Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='majqa'][SIZE=1]Moja sunia - odnowiło się zapalenie i przetoczka gruczołów wokółodbytniczych (choć chucham i dmucham, dbam itd. co jakiś czas problem wraca, robi się dziurka, leci krew). Już poszły leki, przepłukiwania, będzie dobrze (wiem, że to nie do wiary ale wczoraj rano wszystko z pupką suni było OK, a tu masz ci los, 24h i zonk).[/SIZE][/QUOTE]

Majqa moja poprzednia sunia Tinka, miniaturka miała też taką przypadłość. Miała robiony zabieg , czyli wypalanie gruczołów i sprawa się zakończyła jak ręką odjąć. Jesli wet nie będzie za wypalaniem , to przynajmniej raz w miesiącu musisz usuwać zawartość gruczołów sama, jeśli potrafisz, lub przez weta. I to bardzo regularnir, wtedy nie będziesz miała nawrotów.

Posted

Hm...no właśnie wet uważa, że stan tych gruczołów nie wskazuje na konieczność zabiegu. Z racji ekhm...mojego zazwierzęcenia jeszcze trochę i zaadoptuję doktora. Widujemy się na okrągło i przy lada okazji Fircia ma przegląd pupki (z wyciskaniem włącznie), co wypada zdecydowanie częściej niż 1 w miesiącu. Będę miała jednak tę podpowiedź zabiegową na uwadze. Serdecznie dziękuję.

Posted

[quote name='danka1234']oby sie wreszcie wszystko udało i jamnis dotarł do tego domku.[/QUOTE]
Śledzę cały czas wątek i trzymam kciuki za finał. Myślę, że umowa adopcyjna -(patrz post Majqa) powinna jak najbardziej zaistnieć !

Posted

Jamniś pojechał dziś do Katowic, do domu, w którym była wizyta.
O umowie nic nie wiem - nie wiem czasem, czy panie nie załatwiły spraw adopcji między sobą. Jeśli nie, może ktoś z Katowic pokazałby się tam raz jeszcze? Nie wiem.

Majqa, iranaka, ihabe, bardzo dziękuję za pomoc. :)

Posted

Odezwał się do mnie chłopak z miau; jedzie z kotem z łódzkiego schroniska, przy okazji zabrał jamniczka.
Dał mi znać, że pani od jamnika się z nim umówiła.
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok... Kobieta jest odważna.

Posted

Laima napisał(a):
Odezwał się do mnie chłopak z miau; jedzie z kotem z łódzkiego schroniska, przy okazji zabrał jamniczka.
Dał mi znać, że pani od jamnika się z nim umówiła.
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok... Kobieta jest odważna.

Masz jakieś wiadomości?
I co masz na myśli pisząc , że Pani jest odważna?

Posted

Jamniś podobno dzielnie zniósł podróż, na kolanach pasażera. Został przekazany do nowego domu - zadzwonię tam za parę dni.

"Odważna" - nic niepokojącego. Cieszę się, że miała odwagę zaufać kilkorgu obcych osób i potem przekazać psa w podróż do jeszcze innej obcej osoby.

Posted

Ola la napisał(a):
Ciotki a co to za domek na Wełnowcu?mam jedna Pania ktora kwalifikowalaby sie na czarne kwiatki wlasnie z Welnowca to byla ulicA strażacka...

to nie ta Olu, sprawdzałam domek, zupełnie inny typ człowieka. A czy mamy jakieś info od tej Pani?

Posted

ihabe napisał(a):
to nie ta Olu, sprawdzałam domek, zupełnie inny typ człowieka. A czy mamy jakieś info od tej Pani?

ufff kochana to dobrze;)
a info zadnego....mam nazieje ,że nie ma żadnego psa...
Chomik im wystarczy(biedaczek).
Ciesze sie w taKim razie ,że jajnik ma super dom;)

Posted

ihabe napisał(a):

Ale ulga!!! Przestraszyłam się:shake:.
Pani się do mnie nie odezwała, chyba ma żal, bo jak dzwoniła, to powiedziałam, że nie mam wpływu na wydanie jamnika.
Może Iwonko odezwij się do niej i sprawdź jak on się czuje?
Oczywiście w miarę wolnego czasu, bo przed świętami, to wszyscy jesteśmy zagonieni.