majaga Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='LALUNA'] Dzieki Majaga za bardzo miła opinie. Ale bardzo duza zasługa jest tu samych właścicieli. Którzy od pierwszych zajec właczyli sie we dwójke bardzo aktywnie w prace nad psem. I mimo iz pies był trudny bo po przejściach to sami spisuja sie na medal i bardzo duzo pracuja z psem. I efekty już widac mimo iz to była dopiero chyba 6 lekcja. No inna sprawa ze Łatek to troche taka bestia terierowata która bardzo lubi zabawe z piłeczka i fajnie można go na to ukierunkowac i zmotywować. A Marcin i Jaga szkolenie nie kończa na zajeciach, ale pracuja w domu z psem i stad te duze postępy.[/quote] O rany:oops::oops::oops:, no to chyba obudzę Łatka na mały trening,tak mnie zmotywowałaś;). Pracować trzeba, wyjścia nie ma. Najlepsze jest to, że Marcin początkowo nie był zadowolony z mojego pomysłu trenowania Agility i wogóle srednio mu się chciało pracować z psem, a teraz jak zobaczył efekty, to codziennie z nim ćwiczy :crazyeye:. Jak tak dalej pójdzie to faktycznie trzeba bedzie pomyśleć o drugim psie;) Quote
LALUNA Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [QUOTE]Myslę, że to dobry pomysł, żebyś przyszła na początku bez psa, bedziesz mogła się spokojnie rozejżeć i pogadać z prowadzącymi.[/QUOTE] Z psem z psem, targać sie na koniec miasta i zostawić w domu psa? Co to za przyjemnosc:lol: [QUOTE]no to chyba obudzę Łatka na mały trening,tak mnie zmotywowałaś;-). [/QUOTE] No i jak po nocnym treningu? [QUOTE] Jak tak dalej pójdzie to faktycznie trzeba bedzie pomyśleć o drugim psie;-)[/QUOTE] A Łatka za moment przeniesiemy do zaawansowanych jak tak dalej będzie postępy robił:lol: Quote
jaszczurka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Juz postanowialam, ze przyjedziemy w sobote na trening :) Przyjedziemy z Abra, niech Laluna na nia rzuci fachowym okiem ;) A Latek to ten psiak z avataru? Strasznie fajny pysio:) Quote
Jona Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='ma-ja']:-( juz jednego takiego "zlamanego" psa mamy w schornisku :shake: moge spytac o co chodzi? jak sie to zlamanie objawia? A gdzie Rhodesian uciekal z placu? Quote
majaga Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 [quote name='LALUNA'] No i jak po nocnym treningu?[/quote] Z Łatkiem nie byłoby problemu, on każdej porze dnia i nocy jest gotowy i chętny do aktywności, szczególnie jak sie ona wiąże z piłeczką albo smakołykiem:cool1: ,on jest nie do zdarcia, a ja wymiękłam:oops: Quote
majaga Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 [quote name='jaszczurka']Juz postanowialam, ze przyjedziemy w sobote na trening :) Przyjedziemy z Abra, niech Laluna na nia rzuci fachowym okiem ;)[/quote] to fajnie, w sumie my też przyjechalismy pierwszy raz z Łatkiem, przy okazji jest gdzie pospacerować:Dog_run: [quote]A Latek to ten psiak z avataru? Strasznie fajny pysio:)[/quote] Tak, to pychol Łatka z doliny muminków:lol: Quote
Marta & Figa Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Ja chodze na szkolenie do Artemisa i jestem bardzo zadowolona. Moj pies robi duze postepy w nauce. Ja polecam szkole Artemis ;) Quote
jaszczurka Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Marta & Figa a mozesz napisac cos wiecej. Jesli nie tutaj to moze PW, jak wolisz. Jak wyglada szkolenie, jakimi metodami sie pracuje. Mi nie chodzi o to, zeby pies nauczyl sie siad czy zostan bo to moge sama. Mi chodzi o to, zeby podbudowac pewnosc siebie suki i nauczyc ja tolerowac inne psy. Jak juz pisalam do Artemisa mam blisko (to jakby nie bylo duzy plus) ale czytalam tez kilka niepochlebnych opinii. Sa i pozytywne ale i jedne i drugie nie zawieraja jakiegos obszerniejszego uzasadnienia wiec ciezko mi wyciagnac jakies wnioski. Quote
