jostel5 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='baronka23']Ciotki, wiem że jest u was Benia - bernardynka ... czy oprócz niej jeszcze jakieś w typie bernardyna są ? chodzi mi np. o te dwie sunie które kiedyś u was były ... [url]http://nk.pl/profile/22508066/gallery/album/4/295[/url] [url]http://nk.pl/profile/22508066/gallery/album/4/310[/url][/QUOTE] Benia poszła do adopcji już ponad miesiąc temu...A innych benków (ani też " w typie") w tej chwili -na szczęście! nie mamy!:) [B]Topi[/B] -cała w nerwach czekam na relację! Quote
baronka23 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 łoo to super ... tylko czemu nikt nie informował ... ona na stronie cały czas .... dzięki, jak tylko będą jakieś nowe ( oby nie ) to proszę od razu o info ;) i jeszcze pytanko - Benia ciachnięta była przed adopcją ?? Quote
jostel5 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Sprawdziłam przed chwilą-benia na stronie schroniska jest w "znalazły dom":) Quote
baronka23 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 chodziło mi o strone bernardynią ;) [url]www.bernardyn.com.pl[/url] :) ale też już przeniesiona :D Quote
jostel5 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='baronka23']łoo to super ... tylko czemu nikt nie informował ... ona na stronie cały czas .... dzięki, jak tylko będą jakieś nowe ( oby nie ) to proszę od razu o info ;) i jeszcze pytanko -[B] Benia ciachnięta była przed adopcją ??[/B][/QUOTE] Tak.Zbieraliśmy na sterylizację dla niej i jeszcze innych dam w typie różnych ras. Quote
Topi Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='Nes2009']Dajemu Ci już sporo czasu na odpoczynek. A teraz już napisz, bo obgryzę wszystkie paznokcie![/QUOTE] To nie odpoczynek tylko obowiązki ... Sunia z niedowładem tylnych nóg ma dom a Krakowie ... huraaaa, ************************************************** A teraz Stefanek, zaczynam od najgorszego przewinienia czyli ugryzienia córki P.Elżbiety. Było uzasadnione o tyle, że Styefanek, pies po przejsciach siedział pod ławą a dziewczynka chcąc go pogłaskać trochę za gwałtownie wyciągnęła do niego rękę. Złapał - to prawda, ale raczej w odruchu obronnym. Pani Elżbieta sama przyznała, że nie było to bardzo agresywne. Warczy (ale z daleka) na malutkiego synka p.Elżbiety gdy ten chodzi po pokoju. Dziecko jest malutkie, stawia niepewne, chwiejne kroki a pokój mały więc wiecie jak to jest. Ten brak pewności w ruchach małego pies wyczuwa. Pani Elżbieta powiedziała, że nie odda Stefanka ale o dziecko się boi i tu nie ma się co dziwić. Generalnie jest coraz lepiej. Stefanek chodzi za AĄ Elżbietą krok w krok. Pieszczoch przeokropny ale straszny smutas. Nie chce się bawić z ludźmi. Trochę poszczekuje na kotkę i generalnie narazie "ustawił ją pod łóżkiem" jkwiedziała p. Elżbieta ale kotka też zaczyna już się buntować i prawdopodobnie skończy się tym, że zwierzaki będą się ignorować. Ucieczki narazie są problemem i problemem jest to, że jak Stefanek popróbował ucieczek to stracił apetyt. Generalnie stanęło na tym, że Stefanek potrzebuje czasu i ten czas dostanie ze zrozumieniem. Aha, jest jeszcze jeden problem: Stefanek nie chce spać w łóżku :-) ****************************************************** Mam kilka zdjęć. Są nie najlepszej jakości. Nie umiem wlklejać. Jak któraś cioteczka wklei to jej prześlę. ********* Są pytania ? Quote
elmira Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='Topi']To nie odpoczynek tylko obowiązki ... Sunia z niedowładem tylnych nóg ma dom a Krakowie ... huraaaa, ************************************************** A teraz Stefanek, zaczynam od najgorszego przewinienia czyli ugryzienia córki P.Elżbiety. Było uzasadnione o tyle, że Styefanek, pies po przejsciach siedział pod ławą a dziewczynka chcąc go pogłaskać trochę za gwałtownie wyciągnęła do niego rękę. Złapał - to prawda, ale raczej w odruchu obronnym. Pani Elżbieta sama przyznała, że nie było to bardzo agresywne. Warczy (ale z daleka) na malutkiego synka p.Elżbiety gdy ten chodzi po pokoju. Dziecko jest malutkie, stawia niepewne, chwiejne kroki a pokój mały więc wiecie jak to jest. Ten brak pewności w ruchach małego pies wyczuwa. Pani Elżbieta powiedziała, że nie odda Stefanka ale o dziecko się boi i tu nie ma się co dziwić. Generalnie jest coraz lepiej. Stefanek chodzi za AĄ Elżbietą krok w krok. Pieszczoch przeokropny ale straszny smutas. Nie chce się bawić z ludźmi. Trochę poszczekuje na kotkę i generalnie narazie "ustawił ją pod łóżkiem" jkwiedziała p. Elżbieta ale kotka też zaczyna już się buntować i prawdopodobnie skończy się tym, że zwierzaki będą się ignorować. Ucieczki narazie są problemem i problemem jest to, że jak Stefanek popróbował ucieczek to stracił apetyt. Generalnie stanęło na tym, że Stefanek potrzebuje czasu i ten czas dostanie ze zrozumieniem. Aha, jest jeszcze jeden problem: Stefanek nie chce spać w łóżku :-) ****************************************************** Mam kilka zdjęć. Są nie najlepszej jakości. Nie umiem wlklejać. Jak któraś cioteczka wklei to jej prześlę. ********* Są pytania ?[/QUOTE] Nie ma pytań, tylko podziękowania dla Ciebie za ogromną pomoc:) Jeżeli mogę prosić o fotki, to na: [email][email protected][/email] Fajnie, że Pani Elżbieta chce walczyć:) Quote
jostel5 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Dziękujemy,Topi,za pomoc :) Mam nadzieję,że ,gdyby coś,to jesteś,prawda? Cieszę się,że Stefan przeobraża się w psa domowego,mógłby jednak robić to nieco szybciej,bo osiwieję przez niego do reszty! I oby wykorzystał dany mu na aklimatyzację czas i nie nadwyrężał cierpliwości Pani! Quote
Nes2009 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 No i żeby zechciał spać w łóżku. Goya nie sypia w łóżku za gorąco jej. Natka też na poczatku się bała. Teraz podejdzie do niego liźnie. Ale żeby była miłość? O nie:)Ona tak z daleka. Pewnie są spokrewnieni:) Quote
Topi Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 [quote name='jostel5']Dziękujemy,Topi,za pomoc :) Mam nadzieję,że ,gdyby coś,to jesteś,prawda? Cieszę się,że Stefan przeobraża się w psa domowego,mógłby jednak robić to nieco szybciej,bo osiwieję przez niego do reszty! I oby wykorzystał dany mu na aklimatyzację czas i nie nadwyrężał cierpliwości Pani![/QUOTE] Jestem, jestem a Stefana nie popędzaj bo dzielny jest i robi to szybko. Ja miałam taki "egzemplarz" (ten w awatarku) któremu dwa lata zeszły zanim położył mi łeb na kolanie. Ja oczywiście będę tu zaglądać ale gdyby był problem to piszcie na PW. Quote
Onaa Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Myślę, że dobrze byłoby żeby wszyscy domownicy dawali Stefankowi coś smakowitego. Żeby jak najszybciej się do nich przekonał i nabrał zaufania. Chociaż to oczywiście i czasu i cierpliwości będzie wymagać. W każdym razie, dobrze że jest w miarę dobrze. I że domek jest wyrozumiały. Oby Stefanek jak najszybciej pokochał swoją nową Rodzinę całym sercem. Quote
