_ogonek_ Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='Marinkaa']Witaj _ogonek_ - miło Cię gościć :) Tak, tak można to ująć[/QUOTE] Mnie miło wpaść do Was :D Zapytałam o fundację, bo boję się o Rozi... Quote
Marinka Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 [quote name='_ogonek_']Mnie miło wpaść do Was :D Zapytałam o fundację, bo boję się o Rozi...[/QUOTE] Wiem, bywam na wątku Rozi ...swego czasu robiłam nawet ogłoszenia dla Rozi i Szili (która jest już za TM*) Quote
stzw Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 To ja chyba nie do końca rozumiem-czy fundacja krzywdzi zwierzęta? Dlaczego " boję się o Rozi"??? Quote
_ogonek_ Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='Marinkaa']Wiem, bywam na wątku Rozi ...swego czasu robiłam nawet ogłoszenia dla Rozi i Szili (która jest już za TM*)[/QUOTE] Pamiętam (*) :( [QUOTE]To ja chyba nie do końca rozumiem-czy fundacja krzywdzi zwierzęta? Dlaczego " boję się o Rozi"??? [/QUOTE] Rozi jest suczką na hoteliku zuziM. Prezes miga się stale od płacenia i zalega kilkaset złotych. Boję się, że w końcu w ogóle przestanie płacić, a w dzisiejszych czasach znalezienie deklaracji graniczy z cudem :( Quote
stzw Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 OK, rozumiem. A skąd Fundacja ma brać pieniądze na pokrywanie kosztów zwierząt pozostających pod jej opieką? Wydaje mi się, że zasada jest prosta - wyciągam zwierzaka do hoteliku i ponoszę pełną odpowiedzialność za zapewnienie mu środków na utrzymanie. Chodzę, proszę, piszę, błagam. Nie ważne jak - ważne, że zbiorą się pieniądze. Bo wepchnąć łatwo a utrzymać trudno. Quote
Marinka Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 Zapraszam na FB: [URL="http://www.facebook.com/album.php?aid=21839&id=100001185680426&saved#%21/album.php?aid=15401&id=100001647945860&comments¬if_t=photo_album_reply"]http://www.facebook.com/album.php?aid=21839&id=100001185680426&saved#!/album.php?aid=15401&id=100001647945860&comments¬if_t=photo_album_reply[/URL] Quote
Aimez_moi Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Kurcze.....calkiem sie juz w tym pogubilam..... Marinkaa jak to wyglada pod wzgledem Argusia i Marcela? Quote
Marinka Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 [quote name='Aimez_moi']Kurcze.....calkiem sie juz w tym pogubilam..... Marinkaa jak to wyglada pod wzgledem Argusia i Marcela?[/QUOTE] Kochana, ale co jak wygląda? Mobilizujemy się i zbieramy pieniądze na konto podane w 1 poście :) Quote
funia Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [url]http://img191.imageshack.us/img191/3144/pismoodprezesa.png[/url] Prosze to pismo od Prezesa w ,którym zobowiązuje się do opłacania piesków .Gdyby mąż nie zadzwonił kolejny raz zapytać co z płatnością ( zresztą jak co miesiąc) to pewnie nie dowiedzielibyśmy się ,ze chcą zabierać psy i ze jest kiepska sytuacja Fundacji For Animals .Wrecz przeciwnie zawsze były zapewnienia ,ze pieniadze to nie problem . Moja rodzina ,znjomi i przyjaciele wszyscy wpłącili 1% podatku za naszą namowa ,nawet rodziuna z poza naszego miasta .Na pewno nie zrobią tego już więcej . Quote
Aimez_moi Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='Marinkaa']Kochana, ale co jak wygląda? Mobilizujemy się i zbieramy pieniądze na konto podane w 1 poście :)[/QUOTE] ja wiem......tylko pytam czy psiaki zostana u Ciebie...... Quote
