sonikowa Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [quote name='Reno2001']Dogo działa, więc szybciutko proszę na PW dane do przelewu ;)[/QUOTE] Reno, poszło PW. Wielkie dzięki! Quote
Biafra Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [quote name='Reno2001']Dogo działa, więc szybciutko proszę na PW dane do przelewu ;)[/QUOTE] Poszło pw :loveu: Ja myślę jeszcze o tych paczkach żywnościowych... Jeśli ktoś chciałby przesłać cukier,mąkę, bakalie na święta, owoce w puszkach, może jakieś soki w kartonach dla tych dzieci ...kawę, herbatę , kakao, coś na ciasto, jakieś słodycze... Tak jednorazowo z okazji Świąt, żeby sobie jakieś zrobili a nie siedzieli przy jednym kawałku karpia z chlebem ... To chyba najlepiej zebrać na koncie pieniądze z ja z Asią pojedziemy do tesco i kupimy wg listy to co każdy zadeklarował. Wszystko też jest w miarę tanie. Ręczniki, pościel, bielizna Paragon ze sklepu zeskanujemy i wkleimy na dogo, żeby było wiadomo co zostało kupione. Po pierwsze nawet te 8 zł za paczkę to już są dwa kartony soku Po drugie sprawniej ;) Nawet przesyłka proszków do prania też kilka zł kosztuje a po co nabijać kieszeń poczcie... Jak przyjdzie 10 paczek to już jest kilkadziesiąt zł na przesyłki :cool1: Quote
Monday Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Biafra, a co myślisz na temat butów? To można kupować, czy lepiej, żeby sami kupili. Ja kiedyś pod choinkę kupiłam dziewczynie buty, bo był rozmiar napisany....a później widziałam tą dziewczynę jak w nich chodziła. Czyli były trafione. Quote
Monday Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 ktoś pisał o kolczykach, ale niewiadomo czy uszy przebite....można zastąpić zegarkiem na rękę ;) Quote
Reno2001 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Ja też uważam, że lepiej, aby Biafra z Asiorkiem zrobiły zakupy na miejscu. Zwłaszcza te żywnościowe i chemiczne. No chyba, że ktoś ma jakieś zapasy w domu ;). Te paczki będą najcięższe i najwięcej kosztowały. Szkoda nabijac kasę PP. Quote
Biafra Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [quote name='Monday']Biafra, a co myślisz na temat butów? To można kupować, czy lepiej, żeby sami kupili. Ja kiedyś pod choinkę kupiłam dziewczynie buty, bo był rozmiar napisany....a później widziałam tą dziewczynę jak w nich chodziła. Czyli były trafione.[/QUOTE] Myślę, ze buciki dla najmłodszej dziewczynki, dziecięce zawsze są robione tak żeby każda stópka do nich pasowała. Bardziej płaska czy z wysoki podbiciem. Natomiast buty "normalne" czyli te rozmiary 37 i 41 to chyba lepiej przymierzyć, żeby coś nie gniotło. Trudno powiedzieć :roll: Quote
Asior Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 a ja uważam,że właśnie na odwrót :) te buty dla dorosłych są robione tak, zę pasują :) (myślimy na pewno o adidasach i traperach zimowych, a nie o eleganckich)... a te dziecięce wypadało by przymierzyć.... jednak ja już Izie mówiłam,z ę nie wiadomo czy te dzieci będą miały jak pojechać do tego tesco :( nie wiem co doradzić z tymi butami... bo w zasadzie z traperami to nie ma zbytniego cudowania, buty jak buty, uniwersalne, Quote
Monday Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 No to nie kupię butów :( Pewnie dostaną trochę używanych - jakieś będą dobre. Ja zaopatrzę ich w te skarpety, koszulki, rajstopy i bieliznę. Bo w końcu nikt nie chciał się na to zadeklarować, a rzeczy równie przydatne jak odzież czy obuwie, a nawet przydatniejsze (opinia własna:) ) Wyślę wszystko na adres fundacji. Czy termin wyjazdu do tej rodziny - drugi tydzień grudnia jest aktualny? Bo nie wiem ile mam czasu. Quote
Biafra Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [quote name='Reno2001']Ja też uważam, że lepiej, aby Biafra z Asiorkiem zrobiły zakupy na miejscu. Zwłaszcza te żywnościowe i chemiczne. No chyba, że ktoś ma jakieś zapasy w domu ;). Te paczki będą najcięższe i najwięcej kosztowały. Szkoda nabijac kasę PP.[/QUOTE] Może wystawić allegro cegiełkowe "Zróbmy im Święta" 5 zł łatwiej będzie komuś wpłacić i uzbieramy na zakupy żywnościowe Nawet podkoszulki, majtki oglądałam wczoraj pakowane po 5 sztuk bardzo dobrej jakości marki cherokee chyba po 2,50 za parę, ręczniki, pościel :modla: Quote
Monday Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Asior, to możesz mi powiedzieć...czy buty dla najstarszej dziewczyny (jakieś skórzane postarałabym się kupić, żeby były trwałe...ale zależy od ceny) czy te majtochy dla wszystkich - oczywiście różne rozmiary :) i dla chłopaka inne...skarpety itp... Może mi ktoś powiedzieć? Quote
sonikowa Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [quote name='Monday']Asior, to możesz mi powiedzieć...czy buty dla najstarszej dziewczyny (jakieś skórzane postarałabym się kupić, żeby były trwałe...ale zależy od ceny) czy te majtochy dla wszystkich - oczywiście różne rozmiary :) i dla chłopaka inne...skarpety itp... Może mi ktoś powiedzieć?[/QUOTE] Ja mam podobny dylemat - myślałam, że jakieś 150 zl mogę przeznaczyć i teraz nei wiem czy buty za to kupię - na dobre może braknąć, czy lepiej coś innego (np 3 polarowe bluzy w decathlonie) czy też przelać Biafrze? Biafra, zadecyduj :-) Quote
