Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 662
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie właśnie!:) poproszę lenę o jakieś fotki tylko nie wiem czy znajdzie chwilkę żeby jakieś ładne zrobic..;)
Doszły wpłaty:
Obraczus87 - 10zł(deklaracja)+8zł(dodatkowo)=18zł

Posted

Leno co tam u Griny? Są postępy?
Bo ten wątek zaczyna się kręcić jedynie wokół funduszy, kto wpłacił, kto nie...
Może nadeszła już ta "wielkopomna chwila" i czas by był Grinę poogłaszać? Czy nadal za wcześnie?

Posted

Dzwoniłam do leny jakies 2dni temu. Ona jest Griną zachwycona- Grina jest w niej i Adamie zakochana na zabój. Dopomina się o głaskanie, przebywanie z ludźmi i nie ma z nią żadnych problemów. Problem w tym, że Grina boi się obcych i strasznie ucieka, poniewaz ma mało do czynienia z innymi osobami niz mieszkancami swojego domu. Dlatego pod koniec maja/czerwiec będę jechała do leny i w lato jadę pomagać ze spacerami i w zajmowaniu się psiakami wtedy przekonamy grinę, weźmiemy na spacerek. To już nie długo mamy kwiecien:) no i oczywiscie Grina dalej zakochana w rottku i świata poza nim nie widzi

Posted

[quote name='Asia_Klero']Dzwoniłam do leny jakies 2dni temu. Ona jest Griną zachwycona- Grina jest w niej i Adamie zakochana na zabój. Dopomina się o głaskanie, przebywanie z ludźmi i nie ma z nią żadnych problemów. Problem w tym, że Grina boi się obcych i strasznie ucieka, poniewaz ma mało do czynienia z innymi osobami niz mieszkancami swojego domu. Dlatego pod koniec maja/czerwiec będę jechała do leny i w lato jadę pomagać ze spacerami i w zajmowaniu się psiakami wtedy przekonamy grinę, weźmiemy na spacerek. To już nie długo mamy kwiecien:) no i oczywiscie Grina dalej zakochana w rottku i świata poza nim nie widzi[/QUOTE]

Już mamy kwiecień, dopiero początek... a do czerwca sporo czasu
Super że Grina nie jest już dzikuskiem i pokochała człowieka-Lenę&Adam:)
Szkoda że nie ma możliwości przyzwyczajać jej do "obcych" wcześniej:( Bo w sumie zapewniamy jej dom i wyżywienie, ale nic się na razie nie dzieje w kwestii znalezienia jej ds...

Posted

Grina i tak poczynila duze postepy. Na poczatku byla psem calkowicie nieadopcyjnym, pozbawionym jakichkolwiek szans na dom. Teraz jest duuzo duzo lepiej i jak tylko zrobi sie cieplej bedziemy ja przyzwyczajac trochę cierpliwosci a napewno sie uda-jest piekna i kochana!

Posted

A to kolejny bazarro dla polamanej sunieczki ON, serdecznie zapraszamy:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/182943-Ksiazki-poradniki-Psychologia-i-inne-Pomoc-dla-Malej-do-20-04[/url]

Posted

Niespodzianka dla wszystkich cioteczek i wujaszków odwiedzajacych watek;)
[IMG]http://i43.tinypic.com/dlhvt3.jpg[/IMG]

[IMG]http://i41.tinypic.com/dotctx.jpg[/IMG]

[IMG]http://i39.tinypic.com/jubk9g.jpg[/IMG]

Posted

Doszły:) zrobię rozpiskę ale teraz nie mam czasu zajmę się tym w piątek.. przepraszam ale teraz mam cieżkie, zawalone dni.. u Kubusia i Moto wszystko już jest na bierząco;)

Posted

Grina jest niesamowita przyjechała tu bardzo zalękniona potrafiła załatwić się pod siebie gdy chciałam wziąć ja na ręce zresztą Asia to widziała, potrzebowała tych kilku miesięcy aby zaufać w jej terapii pomagał Nero mój Rottek. Dziś jest niesamowicie żywiołową dziewczynką, czasem się boi ucieka jednak są to już tylko sporadyczne przypadki gdy u nas pojawia się w jej mniemaniu obcy. Czasem słucha się Adama ale tylko czasem, w stosunku do mnie no cóż podchodzi mi do reki potrafię ją pogłaskać zje z ręki parówki i co najważniejsze zachęca do zabawy, bardzo mnie pilnuje chodzi za mną w krok krok za wsze za mną nigdy przede mną. Niestety Nero coraz bardziej podupada mi na zdrowiu niestety wieku nie przeskoczę w czerwcu będzie miał 11 lat. Odchodzę od zmysłów bo to moje dziecko, strasznie boję się momentu gdy mnie zostawi. Stosunek Griny do innych psów jest bardzo dobry, Grina bardzo lubi Operę i Moto, choć Motorynka jest bardzo żywiołowa wszędzie go pełno a ona nie lubi taki kich szybkich zwrotów akcji. Zrobiło się ciepło także w moim domu coraz częściej pojawiają się zarówno moi rodzice jak i inni goście głownie sympatycy psów także psiaki będą socjalizowane, również na obcych. Asia jak tylko pozalicza egzaminy pewnie częściej będzie gościć u nas. Postaram się jutro porobić dziewczynce zdjęcia to też Asia je wstawi. Dodam jeszcze że odkąd Grina zgubiła skorupę strachu uwielbia przebywanie z człowiekiem i mocno dopomina się zainteresowania.

Posted

Witam.Superaśne wieści o Grince lena13.Rozumiem Twoją obawę o Nero..2 kwietna...odeszła moja Mucha.Miała ok. 14 lat.Ze mną była ponad 2 lata i agresorka, nie słodziak, jednak i tak mi jej brakuje.Pomimo wszystko.Pozdrawiam Grinkę i jej opiekunów bardzo serdecznie.