kinga_kinga7 Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 piękny, jak mogę się nim poczęstować, proszę o instrukcję Quote
Onaa Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Nie wiem czy banerek nie jest za duży, nie jestem jeszcze biegła w banerkach ale żeby było póki co :). Trzeba edytować sygnature, dać kopiuj adres obrazka (taka ikonka) i wkleić a potem kliknąć na obrazek banerka który powinien sie pojawić i dać wklej link, wkleić link wątku. Świnka :) : [IMG]http://images40.fotosik.pl/595/e236f1265bc7c568.jpg[/IMG]. Quote
kinga_kinga7 Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 [quote name='Dogo07']Nie wiem czy banerek nie jest za duży, nie jestem jeszcze biegła w banerkach ale żeby było póki co :). Trzeba edytować sygnature, dać kopiuj adres obrazka (taka ikonka) i wkleić a potem kliknąć na obrazek banerka który powinien sie pojawić i dać wklej link, wkleić link wątku. Świnka :) : [IMG]http://images40.fotosik.pl/595/e236f1265bc7c568.jpg[/IMG].[/QUOTE] dzięki:) może sobie poradzę! Quote
jostel5 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Kinga,w sprawie tej karmy...Skąd ta oferta? Nie wiem,czy to jest dużo czy mało do zapłacenia...Poza tym trzeba chyba się dowiedzieć w schronie,czy takiej karmy potrzebują...? Jeśli tak-trzeba by było zebrać na nią pieniądze... Rozmowy na temat przyszłości schronu wciąż się toczą.Stowarzyszenie niczego jeszcze nie podpisało,ale nie wydaje mi się,by zechciało się poddać.:) Quote
elmira Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='jostel5']Kinga,w sprawie tej karmy...Skąd ta oferta? Nie wiem,czy to jest dużo czy mało do zapłacenia...Poza tym trzeba chyba się dowiedzieć w schronie,czy takiej karmy potrzebują...? Jeśli tak-trzeba by było zebrać na nią pieniądze... Rozmowy na temat przyszłości schronu wciąż się toczą.Stowarzyszenie niczego jeszcze nie podpisało,ale nie wydaje mi się,by zechciało się poddać.:)[/QUOTE] Cały czas o tym myślę. Mam nadzieję, że wszystko rozstrzygnie się na korzyść Stowarzyszenia. To dzięki nim schronisko jest, jakie jest. Quote
Onaa Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 [quote name='kinga_kinga7']dzięki:) może sobie poradzę![/QUOTE] Jeszcze trzeba podlinkować, żeby jak sie kliknie to wyskakiwał wątek. Edytuj sygnature, kliknij na obrazek świnki, znajdź wątek skarbonki i skopiuj sobie linka a potem daj, (edytuj sygnatura) wklej linka, to taka ikonka dwie ikonki wczeniej przed ikonką z wklej obrazek. A w ogóle to świnka jest za duża chyba jako banerek i musze ją zmniejszyć ale tak jak pisałam nie jest jeszcze biegła w tych sprawach :). Quote
kinga_kinga7 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 [quote name='jostel5']Kinga,w sprawie tej karmy...Skąd ta oferta? Nie wiem,czy to jest dużo czy mało do zapłacenia...Poza tym trzeba chyba się dowiedzieć w schronie,czy takiej karmy potrzebują...? Jeśli tak-trzeba by było zebrać na nią pieniądze..[/QUOTE] odnośnie tych karm rozmawiałam z kierownikiem i stwierdził,że to [B]jednak spory koszt i te ponad 200kg karmy ledwie starczy na dwa dni:crazyeye:jakby tak każdy psiak miał dostać i na to konto powiedział,żeby wybrać parę suń i nazbierać na sterylki..to chyba jest lepsze??[/B] a co do jedzenia,to mają na razie,suchą też:) Quote
jostel5 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Tak właśnie myślałam,psów jest w końcu ponad trzysta,czyli nie ma nawet kilograma karmy na głowę.A pieniądze duże. Zatem-jeśli ktoś ma wolne grosiki-różowa świnka czeka.:)Moim zdaniem sterylki i leki to absolutny priorytet! Quote
obraczus87 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 LInk do rozowej skarbonki nie dziala... znaczy sie banerek nie dziala. Quote
Paja Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Proszę powiadomic kierownika o ile Saba nie była jeszcze sterylizowana by na słowo nie wydawała jej nikomu bez sterylizacji. Miałam dzis 2 telefony w jej sprawie ludzie wiedza gdzie jest pies i moga sie zjawic w schronie.Acz kolwiek prosze o porządny wywiad z tymi ludzmi po podejzewam po rozmowie pseudohodowce,który dziwnie zamilkł jak powiedziałam ,ze przed wydaniem bedzie wysterylizowana. Quote
arabiansaneta Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Dziś byłam po raz pierwszy w bialskim schronisku z cavani, Basia i Agatką. Wyprowadziłyśmy kilka piesków na spacerek, pogłaskałyśmy i popieściły te, które na to wyraźnie czekały. Ogólnie schronisko zrobiło na mnie bardzo dobre wrażenie - widać, że niedoinwestowane, ale przyjazne psom, które są w dobrej kondycji, a pracownicy są szczerze zaangażowani w to, co robią.[IMG]http://img820imageshack.us/g002ktrt.jpg[/IMG],[IMG]http://img842imageshack.us/g005ktrt.jpg[/IMG] Quote
jostel5 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Świetnie,że mamy kolejną wolontariuszkę-wyprowadzaczkę i miziaczkę...:) Żałuję,że nie mogłam być tam dzisiaj z Wami,ale niebawem nadrobię.:) Z którymi psiukami byłyście na spacerku? Z Kejsi-na pewno :),a z Sarą? Saba jeszcze jest w schronie...(chciałabym ,żeby była,bo łakomy z niej kąsek i oby nie dostała się w łapska pseudo...)? Quote
arabiansaneta Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Niestety, nie zdążyłyśmy wyspacerować wszystkich, które chciałyśmy, bo Max strasznie się denerwował i pracownik bał się, że go nie utrzyma. Saba jest, zrobiłam jej zdjęcie, jak się przytula do Agatki, ale się nie otwiera, nie wiem, dlaczego, musiałam coś zrobić nie tak. Kejsi, Sara i urocza Sonia wymiziane dokładnie, straszne słodkie nowoprzybyłe szczenię "Lala", chętnie idzie na ręce i rozkłada się brzuszkiem do góry :lol: Quote
cavani Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Arabiansaneta była dzisiaj po raz pierwszy w naszym schronisku i mam nadzieję, że nie ostatni. Rąk do wyprowadzania i miziania cięgle za mało. Niestety nie wyprowadziłyśmy tyle piesków ile chciałyśmy. Max, który bardzo się denerwuje kiedy psy są wyprowadzane i potrafi się uwolnic z najciaśniej zapiętej obroży i zaatakować dawał dzisiaj czadu. Zaczęłam się bać, że pracownik który stał przy nim cały czas nie da sobie rady, takie Max zaczął wywijać koziołki, żeby się uwolnić. Nie wiem, co z tym fantem (tzn. Maxem) zrobić. Porobiłam też trochę zdjęć, ale nie da się ich dzisiaj wstawić - nie wiem co się dzieje. ImageShack nie chce mi ich zapisywać. W schronisku żaden piesek nie ubył (oprócz jednego który jest u wokontariusza na DT). Niestety kilka przybyło, w tym cała gromada szczeniaczków - słodziaczków. Między innymi terierowata Lala która nas wszystkich zauroczyła (zdjęcie ze strony schroniska) [IMG]http://zdjecia.adopcje.org/adopcje/2/normal/65777.jpg[/IMG] [quote name='Dogo07']A co z Kejsi ? Ona ma ten domek ?[/QUOTE] Kejsi [url]http://img600.imageshack.us/img600/585/img9294resize.jpg[/url] jedzie w marcu do domku w Poznaniu o którym pisałam wcześniej. [quote name='cavani']Pani jest zdecydowana na Kejsi już na 100%. Gdyby były jakiekolwiek problemy z którymi sama by sobie nie poradziła, to ma zaufanego behawiorystę, który pomoże. Ja mam Kejsi zabrać do salonu piekności, weterynarza, a pani pokryje wszystkie koszty. Pani nie chce, żeby sunia siedziała dłużej na łańcuchu, a niedługo idzie na operację, więc prosiła mnie o poszukanie dobrego domu płatnego czy hoteliku na miesiąc za który też zapłaci. [/QUOTE] Wizyta przedadopcyjna odbyła się wczoraj i supergoga (której bardzo dziękuję za poświęcony czas) uznała domek za prozwierzęcy. Dodała nawet, że sama by się tam wyadoptowała. :lol: Mam już wspaniałą osobę, która przyjmie Kejsi na DT, do czasu jej wyjazdu do Poznania. Dla mnie to lepsza historia od bajkowego Kopciuszka. :lol: Quote
kinga_kinga7 Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 super wieści oby takich więcej Quote
E-S Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Wstawię Lalę na FB na myśliwskie w potrzebie. Quote
E-S Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 O tiu: [url]http://www.facebook.com/pages/Psy-mysliwskie-w-potrzebie/103640539712546?v=photos#!/pages/Psy-mysliwskie-w-potrzebie/103640539712546?v=wall[/url] Quote
jostel5 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 [quote name='E-S']O tiu: [url]http://www.facebook.com/pages/Psy-mysliwskie-w-potrzebie/103640539712546?v=photos#!/pages/Psy-mysliwskie-w-potrzebie/103640539712546?v=wall[/url][/QUOTE] Dzięki bardzo i niech niunia wpadnie komuś w oko,bo cudna i miziasta jest bardzo! Słodki szczylek.:) Quote
arabiansaneta Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Tylko trzeba ocenić, na jak dużego psa wyrośnie, żeby ktoś się potem nie zdziwił. Quote
lunarmermaid Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Czyli mogę pozdejmować ogłoszenia Kejsi i zrobić innemu psiakowi. Super,że się przydały! Komu teraz ogłoszonka? Tym psiakom,którym robiłam tzn.Dolly,Sarze,Negrze cały czas ogłoszenia odnawiam! Quote
jostel5 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Tak,tak...Kejsi zdejmij koniecznie.Ogłaszaj też Kruszynę Sabę (tę wielką) ,Jeżyka,Łatka....Mają teksty,bo nie pamiętam ? Dziękujemy,Lunarmermaid,że o nas pamiętasz!:) Quote
lunarmermaid Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Nie ma problemu,znalazłam pracę w domu przy komputerze to i ogłoszonka przy okazji zrobię! Saba potwornie mi się podoba...Teksty sprawdzę na drugim wątku,który psiak nie ma jeszcze ogłoszeń to będę robić po kolei. Quote
cavani Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 [quote name='lunarmermaid']Czyli mogę pozdejmować ogłoszenia Kejsi i zrobić innemu psiakowi. Super,że się przydały![/QUOTE] Bardzo Ci kochana dziękuję, za ogłaszanie Kejsi! :calus: W jej sprawie zadzwoniła tylko jedna jedyna osoba i to po miesiącu ogłaszania, ale za to jaka dobra i zdecydowana - nic jej nie zniechęciło! Dopiero wczoraj odbyła się wizyta przedadopcyjna, która potwierdziła, że nie śnię i moja kochana suczynka naprawdę pojedzie do raju :loveu: [quote name='lunarmermaid']Komu teraz ogłoszonka? Tym psiakom,którym robiłam tzn.Dolly,Sarze,Negrze cały czas ogłoszenia odnawiam![/QUOTE] A czy skoro masz taką dobrą rękę do ogłoszeń, to mogłabyś się jeszcze zająć moją kolejną faworytką - Amiką? Niestety nie umiem tej czarnulce zrobić ładnych zdjęć. Może muzzy jak przyjedzie do Białej Podlaskiej to uchwyci to co ja wiem, ale na zdjęciach nie umiem pokazać - słodki, miły charakter. Dzisiaj podeszłyśmy do niej z arabiansanetą, to chciała nas całować po kolei - delikatnie, z czułością. Jeśli chodzi o Dolly, to dzisiaj po raz pierwszy sama do mnie przyszła po głaski. Malutkimi kroczkami robimy postępy. Myślałam, że będzie to dłużej trwało. To bardzo spokojniutka, łagodna sunieczka. Quote
Onaa Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Ależ się cieszę z domku Kejsi :multi: :multi: :multi:. A Jeżyk ? On nadal szuka domku ? Quote
Recommended Posts