fistaszek1985 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 po długich rozmyślaniach zakupiłam 2,5 cm Lupine. Dam znać jak będzie się sprawować :) Quote
fonfel Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Wprawdzie moj ONek ma dopiero rok ale się interesowałem przy kupnie sprzetu wlasnie tym faktem, że predzej czy pozniej podrosnie i to solidnie. Doradzono mi nietypowo bo smycz, obroze z Ami Play, widzę, że nie jest tutaj popualarna ale z krótkiego bądz co badz krótkiego doswiadczenia powiem, ze jestem zadowolony. Mam dwie parciane, klamrową i zaciskową, kółka są odlewane i wygladają na naprawdę sollidne. To samo karabinczyk przy smyczy, tasmy dobrze obszyte i w wersji z odblaskiem. Po za tym producent daje 3 lata gwarancji a to też o czymś swiadczy. Pozdr Quote
Onomato-Peja Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 fonfel napisał(a):Wprawdzie moj ONek ma dopiero rok ale się interesowałem przy kupnie sprzetu wlasnie tym faktem, że predzej czy pozniej podrosnie i to solidnie. Doradzono mi nietypowo bo smycz, obroze z Ami Play, widzę, że nie jest tutaj popualarna ale z krótkiego bądz co badz krótkiego doswiadczenia powiem, ze jestem zadowolony. Mam dwie parciane, klamrową i zaciskową, kółka są odlewane i wygladają na naprawdę sollidne. To samo karabinczyk przy smyczy, tasmy dobrze obszyte i w wersji z odblaskiem. Po za tym producent daje 3 lata gwarancji a to też o czymś swiadczy. Pozdr Ami play obroże na klips bardzo często i szybko się psują ;) odradzam stanowczo... jednak zaciski mają dobre smycze również. :) Ja mogę od siebie polecic Red Dingo, Dingo, Hamiltona, Pitmana, Lupine, Rogza, Manmata i EzyDoga i wszelakie łańcuszki i łańcuchy ;) Mam psa którego uczę coraz mocniej ciągnąc na smyczy i żadna z wymienionych obroży które posiadam jeszcze nie padła. ;) Quote
fonfel Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Noo mogę jedynie pogratulować zestawu, mnie na razie nie stać na taką ilość. ;) Ale a propos AmiPlay to dziwne. Bo w zoologu mówili, że to jeden z najmniej awaryjnych produktów, do tego ta gwarancja. Ale stwierdzasz z własnego doświadczenia czy masz jakieś info na ten temat, że często i szybko? pzdr Quote
Onomato-Peja Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 fonfel napisał(a):Noo mogę jedynie pogratulować zestawu, mnie na razie nie stać na taką ilość. ;) Ale a propos AmiPlay to dziwne. Bo w zoologu mówili, że to jeden z najmniej awaryjnych produktów, do tego ta gwarancja. Ale stwierdzasz z własnego doświadczenia czy masz jakieś info na ten temat, że często i szybko? pzdr Na wątku obrożowym się skarżą, że odpina się klamra, nawet mniejszym psom ;) Quote
fonfel Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Faktycznie ktoś się skarży ale z tym kółkiem to ewidentnie jakis fake jest bo to nie jest oryginalne kółko amiplay. Prawdziwe jest z odlewu, grubsze i plaskie. To na tym zdjeciu to jakas samorobka http://img687.imageshack.us/img687/3848/dsc0188li.jpg a prawdziwe wyglada tak http://www.animals.amiplay.pl/index.php?page=seriapx_02 Quote
Agnezia Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 A czy może ktoś z Was używa szelek muscat Mac Leather? http://www.zolux.com/nasze-produkty.php?parametre=22;129;633;11677 Quote
anorektyczna.nerka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 moja koleżanka. wczoraj po mieście psa ganiała, bo wylazł jej właśnie z tych szelek.... Quote
gops Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 wylezc to moze z kazdych nie znaczy ze sa zle jakby je zerwal to rozumeim :) jak pies chce to z kazdych wyjdzie w muscacie jedyne co mnie derwowalo to to ze tasma sie rozciagala , powiekszala sie sama pod wplywem pociagniec Quote
anorektyczna.nerka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 właśnie pierwszy raz mu się zdarzyło z nich uciec, znajoma powiedziała, ze to może dlatego że pies jej schudł, ale mogła sie też rozciągnąć, bo na moje oko Daisy jest nadal tym otyłym beaglem :) Nie polecam obróżek z klipsem dla ciągnących psów - ta sama suczka nam zwiała w lesie jak poczuła trop, bo klips się odpiął. Quote
blue_bc Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 (edited) ..................... Edited April 30, 2013 by blue_bc Quote
trunksia Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 My używamy szelek z K9 i jak na razie zdają super egzamin:) A jak powszechnie wiadomo wszystko powinno mieć osobne testy i patenty na wilczakach ;) Quote
sabusia Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 [quote name='Onomato-Peja']Ja miałam dla mojej bardzo drobnej suczki ON obrożę 5 cm oraz mam 4 cm oraz szelki 5cm Przypominam, że sunia drobna - 30 kg ;) fajne szelki ma twoj pies jakiej firmy ? wjakiej cenie? Quote
Avaloth Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 OnomatoPeja ma szelki z DogStyle, od TZta Marty_Ares ;) Mam również od nich szelki norweskie dla swojego przerośniętego pseudo DONka (prawie 50kg), co prawda dopiero niedługo poinad dwa tygodnie ale już przeżyły dogomaniacki spacer, zwykłe spacery i szkolenia i są świetne, wytrzymałe, porządne i ładne przy okazji :) Poza tym mamy obroże Pitmana, też super, i starego ROGZa półzacisk. Quote
Recommended Posts