Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mala_czarna']Jezu kochany, co z tym cholernym chłoniakiem się ostatnio dzieje?? No ale głowa do góry kochana, podejrzenie to jeszcze nie pewność! Ja robiłam biopsję na SGGW, ale to kawał czasu temu było, gdzies mam cały segregator z historią leczenia, mogę zerknąć, może się jeszcze uchowało. Jagielski to tylko chemię robił, ale zdaje się, że biopsję chyba ktoś inny. Wiem, że Micuń też dobrze robi, bo znajoma mi kiedyś mówiła.[/QUOTE]

ja właśnie słyszałam, że jakiś jeden na sggw robi biopsję jak ta lala
druga opcja to wycięcie kawałka węzła w pełnej narkozie
a ja nie chciałabym Michała poddawać narkozie

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='3 x']ja właśnie słyszałam, że jakiś jeden na sggw robi biopsję jak ta lala
druga opcja to wycięcie kawałka węzła w pełnej narkozie
a ja nie chciałabym Michała poddawać narkozie[/QUOTE]

Sory, że tak u Brunka Mysza piszemy ;)
Nam Jagiel nie zalecał wycięcia węzła; wręcz przeciwnie. Biopsję cienkoigłową zrobiono szybko i sprawnie, i cud na cuda, czekałam na wynik chyba 5 dni tylko!

Posted

Kurczę :( biedny Michu.
U Sary też podejrzewała wetka, która robiła hist-pat...ale się na szczęscie okazało, ze nie.

Trzymam kciuki za biopsję i dobry wynik.
Piszcie, piszcie, bo wszyscy tu jesteśmy zainteresowani a Michu nie ma wątku przecież.

Posted

[quote name='mysza 1']Kurczę :( biedny Michu.
U Sary też podejrzewała wetka, która robiła hist-pat...ale się na szczęscie okazało, ze nie.

Trzymam kciuki za biopsję i dobry wynik.
Piszcie, piszcie, bo wszyscy tu jesteśmy zainteresowani a Michu nie ma wątku przecież.[/QUOTE]

ano, nie ma Michu wątku
biedy jest teraz strasznie
lezy na narzucie z Ikea ;) bo ttaj teraz przez weekend w gościach nie ma wykładzin
a na parkiecie/panelach straszne sie slizga

w weekend mamy podąjc decyzje czyli wybrac rodzaj biopsji czy wycinek w pełnym znieczuleniu (do tego nas na potockich namawiają) czy biopsje cienkoigłowa, która podobno nie zawsze daje prawidłowy wynik :(
cienkoiglowa nam odradzają
a ja tak bardzo nie chciałabym poddawac go pełnej narkozie
ech
nic nie wiemy
nie tak miała wygldać jego starość :(

edit. Michal ma bardzo powi ekszone węzły chłonne,
kaszle
i "cienko" szczeka
nie dosta żadnych leków żeby nie przekłamały wyniku biopsji
szkoda mi go strasznie
po bopsji najprawdopodobniej dostanie steryd

Posted

[quote name='mysza 1']Ja się nie znam ale jak Jagielski mówił, że lepsza biopsja to chyba jest autorytetem. Nie wiem :([/QUOTE]

na biopsję wysyła nas Saba, oni maja całą ostatnia historię choroby Michała
i ew z wynikami do Jagielskiego
nie chcę mówić co i jak będzie potem bo po prostu nie wiem
Michał jest dzielny to jedno co wiem :)

najpewniej w poniedziałek będziemy rozmawiac z panią anesezjolog - co do ryzyka narkozy

Posted

[quote name='mysza 1']Trzymam kciuki, będzie dobrze :)
p.s. a ten Saba nieźle się strzaskał na urlopie, jak mulat wygląda ;)[/QUOTE]

dokładenie ;)
teraz panie Kasia sie urlopuje w tym tygodniu

Posted

Zapraszam na bazarek dla schorowanego Szarusia, tymczasowicza Myszy

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/214001-Wagi-pojemniki-na-karm%C4%99-naklejki-samochodowe-dla-schorowanego-Szarusia-do-9.09-g.22?p=17566345#post17566345"]http://www.dogomania.pl/threads/2140...5#post17566345[/URL]

