Ulka18 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Pasowaloby cos rodzinie podrzucic na swieta. Ja jestem za. Tylko czy tam sie da dojechac teraz? Quote
Reno2001 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Ja też tu jestem i zaglądam. Chcę im pomóc. Czekam tylko na jakieś info, co jest potrzebne. Quote
zulugula Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Już wysyłam PW. Będę odwiedzała wątek, oczekując na jakąs listę. Kilka dni temu wyszedł w rodzinie pomysł na "szlachetną paczkę". Skoro mam już wybraną rodzinę z Tarnowa, to czekam tylko na dalsze instrukcje. Mój 5-letni syn bardzo się angażuje. Quote
tula Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Ja również cały czas obserwuję wątek i oczywiście jak będzie zbiórka to się przyłączę:) Quote
kaskadaffik Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Ja też czekam na jakąś listę zakupów jak będzie :) Quote
Asior Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 rozmawiałam z Izą... pani najbardziej zadowolona będzie z jedzenia, Dla nich najważniejsza jest pełna lodówka :roll: ciuchów mają aż nadto... Jeśli ktoś ma taką ochotę im wysłać jakieś słodycze czy paczuszkę skombinować dla dzieciaków, to można wysyłać na adres fundacji. Jedziemy do nich 18 tego, więc mamy 2 tygodnie ;) Wieczorem Iza mi wyśle paragony zeskanowane żebyśmy wiedzieli ile kasy zostało i ile mamy na wydanie ( z tamtego roku) Quote
Reno2001 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 OK. No to wiemy, co potrzeba. Ja się przyłączam. Rozumiem, że najważniejsza jest żywnośc trwała, czyli makarony, ryż itp. Quote
tula Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 ja nie mam niestety możliwości wysłać paczki, bo jutro rano wyjeżdżam na turnus na dwa tygodnie, ale chętnie dołożę do zakupów jeśli takie będziecie robić:) Quote
Asior Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Iza mi jeszcze mówiła, że można by dzieciakom kupić jakieś kosmetyki wrzucić kilka słodyczy i właśnie w formie paczki dać.. Iza nie ma skanera więc zrobiła zdjęcie paragonu z tamtego roku, ale to chyba nie porozumienie jest, bo nic nie widać na nim :/ Zostało chyba coś ok 800 zł jeśli dobrze zrozumiałam Izę.... Quote
3 x Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='Asior']Iza mi jeszcze mówiła, że można by dzieciakom kupić jakieś kosmetyki wrzucić kilka słodyczy i właśnie w formie paczki dać.. Iza nie ma skanera więc zrobiła zdjęcie paragonu z tamtego roku, ale to chyba nie porozumienie jest, bo nic nie widać na nim :/ Zostało chyba coś ok 800 zł jeśli dobrze zrozumiałam Izę....[/QUOTE] ee tam nieporozumienie dostalam tego samego maila i nie jest tak żle rozmawialam własnie z Iza (odnośnie maila, bo watku nie znałam a tutaj nagle mai, chyba Iza odruchowo mi wszelkie rozliczenia podsyła :evil_lol:) skoro Asior nie może odczytac paragonów to ja wam powklejam i powiem co na którym jest własnie rozmawialam z Iza, ma mi jeszcze dofocić "początki" paragonów, zeby było wiadać kiedy były zakupy robione zorientuję się w wątku i zdzwonię z Iza, bo tak jak pisalam nie uczestniczyłam wwątku i nie do końca wiem o codzi ale jedno wiem, trzeba się szybko zorientować bo rzecz idzie o święta a one tuż tuż ! :tree1: od razu poewiem, ze sotalam maila tego z paragonami, nie wiem ile dokładnie pieniązków było uzbierane i ile zostało ale to wszystko jest do sprawdzenia przez Izę Iza wspominała coś o prezentach typu słodycze ale prosze dajcie nam "chwilę" na dogadanie się w tym temacie i postaram się informować was na bieżaca chyba, że Asia ma jakieś dokładniejsze inf jako osoba zorientowana w temacie i chciałam wam podziękować w imieniu Iza za to że cały czas jesteście na watku rodziny z Tarnowa i chcecie pomagać :) jeśli komuś się "pali" może wysłac już paczkę od siebie na adres Fundacji: Fundacja "Zwierzę nie jest rzeczą" ul. Batalionu "Skała" AK 8/36 31-273 Kraków najlepiej z dopiskiem rodzina z Tarnowa gdzies na przesyłce, zeby było wiadomo od razu o co chodzi a jeśli ktoś jest w stanie poczekac postaram się w tym tyg dodgadac z Izą na ten temat i dać nać na wątku czału mało to fakt ale powinno się udać, zwłaszcza ze słychac przez tel że Izie bardzo na tym zależy :) Quote