karina1002 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Jak się na nowy forum wysyła PW ? :) Biafra, daj namiary kontowe dla mnie, wrzucę parę złotych. Quote
Monday Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 sonikowa za 150zł to już się kupi buty skórzane - nie piękne kozaki, ale porządne traperki. Ja kupiłam ostatnio w deichmanie takie za 160zł. Porządne...a jak trafisz na przecenę to i za 100kupisz fajne. Dlatego pytam co lepiej. Pewnie Biafra nie zabierze dzieciaków na zakupy, a jak ich mama dostanie pieniądze to boję się, że szkoda jej będzie wydać 150zł na buty i kupi dzieciakom jakieś zwykłe ceratowe z targu po 40zł za parę...a na przyszły rok będą już popękane, dziurawe itp. Quote
irenaka Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Przepraszam, że dopiero dzisiaj, ale jestem. Zryczałam się po pachy. W przyszłym tygodniu powinnam mieć jakąś kasę, to wpłacę. Quote
Biafra Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [quote name='sonikowa']Ja mam podobny dylemat - myślałam, że jakieś 150 zl mogę przeznaczyć i teraz nei wiem czy buty za to kupię - na dobre może braknąć, czy lepiej coś innego (np 3 polarowe bluzy w decathlonie) czy też przelać Biafrze? Biafra, zadecyduj :-)[/QUOTE] Ciężka decyzja... Ja się jeszcze boję jednego 1. Czy jeśli oni pojadą do sklepu to na pewno kupią równo każdemu to co chce ? Zawsze może wyjść coś bardziej pilnego...np jedzenie :cool1: 2. Po wczorajszym telefonie od Pani, widzę, że ona jest bardzo zmieszana i uważają, że to nie sprawiedliwe , że dzieci mogły wymienić 5 prezentów...bo jeden to i tak ogromna pomoc , która im się nie należy :roll:. Pani może tych talonów do sklepu nie przyjąć :cool1:, a rzeczy już kupione to zawsze powiem, że takie dostałam... Albo zapakuję wszysko w kartony,jak przyjadę wieczorem to nic nie będzie widać, powiem, że tu jest troszkę takich rzeczy dla zwierząt i dla dzieci i odjadę :evil_lol: Quote
karina1002 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Edycja mi nie wchodzi :) Słuchajcie, a może z zakupami poczekać aż do Biafry dojdą paczki. Żeby nie kupować tego co przyjdzie w paczkach. Niestety jest to dodatkowa robota dla Biafry, ale nie wiem czy nie lepiej byłoby gdyby Biafra nie przejrzała paczek i wtedy dokupiła tego, czego brakuje. Wiem, że to czasochłonne:( Quote
Asior Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 monday, ale co mam Ci powiedzieć :) ?? Quote
obraczus87 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Masz rację. Uważam, że ta Pani może tych bonów nie przyjąć, pieniądze wyda na rzeczy bardziej potrzebne.. a jeśli wszyscy przyslą to co chcą przysłać, to zawsze lepiej będzie powiedzieć, że te rzeczy są dla nich i koniec tematu :) Quote
Monday Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 To ja zobaczę i wybiorę co będę uważała za słuszne podczas zakupów. Albo kupię te nowe buty rozm 41 (takie wyższe na zimę, albo może jakieś półbuty do kostki wiązane, to zawsze w bezśnieżną zimę i na wiosnę i jesień się założy), albo te skarpety, bo tego też im pewnie idzie. Zdecyduję jak trafię do markietu ;( A dwie pary nowych butów jak będą też im nie zaszkodzi. Tyle tylko, że paczki świąteczne mają być jako paczki - prezenty, z ładną wstążką i takie tam !!!! Biafra mam nadzieję, że masz zdolności manualne do robienia takich opakować - cudeniek ???? ;( Quote
Asior Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 dziewczyny, jak będziemy tak czekać na paczki to nie zdążymy ze wszystkim.... co do tych butów, to ja się upieram jednak, zeby ich tam zawieść :( no ale to zależy jak Biafra będzie miała wolne... [quote name='karina1002']Jak się na nowy forum wysyła PW ? :) [/QUOTE] przy nicku nad awatarem masz taki trójkoącik skierowany w dół, klikasz na niego i ci się rozwija send private message Quote
Asior Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 [quote name='Monday'] Biafra mam nadzieję, że masz zdolności manualne do robienia takich opakować - cudeniek ???? ;([/QUOTE] ja umiem ładnie pakować :eviltong: Quote
Biafra Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [quote name='Asior']ja umiem ładnie pakować :eviltong:[/QUOTE] No proszę . To Asia będzie siedziała z tyłu i pakowała prezenty i wywijała wstążki. Jak nie będzie korka na trasie to dojedziemy pewnie w 3 godziny :roll: Za ten czas to Asia zrobi takie prezenty, że padną :evil_lol: Quote
Monday Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 To masz bojowe zadanie Asior :) W sprawie butów jak pisałam wyżej...jak coś mi się spodoba rozmiaru 41 to kupuję i już. Quote
Asior Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 ja to uważam, ze ta dziewczyna za chiny ludowe nie ma 41 nogi... no ale cóż.... Quote
Monday Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [quote name='Asior']ja to uważam, ze ta dziewczyna za chiny ludowe nie ma 41 nogi... no ale cóż....[/QUOTE] Asior, nie bądź taka pewna....ja mam 41/42 zależy od firmy ( :) ) Quote
Recommended Posts