Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ata, jak by się uprzeć:)

A tak na prawdę to zwykły kundelek, o długiej, aksamitnej sierści. Wielkości średniej-odrobine, powyżej kolana. Mordkę ma taką wysmukłą i szpiczasta jak collie.

Posted

Sterylka beni-19 kwietnia,rottki-24 kwietnia.

Na temat kastracji nie mam jeszcze wiadomości ,za mniej więcej godzinę już będę coś wiedziała-cierpliwości!

Posted

Za kastrację boksiów-po 50-60 zł "od łebka",ale....

Wet uważa,że one są stanowczo za młode na zabieg!Mówi ,że kastracja psiaków,które są jeszcze szczeniakami,bo nie osiągnęły pełnej dojrzałości ,jest bestialstwem i może skutkować poważnymi problemami ze zdrowiem w przyszłości.
Ma boksie obejrzeć,zbadać i wtedy zdecyduje,czy podejmie się przeprowadzić zabieg.
Nie dyskutowałam.To dobry,doświadczony wet i naprawdę lubi te schroniskowe psiaki.Czekamy...

Posted

Cena faktycznie super, widać, że stara szkoła. Ja mam rocznego boksera na DT, niedługo idzie na kastrację.
Nie zaufam ludziom, za piękny jest.. niestety. Mojego tymczasowicza w DS wykastrowali jak miał pół roku i ma teraz większy apetyt. Każdy zabieg niesie za sobą ryzyko i nikt na 100% nie będzie pewien, że to akurat dobry moment..
Tyle, ze psy w typie mogą trafić do pseudo jak pójdą ze schronu...

Posted

[quote name='kinga_kinga7']ja na Aniołka miałam dzisiaj chętną Panią,podałam tel do Pana kierownika,a co z tego wyjdzie nie wiem..
te bokserki są przecudne:)[/QUOTE]

Aniołek znalazzł domek!:)

Posted

A teraz puszczę wodze fantazji...:) Otóż myślę,że teraz trzeba wyekspediować ze schronu do dobrych domków: rottki ,benię ,oba boksie, kudłatą cudną Pudi, Błękitnooką, gryfonika ,białą kudłaczkę bez oczka i...z piętnaście innych-w jednym rzucie :) Tylko,jak to zrobić? Ogłoszenia-na pewno, ale może też założyć jakiś zbiorowy wątek tym wszystkim naszym najbardziej adopcyjnym PIĘKNOŚCIOM ?
Co jeszcze można zrobić? Podzielcie się ,proszę,swoim doświadczeniem...

Posted

[quote name='jostel5']A teraz puszczę wodze fantazji...:) Otóż myślę,że teraz trzeba wyekspediować ze schronu do dobrych domków: rottki ,benię ,oba boksie, kudłatą cudną Pudi, Błękitnooką, gryfonika ,białą kudłaczkę bez oczka i...z piętnaście innych-w jednym rzucie :) Tylko,jak to zrobić? Ogłoszenia-na pewno, ale może też założyć jakiś zbiorowy wątek tym wszystkim naszym najbardziej adopcyjnym PIĘKNOŚCIOM ?
Co jeszcze można zrobić? Podzielcie się ,proszę,swoim doświadczeniem...[/QUOTE]

dobry pomysł z założeniem wątku tym psiakom:)
Ten gryfonik od pudi też już znalazł domek,jeśli o tego chodzi?

Posted

[quote name='jostel5']A teraz puszczę wodze fantazji...:) Otóż myślę,że teraz trzeba wyekspediować ze schronu do dobrych domków: rottki ,benię ,oba boksie, kudłatą cudną Pudi, Błękitnooką, gryfonika ,białą kudłaczkę bez oczka i...z piętnaście innych-w jednym rzucie :) Tylko,jak to zrobić? Ogłoszenia-na pewno, ale może też założyć jakiś zbiorowy wątek tym wszystkim naszym najbardziej adopcyjnym PIĘKNOŚCIOM ?
Co jeszcze można zrobić? Podzielcie się ,proszę,swoim doświadczeniem...[/QUOTE]

Plan przedni, brakuje mi tylko wolontariatu. Nie oszukujmy się, za mało nas, żeby ogarnąć to wszytko.