3 x Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='Asior']Iza mi jeszcze mówiła, że można by dzieciakom kupić jakieś kosmetyki wrzucić kilka słodyczy i właśnie w formie paczki dać.. Iza nie ma skanera więc zrobiła zdjęcie paragonu z tamtego roku, ale to chyba nie porozumienie jest, bo nic nie widać na nim :/ Zostało chyba coś ok 800 zł jeśli dobrze zrozumiałam Izę....[/QUOTE] ee tam nieporozumienie dostalam tego samego maila i nie jest tak żle rozmawialam własnie z Iza (odnośnie maila, bo watku nie znałam a tutaj nagle mail, chyba Iza odruchowo mi wszelkie rozliczenia podsyła :evil_lol:) skoro Asior nie może odczytac paragonów to ja powklejam i powiem co na którym jest własnie rozmawialam z Iza, ma mi jeszcze dofocić "początki" paragonów, zeby było wiadać kiedy były zakupy robione zorientuję się w wątku i zdzwonię z Iza, bo tak jak pisalam nie uczestniczyłam w wątku i nie do końca wiem o chodzi ale jedno wiem, trzeba się szybko zorientować bo rzecz idzie o święta a one tuż tuż ! :tree1: od razu powiem, ze dotalam maila tego z paragonami, nie wiem ile dokładnie pieniązków było uzbierane i ile zostało ale to wszystko jest do sprawdzenia przez Izę Iza wspominała coś o prezentach typu słodycze ale prosze dajcie nam "chwilę" na dogadanie się w tym temacie i postaram się informować was na bieżaca chyba, że Asia ma jakieś dokładniejsze inf jako osoba zorientowana w temacie i chciałam wam podziękować w imieniu Iza za to że cały czas jesteście na watku rodziny z Tarnowa i chcecie pomagać :) [B][COLOR="#ff0000"]DZIĘKUJĘ :)[/COLOR][/B] jeśli komuś się "pali" może wysłac już paczkę od siebie na adres Fundacji: [B][COLOR="#9932cc"]Fundacja "Zwierzę nie jest rzeczą" ul. Batalionu "Skała" AK 8/36 31-273 Kraków[/COLOR][/B] najlepiej z dopiskiem[B] rodzina z Tarnowa[/B] gdzies na przesyłce, zeby było wiadomo od razu o co chodzi co do ew wpłat to prosze wstrzymajcie się chwilę - dopytam Izy czy zbiera(my) i na jakie konto - fundacja zmienia nr konta. a jeśli ktoś jest w stanie poczekac postaram się w tym tyg dodgadac z Izą na ten temat i dać nać na wątku czału mało to fakt ale powinno się udać, zwłaszcza ze słychac przez tel że Izie bardzo na tym zależy :) Quote
Asior Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 nie no chodziło mi o to, ze jak zimniejsze to nie będą do odczytania..... :) pisałam jej właśnie rano, żeby sfotografowała początek jednego z paragonów bo nie wiadomo z kiedy jest (tzn ja wiem, ale ludzie na wątku nie bedą wiedzieć ;) ) Quote
3 x Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='Asior']nie no chodziło mi o to, ze jak zimniejsze to nie będą do odczytania..... :) pisałam jej właśnie rano, żeby sfotografowała początek jednego z paragonów bo nie wiadomo z kiedy jest (tzn ja wiem, ale ludzie na wątku nie bedą wiedzieć ;) )[/QUOTE] no tak zmniejszone byłby srednio widoczne a ja już myslalam, ze mam taki zajebiaszczy komp że widze to czego inni nie widza ale rzeczywistośc jest jednak inna ;) zawsze Asia mozna opisac co jest na paragonie - nie mówię o przepisywaniu pojedyńczo każdej pozycji i potem wstawić link do zdjęcia a wracajac do głównego tematu trzeba mysleć co im się może przydać wstępnei rozmawialam z Iza i doszłyśmy do wsponego wniosku, że odpadają ubrania bo dzieciaki rosną i mozna zwyczajnie nie trafić z rozmiarem myslałyśmy o rzeczach do domu uniwersalnych typu nowe ręczniki, prześcieradła ew. poszewki na pościel (zdaje się, ze rok temu dostały kołdy - trzebaby znać wymiary) środki czystości iprzybory higieniczne to tak ogólnie przede wszystkim jedzenie ! ale to chyba najlepiej kupić na miejscu zwłaszcza ze jeszcze jakies pieniążki zostały to jakby ktoś chciał się dołożyć to wtedy można finansowo i nie wolno zapominać, że mają zwierzęta w ospodartwie Asia popraw mnie jeśli się mylę: 4 psy 1 kot 2 krowy 1 koń? [B]Fundacja "Zwierzę Nie Jest Rzeczą"przekazuje 2 x 10 kg karmy dla psów i 10 puszek po 400 g dla kota [/B] ktoś się dołączy do pomocy? Quote
Alicja Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 jak ktoś chce widzieć paragon to wstawcie w dużym rozmiarze w formie linków, kto będzie chciał to otworzy ;) Quote
