Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Limba bardzo dziękuje za sfinansowanie sterylki :loveu:

40 zł - Matrioszka2
50 zł - Malawaszka
30 zł - Matrioszka2
50 zł - JURMAR98
30 zł - ladySwallow
------
200 zł

Wszystkie wpłaty poleciały do skarpety kudłaczy, z której sfinansowana była sterylka Limby.

Limba, znana dotychczas jako Sznupka, mieszkała w nowodworskim schronisku i smutno patrzyła zza krat.

Działania wielu dobrych ciotek (którym dziękujemy ) sprawiły, że przebyła długą drogę i znalazła się u mnie, w domu tymczasowym.

Sznupka gościnnie u cioci Golf :)

Limba odziedziczyła rodowe imię :lol: Po suni, którą ledwie pamiętam, ale była równie wspaniała :)

Jaka jest Limba?
Że jest piękna każdy widzi :cool3:
Dopiero się poznajemy, ale już można wywnioskować, że jest mądra i bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem. Z kotami też, niestety ;) No ale co ma robić pies kiedy kot ucieka? :evil_lol: Jeśli kot znajduje się na kolankach, nie wykazuje specjalnego zainteresowania. Także domek z kotami niewykluczony.
Z psami nie popada w konflikty. Jeśli na spacerze trafił się jakiś zawadiaka, chowała się za Mantis, z tymi przyjaźnie nastawionymi, wylewnie się witała :)

Zdjęć portretowych na razie nie ma, bo aparat został obszczekany i się pogniewał ;)

Raaatuuunku, duszą!

Pierwsza doba minęła. Uff. Za dużo emocji.

• Replies 265
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Banerek Limby. Proszę się częstować :)

Ogłoszenia Limby są na: Allegro, e-zwierzak, psy.pl, nasza-klasa, adopcje.org, ale.gratka.pl

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Schronisko to nie tylko kundelki. Schronisko to także piękne, ale zaniedbane psy w typie rasy, które potrzebują jak i inne wsparcia człowieka, ciepła i miłości. Taka właśnie jest Limba, około 2letnia suczka w typie sznaucera średniego. W schronisku suczka reagowała na obecność człowieka, oszczekując go swoim tubalnym głosem - nie było w tym jednak agresji, raczej błaganie o dom i nadzieja, że w ten sposób w końcu jakiś człowiek zwróci na nią uwagę. Limba dostała swoją szansę - dzięki dobrym ludziom przebyła drogę przez pół Polski do domu tymczasowego, w którym wyszła z niej jej prawdziwa natura. Limba jest psem radosnym i bardzo pojętnym, chętnie i szybko się uczy, uwielbia przebywać z człowiekiem. Szybko zaprzyjaźniła się z dziećmi, akceptuje również koty, nie ma problemów z utrzymaniem czystości w domu - krótko mówiąc, jest pięknym psem z cudownym charakterem. Limba została wysterylizowana. Jeśli jesteś zainteresowany adopcją tego pięknego psa, skontaktuj się: [email protected] lub tel. 502 027 430

Posted

Jednak co dom to dom (to znaczy dt), w schronisku nie było widać że taka ładna i miła to sunia. A w dt u Mantis zaraz się taki cukiereczek z niej zrobi, że domki się będą biły o nią :).

Posted

Oj szczeka, szczeka. Tubalnie Szczególnie jeśli ktoś trzyma w ręku aparat, bo to wróg publiczny numer jeden :cool3: Dlatego strasznie trudno zrobić jej dobre zdjęcie, nawet jak śpi, a usłyszy wysuwające się oko aparatu to albo go obszczeka albo obrażona wychodzi. Dwie w miarę możliwe fotki wrzuciłam w poście trzecim - ogłoszeniowym.

No to już znacie wszystkie wady Limby :evil_lol:

Poza tym to pies ideał :loveu:
W mieszkaniu grzeczna, nie broi, nie brudzi. Jeśli coś źle zrobi, wystarczy stanowcze "fe" i podchodzi w ramach ugody podając łapki, naprzemiennie, raz jedną, raz drugą :) Na początku szczekała na TZ i syna, ale już zostali przyjęci do stada
Koty stają się coraz mniej atrakcyjne. Z powodzeniem mogłabym mieszkac zarowno z mruczącymi towarzyszami jak i dziećmi.
Moją Kaśkę uwielbia, z wzajemnością :loveu:

Limba kanapowa

Ta smutna minka to zemsta za ;)

Posted

Gdzieś widziałam,że sterylka dla tej suni ma kosztować 400zł . Nie wiem jak daleko jest do Ostrowi ale tam sterylka jest za ok. 200zł . O szczegóły trzeba zapytać Malagos.

Posted

Jo37 napisał(a):
Gdzieś widziałam,że sterylka dla tej suni ma kosztować 400zł . Nie wiem jak daleko jest do Ostrowi ale tam sterylka jest za ok. 200zł . O szczegóły trzeba zapytać Malagos.

Dzięki, podpytamy

Posted

Właściwie to się nie pochwaliłam, że mnie też na "dzień dobry" obszczekała :evil_lol: Dobrze, że Pati zachowała zimną krew i zapchała suni buzię smakołykiem :lol:

[quote name='evl']Dorzuciłam watek do ogólnej listy :)
Mordercza Sznupka... Pff :lol:

Jo37, dziękuję za informację. Jutro będę jeszcze dzwonić, bo ta cena, którą dziś usłyszałam to jakaś masakra :angryy:

matrioszka2, przecież ja to robię z czystego egoizmu. Zima idzie, święta za pasem. W zasadzie to Leni wpadła na właściwy trop :cool3: Wielki, cieplusi pluszak i jaka ozdoba kanapy. No kto takiego ma? Ha! :diabloti:

Posted

[quote name='Mantis']

matrioszka2, przecież ja to robię z czystego egoizmu. Zima idzie, święta za pasem. W zasadzie to Leni wpadła na właściwy trop :cool3: Wielki, cieplusi pluszak i jaka ozdoba kanapy. No kto takiego ma? Ha! :diabloti:

Właśnie tak myślałam, że tu jakiś haczyk musi być:mad:;)