malagos Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Jo37 napisał(a):Gdzieś widziałam,że sterylka dla tej suni ma kosztować 400zł . Nie wiem jak daleko jest do Ostrowi ale tam sterylka jest za ok. 200zł . O szczegóły trzeba zapytać Malagos. Oj, Jo37, nie OSTRÓW, ale OSTRoŁĘKA :) Ale myslę, ze cenę mozna dogadać z lekarzem. Nasz robi po znajomości i dlatego taniej. Mantis, Ty masz na miejscu jakaś lecznicę czy jeździsz do Ciechanowa? Bo nawet w takim "duzym" Przasnyszu nikt nie robi sterylizacji suczkom.... Quote
leni356 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 malagos napisał(a):Oj, Jo37, nie OSTRÓW, ale OSTRoŁĘKA :) Ale myslę, ze cenę mozna dogadać z lekarzem. Nasz robi po znajomości i dlatego taniej. Mantis, Ty masz na miejscu jakaś lecznicę czy jeździsz do Ciechanowa? Bo nawet w takim "duzym" Przasnyszu nikt nie robi sterylizacji suczkom.... Uuu to jest od Mantis 100 km w jedną stronę :( Bliżej jest do Mławy - ok.30 km, więc trzeba tam popytać o cenę sterylki Quote
Mantis Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Na miejscu jest lecznica, ale takich zabiegów nie robią. W Mławie i Ciechanowie (do obydwu tych miast mam ok. 30km.) też mało która lecznica przeprowadza sterylizację, a jeśli już to cena powala, ale... znalazłam :lol: Jesteśmy umówione na sobotę rano. Lekarz dokładnie nie potrafił określić ceny nie widząc psa. Limba jest dosyć duża, ponad 50cm. w kłębie, wagi nie udało się nam ustalić, bo oszukuje, za każdym razem pokazuje co innego, sąsiadki nie lepsza :shake: Ale koszt sterylki 200zł-250zł. Jeśli ktoś chciałby dorzucić grosik do zabiegu będziemy bardzo wdzięczne :roll: Quote
LadyS Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Mantis, my z nowodworskiej skarpety na pewno z bazarków się dorzucimy. Quote
leni356 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Zbieramy na sterylkę, na razie funduszy brak :( Quote
Mantis Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Skarpeta kudłaczy funduje suni tymczas, skarpeta nowodworska dorzuca się do sterylki, Mantis oddała jej własną kanapę, ale... potrzebujemy wsparcia. Finansowego, bo takiego cuda nie można oddać do DS bez sterylki. Nie mogłabym spać z myślą, że mogłaby trafić w łapy pseudohodwców :angryy: Quote
malawaszka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 dajcie nr konta na tą sterylkę - dorzucę sznaucerowy grosik na zbożny cel :lol: Quote
Mantis Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Waszka... sznupkowy aniele :loveu: Kurde bele, ja nie wiem jak ja to wszystko przeżyję, sterylkę znaczy, ale ten docelowy domek będzie się musiał wykazać, oj będzie musiał :eviltong: Kocham ją na zabój :roll: Quote
malawaszka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 no ja własnie jutro zawożę jednego takiego agenta co też go kocham na zabój ale zostać nie może :( Quote
leni356 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Dziewczyny no nie możemy skończyć jak pani Villas ;) Malawaszko, dziękujemy, nr konta skarpety ten sam co już podawałam. Jutro sprawdzę wpłaty i rozliczę na wątku. Bardzo dziękujemy :loveu::loveu: Quote
Mantis Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Ojej, a ja Waszce podałam swoje. No to sobie Waszko wpłać gdzie chcesz, a my się z Leni rozliczymy :) I bardzo Ci dziękuję :loveu: No nie skończymy, bo jesteśmy rozsądne, wbrew sercu <beczy> ;) Quote
malawaszka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 no własnie <beczy po stokroć> a pieniążki wysłałam do LEni zanim dostałam Twoje konto więc musicie sobie radzić :lol: Quote
leni356 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Poradzimy sobie, dziękujemy bardzo :loveu: Quote
evel Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Serdecznie zapraszam na bazarek, z którego dochód zostanie przeznaczony na potrzeby naszych nowodworskich psiaków: http://www.dogomania.pl/threads/174860 :) Quote
matrioszka2 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Poproszę o numer konta.Dorzucę grosz od siebie. Quote
leni356 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 matrioszka2 napisał(a):Poproszę o numer konta.Dorzucę grosz od siebie. Wysłałam na pw. Dziękujemy :loveu: Quote
leni356 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Przyszła wpłata: 50 zł - MALAWASZKA - NA STERYLKĘ LIMBY Dziękujemy :iloveyou: Quote
Mantis Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 I my baaardzo dziękujemy A tak się cieszymy No ja trochę mniej, im bliżej do soboty tym gorzej. Aaa, niech mnie ktoś przytuli ;) Limbocha nam się trochę rozbrykała :lol: Lubi piłeczki, gryzaczki też zna. I news dnia... spała dziś razem z kotem na kanapie :loveu: Od spacerów jeszcze trochę bolą łapki Ciągnie przeraźliwie, a siłę to ona ma :diabloti: W okolicach domu jest wszystko w porządku, ale jak idziemy dalej to się Limbie włącza jakiś niepokój. I nie jest to obawa przed zgubieniem domu. Zachowuje się jakby czegoś szukała. Tylko nie wiem czy poprzedniego domu czy jednak paradoksalnie tęskni do schroniska, bo piszczy jak usłyszy w dali szczekanie psów. Trochę mnie martwi kiepski apetyt Mam nadzieję, że to kwestia czasu :roll: PS. Zauważyliście gdzie Limba ma pupsko? :evil_lol: Lubi mieć takie żywe podpupniki Quote
malawaszka Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Nie dziękujecie mi bo nie swoimi rozporządzam, swoich to już dawno nie mam :lol: ale świetna suńka!!!!!!! miód malyna naprawdę!!! Quote
Mantis Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 Malyna... hmm, a tyle się nagłowiłam nad imieniem ;) No będę skromna i nie napiszę, że się Mantis medal za uśmiechniętą fotkę należy :eviltong: Bo tuż po, aparat został nieomal zjedzony ;) Dużo jest naprawdę fajnych sytuacji :) I bardzo żałuję, że nie mogę Wam ich pokazać, ale Limba naprawdę ma bardzo silną alergię na aparat. Lepiej niech się z niej wyleczy, bo jak sobie do nowego domku pojedzie i nie będzie zdjęć... :mad: Quote
gryzeldzia Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Nie wierzę że to nasza sznupka z Nowodworu. Z dzieciakami takie przytulasy :crazyeye:. Szkoda ze nie zrobiłam jej fotki ostatnio w schronie,tylko wielkie białe zębiska mam do tej pory przed oczami. Oj dobrze jej tam,dobrze pewnie. Quote
Mantis Posted December 5, 2009 Author Posted December 5, 2009 Bo to nie Wasza sznupka, ino moja :eviltong: A pisząc poważnie... ona tak reaguje jak coś ją niepokoi. No przyznajcie się... miałyście aparat w dłoni? Trzymajcie dziś za nas kciuki... za Limbę, żeby dobrze zniosła zabieg. I Mantis, żeby nie zeszła na zawał w trakcie ;) PS. Mam sabotażystę w rodzinie... "Mama, jak będziesz chciała ją oddać, to ja ją porwę i uciekniemy do lasu" Quote
malawaszka Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 hahaha no to trzymamy :kciuki: za wszystko :lol: Quote
Recommended Posts