[quote name='kinga_kinga7']dobry pomysł z założeniem wątku tym psiakom:)
Ten gryfonik od pudi też już znalazł domek,jeśli o tego chodzi?[/QUOTE]

Świetnie:) Malizna juz w domu:)

[quote name='Soema']Pierw zrobić zbiórki na sterylizację.. zrobić piękne foty im i ogłaszać, ogłaszać. :)
kiedy wet obejrzy boksie?[/QUOTE]

[quote name='Kapsel']Dziewczyny, widziałyście? Boksie są na stronie SOS Bokserom :lol:[/QUOTE]

[quote name='kinga_kinga7']Super!!!:)[/QUOTE]

Dołączam się do zdania kinga_kinga7.
Dzieki wielkie boksery:)

Posted

[quote name='kinga_kinga7']dobry pomysł z założeniem wątku tym psiakom:)
Ten gryfonik od pudi też już znalazł domek,jeśli o tego chodzi?[/QUOTE]

Wiem,Kiniu,ale to nie o tego chodzi,chociaż ,oczywiście,cieszę się,że Mały poszedł do domu...:)

Pojedziesz ze mną w sobotę do schronu??? Wystarczy ,że przyjedziesz do M-ca i tu się spotkamy...:)

Posted

Może te inne"rasowce" poogłaszajcie na forach danych ras? Poszukajcie odpowiednich fundacji żeby chociaż ogłosiły na swoich stronach.

I tak jak mówi Soema, zacznijcie organizować kasę na sterylki. Macie fajnego, taniego weta, co daje Wam sporo możliwości. Polecam zróbcie porządek w domu i od razu znajdzie się dużo fantów na bazarek:lol:

Posted

Elmira,Soema,-nie będę Was cytować, bo zajęłoby to za dużo miejsca...:)
Na dogo pojawiła się NOWA POTENCJALNA wolontariuszka (gremlinek)-osóbka wrażliwa,o serduchu pojemności 150 l,b.sprawna komputerowo...W sobotę jedzie ze mną do schronu :)
Co jeszcze? Zainteresowałam sytuacją schroniska takiego młodego,prężnego,POWIATOWEGO polityka-znanego jako b.sprawny organizator akcji charytatywnych ...Kiedy zobaczył zdjęcia-oczy zrobiły mu się jak młyńskie koła i zgroza oblała jego oblicze!!! Obiecał pomóc! Ma uruchomić młodych z Białej (sam ma niewiele ponad 20 lat ;)) do stworzenia wolontariatu,chce też kupić coś psiakom "od siebie" na dobry początek (kiedy wychodziłam,pytał,gdzie się kupuje budy... ;) ) Zobaczymy,co z tego wyniknie...

Soema,ja też dziękuję za boksie..:).W sobotę będę z Fifim u weta,porozmawiam o boksiach.To właśnie on określił cenę kastracji na 50-60 zł.

Posted

[quote name='jostel5']Elmira,Soema,-nie będę Was cytować, bo zajęłoby to za dużo miejsca...:)
Na dogo pojawiła się NOWA POTENCJALNA wolontariuszka (gremlinek)-osóbka wrażliwa,o serduchu pojemności 150 l,b.sprawna komputerowo...W sobotę jedzie ze mną do schronu :)
Co jeszcze? Zainteresowałam sytuacją schroniska takiego młodego,prężnego,POWIATOWEGO polityka-znanego jako b.sprawny organizator akcji charytatywnych ...Kiedy zobaczył zdjęcia-oczy zrobiły mu się jak młyńskie koła i zgroza oblała jego oblicze!!! Obiecał pomóc! Ma uruchomić młodych z Białej (sam ma niewiele ponad 20 lat ;)) do stworzenia wolontariatu,chce też kupić coś psiakom "od siebie" na dobry początek (kiedy wychodziłam,pytał,gdzie się kupuje budy... ;) ) Zobaczymy,co z tego wyniknie...

Soema,ja też dziękuję za boksie..:).W sobotę będę z Fifim u weta,porozmawiam o boksiach.To właśnie on określił cenę kastracji na 50-60 zł.[/QUOTE]

Jostel, co za wspaniałe wieści:):):)
Super, super, super:multi::multi::multi: