Betbet Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Niebieska, Twoja wypowiedz brzmi jak prowokacja...Aga jezdzila wszedzie, gdzie otrzymala sygnal, mimo tego ze ma dowjke malych dzieci na głowie. wiekszośc osób machnełaby ręka tłumaczac sie: "Mam dzieciaki, mamy już drugiego psa, no to nie ma sensu," . A aga nie daje za wygrana, jeździ, szuka i nie szczędzą z mezem pieniedzy na ogloszenia. tylko, że teraz wyjechała. Ja nie mam samochodu i możliwości podjechania tam. A udowodnić sa się więc mamy na to 3 lata. Quote
Evelynkaa Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 [quote name='Niebieska713']Teoretycznie,ale w praktyce to zazwyczaj wyglada to zupelnie inaczej. Wiec nie pisz mi tu,ze gadam jakies glupoty. :roll: Pomysl najpierw,jak AGA34 zamierza udowodnic,ze to wlasnie jest jej sunka,jak AGA34 zamierza udowodnic,ze wlasnie ta Pani ja ukradla? Po tak dlugim czasie odzyskanie DAGI jest terez raczej niemozliwe. Podalam namiary,gdzie DAGA moze sie znajdowac,ale jakos zero odzewu ze strony wlascicielki.:shake:[/QUOTE] Nikt nie będzie Ci teraz pisał jakie poczynania postąpił, bo trzeba też być dyskretnym. Więc nie dziw się że Ci też nikt nie opowiada od razu co i jak bo równie dobrze możę się okazać że to Ty masz Dagę. Ostrożności nigdy nie za wiele.... Quote
esiag Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 [quote name='Niebieska713']Teoretycznie,ale w praktyce to zazwyczaj wyglada to zupelnie inaczej. Wiec nie pisz mi tu,ze gadam jakies glupoty. :roll: Pomysl najpierw,jak AGA34 zamierza udowodnic,ze to wlasnie jest jej sunka,jak AGA34 zamierza udowodnic,ze wlasnie ta Pani ja ukradla? Po tak dlugim czasie odzyskanie DAGI jest terez raczej niemozliwe. Podalam namiary,gdzie DAGA moze sie znajdowac,ale jakos zero odzewu ze strony wlascicielki.:shake:[/QUOTE] A ja mysle, ze to nie Aga bedzie miec problem z udowodnieniem, tylko ta pani z udokmentowaniem ze to nie Daga:) Quote
daga2508 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Podnoszę Dagę! Daguś wracaj do domciu! Quote
daga2508 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Gabi podniosłam to i Dagę podnoszę... Quote
angineuuka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Sunia się jeszcze nie znalazła :( ? Trzymamy KCIUKI razem z Misią .. ;) [QUOTE][/QUOTE]Mam pytanie. Ile WESTOW ma brazowe noski !!! Czy to jest tylko jeden taki ewenement jak DAGA ?[QUOTE][/QUOTE] Moja Misia ma .. Quote
aga34 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Już jestem w domku, dziękuję wszystkim za pilnowanie tego wątku na Dogo. Chciałabym również bardzo podziękować Pani, która dała mi znać o tej suczce na Płycie Redłowskiej. Niezależnie od tego czy okaże się ona być Dagą czy nie jestem Jej niezmiernie wdzięczna za informację. Liczę właśnie, że dzięki takim sygnałom kiedyś wreszcie trafię na Dagę. Mój wielki podziw dla tej Pani, że się zainteresowała, zadzwoniła i napisała mi wczoraj SMS. Obiecuję, że zajmę się tym tropem. Prawdę mówiąc już poczyniłam pewnie kroki ale nie chcę o nich pisać na Dogo. Quote
aga34 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Widzę, że Twoja Misia też ma odbarwiony nosek. Ja myślę, że to jest rzadkość ten odbarwiony nosek. Ale mogę się mylić. Oprócz Dagi nie spotkałam jeszcze na spacerze ani jednego Westa z odbarwionym noskiem. Widziałam już dwa na zdjęciu i jednym z nich jest Misia. Weterynarz powiedział, że nos się odbarwia jak piesek się bardzo mocno w niego uderzy, albo skaleczy. Naszą Dagę ugryzła Pusia, gdy ta próbowała dobrać się do jej kolby. Quote
