NusiaiJa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 my mamy już pół skarbonki, jedno i dwu złotówki też się znajdą :-) niektórzy po 7zł dawali, inni po 1,20 ale ogólnie fajnie akcja odebrana została! jutro może w bufecie 'dzwoneczka' (taki styl jak bucika) zostawię, tylko czy się zgodzą? no zapytać nie zaszkodzi. Quote
ocelot Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 I super: ) Od czasu akcję powtórzyć: ) Quote
Basia1968 Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 jesteście niesamowite - ja także zbieram. Mam strasznego doła przez tego szczeniaczka ugotowanego, sunię ze śLĄSKA, która odeszła w strasznych męczarniach pozostawiając 5 szczeniaczków. Mam chorego swojego psiaka - szlag!! Quote
ocelot Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Basia1968 napisał(a):jesteście niesamowite - ja także zbieram. Mam strasznego doła przez tego szczeniaczka ugotowanego, sunię ze śLĄSKA, która odeszła w strasznych męczarniach pozostawiając 5 szczeniaczków. Mam chorego swojego psiaka - szlag!! Basieńko trzymaj się... Kiedyś musisz być lepiej przecież. Quote
Jo37 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Ja przyłączę się do akcji . Nie będę wysyłać do Basi . Quote
Basia1968 Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 Jo37 dzieki bardzo za dołączenie do grona zbieraczy grosikowych Quote
Jo37 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Na jakie konto zbieramy . Mam już dużo monet to pójdę wymienić. Quote
Toll Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Ja jutro będę rozmawiać z panią dyrektor szkoły czy pozwoli mi przeprowadzić akcję w szkole. Może, któryś z uczniów się dorzuci ;). W szkole trwa też akcja "Góra Grosza" więc nie wiem co pani dyrektor na to. "Góra grosza" trwa do końca grudnia. Quote
Basia1968 Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 wiem, że góra grosza trwa do końca grudnia - a to w sumie nie przeszkadza - można pomóc i psiakom i ludziom. Jo37 myślę, że jeśli będa pieniązki wymienione to na konto Ani z Tomaszowa, bo w sumie głównym celem tej naszej akcji sa psiaki z Tomaszowa. Ja moge przejąc groszaki jesli będzie ich dużo, bo wtedy je wymienię w NBP. Quote
ocelot Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Toll zbierać możecie i od stycznia. Myślę, ze tę akcję będzie mozna kontynuować, bo Ryśkowi i Śmieszkowi i później pieniążki się przydadzą. Zresztą chcemy po mału jak te znajdą domy wyciągać następne i następne. Bojusa, Czipsi, Pręgacza, cąły boks 7 i 8. One tkwią w schronisku od dwóch lat conajmniej. To samo Dyzio, Kosmo, Timon. a z hotelu większe szanse mają. Może my się porywamy z motyką na słońce, ale... Quote
Basia1968 Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 Ocelot włASNIE Z MAŁEGO MOŻNA WIELE ZDZIAŁAĆ - MASZ PRZYKŁAD GÓRECZKI ZŁOTÓWECZKA DO ZŁOTÓWECZKI. sDAMY RADĘ MOŻNA TO CIĄGNĄC CAŁY ROK = NAWET NIECH MIESIĘCZNIE 50 ZŁ SIĘ UZBIERA TO MAMY JUŻ 5 DNI ŻYCIA PSIAKA - MOJA PSINKA ZOSTAŁA PODTRUTA.:-( DUŻO TŁUMACZENIA I W OGÓLE - NIE MAM SIŁY. Quote
Toll Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Ja wiem,że mozna pomagać i ludziom i zwierzakom ale niestety nie ja o tym decyduję. Ale pani dyrektor to na prawdę miła kobitka jest więc mam nadzieję,ze nie będzie żadnego problemu :). Quote
NusiaiJa Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 A u nas jeszcze puszka w zoologiku stanie... la la la la ;-) he he :-) Quote
Kasia77 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 I u mnie tez sie trochę grosików znajdzie Quote
Pestka Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 ocelot napisał(a):Toll zbierać możecie i od stycznia. Myślę, ze tę akcję będzie mozna kontynuować, bo Ryśkowi i Śmieszkowi i później pieniążki się przydadzą. Zresztą chcemy po mału jak te znajdą domy wyciągać następne i następne. Bojusa, Czipsi, Pręgacza, cąły boks 7 i 8. One tkwią w schronisku od dwóch lat conajmniej. To samo Dyzio, Kosmo, Timon. a z hotelu większe szanse mają. Może my się porywamy z motyką na słońce, ale... Akcja moze trwać cały rok, ale czy uczniowe przynosić będą? :shake: Trzeba będzie o tym dużo mówić, ale ja już sie o to postaram. Ogólnie w sklepach można puszeczki postawić, ludzie czasem reszte maja jakieś gorszę to zamiast to portfela mogą wrzucić do puszki ;) Quote
NusiaiJa Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 tylko czy na taką zbiórkę w sklepach wogóle zbiorkę to nie trzeba mieć zezwolenia przypadkiem?? ale jak się dyrekcja w szkole zgodzi, aby taka puszka np. w sklepiku szkolnym postawiona została? albo można ogłosić przez radiowęzeł, że ta klasa która najwięcej zbierze to.... (zachodzi proces myślowy) to....: nie jest odpytywana przez cały dzieńalbo na jednej lekcji którą sobie wybierze, można albo jakieś dodatkowe punkty za to dostanie/do zachowania ale tu by trzeba było bardziej indywidualnie podejść do każdego. Quote
Toll Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Pani dyrektor się zgodziła ale musze mieć zaświadczenie kto tę akcję przeprowadza, do kogo idą pieniądze, z kim się rozliczamy, na co te pieniądze idą.Czy mamy pozwolenie na zrobienie takie akcji. I jeśli to pani będzie miała możemy akcję przeprowadzić w szkole. Quote
ocelot Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Toll napisał(a):Pani dyrektor się zgodziła ale musze mieć zaświadczenie kto tę akcję przeprowadza, do kogo idą pieniądze, z kim się rozliczamy, na co te pieniądze idą.Czy mamy pozwolenie na zrobienie takie akcji. I jeśli to pani będzie miała możemy akcję przeprowadzić w szkole. Problem jest taki, że akcja jest nieformalna. Chyba że zrobimy ją pod patronatem tomaszowskiego towarzystwa na pomoc psom bezdomnym? Bo wolałabym, zeby kierownik nie wiedział, że na hotelik. Znając złośliwość rzeczonego wtedy nam psa nie wyda. Quote
NusiaiJa Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 ciotkaE bedzie dzwoniła do szkoły....... Quote
Basia1968 Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 super super super - niesmaowite jesteście - to juz powtórze Kasia77 dziekujemy Quote
Toll Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 NusiaiJa napisał(a):ciotkaE bedzie dzwoniła do szkoły....... Do mojej? ;) Quote
Kasia77 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Podnosze... Zaglądajcie- Grosiki potrzebne Quote
Basia1968 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 oj szukamy szukamy i napełniamy skarboneczki Quote
anado Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 moja cos nie chce rosnac ale staram sie Quote
Recommended Posts