Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jasne, ja jutro jestem do dyspozycji i nawet mi bardziej pasuje, bo dziś coś mi wypadło. Poczekam spokojnie na tekst i w tygodniu zrobię małej trochę ogłoszeń. Bardzo dziękuję za pomoc :) Trzymam kciuki za jutrzejszą adopcję!

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i dupa, wiecej info nie mam. Mialam nadzieje ze dzisiaj podczas adopcji sie uda no ale niestety.
Chcialabym dowiedziec sie jak najwiecej o babci zanim zrobimy jej ogłoszenia ale w takiej sytuacji ciezko z tym bedzie. Byc moze w weekend za 2 tyg. dopiero ale i wtedy nie wiadomo czy ktos powie mi cos odnosnie tego psa. Jestem zla i jestem w kropce bo nie wiem co robic. Czekac czy nie?

Posted

Wydaje mi się, że teraz ogłoszenia mogłyby odnieść bardzo mały skutek, chociaż zawsze jest szansa, że znajdzie się ktoś kogo Babinka urzecze. Jeśli ktoś napisałby jakiś łapiący za serce tekst byłaby większa szansa. W sumie mogę zrobić ogłoszenia w czwartek (bo niestety wcześniej nie dam rady), a potem uaktualnić/dorobić nowe, w których jest więcej informacji. To nie będzie problem żaden. Jak myślicie? Byle ten tekst był, bo ja humanistką jestem marną :(

Posted

Nie mogłam odnaleźć tego wątku, izzi podesłała mi link. Nadal jest ciężko z adopcjami starszych psów ale oczywiście nie oznacza to, że nie mają szans na dom. Sporo starszych psów znajduje domy dzięki wyróżnionemu allegro i gazecie metro. Dobre zdjęcia i tekst to podstawa do ogłoszeń. Wiadomo tez, że ludzie chętniej przygarną psa z domu tymczasowego niż ze schroniska. Jednak wyciągając psa do domu tymczasowego trzeba się liczyć z tym, że to może być jego dożywotnie miejsce.

Myślę, że jeśli nie ma szans na dowiedzenie się o niej czegoś więcej i zrobienie lepszych zdjęć to tymczas będzie dobrym rozwiązaniem bo bez tego sunia praktycznie nie ma szans na znalezienie domu. Babinka to ładna sunia i rzeczywiście na zdjęciach wygląda na jakieś 8 lat, więc jeśli się postaramy to uważam, że jak najbardziej będzie miała realne szanse na znalezienie domu.
Spróbujmy rozreklamować wątek Balbinki i poszukać deklaracji na tymczas. Ja niestety finansowo nie jestem w stanie teraz pomóc, więc mogę tylko reklamować wątek i robić ogłoszenia. Jakiej ona jest wielkości? W jakim jest schronisku?

Dzięki profilowi na NK już kilku psiakom udało się znaleźć domy i coraz więcej osób zauważa problem starszych psów w schroniskach (niektórzy wspierają je tez finansowo). Balbinke oczywiście też tam dodam.

Czy ten drugi psiak nie jest labkowaty? Jeśli jest to może ludzie z forum o labradorach by jakoś pomogli?

Posted

ja też nie. ja piszę rzeczowo, ale w języku polskim. wstęp, rozwinięcie i zakończenie ;P a tu rzeczowych info mamy mało, więc trzeba tutaj nam wyciskacza
poszukaj gdzieś i kopiuj ;D z allegro np

Posted

w takim razie postarajmy sie rozreklamowac watek i zebrac deklaracje na tymczas. Z informacjami bedzie ciekzo, niestety:(
To co ja mam zrobić teraz? wstrzymujemy sie z ogoszeniami i bierzemy sie za deklaracje, tak?

Posted

musimy nasze staruszki windować na górę bo w natłoku wątków giną.....
Siekowa powiedz mi proszę czy Icek do nas jedzie ? Ja mogę na jakimś krótkim odcinku np wrocław - wałbrzych maluszka przywieźć z " dostawą" do domu ;-)

Posted

No i sie temat jakoś dziwnie urwał.

Siekowa
powiedz mi co zrobić, czy próbować wyciągać babinką przez ogłoszenia czy szukac deklaracji na hotel? Jeśli ogłoszenai to ja mam tylko te zdjecia i tylko te info co napisałam -czyli nie za duzo:roll:

Jezeli zdecydujemy sie na tymczas dla babinki to chyba trzeba by zaczac deklaracje zbierac.

Co robić? szukac domu przez ogłoszenia czy szukac osób do deklaracji? nie wiem za co sie brac:shake:
Moja bezradnosc mnie normalnie dobija!:roll:

Posted

ogłoszenia bez praktycznie żadnych info to chyba mało sensu mają... :( trzeba się najpierw coś dowiedzieć- dzwoń może do naszej pani ulubionej? potem gołoszenia. a wstawic w tytule hasło deklaracje na dt to mały pikuś. na mnie z deklaracjami możesz liczyć, opóki czegoś grubego na siebie nmie wezmę samotnie, lub półsamotnie.

Posted

oj ale mi sie wszystko przedłuza. Zrobie to w niedz. nie dam rady.
Od kiedy Hope szukamy tymczasu i zbieramy deklaracje caly wolny zcas to pochłania.

ALe nie zapominam o babuni, pomoge jej!

• 4 weeks later...