Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś znajoma znalazła koteczkę z ranną łapą. Zadzwoniła, że kotek bardzo cierpi, kość na wierzchu, żadnej pomocy...

Zabrałyśmy ją do weta. Kotka ma otwarte złamanie tylnej łapki i chodzi z tym już kilka dni. Rana zaczęła gnić ... biedna mała jak ona musi cierpieć...

Kicia ma około pół roku, jest bardzo chudziutka! Waży niecałe 1,5 kg! Była odwodniona, więc podaliśmy jej kroplówkę. W uszach okropny świerzb, więc od razu dostała stronghold.

Była u mnie kilka godzin, jest bardzo miłą i miziastą koteczką. Za każdym razem gdy do niej wchodziłam głośno mnie witała i domagała się jedzenia. Ma apetyt, więc myślę, że szybko przybierze na wadze.

Jak na swój stan czuje się nie najgorzej, ale to pewnie też zasługa środków przeciwbólowych.
Jutro następna wizyta u weta, a w poniedziałek najproawdopodobniej niestety amputacja łapki.

[SIZE="4"]Pilnie szukamy dla kocinki domu tymczasowego, żeby po operacji doszła do siebie i znalazła póżniej domek stały.

[SIZE="4"]Potrzebujemy też funduszy, żeby opłacić leki i operację oraz odżywić małą, więc bardzo prosimy o wsparcie.

wpłaty można kierować na konto:

FUNDACJA FIOLETOWY PIES
ul. Jana Bytnara Rudego 21B/901
45-265 Opole

LUKAS BANK S.A. 96 1940 1076 3046 8481 0000 0000
z dopiskiem "darowizna na połamaną kotkę od (nick)"

Posted

Kicia w poniedziałek była operowana, ma amputowaną łapkę. Ale się dziewczyna nie przejmuje i śmiga dzielnie na trzech łapkach. Jest cały czas potwornie głodna i wciąga żarełko jak smok. I dobrze :) ma kici dużo szczęścia, że pani Gosia ją znalazła i nie przeszła obok niej obojętnie jak zapewne milion innych osób...

Posted

Niestety kicia jest ciężko chora. Pierwsze dni po operacji czuła się świetnie.
Pod koniec tamtego tygodnia zmarkotniała, przestała jeść, zaczęła wymiotować. Zrobiliśmy badania krwi - parametry nerkowe i wątrobowe bardzo niskie. Wątroba praktycznie w ogóle nie pracuje.
Kicia dostaje kroplówki i leki. Wczoraj i dziś trochę sama zjadła, ale wczorajsze badanie krwi w porównianiu z tym z piątku jest gorsze....
jutro znowu weterynarz

• 2 weeks later...
Posted

Kicia ma niewiarygodne szczęście. Otarła się o śmierć, ale leczenie przyniosło efekty i teraz kicia jest już prawie zdrowa zdrowa. Na początku tygodnia powtórzymy badania krwi, ale poprzednie wyniki były już w normie. Kicia znów przybiera na wadze i mamy nadzieję, że wszystko co najgorsze ma już za sobą :)

dostała na imię Gaga

Posted

Ogłosiłam Gagę na kilku stronach :

ale.gratka.pl
eoferty.com.pl
gieldaogloszen.pl
kupsprzedaj.pl
kokosy.pl
kupiepsa.pl
ofertka.pl
przygarnijzwierzaka.pl (do akceptacji)
nasipupile.pl
adin.pl
oglosili.pl
cafeanimal.pl
petworld.pl (do akceptacji)
adopcjakota.pl
e-zwierzak.pl
morusek.pl

Niedawno też szukałam domu dla kotki bez łapki i z ogłoszeń miałam bardzo duży odzew, mam ndzieję że w tym przypadku też tak będzie ! :loveu: