kizimizi Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 [FONT=Times New Roman]Zakładam wątek psim bidą, które znajdują się w jednym z dolnośląskich schronisk. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Wszystkie z tych psiaków nie mają szans na schroniskową adopcje z racji wieku lub ich „pospolitości” (zazwyczaj z racji jednego i drugiego). [/FONT][FONT=Times New Roman]Psy nie cierpią, nie marzną, nie głodują, nie są też bite bo mieszkają w schronie. Niestety nikt nie zna ich przeszłości, prawdopodobnie były bite i zaniedbywane zanim trafiły do schroniska. Mijał czas, inne psy przychodziły i odchodziły a dla nich nigdy nie było nadziei. Minęły lata aż psy stały sie "za stare do adopcji". [/FONT][FONT=Times New Roman]Bo na co komu chory, powolny pies? [/FONT][FONT=Times New Roman]Czy to oznacza, że końca swojego krótkiego już życia nie poznały miłości i bliskości człowieka? [/FONT] [FONT=Times New Roman] Dlatego też zwracam się z prośbą o pomoc do wszystkich dogomaniaków i ludzi o wielkim sercu. Jeżeli nie znajdziemy sposobu jak im pomóc te psie istnienia umrą zapomniane w schronisku. Wszystkie z psiaków znajdują sie w 1 ze schronisk. Schron nie ma wolontariatu stad tez moja wiedza o psach jest znikoma. [/FONT] [FONT=Times New Roman]1.BABINKA w hotelu :multi: [/FONT] [FONT=Times New Roman] Pani ze schroniska twierdzi, że suczka jest bardzo stara (15 lat). Wydaj mi się jednak, że jest młodsza (ok 7-9). [/FONT] [FONT=Times New Roman]Sunię jak najszybciej trzeba wyciągnąć, bo bardzo źle znosi pobyt w schronie. Podczas zdjęć boksu, suczka bała się wyjść z swojej budy i panicznie trzęsła się. Nie jest agresywna, jest za to strasznie chuda i lękliwa, uległa w stosunku do pozostałych towarzyszy [/FONT] [FONT=Times New Roman] Sunia potrzebuje natychmiast ds bo inaczej depresja jest 100%. Moim zdaniem pies już na nią cierpi.:shake: [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Quote
kizimizi Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 [FONT=Times New Roman]2. Następny smutas :( [/FONT] [FONT=Times New Roman]Psina, która nie chce wyjsc z budy. Albo sie boi i trzęsie albo leży i nawet nie patrzy:roll: Nie wiem czy chłopak czy sunia i ile ma lat. Ale na pewno nie jest tak stary jak Babinka. [/FONT] Quote
kizimizi Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 3. Barny Założyłam mu osobny wątek, zeby nie wprowadzać w błąd, ze Barney jest taki stary. http://www.dogomania.pl/threads/174161-Kolejne-psie-istnienei-ginie-na-moich-oczach?p=13549877#post13549877 Quote
kizimizi Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 proszę o pomoc naszym staruszkom, chociaż o obecność na wątku i poofowanie. Quote
monika55 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Samo zycie. Nikt nie chce staruszkow. W naszym schronisku tez takie sa.:-( Quote
kizimizi Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 Niestety, kundle i staruszki zawzse mają pod górę:shake: Quote
darunia-puma Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 strasznie biedna jest ta nasza pierwsza bida musimy ja jak najszybciej wyciągnąć Quote
kora78 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 czarny poies z ostatniej fotki to pies, dośc młody. na stronie schronu dodany latem tego roku, znaleziony. Quote
QQk Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 http://images35.fotosik.pl/76/5ed77ac9a910446amed.jpg - straszny widok aż się płakać chce, ta łapka na kracie Quote
monika55 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Bedziecie robic ogloszenia? Znajda sie ludzie, ktorzy zechca adoptowac takie biedoty. Quote
darunia-puma Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 bedziemy robić ogłoszenia nie dość że ta łapka na kracie to jeszcze taka staruszka........ona powinna być całowana i do końca swoich dni żyć na kanapie w cieple a nie błagać o dom Quote
darunia-puma Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 zobaczcie tego nieszczęsnika http://www.dogomania.pl/forum/f28/pies-ledwo-zywy-po-dwoch-dniach-spedzonych-w-wodzie-pilnie-ds-chociaz-dt-oswiec-173273/ Quote
QQk Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 darunia-puma napisał(a):bedziemy robić ogłoszenia nie dość że ta łapka na kracie to jeszcze taka staruszka........ona powinna być całowana i do końca swoich dni żyć na kanapie w cieple a nie błagać o dom Całowana tak, ale na kanapie tylko spać a wcześniej troszkę pochodzić po parku, lesie, plaży - trzeba po znajomych pytać, z ogłoszeń to najczęściej młodych szukają Quote
atomoowka_ak Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Chciałam zapytać w jakim wieku jest ten pierwszy piesek z drugiego postu? I jak duży jest? Gdyby trafił do nowego domku to pewnie potrzebował by dużo ciszy i spokoju? I pewnie lepiej by było gdyby trafił do domu bez psów? Quote
kizimizi Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 Jest wielkosci onka. Na moja oko, to aż tak stary nie jest, choć wieku nie wiem dokładnie. Ten pies raczej z tych uległych, nie zauważyłam żeby gryzł sie z innymi psami. On raczej na nie nie reaguje więc ciężko powiedzieć jak żył by z innymi psiurami. Czy potrzebuje ciszy? A co masz na myśli? Jakby pojawiła sie perspektywa domu to dowiemy sie jak najwięcej ale teraz takich inf. mi nikt nie udzieli bo "nie ma czasu szperania w papierach":roll: Quote
kizimizi Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 jeżeli znacie domki dla młodych psów to z tego smaego schronu jest wątek ślicznot i młodziaków schroniskowe ślicznoty czekaja na dom - Dogomania Forum Quote
obraczus87 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Ponownie - trzeba napisac tekst dla kazdego pieska z osobna i oglaszac. http://www.dogomania.pl/forum/f28/spis-stron-ogloszeniowych-post-1-2-a-122313/ Quote
kizimizi Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 [quote name='obraczus87']Ponownie - trzeba napisac tekst dla kazdego pieska z osobna i oglaszac. http://www.dogomania.pl/forum/f28/spis-stron-ogloszeniowych-post-1-2-a-122313/ No tylko co tu pisać?jak ja tak mało wiem.:shake: DZiewczyny co myślicie? Quote
obraczus87 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Nie mam pojęcia :( Może po prostu orientacyjny wiek, a reszte to opis sytuacji w jakiej znajduje się piesek.. ważne aby zaistaniały w ogłoszeniach.. Quote
kizimizi Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 Tu cięzko będzie. Ale postaramy się cos wymyśleć. Quote
darunia-puma Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 do góry biedactwa......na pierwszą Quote
kizimizi Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 3. Barny (pozwole sobie go nazwać). zwierzę: pies płeć: samiec wiek: młody wielkość: mały numer: 248 Quote
Recommended Posts