Asior Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 ojoj, bidak nie zarósł jednak.. Cudny jest ten "nasz" Muki... Bsos, widać jak cudownie wychowałaś syna, szkoda, że wszyscy są tak dobrymi rodzicami i nie mają tak wspaniałych dzieci jak Ty Quote
Lolalola Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Witamy Mame Pawla:) Ma Pani wspanialego syna,strasznie sie ciesze,ze Muki ma taki kochajacy dom,wspaniali ludzie:) Jablko pada niedaleko od jabloni.....:) Quote
ner0 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Potwierdzam, bsos to mamuśka Bożenka :-) Muki prawie codziennie ją odwiedza. Zawsze od Niej dostaje różne smakołyki, świeżo gotowane mięsko lub ... inne. Strasznie go rozpieszcza! "Mukuś, Musiek, Mukiśki, Mukusiątko..." pod kocyk - bo zimno, na kocyk bo miękko etc. W samochodzie mam specjalną płachtę -hamak bezpieczeństwa - dla Mukiego. Jeździ z Nami codziennie. Muki wychodzi kilka razy dziennie na spacery. Pierwszy spacer ma najczęściej w okolicach 4-5 rano. W okresie zimowym jest ubrany w specjalnie szyte ubranko (polar + warstwa nieprzemakalna). Jest grzeczny musi "obgnonić swoje miejsca". Wieczorem jest mało widoczny i szybko się przemieszcza, stąd ma specjalną lampeczkę przy obroży. Skóra jest w 100% gładka, pokrycie sierścią częściowe. Nie wymaga pielęgnacji, ale od czasu do czasu jest kremowany - lecz zjada krem. Jego skóra jest znacznie przyjemniejsza w dotyku niż sierść :-) Swoją drogą w okresie zmiany sierści, zrzuca jej zadziwiająco dużo. Co do stanu zdrowia to przede wszystkim jestem zadowolony z prawidłowej postawy psa. Łapy ma wszystkie proste i nie ma wad postawy. Na wszystkich zdjęciach Muki jest słodki, spokojny, leniwy. W rzeczywistości ma dwa oblicza i czasem zamienia się w diabła podkręcanego hormonami ;-) Już pierwsze dni pokazały jego ząbki i nadal godzina bez zabawy jest godziną straconą. Nigdy niczego Nam nie pogryzł, nie zniszczył. Jest bardzo inteligentnym psem o dużych potrzebach emocjonalnych. Jest przyzwyczajony do częstego odwiedzania rodziny i każdego dnia na to oczekuje. Z racji tego, że prowadzę firmę i pracuję w domu - przebywam z Mukim praktycznie 95% czasu odkąd adoptowaliśmy go. Jestem wdzięczny wszystkim obecnym tutaj w wątku. Chętnie doślę dodatkowe zdjęcia, video, jeśli tylko będzie okazja (ładna pogoda) takie nagrać. Istnieje również możliwość odwiedzenia Mukiego w Krakowie. Mieszkamy w północno-wschodniej części Nowej huty, gdzie właściwie kończy się Kraków i Muki ma przestrzeń do "gonitwy". Pozdrawiam i zachęcam do dawania szansy na życie takim maluchom. Warto. Quote
Lolalola Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Pieknie napisane:) To jest chyba najbardziej rajski domek adopcyjny:) lampeczka przy obrozy,polarek,kremik:)jestescie boscy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mukusiu strasznie sie ciesze,ze tak wspaniale Ci sie zyje:)Rodzinka na medal!!!!!!!!!!!!!! Quote
Monika z Katowic Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Jak wielkie szczęście ma Muki!:loveu::loveu: Jesteście Wspaniałą Rodziną!:loveu::loveu: Gdy przyjdzie wiosna - chętnie zobaczę kochanego Mukiego w realu (może na Jego terenach spacerowych?).:multi: Quote
Energy Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Strasznie się cieszę, że Muki ma taki wspaniały dom:lol: Quote
coronaaj Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Energy napisał(a):Strasznie się cieszę, że Muki ma taki wspaniały dom:lol: Takie wiesci krzepia...szczescia, powodzenia!! Quote
anetta Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Rrrany, takie domki to na wagę złota są! Muki, ależ masz chłopie szczęście mieć TAKĄ rodzinkę :loveu: Czy można was sklonować? :evil_lol::evil_lol::loveu: Quote
malagos Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Rewelacja! Nic wiecej nei dodoam, bo...nie mam słów uznania! Quote
coronaaj Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Kocurek napisał(a):Cudnie czytac takie wiesci:) Ciagle tutaj zagladam....i czekam na wiesci i fotki Quote
Vlk Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 bardzo miłe wieści :) balsam dla duszy po tym, czego człowiek czasem się dowie. Uściski dla Was wszystkich :) Quote
ANETTTA Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 coronaaj napisał(a):Takie wiesci krzepia...szczescia, powodzenia!! o tak aż łzy sie kręća w oku oczywiscie ze szczęścia Quote
Lolalola Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 wybaczcie ciotki!!!SYTUACJA TRAGICZNA,PSY GLODZONE I SUNIA Z ROZERWANA NOGA,ZAJRZYJCIE PROSZE........... http://www.dogomania.pl/threads/2023...3#post16310603 Quote
jankar Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Muki miał niesamowite szczęście, że do Was trafił. Dziękuję w jego imieniu. Quote
ata Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Staruszka we wrzesińskim schronisku - szansa na DT - potrzebne wsparcie... Quote
coronaaj Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 [quote name='jankar']Muki miał niesamowite szczęście, że do Was trafił. Dziękuję w jego imieniu. Jak tam Muki moze jakies zdjecia...jestem ciekawa .... Zagladnijcie do Dudzi http://www.dogomania.pl/threads/201845-Dudzia-10-letnia-pudelka-Gdynia-bezpieczna-w-DT-w-Toruniu#post16519841 Quote
Lolalola Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 ZAPRASZAM SERDECZNIE NA FAJOWY ,BLYSKAWICZNY BAZAREK DLA MOJEJ ULI,KTORA NIE MA PIENIAZKOW NA HOTELIK..... http://www.dogomania.pl/threads/2051...11-do-g.-21-00 Quote
Kocurek Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Brak wiesci to na pewno dobre wiesci...:) Quote
Monika z Katowic Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Może napiszmy pw do Pana Pawła? :) Bo mnie też tęskno do nowych wieści o Mukim... Quote
coronaaj Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Kocurek napisał(a):Muki jak sie Tobie wiedzie...? Tez bym chicial widziec jakies nowe fotki i wiesci...napiszcie do pana Pawla. Quote
Monika z Katowic Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 coronaaj napisał(a):Tez bym chicial widziec jakies nowe fotki i wiesci...napiszcie do pana Pawla. Właśnie napisałam do Pana Pawła - i w pw, i w profilu. :):) Quote
Recommended Posts