Ewy Marty... [url]http://www.dogomania.pl/threads/214133-Kulfon-czyli-dzieciak-na-diecie-KFC?p=17580890#post17580890[/url] Quote
mysza 1 Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 A może ktoś chce portret pieska? Bardzo ładne, bo sama mam taki w ołówku, Hugusia, nie Brunka ;) Zapraszam, na Szarusia [url]http://www.dogomania.pl/threads/214144-ART-bazarek-Edycja-V-Portret-Twojego-Pupila-)-Na-Szarusia-802z%C5%82-d%C5%82ugu!-Do14.09h22?p=17582376#post17582376[/url] Quote
3 x Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 [quote name='mysza 1']A może ktoś chce portret pieska? Bardzo ładne, bo sama mam taki w ołówku, Hugusia, nie Brunka ;) Zapraszam, na Szarusia [url]http://www.dogomania.pl/threads/214144-ART-bazarek-Edycja-V-Portret-Twojego-Pupila-)-Na-Szarusia-802z%C5%82-d%C5%82ugu!-Do14.09h22?p=17582376#post17582376[/url][/QUOTE] może zrzucimy się na portret Brunka dla gusi ? ;) Quote
gusia0106 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 [quote name='3 x']może zrzucimy się na portret Brunka dla gusi ? ;)[/QUOTE] Chcesz mnie zabić?!?!?! ;) Quote
Nutusia Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Dziewczyny, potrzebny DT dla nowego "nabytku" Ewy Marty - ma DT tylko na kilka dni. Królestwo za pomysły... Quote
3 x Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 [quote name='gusia0106']Chcesz mnie zabić?!?!?! ;)[/QUOTE] nie, uwrażliwić na piękno ;) Quote
gusia0106 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 [quote name='3 x']nie, uwrażliwić na piękno ;)[/QUOTE] W tym wypadku na jedno wychodzi ;) Quote
mysza 1 Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 [quote name='3 x']może zrzucimy się na portret Brunka dla gusi ? ;)[/QUOTE] Ty to jednak jesteś genialna ;) [quote name='gusia0106']Chcesz mnie zabić?!?!?! ;)[/QUOTE] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: [quote name='Nutusia']Dziewczyny, potrzebny DT dla nowego "nabytku" Ewy Marty - ma DT tylko na kilka dni. Królestwo za pomysły...[/QUOTE] gdybym miała cokolwiek to sama bym chętnie korzystała. Zupełnie nie mam pomysłu :( Quote
3 x Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='3 x'] teraz czekamy na wynik [/QUOTE] Michu ma chłonniaka teraz można trzymac kciuki za to oby jak najdłużej czuł się tak jak się czuje teraz na sterydzie, czyli jak młody bóg ;) Quote
mala_czarna Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='3 x']Michu ma chłonniaka teraz można trzymac kciuki za to oby jak najdłużej czuł się tak jak się czuje teraz na sterydzie, czyli jak młody bóg ;)[/QUOTE] O cholera :( Gosiu, a wiadomo jaki to chłoniak, i który stopień złośliwości? Podejmujecie leczenie chemia, czy zostajecie tylko przy sterydach? Quote
3 x Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='mala_czarna']O cholera :( Gosiu, a wiadomo jaki to chłoniak, i który stopień złośliwości? Podejmujecie leczenie chemia, czy zostajecie tylko przy sterydach?[/QUOTE] wiesz co, dostaliśmy tylko inf tel. tzn Gremlin dostał a ja wiem od niego o stopniu złośliwości nic nie wiadomo tzn powiedzieli, ze żeby to określić musieliby pobrac wycinek czemu my byliśmy przeciwni i czego nie dało się zrobić ze względu na to jak czuł się Michał tydzień temu ze względu na wiek Michała raczej nie będziemy podejmowac leczenia chemia co prawda zadzwonie do Kasi Bednarowicz najpierw i pewnie pokonsultujemy Micha jeszcze ale na razie myślimy tak a nie inaczej Michał ma 11 i pół roku (a dokładnie to 4156 dni ;)) różne źródła podają różną długość życia berneńczyków niektóre nawet 7-8 lat inne, że do 9-11 lat, niektóre że 12 chciałabym, że Michał żył jak najdużej ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy jak chociazby wiek Quote
Nutusia Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Michasiu - trzymaj się chłopaku! Twardziel z Ciebie przecież ;) Quote
mysza 1 Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Niedobrze :( chłoniak chyba bardzo dobrze na chemię reaguje, przynajmniej niektóre rodzaje. Może Michu ma być rekordzistą w długości zycia bernenczyków ;) Trzymam kciuki, niech jak najdłużej cieszy się dobrym samopoczuciem. Quote
Recommended Posts