tayga Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 [quote name='Plicha']Tayga wesołych i spokojnych swiąt :loveu::loveu::loveu: Buziaki dla Fuksia :)[/QUOTE] Dziekujemy za życzenia i buziaki :) [quote name='Grosziwo']Jak tam sprawa mrówek ? Fuksio pogoń te "krwiożercze potwory" nie nie denerwują taygi :diabloti:[/QUOTE] To są jakieś kosmiczne stfffory!!! Wydałam majątek na trutki i odstraszacze, ruszyło je tylko jedno.... zakupione dzisiaj coś, taki puder. Zniknęły niemal natychmiast. po czterech godzinach w miejscu wysypania nie było sladu po mrówkach - mutantach. Cudnego środka zabrakło, jutro idę wykupić cały zapas ze sklepu :) Ale tak poważnie, to chyba im fotki zrobię, niech ktos mi powie co za gatunek... podejść się nie da. Mam pożarte kostki, aż się krwiaczki porobiły (w adidasach byłam) a dzisiaj latałam w kaloszach po kolana przy pełnym słońcu :) One są wielkie, czarno-czerwone i robia duzo hałasu, brrr... Niech mi tylko dojdą do Fuksa!!!:mad: Quote
Grosziwo Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Hihihi.......różowych adidaskach ? Gdzie Ty dzisiaj miałaś słońce, u mnie zimno jak w Suwałkach !!! Quote
tayga Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 U nas było gorąco!!! Trzy prania na balkonie wyschły :) Suwałki to biegun zimna, Gubin - ciepła :) Adidaski białe (oryginalne z wyprzedazy niemieckiej - zeby nie było :)) Quote
bela51 Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Wesołych świat, Taygo, dla Ciebie Twojej rodziny i Twoich zwierzaków. A Fuksiowiu zycze, aby ktos się w nim zakochał i niech to nie bedzie bezdomna suczka , tylko człowiek, taki dobry jak Ty ! Quote
Lucyna Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 :smile: Wesołych Świąt dla Tayguni i Fuksika. Masz psinko jednego obserwatora na allegro - oby to był ten kochający domek, który Cię wypatrzył :kiss_2::kiss_2::kiss_2: Quote
tayga Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 Dziękujemy kochane cioteczki!!! Wam również życzę wszystkiego NAJ... z okazji Świat :) http://persjado.za.pl/zyczenia/kartki/wielkanoc/4.htm Quote
Grosziwo Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Witaj Fuksio ! Cicho tu więc zajrzę co porabiasz w ten świąteczny wieczór. Słyszałam , że masz obserwatora na allegro :loveu: A ciotka tayga gdzie się podziewa ? Quote
tayga Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 A ciotka tayga w gościach, lub... gości przyjmuje. Własnie mnie uwolnili od swojej obecności. Fuksio w sobotę dostał prezent od sąsiadki. Gotowała galaretę na kurzych łapkach, takich stópkach (w życiu tak nie gotowałam!!!), no i cała torba, ze 2 kilo takich nóżek nam się dostała. Fuksik zadowolony z poczęstunku :) Uwaga! Chwilowo u mnie zero mrówek :) Nie wiem czy zabiłam, czy się wyprowadziły, ale ich nie widzę. Ufff.... I zakwitły mi... fiołki!! Pachnie cudnie i pieknie wygląda ta moja łączka :) Quote
Grosziwo Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 A ja całe święta święty spokój :eviltong: No Fuksio fajnie mieć takie sąsiadki , no nie ;) Tylko mi nie mów , że wciamtałeś to wszystko za jednym zamachem :crazyeye: Quote
lilk_a Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 kurze łapki to dobra rzecz dla psa , ale też nie używałam tego do zimnych nóżek :) Quote
tayga Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 No nie zjadłby tego na raz!! Własciwie to jakbym dała zeżarłby bez problemu :) ale podzieliłam na trzy porcje. Przecież nie mogę utuczyć przystojniaka :) A sąsiadki mam super :) Wiedzą, że zawsze jakis bidul na stanie, chcą pomóc... Dzisiaj dostała nam się biała kiełbacha w ilosci sztuk 6 :)... ugotowana i niezjadliwa - "sucha i nie przyprawiona".... i bardzo dobrze!!!! Bo Fuksik kocha ludzką karmę, jutro ze dwie dostanie :) Quote
Grosziwo Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 No , no ! Fuksio toż ty masz grono wielbicielek w osobach sąsiadek :loveu: Quote
tayga Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 Wszyscy Fuksia kochają... szkoda tylko, ze nikt go nie chce :( Za to z tymi zero problemu... Wyadoptowany w Wielką Sobotę (zamieszkał w Gubinie): A ta piękność pojechała dzisiaj do Nowej Soli: Te dwa maleństwa zostały przywiezione w kontenerze wraz ze śmieciami na wysypisko w piątek. Gdyby nie pan obsługujący śmieciowóz zostałyby przysypane :( Quote
Lucyna Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 nieprawdopodobne ... jak tak można :-( biedactwa ... robi się komplecik ogłoszeń dla Fuksia ... z bazarku Quote