Marinka Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 [quote name='Aimez_moi']ja wiem......tylko pytam czy psiaki zostana u Ciebie......[/QUOTE] Działamy po to aby zostały u Funi do czasu znalezienia domu:) Niestety kobieta z FB do tej pory się nie odezwała :shake: Jej propozycję można przeczytać w komentarzach: [URL="http://www.facebook.com/photo.php?fbid=143340872382101&set=a.143340219048833.21839.100001185680426#%21/album.php?aid=15401&id=100001647945860&fbid=118947251503539"]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=143340872382101&set=a.143340219048833.21839.100001185680426#!/album.php?aid=15401&id=100001647945860&fbid=118947251503539[/URL] Quote
koosiek Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='stzw']OK, rozumiem. A skąd Fundacja ma brać pieniądze na pokrywanie kosztów zwierząt pozostających pod jej opieką? Wydaje mi się, że zasada jest prosta - wyciągam zwierzaka do hoteliku i ponoszę pełną odpowiedzialność za zapewnienie mu środków na utrzymanie. Chodzę, proszę, piszę, błagam. Nie ważne jak - ważne, że zbiorą się pieniądze. Bo wepchnąć łatwo a utrzymać trudno.[/QUOTE] Mam pytanie, wydaje mi się, że dość istotne... Kto podjął decyzję o zabraniu z Szydłowca tych psów i wzięcia ich pod opiekę FA oraz później o przeniesieniu ich do Funi? I jeszcze jedno, czy tymczas u Stzw byłby płatny? To kojec, czy DT? Quote
ranias Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 A ja patrzę na pierwszą stronę i serce mi rośnie, bo będzie dobrze...:lol::multi::loveu::lol: Quote
AgusiaP Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Ja dalej dzisiaj będę wysyłać PW ;) Damy rade :cool3: Quote
Marinka Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 [quote name='koosiek']Mam pytanie, wydaje mi się, że dość istotne... Kto podjął decyzję o zabraniu z Szydłowca tych psów i wzięcia ich pod opiekę FA oraz później o przeniesieniu ich do Funi? I jeszcze jedno, czy tymczas u Stzw byłby płatny? To kojec, czy DT?[/QUOTE] Tez chętnie usłyszę odpowiedź na pytania dotyczące miejsca dla Argo, bo choć może się to wydawać dziwne włożyłam w pracę nad Argo i Marcelem masę czasu i bardzo zależy mi na ich dobru...czuję się fizycznie z nimi związana. Pies to nie bagaż, który można dowolnie przerzucać z miejsca na miejsce - zwłaszcza pies po przejściach z oporami akceptujący nowo poznane osoby. A takimi są właśnie Argo i Marcel. Zastanówmy się więc czego tak naprawdę chcemy...mi zależy na ich dobru Natomiast, kto podjął decyzję o przewiezieniu (wówczas 4 psów) do Funi widać na zdjęciu do którego link wkleiła Funia: [IMG]http://img191.imageshack.us/img191/3144/pismoodprezesa.png[/IMG] Odpowiedź na dwa pierwsze pytania nie do mnie należy Quote
Inez de Villaro Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Dostałam zaproszenie, niestety potrzebuję 60 zł na mojego tymczasa...i tez nie mam chetnych...dlatego też nie mogę się zobowiązać. Quote
Marinka Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 [quote name='ranias']Dobro psiaków przede wszystkim[/QUOTE] Dokładnie...my się możemy gryźć...nawet zagryźć ... ale one są najważniejsze...żyły sobie na ulicy w pewnym mieście...ktoś od czasu do czasu je kopnął, ktoś rzucił za nimi kamieniem, lub petardą (jak to było w przypadku Marcela), ale w końcu to tylko pies... musi to znieść, albo pożegnać się z zyciem - to tylko pies... I nie jest ważne kto wziął te psy pod opiekę FFA, ważne jest, że zostały stamtąd zabrane, że mają szansę na w miarę normalne życie. Taki jest nie tylko Szydłowiec ... wiele jest takich miast, miasteczek, wsi w tym kraju Quote