elmira Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 [quote name='NiJaSe']Juz nie musze dzwonic do pan co tam u Lotki , bo dzisiaj jak bylam u wetek one z Lotka też tam byly , na ostatnich szczepieniach :). Lotka kwitnie , w panie wpatrzina jak w obraz swiety i one w nią też. Radosna zadbana i chyba nawet sie jej przytylo z deczko :)))[/QUOTE] Wiadomość od NiJaSe:) Quote
elmira Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Jutro o godz. 17.01 oraz w niedzielę o godz. 8.45 w TV 3 Warszawa będzie pokazany materiał o bezdomnych psach w Broku... W imieniu Poli i innych brokowiaków: Zapraszam do oglądania... Zapraszam:) Quote
jostel5 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [B]NiJaSe[/B]-dzięki za znakomite wiadomości,oby więcej takich! Jeśli udałoby Ci się jeszcze kiedyś zobaczyć Lotkę z Paniami,zrobisz zdjęcie suczynce? O ile będzie to możliwe,rzecz jasna...:) Quote
jostel5 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Herodka poszła do adopcji! Kurczę,żeby i tej się udało! Tak strasznie chce mi się pojechać do schroniska...! Jeszcze tylko kilka dni i spełnię to swoje marzenie...:) Quote
jostel5 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 A dzisiaj poszła do domku ta haszczakowata sunia ,która pławiła się w bajorku z Barneykiem! :) Kurczę,czy tylko ja tutaj zaglądam???????????????????????????? Quote
lunarmermaid Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Nie tylko....Ja bardzo się cieszę z adopcji Herodki.Bardzo mi się ona podobała i mam nadzieję,że dobrze trafiła. Quote
elmira Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Bajeczka:) Niebawem Mopik-Mailo wyjeżdża do DT:) Quote
magenka1 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='jostel5']A dzisiaj poszła do domku ta haszczakowata sunia ,która pławiła się w bajorku z Barneykiem! :) Kurczę,czy tylko ja tutaj zaglądam????????????????????????????[/QUOTE] Nie tylko Ty ja codziennie czytam co nowego słychać w Białej Podlaskiej Quote
elmira Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 To chyba najlepszy wyznacznik naszej pracy:) Go England! Go England!!!:) Quote
aganela Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 jostelka a ja ci powiem że Herodka i haszczakowa(ściągne ją niedługo,bo dziś już nie mam siły) były parę dni na tym allegro; [URL]http://www.allegro.pl/item1099653759_szczeniaki_szczenieta_sieroty_szczeniak_szuka_domu.html[/URL] mało wejść,ale może coś.. ps.o matko ale ta Ludzia nowa śliczna [URL]http://bialapodlaska.schronisko.net/adopcja-id-51388.html[/URL] słodka :) taki ma pyszczek collakowaty/owczarkowaty,żeby tylko załapała się na sterylkę.... Quote
kinga_kinga7 Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 [quote name='aganela']jostelka a ja ci powiem że Herodka i haszczakowa(ściągne ją niedłgo,bo dziś już nie mam siły) były parę dni na tym allegro; [URL]http://www.allegro.pl/item1099653759_szczeniaki_szczenieta_sieroty_szczeniak_szuka_domu.html[/URL] wejść,ale może coś.. ps.o matko ale ta Ludzia nowa śliczna [URL]http://bialapodlaska.schronisko.net/adopcja-id-51388.html[/URL] słodka :) taki ma pyszczek collakowaty/owczarkowaty,żeby tylko załapała się na sterylkę..[/QUOTE] dziękujemy za allegro dla psiaków:) A Ludzia jest prześliczna:) Quote
Recommended Posts