Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Reno2001']Dogo działa, więc szybciutko proszę na PW dane do przelewu ;)[/QUOTE]

Poszło pw :loveu:

Ja myślę jeszcze o tych paczkach żywnościowych...
Jeśli ktoś chciałby przesłać cukier,mąkę, bakalie na święta, owoce w puszkach, może jakieś soki w kartonach dla tych dzieci ...kawę, herbatę , kakao, coś na ciasto, jakieś słodycze...
Tak jednorazowo z okazji Świąt, żeby sobie jakieś zrobili a nie siedzieli przy jednym kawałku karpia z chlebem ...

To chyba najlepiej zebrać na koncie pieniądze z ja z Asią pojedziemy do tesco i kupimy wg listy to co każdy zadeklarował.
Wszystko też jest w miarę tanie. Ręczniki, pościel, bielizna
Paragon ze sklepu zeskanujemy i wkleimy na dogo, żeby było wiadomo co zostało kupione.

Po pierwsze nawet te 8 zł za paczkę to już są dwa kartony soku
Po drugie sprawniej ;)
Nawet przesyłka proszków do prania też kilka zł kosztuje a po co nabijać kieszeń poczcie...
Jak przyjdzie 10 paczek to już jest kilkadziesiąt zł na przesyłki :cool1:

Posted

Biafra, a co myślisz na temat butów?
To można kupować, czy lepiej, żeby sami kupili.

Ja kiedyś pod choinkę kupiłam dziewczynie buty, bo był rozmiar napisany....a później widziałam tą dziewczynę jak w nich chodziła. Czyli były trafione.

Posted

Ja też uważam, że lepiej, aby Biafra z Asiorkiem zrobiły zakupy na miejscu. Zwłaszcza te żywnościowe i chemiczne. No chyba, że ktoś ma jakieś zapasy w domu ;). Te paczki będą najcięższe i najwięcej kosztowały. Szkoda nabijac kasę PP.

Posted

[quote name='Monday']Biafra, a co myślisz na temat butów?
To można kupować, czy lepiej, żeby sami kupili.

Ja kiedyś pod choinkę kupiłam dziewczynie buty, bo był rozmiar napisany....a później widziałam tą dziewczynę jak w nich chodziła. Czyli były trafione.[/QUOTE]

Myślę, ze buciki dla najmłodszej dziewczynki, dziecięce zawsze są robione tak żeby każda stópka do nich pasowała. Bardziej płaska czy z wysoki podbiciem.

Natomiast buty "normalne" czyli te rozmiary 37 i 41 to chyba lepiej przymierzyć, żeby coś nie gniotło.
Trudno powiedzieć :roll:

Posted

a ja uważam,że właśnie na odwrót :) te buty dla dorosłych są robione tak, zę pasują :) (myślimy na pewno o adidasach i traperach zimowych, a nie o eleganckich)... a te dziecięce wypadało by przymierzyć....
jednak ja już Izie mówiłam,z ę nie wiadomo czy te dzieci będą miały jak pojechać do tego tesco :(

nie wiem co doradzić z tymi butami... bo w zasadzie z traperami to nie ma zbytniego cudowania, buty jak buty, uniwersalne,

Posted

No to nie kupię butów :(
Pewnie dostaną trochę używanych - jakieś będą dobre.

Ja zaopatrzę ich w te skarpety, koszulki, rajstopy i bieliznę. Bo w końcu nikt nie chciał się na to zadeklarować, a rzeczy równie przydatne jak odzież czy obuwie, a nawet przydatniejsze (opinia własna:) )
Wyślę wszystko na adres fundacji.
Czy termin wyjazdu do tej rodziny - drugi tydzień grudnia jest aktualny? Bo nie wiem ile mam czasu.

Posted

[quote name='Reno2001']Ja też uważam, że lepiej, aby Biafra z Asiorkiem zrobiły zakupy na miejscu. Zwłaszcza te żywnościowe i chemiczne. No chyba, że ktoś ma jakieś zapasy w domu ;). Te paczki będą najcięższe i najwięcej kosztowały. Szkoda nabijac kasę PP.[/QUOTE]

Może wystawić allegro cegiełkowe "Zróbmy im Święta"
5 zł łatwiej będzie komuś wpłacić i uzbieramy na zakupy żywnościowe
Nawet podkoszulki, majtki oglądałam wczoraj pakowane po 5 sztuk bardzo dobrej jakości marki cherokee chyba po 2,50 za parę, ręczniki, pościel :modla:

Posted

Asior, to możesz mi powiedzieć...czy buty dla najstarszej dziewczyny (jakieś skórzane postarałabym się kupić, żeby były trwałe...ale zależy od ceny) czy te majtochy dla wszystkich - oczywiście różne rozmiary :) i dla chłopaka inne...skarpety itp...
Może mi ktoś powiedzieć?