Marinka Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 [quote name='Inez de Villaro']Dostałam zaproszenie, niestety potrzebuję 60 zł na mojego tymczasa...i tez nie mam chetnych...dlatego też nie mogę się zobowiązać.[/QUOTE] Inez doskonale Cię rozumiem.... Quote
ranias Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='Marinkaa']Dokładnie...my się możemy gryźć...nawet zagryźć ... ale one są najważniejsze...żyły sobie na ulicy w pewnym mieście...ktoś od czasu do czasu je kopnął, ktoś rzucił za nimi kamieniem, lub petardą (jak to było w przypadku Marcela), ale w końcu to tylko pies... musi to znieść, albo pożegnać się z zyciem - to tylko pies... I nie jest ważne kto wziął te psy pod opiekę FFA, ważne jest, że zostały stamtąd zabrane, że mają szansę na w miarę normalne życie. Taki jest nie tylko Szydłowiec ... wiele jest takich miast, miasteczek, wsi w tym kraju[/QUOTE] I smutne to bo prawdziwe... Quote
Marinka Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 [quote name='ranias']I smutne to bo prawdziwe...[/QUOTE] I rzucę tu jeszcze jedną prawdą... to dzięki lekarzom z LCMZ jest dziś zdrowy - jego sierść odżyła i lśni pełnym blaskiem. To dzięki pracy Funi i jej rodziny Argo nie jet już tak wycofanym psem, bo poznał, że człowiek ni4e zawsze znaczy ból, cierpienie i głód. Fundacja też miała w tym swój udział, bo niestety pieniądze dziś rządzą światem. Jak już wcześniej pisałam składałam FFA propozycje zbierania pieniędzy na te psy...niestety nie zostały przyjęte I na koniec bardzo ważne - dzięki osobom takim jak ranias, AgusiaP i Aimez_moi wątek psiaków żył, ba dzięki nim rozkwitnął. Wiele też było osób, które wpłacały pieniądze, choć nie widniały w deklaracjach w 1 poście. Dziękuję Wam wszystkim :loveu::loveu::loveu: Quote
AgusiaP Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='Inez de Villaro']Dostałam zaproszenie, niestety potrzebuję 60 zł na mojego tymczasa...i tez nie mam chetnych...dlatego też nie mogę się zobowiązać.[/QUOTE] Oczywiście rozumiemy :lol: Quote
stzw Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='koosiek']Mam pytanie, wydaje mi się, że dość istotne... Kto podjął decyzję o zabraniu z Szydłowca tych psów i wzięcia ich pod opiekę FA oraz później o przeniesieniu ich do Funi? I jeszcze jedno, czy tymczas u Stzw byłby płatny? To kojec, czy DT?[/QUOTE] Psy nie trafią do mnie. Moje zwierzęta to takie "specjalnej troski weterynaryjnej": [url]http://www.dogomania.pl/threads/128295-Staruszek-ONek-z-OBOZU-ZAG%C5%81ADY-czy-dostanie-szans%C4%99-na-%C5%BCycie-PORZEBNY-DOM[/url]! [url]http://www.dogomania.pl/threads/182651-gt-gt-4-szczepy-bakterii-w-uszach!-Pom%C3%B3%C5%BC-herze-!!-!!-!!-!!-!!-!!-!!-!!-!!-!!-!!-!!-lt-lt[/url] [url]http://www.dogomania.pl/threads/194457-Jednooki-Gawe%C5%82-zbiera-na-DOM!!-Brakuje-deklaracji!!-ma-tylko-95z%C5%82-sta%C5%82ych[/url]... Quote
Marinka Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 Teraz to już naprawdę nic nie rozumiem :-o Quote
Recommended Posts