Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kilka dni temu mieliśmy gości w hotelu .Przyjechał moj szwagier z siostra ,akurat wtedy Marcel biegał na spacerniaku .Niby sie nie przęjął goścmi ,ale za kilka minut patrzę ....nie ma go .Obleciałam cały wybieg mówie boze przecież nie zapadł sie pod ziemię ,ale stał za budynkiem duzy stary kaloryfer i wlasnie tam przerażony Marcel wbił sie i telepał ze strachu .Musielismy odsunąć kaloryfer od ściany i wtedy na zgietych nogach Marcel zwiał do boksów patrząc przerażony na Marcina >Myslę ,ze ten typ faceta wysoki z donośnym glosem ,moze podobnym sposobem chodzenia przypomniał Marcelowi jakieś straszne przezycie z jego udziałem ......Dopiero w boksie znów był soba .
Zmieniając temat .
Marcel to dominant i prowokator ....Nawet ostatnio rzucił sie na Argo bo ten smiał stanąc pierwszy pod drzwiami ....Wchodzac do boksów rzuca sie do wszystkich psów tak jakby chciał je pozreć natychmiast ,odciągam go a on jak nakrecony .Gdyby w tym momencie spotkali się Marcel walczyłby na s,mierc i zycie .Taki obraz maluje mi sie po obserwacji naszego dziadka .Z suczkami pieknie sie dogaduje ,bawi biega .Nawet piłke nosi w pysku .Ale z psami niestety nie zgodzi sie ,no nie wiem ja ryzykowac nie będę zeby to sprawdzac .
Jeśli pies to tak jak Argo musi mu duzo ustępować .

Napiszcie proszę ,czy miał badanie moczu ,krwi ? Bo mnie martwi to ze bardzo duzo pije ,według mnie za duzo .Właściwie rzuca się na wodę .Sika również tyle samo ....Moze to nie oznaka czynnika chorobowego ,moze to starosc ale mnie to jednak zastanawia .Aha i jego prącie jest przewaznie na wierzchu a nie pod skóra .Nie znam sie aż tak na tych sprawach ,czy w klinice tez tak miał ?

Posted

[quote name='funia']
Napiszcie proszę ,czy miał badanie moczu ,krwi ? Bo mnie martwi to ze bardzo duzo pije ,według mnie za duzo .Właściwie rzuca się na wodę .Sika również tyle samo ....Moze to nie oznaka czynnika chorobowego ,moze to starosc ale mnie to jednak zastanawia .Aha i jego prącie jest przewaznie na wierzchu a nie pod skóra .Nie znam sie aż tak na tych sprawach ,czy w klinice tez tak miał ?

Marinko, proszę daj znać:)
...bo może Marcel jest na coś chory, ciągle pije hektolitry:roll: oby wszystko było z nim ok.....

Posted

Funiu, przeprowadziłam właśnie rozmowę telefoniczną z lekarzem, który przeprowadzał kastrację Marcela.
Marcel miał robione badanie krwi przed zabiegiem. Badanie nie wykazało wówczas niczego niepokojącego.
Po przedstawieniu lekarzowi objawów o jakich pisałaś, zalecono zrobienie biochemii na enzymy wątrobowe, nerkowe + glukoza (na czczo).
To może być cukrzyca, zbyt słony pokarm - taką opinię dostałam od lekarza.

Posted

MYslałam ,ze to śluz jak widziałam wcześniej ale dopiero wczoraj zobaczyałam wyraznie bo zwrócił troszke jedzenia .Ma straszne robaki glisty ,byly długie i nieżywe .......
Dzisiaj pojadę po tabletki na robaki bo musi miec tego sporo ,w kale u zadnego z psów u mnie niegdy nie widziałam ani w wymiocinach ( chociaz wymiotuja rzadko ),ale moze u niego trzeba zrobić poprawke odrobaczania ?
Zmartwiłam sie ,a z tym słonym jedzeniem to raczej nie bo gotowanego nie sole a succha karma chyba nie jest słona .....jadł ostatnio Brita .

Posted

Postaram sie zaraz pojechać z nim do weta,ale najpierw zadzwonie czy zrobia mu dzisiaj to badanie .
Na wszelki wypadek nie dostał jeśc rano .
Bardzo sie denerwuje wynikami ,chociaz jego stan ogólny jest bardzo dobry ,biega i bawi sie .

Posted

moja sunia jak miał robale w plucach dostawała Lewamizol..-dla swiń..podziałło!!!i po 5 latach meczarni piesa odzyła!!!

Aniprazol tez działa na te robale w płucach..ma szerokie spectrum działania

Posted

[quote name='anita_happy']helou staruszku..jak tam u cuebie[/QUOTE]

Funia będzie wieczorem na dogo. Wiem, że glukoza wyszła super, cukrzycy nie ma. Reszta wyników krwi będzie jutro
Witaj Anitko :loveu:

Posted

:evil_lol:Przyjmuje ,ale tylko do roboty .
Wyniki biochemi są dobre .około 19 udało mi się złapac mocz do analizy bo to bedzie decydujące .Wyniki odbiore jutro rano i zawiozę do weta i wtedy ustalimy ewentualne leczenie .

Na robale dostał Aniprazol ,ma wytłuc wszystko .
Koszt dzisiejszej wizyty 89zł
analiza moczu- 10zł
zawiezienie moczu -10zł ( dwa rózne kierunki ,musiałam wozić do szpitala .Biochemia na miejscu u weta )
Wet -59 zł ( w tym 7zl robaki ,25 zł wizyta z pobraniem krwi ,27 biochemia )

Posted

Mysle ,ze trzeba będzie pomyślec nad dobra karmą dla Marcela .Dostosowana do jego wieku i ewentualnych problemów zdrowotnych .Mam tu na mysli to sikanie .Wetka jutro coś na pewno doradzi .

Posted

[quote name='funia']Mysle ,ze trzeba będzie pomyślec nad dobra karmą dla Marcela .Dostosowana do jego wieku i ewentualnych problemów zdrowotnych .Mam tu na mysli to sikanie .Wetka jutro coś na pewno doradzi .[/QUOTE]

Też tak myślę. Prezes ma dziś do Ciebie dzwonić po południu - mam nadzieję, że słowa dotrzyma.

Posted

Wyniki odebrałam ,nie sa tragiczne ale nie są tez rewelacyjne .Na pograniczu .wetka podejrzewa stan zapalny .Jesli przejdzie to super ,jęsli nie to jest podejrzenie moczówki prostej ....Wtedy bede musiała przez trzy kolejne dni łaapac mu mocz i wozic do laboratorium na badanie .
Ale bądzmy dobrej myśli .
Trzeba zakupic karme Urinary ,lub tańsza tez dla psów z tymi problemami .Wtedy zamiast 300zl za Hotel ,bedzie 240zł ,ale karme będę musiała dostawac do hotelu kurierem .Niestety jest to spory koszt ,ale nie wiem czy nie będzie musiał jej jeśc .Decyzję trzeba podjąc szybko bo powinien ja dostawać .Przez kilka dni go zabezpiecze ,ale karma kosztuje około 20zł za kg.Mogę też podawać mu gotowane co dzień ,czyli ryz z drobiem lub ryz z mięsem ,ale nie wiem czy to będzie dobre rozwiązanie przzy jego przypadłości.