Od-Nowa Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 hop hop! Wybiera się ktoś na szkolenie do p.Kalisza?? start 13.01 miło by było sie zaznajomić ;) Quote
Marta & Figa Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='jaszczurka']Marta & Figa a mozesz napisac cos wiecej. Jesli nie tutaj to moze PW, jak wolisz. Jak wyglada szkolenie, jakimi metodami sie pracuje. Mi nie chodzi o to, zeby pies nauczyl sie siad czy zostan bo to moge sama. Mi chodzi o to, zeby podbudowac pewnosc siebie suki i nauczyc ja tolerowac inne psy. Jak juz pisalam do Artemisa mam blisko (to jakby nie bylo duzy plus) ale czytalam tez kilka niepochlebnych opinii. Sa i pozytywne ale i jedne i drugie nie zawieraja jakiegos obszerniejszego uzasadnienia wiec ciezko mi wyciagnac jakies wnioski.[/QUOTE] Artemis szkoli psy oczywiscie metodami pozytywnymi ( nie ma tam zadnego krzyku na psy, kolczatek ani nic podobnego ). W tym klubie szkoleniowym pies uczy sie socjalizacji z innymi psami ( ja chodze z moją suczką narazie do psiego przedszkola ale od stycznia zaczynam szkolenie dla starszych psów ). Jeśli Twoja suczka wykazuje agresję w stosunku do innych psów ta szkoła posłuszeństwa napewno Ci pomoże. A oto strona internetowa klubu [url]http://www.artemis.pl/zaaw.html[/url] Pozdrawiam Quote
Nat&Rob Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 [quote name='jaszczurka']Juz postanowialam, ze przyjedziemy w sobote na trening :) Przyjedziemy z Abra, niech Laluna na nia rzuci fachowym okiem ;) A Latek to ten psiak z avataru? Strasznie fajny pysio:)[/quote] Jaszczurko już zdecydowaliście się na jakąś szkołę? Pytam z ciekawości, bo też się rozglądamy i zbieramy opinie... może wiosną albo latem chcielibyśmy się trochę z Lolkiem pouczyć...Na razie najbardziej przeraża nas ta odległość prawie 100km, możemy uczestniczyć w szkoleniach tylko w weekendy... wiadomo praca :placz:... Quote
shangri_la Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 właśnie właśnie jaszczurka gdzie w końcu chodzicie? ps: mam nieodparte wrażenie ze spotykam was codziennie nad Odrą w parku :eviltong: i zawsze idziecie wałem ewentualnie parkiem, my zawsze od strony wody z moim czarnym pędziwiatrem :p pozdrawiam Quote
Alcazar Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 cz mógłyby mi ktoś udzielić kilku wskazówek na temat chodzenia np przy nodze, przebywam za granicą i ucze go po polsku do polski zbytnie na razie się niewybieram, a wogóle to ile takie szkolenie trwa:roll: Quote
wiska Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 [B]Alcazar:[/B] chodzi Ci o szkolenie ogolnie psa czy o komende "do nogi"? Pojedyncze komendy to mozna nauczyc nawet w pare min a szkolenie to zalezy od psa(czasem tygodnie,czasem dni a czasem i miesiace...) Mam pyt.: Jakie sa szkoly PT na Krzykach(wroclaw oczywiscie)??(chodziloby mi o to zeby byly ok. ul.Ślężnej czy Partynic,chcialabym jezdzic tam na rowerze) Quote
LALUNA Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 [quote]Mam pyt.: Jakie sa szkoly PT na Krzykach(wroclaw oczywiscie)??(chodziloby mi o to zeby byly ok. ul.Ślężnej czy Partynic,chcialabym jezdzic tam na rowerze)[/quote] Czy interesuje Cię samo PT, czy też inne sporty? Typu obedience, agility? Na Partynicach jest Agility de Luks o sportach którym się zajmujemy możesz poczytać na stronie [URL="http://www.agilitydeluks.republika.pl"]www.agilitydeluks.republika.pl[/URL] Głównie zajmujemy się szkoleniem sportowym. Quote
LALUNA Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 [quote name='wiska']interesuje mnie glownie PT[/quote] A nie chciałabyś tez obedience? Zawoów PT jest dosć mało. Teraz bardziej na topie jest obedience. A dzieki temu ze jest wiecej klas, można dopasowac do aktualnych umiejetności psa. W obedience 0 nie masz aportowania. Czy znasz dyscyplinę Obedience? We Wroclawiu będą zawody z obedience. Jakos tak w lecie.;) Quote
