Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Romuś to bardzo mądry i kochany psiak...
Nie będąc w boksie - to psi ideał!
Super chodzi na smyczy, jest grzeczny, u lekarza miał z każdej strony i psy i żadnego nie chciał zjeść, no chyba, że jakiś jego zaczepił to Romuś cichutko sobie pogadał pod nosem.
Strasznie się przytula do człowieka...tak bardzo chce jego bliskości.
Dla niego boks to katorga, strasznie w nim cierpi i chyba dlatego tak wsio rujnuje :( on musi być z człowiekiem.
Miał dzisiaj zrobione USG (koszt 80,- wkleimy fakturę jak nam przyślą bo dzisiaj mogła być dopiero po 17.00 więc nie czekałyśmy kilku godzin)
Dostał antybiotyk w zastrzyku i kupiłyśmy karmę Royal Urinary.
Romuś bardzo marznie w boksie...

Posted

Ostatnio została zakupiona karma specjalistyczna dla Romka - Royal Canin Urinary 14kg, zapłaciłyśmy 249,-
Badanie USG Romcia w Warszawie u dr. Marcińskiego 80,-
Mamcia dopisz jeszcze do pierwszego postu zakup łańcuchów i obroży (bo nie pamiętam jaki dokładny koszt był)
No i odrobaczenie, odpchlenie i szczepienia.
Mam nadzieję, że nie zapomniałam o żadnych wydatkach hmm...

Posted

Romek znowu się nudzi. Wczoraj rozwalił budę, zerwał dach i strasznie się poplątał. Już miałam go tak zostawić, ale popatrzył na mnie tymi ślepkami i uwolniłam go - ostatni raz :angryy:

Posted

[quote name='luka1']DOMEK !!! wyłaź z dziury i kochaj wreszcie tego psinkę!!!!![/QUOTE]

Powiedziałabym raczej, Tomek potrzebny domek. Ale mi się zrymowało :eviltong:.
Kiedy prosiłam Gallegro o pomoc w sprawie Karmelka, usłyszałam - "Nie obiecuję ale pomyślę".

Pomyślał, pomyślał i nawet długo nie myślał a jutro Karmelek jedzie do nowego domku.
Jaki wniosek, najwyższy czas przedstawić Romka Gallegro :evil_lol:.

Posted

Tak jak w przypadku Karmelka, proszę o dokładne info na temat Romcia.
Czy agresję przejawia jedynie w stosunku do innych psów (suk też?), czy też do wszystkiego co się rusza?
>Luka1, czy twoim zdaniem nadaje się do zamieszkania w domu/mieszkaniu? Czy zachowuje czystość, jak może zachować się pod nieobecność domowników, itp.? Jeśli było o tym na wątku, to sorki, ale chwilowo nie mam czasu szukać. Prosiłbym o coś w rodzaju "kompendium wiedzy o Romku".
Czy udałoby się zarejestrować jakiś krótki filmik z jego udziałem?
Zanim będę rozglądać się za domkiem dla niego, muszę wiedzieć czego tak naprawdę szukać...

Posted

[FONT=Tahoma]Romek to zagadka. Nie ma jednoznacznego określenia na jego zachowanie. Jednego dnia jest spokojny, wszystko co sie rusza może mu przejść po głowie i nie zareaguje. Innego dnia jest bardzo niespokojny - szczeka na wszystko wokoło.[/FONT]
[FONT=Tahoma]W stosunku do innych psów - agresywny. Wymyśla różne sposoby by sie do nich dostać i wszcząć awanturę. Czasem wyładowuje sie i na sukach. Właściwie nie zauważyłam by płeć robiła na nim wrażenie - awantura to awantura "i babcia też". Nie wiem czy ta agresja nie jest powodowana zamknięciem, w sytuacjach gdy był u weta nigdy nie robił tego typu problemów. Był posłuszny i nie wszczynał awantur.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Co do mieszkania. Nie mogłam stwierdzić czy nie brudzi w domu. Na początku gdy trafił do boksu – nie załatwiał się w nim. Po wyprowadzeniu na zewnątrz stara się załatwić wszystko poza kratami. Pozwala to przypuszczać, że jest w stanie zachować czystość. Przypuszczam jednak, że pozostawiony w domu bez opieki może zrobić mały sajgon. [/FONT]
[FONT=Tahoma]To doskonały pies do domu z ogrodem. Swoich ludzi będzie kochał jak pies, obcych nie zaatakuje. Musi mieć możliwość wybiegania się, jest psem aktywnym - bardzo aktywnym.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Nie można go zamykać w boksie, staje się jeszcze bardziej nerwowy i demoluje wszystko co da sie zniszczyć - u mnie zniszczył trzy boksy i dwie budy. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Jutro jestem umówiona z Patrycją - może ona powie coś więcej jak z nim trzeba postępować.[/FONT]

Posted

[quote name='gallegro'] Czy udałoby się zarejestrować jakiś krótki filmik z jego udziałem?
Zanim będę rozglądać się za domkiem dla niego, muszę wiedzieć czego tak naprawdę szukać...[/QUOTE]

Gallegro, prosisz i masz. Jaki chcesz, krótko czy długometrażowy :razz:.
Luka, daj znać. Możemy się umówić na piątek rano, ewentualnie na sobotę.

Posted

[quote name='Luczater'](...)Jaki chcesz, krótko czy długometrażowy :razz:.(...)[/QUOTE]

Jaki wyjdzie, byle było widać jego typowe zachowanie. Stosunek do ludzia, żywiołowość itp. Jeśli Ci się uda, możesz też zaprezentować objawy agresji w stosunku do innych psów.

Posted

gallegro napisał(a):
A oto i oczekiwany film z Romusiem. Widać na nim jego typowe zachowanie w stosunku do dorosłych samców, podrostków, a przede wszystkim ludzi. To typowy przytulak, który z całą pewnością da swojemu przyszłemu panu wiele radości...
http://www.youtube.com/watch?v=k4Qiqq_lzXc

Nie ma filmiku...
"Został usunięty przez użytkownika"