Pieseczkowo Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 U westów brązowy nos jest rzadkością gdyż jest to spowodowane m.in słabym pigmentem psa. Czasem też psom np.jaśnieje nos okresowo na zimę. :) Quote
Niebieska713 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 [quote name='aga34']Już jestem w domku, dziękuję wszystkim za pilnowanie tego wątku na Dogo. Chciałabym również bardzo podziękować Pani, która dała mi znać o tej suczce na Płycie Redłowskiej. Niezależnie od tego czy okaże się ona być Dagą czy nie jestem Jej niezmiernie wdzięczna za informację. Liczę właśnie, że dzięki takim sygnałom kiedyś wreszcie trafię na Dagę. Mój wielki podziw dla tej Pani, że się zainteresowała, zadzwoniła i napisała mi wczoraj SMS. Obiecuję, że zajmę się tym tropem. Prawdę mówiąc już poczyniłam pewnie kroki ale nie chcę o nich pisać na Dogo.[/QUOTE] Tak,to ja dzwonilam z ta informacja o DADZE. Mieszkam niedaleko tego miejsca,gdzie udalo mi sie zupelnie przypadkiem zobaczyc ta sunie podobna do DAGI. Gdy tylko mam wolny czas,to chodze ze swoja sunia jak glupia pod tym blokiem... AGA34 napisz prosze na PW,jakie poczynilas kroki,zeby stwierdzic czy to faktycznie DAGA. Jesli chcesz,to mozemy umowic sie na Plycie Redlowskiej i pochodzimy razem po sasiadach i popytamy sie o ta sunke. Quote
Niebieska713 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 [quote name='evelynka']Nikt nie będzie Ci teraz pisał jakie poczynania postąpił, bo trzeba też być dyskretnym. Więc nie dziw się że Ci też nikt nie opowiada od razu co i jak bo równie dobrze możę się okazać że to Ty masz Dagę. Ostrożności nigdy nie za wiele....[/QUOTE] Wiecie co dziewczyny,ja staram sie tu pomoc,a tu takie stwierdzenia,ze to ja moge miec DAGE,wstyd:( Rownie dobrze moglam tez machnac reka na ta cala sprawe i nie pisac o tym,ze widzialam taka sunke... Quote
Evelynkaa Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 [quote name='Niebieska713']Wiecie co dziewczyny,ja staram sie tu pomoc,a tu takie stwierdzenia,ze to ja moge miec DAGE,wstyd:( Rownie dobrze moglam tez machnac reka na ta cala sprawe i nie pisac o tym,ze widzialam taka sunke...[/QUOTE] Ok ale sama na początku wyjechałaś z tekstem że co w ogóle właściciel poczynił.....więc nie dziw się że stanęłam w obronie Agi bo wiem że im bardzo zależy...Jesteśmy Ci wdzięczni za informację.... Quote
Betbet Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Niebawem dodamy też informację na facebooku o Dadze. Póki co prośba - kto ma Facebooka niech spróbuje zostać fanami. Głupio to brzmi, ale facebook tak to określił:/ Dopiero wczoraj założyliśmy konto organizacji: [url]http://www.facebook.com/pages/edit/?id=330383224080#!/pages/Trojmiejski-Patrol-Obrony-Praw-Zwierzat/330383224080[/url] Quote
aga34 Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Byłam dzisiaj na Płycie Redłowskiej, spotkałam się tam z Niebieską, pomagała mi chodzić i pytać ludzi. Bardzo jej dziękuję. Trochę zmarzłyśmy przez tą godzinę urzędowania pod blokami, ale dowiedziałyśmy się, że Pani od Westki nie podała prawdziwego adresu. Postaram się jutro jeszcze raz tam podjechać i popytać. Chcę też przygotować jakieś plakaty/ulotki aby porozdawać ludziom spacerującym z psami, może to coś da. Jak uda mi się coś z tymi ulotkami zadziałać, to jak trochę się zrobi cieplej zabiorę dzieciaki i będziemy odwiedzać różne miejsca i rozdawać ulotki ludziom z psami na spacerach. Julianka na pewno w tym pomoże. Dzisiaj mi powiedziała, że Daga się jutro znajdzie. Tak bardzo bym chciała aby miała rację. Quote