wiska Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 znam obedience,ale moja sucz...powiedzmy ,ze nie jest az tak bystra by brac udzial w tego typu zawodach... choc sprobowac nie zawadzi. :razz: Nie wiem czemu ,ale wydaje mi sie ,ze PT jest dla nas leprzą opcją.Moze jak dobrze nam pojdzie to sprobujemy obedience ,jednak narazie naszym celem jest PT i narazie do tego dazymy. Wierz mi-moja sucz jest psem naprawde "trudnym" jezeli chodzi o tresure a i tak uwazam ,ze szkolac ja w kierunku PT rzucamy sie na gleboka wode...I ja i pies musimy sie jeszcze nauczyc wielu "rzeczy"::cool3: Quote
LALUNA Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 [quote name='wiska']znam obedience,ale moja sucz...powiedzmy ,ze nie jest az tak bystra by brac udzial w tego typu zawodach... choc sprobowac nie zawadzi. :razz: Nie wiem czemu ,ale wydaje mi sie ,ze PT jest dla nas leprzą opcją.Moze jak dobrze nam pojdzie to sprobujemy obedience ,jednak narazie naszym celem jest PT i narazie do tego dazymy. Wierz mi-moja sucz jest psem naprawde "trudnym" jezeli chodzi o tresure a i tak uwazam ,ze szkolac ja w kierunku PT rzucamy sie na gleboka wode...I ja i pies musimy sie jeszcze nauczyc wielu "rzeczy"::cool3:[/quote] JA mysle z obedience 0 jest znacznie łatwiejsze dla psa, niz PT. Czy Twój pies umie aportować? Co nie znaczy ze nie mozesz i tu i tu. Dla mnie obedience jest bardziej ciekawe ;) Na stronie masz podane godziny zjaec jezeli masz ochote przyjedz i zobacz . Zajecia posłuszeństwa sa w soboty od 15-16, to dla tych już majacych jakies podstawy. DLa tych co dopiero zaczynaja od 16-17. W pierwsza sobote maja nas nie ma bo jestesmy na zawodach agility w Łodzi. Quote
wiska Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Moja sucz nie umie aportowac.Jeszcze do tego nie doszlysmy;) Przyjde za tydzen bo teraz wyjezdzam Quote
LALUNA Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 [quote name='wiska']Moja sucz nie umie aportowac.Jeszcze do tego nie doszlysmy;) Przyjde za tydzen bo teraz wyjezdzam[/quote] Tak sie domyśliłam. ;) Dlatego zaproponowałam Ci obedience 0 bo tam nie ma aportu i jest bardzo łatwy regulamin. To 5maja nie ma zajęc bo jesteśmy w Łodzi, dopiero beda zajecia 12 maja o tej samej godzinie. Quote
gosikf & dogs Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 A na czym dokładnie polega Obedience? ;) Quote
LALUNA Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 [quote name='gosikf & dogs']A na czym dokładnie polega Obedience? ;)[/quote] To zwykłe posłuszeństwo, niektóre ci podobne są do PT, przynajmniej w tych niższych klasach. Ale ja wole bardziej żywiołowe sporty. Dla Ciebie widze agility, ale jak zechcesz wystartować to praktycznie 0 masz już prawie opanowaną ;) Regulaminy obedience i PT masz na stronie klubowej Quote
Od-Nowa Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 przeczytałam cały wątek czy ktoś mógłby powiedzieć coś o szkoleniu w Aporcie na ul. Agrestowej?? był tam albo się szykuje?? jakie opinie?? i na czym dokładnie polega ich złe podejście do psów strachliwych?? chodzę tam teraz do przedszkola i jak na razie jest ok. ale potem chcielibyśmy dalej coś robić i nie mogę się zdecydować Quote
blondynka Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 my z naszym labkiem właśnie skończyliśmy szkolenie PT1 na Agrestowej i jak dla mnie jest ok :) nie wiem co znaczy podejście do psów strachliwych, wiem tylko że agresywne zawsze były w kagańcach :P a propo tej szkoły gdzieś już pisałam na forum w przedszkolach i szkołach. podsumowując piesek pozytywnie się zmienił, ale mamy szczególny przypadek i nawet po szkoleniu wkładamy dużo pracy w ułożenie naszego diabełka. Quote
Recommended Posts