Posted

to ja będę dalej o Michale jeśli mogę

dzisiaj Michaś miał robioną biopsję cienkoigłową
na miejscu u weta, na konsultacji z anestezjolog, okazało się za stan Michała nie jest na tyle dobry aby móc go poddać narkozie
sama anestezjolog miała bardzo duże wątpliwości
i "siłą rzeczy" pobranie wycinka nie było możliwe
i dobrze, bo obydwoje z Gremlinem byliśmy za biopsją cienkoigłową

teraz czekamy na wynik

Michał dostał steryd, żeby zwalczyć objawy
mam nadzieję, ze "za chwilę" wielkie jak balony węzły chłonne znikną
i będzie mu się lepiej oddychało
i zacznie więcej jeść

dziękuję za kciuki :)
ale jeszcze nie puszczajcie ;)

Posted

Za Michała trzymam i nie puszczę, póki nie pozwolą ;)

A przy okazji zapraszam do nowej "zdobyczy" Ewy Marty...
[url]http://www.dogomania.pl/threads/214133-Kulfon-czyli-dzieciak-na-diecie-KFC?p=17580890#post17580890[/url]

Posted

A może ktoś chce portret pieska? Bardzo ładne, bo sama mam taki w ołówku, Hugusia, nie Brunka ;)
Zapraszam, na Szarusia [url]http://www.dogomania.pl/threads/214144-ART-bazarek-Edycja-V-Portret-Twojego-Pupila-)-Na-Szarusia-802z%C5%82-d%C5%82ugu!-Do14.09h22?p=17582376#post17582376[/url]

Posted

[quote name='mysza 1']A może ktoś chce portret pieska? Bardzo ładne, bo sama mam taki w ołówku, Hugusia, nie Brunka ;)
Zapraszam, na Szarusia [url]http://www.dogomania.pl/threads/214144-ART-bazarek-Edycja-V-Portret-Twojego-Pupila-)-Na-Szarusia-802z%C5%82-d%C5%82ugu!-Do14.09h22?p=17582376#post17582376[/url][/QUOTE]

może zrzucimy się na portret Brunka dla gusi ? ;)

Posted

[quote name='3 x']może zrzucimy się na portret Brunka dla gusi ? ;)[/QUOTE]
Ty to jednak jesteś genialna ;)
[quote name='gusia0106']Chcesz mnie zabić?!?!?!

;)[/QUOTE]
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
[quote name='Nutusia']Dziewczyny, potrzebny DT dla nowego "nabytku" Ewy Marty - ma DT tylko na kilka dni. Królestwo za pomysły...[/QUOTE]
gdybym miała cokolwiek to sama bym chętnie korzystała. Zupełnie nie mam pomysłu :(

Posted

[quote name='3 x']

teraz czekamy na wynik
[/QUOTE]

Michu ma chłonniaka

teraz można trzymac kciuki za to oby jak najdłużej czuł się tak jak się czuje teraz na sterydzie, czyli jak młody bóg ;)

Posted

[quote name='3 x']Michu ma chłonniaka

teraz można trzymac kciuki za to oby jak najdłużej czuł się tak jak się czuje teraz na sterydzie, czyli jak młody bóg ;)[/QUOTE]

O cholera :(
Gosiu, a wiadomo jaki to chłoniak, i który stopień złośliwości?
Podejmujecie leczenie chemia, czy zostajecie tylko przy sterydach?

Posted

[quote name='mala_czarna']O cholera :(
Gosiu, a wiadomo jaki to chłoniak, i który stopień złośliwości?
Podejmujecie leczenie chemia, czy zostajecie tylko przy sterydach?[/QUOTE]

wiesz co, dostaliśmy tylko inf tel. tzn Gremlin dostał
a ja wiem od niego

o stopniu złośliwości nic nie wiadomo tzn powiedzieli, ze żeby to określić musieliby pobrac wycinek
czemu my byliśmy przeciwni i czego nie dało się zrobić ze względu na to jak czuł się Michał tydzień temu

ze względu na wiek Michała raczej nie będziemy podejmowac leczenia chemia
co prawda zadzwonie do Kasi Bednarowicz najpierw i pewnie pokonsultujemy Micha jeszcze ale na razie myślimy tak a nie inaczej

Michał ma 11 i pół roku (a dokładnie to 4156 dni ;))
różne źródła podają różną długość życia berneńczyków niektóre nawet 7-8 lat inne, że do 9-11 lat, niektóre że 12
chciałabym, że Michał żył jak najdużej ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy jak chociazby wiek

Posted

Niedobrze :( chłoniak chyba bardzo dobrze na chemię reaguje, przynajmniej niektóre rodzaje.
Może Michu ma być rekordzistą w długości zycia bernenczyków ;)

Trzymam kciuki, niech jak najdłużej cieszy się dobrym samopoczuciem.