Posted

[quote name='Monday']Asior, to możesz mi powiedzieć...czy buty dla najstarszej dziewczyny (jakieś skórzane postarałabym się kupić, żeby były trwałe...ale zależy od ceny) czy te majtochy dla wszystkich - oczywiście różne rozmiary :) i dla chłopaka inne...skarpety itp...
Może mi ktoś powiedzieć?[/QUOTE]

Ja mam podobny dylemat - myślałam, że jakieś 150 zl mogę przeznaczyć i teraz nei wiem czy buty za to kupię - na dobre może braknąć, czy lepiej coś innego (np 3 polarowe bluzy w decathlonie) czy też przelać Biafrze? Biafra, zadecyduj :-)

Posted

sonikowa za 150zł to już się kupi buty skórzane - nie piękne kozaki, ale porządne traperki. Ja kupiłam ostatnio w deichmanie takie za 160zł. Porządne...a jak trafisz na przecenę to i za 100kupisz fajne.
Dlatego pytam co lepiej. Pewnie Biafra nie zabierze dzieciaków na zakupy, a jak ich mama dostanie pieniądze to boję się, że szkoda jej będzie wydać 150zł na buty i kupi dzieciakom jakieś zwykłe ceratowe z targu po 40zł za parę...a na przyszły rok będą już popękane, dziurawe itp.

Posted

[quote name='sonikowa']Ja mam podobny dylemat - myślałam, że jakieś 150 zl mogę przeznaczyć i teraz nei wiem czy buty za to kupię - na dobre może braknąć, czy lepiej coś innego (np 3 polarowe bluzy w decathlonie) czy też przelać Biafrze? Biafra, zadecyduj :-)[/QUOTE]

Ciężka decyzja...
Ja się jeszcze boję jednego
1. Czy jeśli oni pojadą do sklepu to na pewno kupią równo każdemu to co chce ?
Zawsze może wyjść coś bardziej pilnego...np jedzenie :cool1:

2. Po wczorajszym telefonie od Pani, widzę, że ona jest bardzo zmieszana i uważają, że to nie sprawiedliwe , że dzieci mogły wymienić 5 prezentów...bo jeden to i tak ogromna pomoc , która im się nie należy :roll:.
Pani może tych talonów do sklepu nie przyjąć :cool1:, a rzeczy już kupione to zawsze powiem, że takie dostałam...
Albo zapakuję wszysko w kartony,jak przyjadę wieczorem to nic nie będzie widać, powiem, że tu jest troszkę takich rzeczy dla zwierząt i dla dzieci i odjadę :evil_lol:

Posted

Edycja mi nie wchodzi :)

Słuchajcie, a może z zakupami poczekać aż do Biafry dojdą paczki. Żeby nie kupować tego co przyjdzie w paczkach.

Niestety jest to dodatkowa robota dla Biafry, ale nie wiem czy nie lepiej byłoby gdyby Biafra nie przejrzała paczek i wtedy dokupiła tego, czego brakuje.

Wiem, że to czasochłonne:(

Posted

Masz rację. Uważam, że ta Pani może tych bonów nie przyjąć, pieniądze wyda na rzeczy bardziej potrzebne.. a jeśli wszyscy przyslą to co chcą przysłać, to zawsze lepiej będzie powiedzieć, że te rzeczy są dla nich i koniec tematu :)

Posted

To ja zobaczę i wybiorę co będę uważała za słuszne podczas zakupów. Albo kupię te nowe buty rozm 41 (takie wyższe na zimę, albo może jakieś półbuty do kostki wiązane, to zawsze w bezśnieżną zimę i na wiosnę i jesień się założy), albo te skarpety, bo tego też im pewnie idzie.
Zdecyduję jak trafię do markietu ;(
A dwie pary nowych butów jak będą też im nie zaszkodzi.
Tyle tylko, że paczki świąteczne mają być jako paczki - prezenty, z ładną wstążką i takie tam !!!!
Biafra mam nadzieję, że masz zdolności manualne do robienia takich opakować - cudeniek ???? ;(

Posted

dziewczyny, jak będziemy tak czekać na paczki to nie zdążymy ze wszystkim....

co do tych butów, to ja się upieram jednak, zeby ich tam zawieść :(

no ale to zależy jak Biafra będzie miała wolne...

[quote name='karina1002']Jak się na nowy forum wysyła PW ? :)
[/QUOTE]

przy nicku nad awatarem masz taki trójkoącik skierowany w dół, klikasz na niego i ci się rozwija send private message

Posted

[quote name='Monday']
Biafra mam nadzieję, że masz zdolności manualne do robienia takich opakować - cudeniek ???? ;([/QUOTE]

ja umiem ładnie pakować :eviltong:

Posted

[quote name='Asior']ja umiem ładnie pakować :eviltong:[/QUOTE]

No proszę .
To Asia będzie siedziała z tyłu i pakowała prezenty i wywijała wstążki.
Jak nie będzie korka na trasie to dojedziemy pewnie w 3 godziny :roll:
Za ten czas to Asia zrobi takie prezenty, że padną :evil_lol:

Posted

[quote name='Asior']ja to uważam, ze ta dziewczyna za chiny ludowe nie ma 41 nogi... no ale cóż....[/QUOTE]

Asior, nie bądź taka pewna....ja mam 41/42 zależy od firmy ( :) )