Grosziwo Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Zechcą Fuksia, zechcą :loveu: Jest tak kochany, że na pewno go ktoś wypatrzy i pokocha najmocniej na świecie ! A małe "śmieciuszki" niech się chowają zdrowo i dają dużo radości i miłości swojemu pańciostu :loveu::loveu::loveu: Quote
tayga Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 [quote name='Lucyna']nieprawdopodobne ... jak tak można :-( biedactwa ... robi się komplecik ogłoszeń dla Fuksia ... z bazarku[/QUOTE] Fuksik dzisiaj tak patrzył... syn mi mówił, palili sobie ognisko, a jego tylko podkarmiali :( Chciał do ludzi :( A szczeniaczki... miały duzo szczęścia. Malucha w Gubinie mam bliziutko, pod kontrolą :) A suni wystawiłam w nocy allegro. O 8 zadzwoniła pani (nie chciała mnie budzić wcześniej) i zaczęła słowami: "ja się zakochałam"... Po długiej rozmowie zaprosiłam panią z TZtem do Gubina (80 km) i stwierdziłam, że zdam się na intuicję. Byłam w szoku jak przyjechali... wcześniej zwiedzili odpowiednie sklepy w Zielonej Górze. W aucie smycz, szeleczki, pudło zabawek, smakołyków, karmy dla juniorka, posłanie i inne gadżety. Tak "na wszelki wypadek, bo mamy nadzieję że z nami pojedzie"... no i pojechała :) Nie dość że pańciostwo wspaniali to... nie miałam sumienia dłużej trzymać kruszyny w kojcu :( Mam regularnie dostawać foty i relacje :) Quote
tayga Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/183362-TYSON-mA-ody-dA-ugowA-osy-ONek-PILNIE-DS-DT-lub-SCHRONISKO?p=14450893#post14450893 to jeden z trzech tematów do napisania na dzisiaj :( Wena twórcza mnie opuściła :( Quote
tayga Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/183366-Pani-umarA-a-co-bAE-dzie-z-trzema-psami-Pomocy?p=14451879#post14451879 A jeszcze mam jeden - kobieta wyhodowała sobie w Gubinie nową rasę - kazirodcze stado po jednej suce i jej dzieciach. Nie mam już siły :( Chyba to jutro opiszę. Quote
Grosziwo Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Skąd Ty wynajdujesz te biedoty Tayguś:-( Cholerne hieny a nie rodzina. Kobieta pewnie jeszcze dobrze nie ostygła a sępy na majątek się rzuciły ... ale ślepe toto bo największych skarbów chcą się pozbyć . Hienki i sępy przepraszam , że te ludzkie potwory porównałam do WAS :oops: Quote
tayga Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 Wiecie... to mnie zaczyna przerastać, nie mam już siły:placz: Dzisiaj ponad dwie godziny jeździłam ze Strażą Miejską na "psie" interwencje. Mam ze 200 fotek. A to łańcuch metrowy, a to psiak po pachy we własnych odchodach w kojcu, albo mieszkający na stałe na balkonie... Pouczenia, na razie bez kar, nakaz poprawienia warunków. Gubin taki mały, a problemów zwierzaczkowych chyba więcej niż ludzi. Bo ja na własne nieszczęście stałam się sławna :( Dzisiaj miałam telefon z gazety - prośba o wywiad. Nawet z Urzędu zadzwonili z podziękowaniami za działalność. Kasę by dali, co mi po słowach! Albo niech kojce nowe zrobią, z lepszymi warunkami. No:mad: Quote
Grosziwo Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Tak urzędy są skore do barwnych podziękowań, szczególnie jak ktoś za nich robotę odwala i to w dodatku za friko. A może tak dyplomatycznie napomknąć , np. w proponowanym Ci wywiadzie o potrzebach bezdomnych zwierzaków , co ? Quote
tayga Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 Zobaczymy jak dziennikarka będzie nastawiona, ale będę gadać przecież o psiakach a nie o sobie :) I o potrzebach... też nie własnych. Jak to mądrze opisze to zrobię skan i Wam roześlę. Jeszcze nie wiem kiedy ten moment ma nastąpić, zadzwoni. Quote
Grosziwo Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Powodzenia kochana , powodzenia ! Uściskaj przy okazji Fuksiątko ode mnie , kochane psisko ! Quote
epe Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Skusiłaś mnie Tayga wklejonym wątkiem Fuksia,to przyszłam,poczytałam - psinek przesłodki,on dla dobrego człowieka jest,bo zwykli ludzie wybierają schematy- młody,zdrowy,najlepiej rasowy:-( Trzymam zatem kciuki za człowieka dla Fuksia! Trzymam również za ten wywiad do prasy;) Jesteś zdolna i dzielna to sobie poradzisz - dla dobra psów w Gubinie:lol: Quote
tayga Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 [quote name='epe']bo zwykli ludzie wybierają schematy- młody,zdrowy,najlepiej rasowy:-( No właśnie... Tyson jest tego najlepszym przykładem :( Telefon wciąż dzwoni... A o Fuksia nikt nie pyta :( A tutaj następny problem: http://www.dogomania.pl/threads/183436-Kazirodcze-stado-POMOCY?p=14459560#post14459560 Quote
Recommended Posts