3 x Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='Asior']KTOZ też da karmę 15 kg ;)[/QUOTE] to jest razem: 20 kg karmy - psy 15 kg karmy - psy 10x400g puszki - koty myślę, ze dla zwierzaków skoro poprzednio zostałow hidalgo wydna na nie niespełna 150 zł to teraz za mniej więcej tez tyle można by było kupić coś koniu i krowom tutaj myslę, ze Iza by wiedziała co najlepiej tym ziwerzakom stajenno oborowym kupić myslę o rodzinie ?? [B]no i myślę o chętnych, którzy zechcieliby sie przyłaczyć do akcji ??[/B] Quote
kaskadaffik Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 To już wiadomo, na co zwracać uwagę z zakupami, dzięki :) Quote
3 x Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='kaskadaffik']To już wiadomo, na co zwracać uwagę z zakupami, dzięki :)[/QUOTE] poprawcie mnie jeśli coś źle rozumuję ale myślałyśmy tak: - żywność - pieniązki które są plus ewentualne nowe ze składki - środki czystości - one są ciężkie, więc może tez złożyć się i żeby dziewczyny zakupuły na miejscu o czym myślałyśmy, że może ktoś może kupić i wysłać - tylko tutaj liczy się czas - środki higieniczne - podpaski, tampony, waciki, wkładki itp - kosmetyki - żele pod prysznic, żele do golenia, mydło szampony itd (tutaj można np zamówić z avonu czy innego czegoś i przekierowac paczki do Izy od razu - jakby ktoś chciał to moge zamówić w Avonie) - pościel, ręczniki, - indywidualne prezenty : kosmetyki dla dziewczyn, kosmetyki dla chłopka, zabawki jakieś dla najmłodzej pociechy, coś dla mamy, dziewczynom może torebki na ramię bo to w końcu dorosłe panny już są - gadzety typowo świąteczne - lampki na choinkę, bombki,obrus świąteczne itp jeśli ktoś chciałby się coś wysłac, coś dorzucić niekoniecznie na zywnośc, a nie ma możliwości pojechania do sklepu - to możemy zebrac pieniązki, pojechac kupić i wysłac do Izy Quote
Pliszka Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Dziś będę na zakupach, postaram się skompletować paczuszkę i jutro wyślę na adres fundacji. Chyba , że ktoś się wybiera z Warszawy do Krakowa w najbliższym czasie? Quote
3 x Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Pliszka']Dziś będę na zakupach, postaram się skompletować paczuszkę i jutro wyślę na adres fundacji. Chyba , że ktoś się wybiera z Warszawy do Krakowa w najbliższym czasie?[/QUOTE] dziękuję :) jakbyś jeszcze nam napisała co im kupiłas byłoby dobrze Quote
mru Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 czy jest ktoś w Tarnowie, kto mógłby sprawdzić dom dla Saszki z łańcucha? [url]http://www.dogomania.pl/threads/197550-Saszka-zamarza%C5%82a-w-dziurawej-budzie-jej-pani-by%C5%82a-pewna-%C5%BCe-to-samiec...?p=15875166#post15875166[/url] Quote
Pliszka Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='3 x']dziękuję :) jakbyś jeszcze nam napisała co im kupiłas byłoby dobrze[/QUOTE] wyskoczyłam na przerwie do sklepu i kupiłam parę rzeczy: trzy mydełka, dwa dyzodoranty, chusteczki higieniczne, podpaski, pastę do zębów, różne herbatki owocowe, krem do rąk, krem do buzi Nivea, plus mam w domu kilka nowych lakierów do paznokci i trochę nieużywanych błyskotek, to dorzucę dla dziewczyn. Jutro rano wyślę paczkę. Mam nadzieję, że dotrze szybko... Quote
3 x Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Pliszka']wyskoczyłam na przerwie do sklepu i kupiłam parę rzeczy: trzy mydełka, dwa dyzodoranty, chusteczki higieniczne, podpaski, pastę do zębów, różne herbatki owocowe, krem do rąk, krem do buzi Nivea, plus mam w domu kilka nowych lakierów do paznokci i trochę nieużywanych błyskotek, to dorzucę dla dziewczyn. Jutro rano wyślę paczkę. Mam nadzieję, że dotrze szybko...[/QUOTE] dziękuję :) ja mam w dmku komplet bombek na choinkę (6 szt) nieużywane, kilka słodyczy (dosłownie ze 3-4 sztuki) z Barbie i Hannah Montaną ale jeszcze sie wstrzymam z wysyłka, moze ktoś sie zechce dorzyucic na jakaś posciel, reczniki czy prześcieradła to wtedy dokupie tutaj i wyslę wszystko na raz rozmawialam z Iza, ze względu na to, zema ograniczony dostęp do dogo, prosiła mnei o ew użyczenie konta na zbiórkę pieniązków [B]więc jeśli ktoś chce dorzucić się z pieniązkami to prosze o inf, bede wysyłac nr konta [/B] a teraz powklejam rozliczenia, bo bez sensu jest organizowac kolejną akcję jak ta nie jest do końca rozliczona :roll: Quote
Reno2001 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Ja na pewno coś kupię i pod koniec tyg. wyślę kurierem na adres fundacji. Dam zanc, co zakupiłam. Chyba skupię się na żywności i chemii. Quote
Recommended Posts