daga2508 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Już jestem fanką na "Facebooku" tyle pomogę. Banerki też już mam! Podziękowania dla Nikolaaa A dostałam wczoraj telefon od kolego który ma dostęp do ludzi handlujących psami na giełdzie we Wrocławiu, była suczka Westa około 3 letnia, ale miała bliznę po cesarce lub operacji i to mówił że była "dość świeża" nie wiem dokładnie co miał dokładnie na myśli. Wydaje mi się ze nie było pisane na Dogo czy Daga miała szczenięta,więc napisałam. W razie czego dowiem się jeszcze szczegółów jeśli zajdzie taka potrzeba. Trzymamy kciuki. Pozdrawiam. Quote
Evelynkaa Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 No ale Dagi nie ma już od pażdziernika....mogła mieć w międzyczasie szczeniaki.....Agnieszko kiedy Daga miała ostatnią cieczkę? Quote
aga34 Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Z tego co mi się wydaje daga miała ostatnio cieczkę w maju. Więc powinna mieć kolejną w grudniu. Dokładnie nie jestem wstanie tego przewidzieć. Mam Lawę która jest o 1,5 miesiąca młodsza od Dagi i ma właśnie cieczkę. Mogę tylko przypuszczać, że był to grudzień. Można też założyć listopad, nie wiem jednak ile trwa ciąża, no i jeszcze szczeniaki muszą mieć z kilka tygodni. Czy ktoś wie ile trwa ciąża u psa? Quote
Evelynkaa Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Piszą że ciąża trwa 63 dni. A szczeniaki muszą mieć 7 tygodni ale niektórzy już wcześniej się pozbywają...np w 6 tygodniu. Czyli razem wychodzi jakieś 15-16 tygodni... 15 tygodni wstecz to wychodzi gdzieś 11 listopad.....to jest możliwe Aga Quote
Niebieska713 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ta wiadomosc o Dadze byla jednak falszywa,musialam sie pomylic bo to nie jest DAGA. Quote
mshume Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Mam wrażenie,że bawisz się cudzym kosztem... Przykre. Quote
Evelynkaa Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 [quote name='Niebieska713']Ta wiadomosc o Dadze byla jednak falszywa,musialam sie pomylic bo to nie jest DAGA.[/QUOTE] A to skąd taka wiadomość i pewność?? Quote
aga34 Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Spokojnie, sprawdzałyśmy suczkę, bo ma brązowy nosek, czasami się zdarza że to nie Daga. Cóż szukamy dalej. Niebieska naprawdę odwaliła kawał dobrej roboty, proszę nie oceniajcie jej pochopnie. Wczoraj biegała ze mną po osiedlu ze swoim psiurkiem i wypytywała ludzi. Naprawdę się przejeła. Cóż nie każda suczka Westa z brązowym noskiem musi być Dagą. Quote
aga34 Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Evelynka myślisz, że ta sunia po cesarce mogła być Dagą? Quote
mshume Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 No to przepraszam, ja ostatnio strasznie podejrzliwa się zrobiłam ;) Quote
Evelynkaa Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 [quote name='aga34']Evelynka myślisz, że ta sunia po cesarce mogła być Dagą?[/QUOTE] Aguś myślę że musisz i na takie ogłoszenia patrzeć teraz.....bo już minęło sporo czasu...i Daga mogła już mieć szczeniaki. Zerknij jeszcze tu...zdjęcia trochę niewyraźne [URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/3921419_westy_dorosle.html[/URL] Quote
Recommended Posts