jamagda Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 :angryy:Nijak nie chcą się wkleić :/ Zostaje mi chyba tylko wkleić linka do galerii Majki [URL]http://psiarze.com/gallery/imagesList/1265096571/430/0/maja/[/URL] Pozdrawiam :) Quote
anawa Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Problem polega chyba na tym, że z tego portalu (psiarze) kopiowanie zdjęć jest zablokowane. Nie jestem pewna ale próbowałam wkleić zdjęcie i nie wyszło :( Quote
Fiks Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Nie będziemy Bezie zaśmiecać wątku, więc zdjęcia malutkiej Mai wrzuciłam na wątek szczeniaczkowy. Proszę oglądać i podziwiać Maję: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/174041-KlAE-ska-urodzaju-juA-30-szczeniakA-w-w-schronisku?p=13965208#post13965208[/URL][URL="http://www.dogomania.pl/../174041-KlAE-ska-urodzaju-juA-30-szczeniakA-w-w-schronisku?p=13965208#post13965208"] [/URL] Quote
pinkmoon Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Hehe, a Beza to ciepła klucha i leń, nie chce jej się zupełnie na spacery wychodzić... zimno księżniczce :diabloti: A na poważnie, w życiu nie pomyślałabym, patrząc po jej zachowaniu w schronisku, że w domu okaże się tak mało aktywnym psem. Większą część dnia po prostu przesypia ;) a w domu od szaleństw zabawowych też woli po cichu na spokojnie przyjść i się przytulić. Za to jest bardzo pojętna, uczymy się sztuczek :D na razie oprócz zwykłego podania łapy Beza umie przybić piątkę ^^ i turlać się, myślę że w tę stronę pracy można z nią pójść, bo szybko łapie nowe polecenia. Quote
Fiks Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Ooooo Pinki, dawaj filmy z turlającą Bezą :D Quote
pinkmoon Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Film będzie jak się ładnie nauczy na samą komendę, a nie tylko za serkiem :D i tak nie przebiję tego co Atkaaa zrobiła z Gibsonem, ale może za jakiś czas wyjdzie nam coś choć troszkę podobnego ;) Quote
Baski_Kropka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Jacieeee ale się ciesze. Do mnie wieści dopiero teraz dotarły. Pozdrawiam ciepło, śliiiiiiiczna Bezula :D Quote
pinkmoon Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Byliśmy u weta. Bezie dało się zrobić zdjęcie bez narkozy ani nawet głupiego jasia, ślicznie cichutko leżała. :crazyeye::cool3: Niestety dysplazja jest, jedno biodro II, a drugie III stopień. Na razie Beza dostaje glutozaminę w tabletkach, wg weterynarza ma jeszcze parę lat zanim trzeba będzie włączyć środki przeciwbólowe. Quote
agnieszka32 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 No masz.... :-( Taka słodka grzeczna niunia ... Jak dobrze, że ma taki cudowny domek i wspaniałą opiekę. Quote
Fiks Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Doczytałam dysplazja II i III, czyli lekka i średnia? Biedna Bezunia. Quote
pinkmoon Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 nie jestem pewna czy to ta sama skala, ale znalazłam tak: Praktycznie wyróżnia się 4 stopnie dysplazji: [LIST=1] [*]bardzo nieznaczne odchylenie od normy, ale pozwalające na rozpoznanie schorzenia [*]nie budzace watpliwosci, wyraźne odchylenie od normy [*]nadwichniecie będące wynikiem dysplazji [*]płaska, pozbawiona jej eliptycznego lub kulistego kształtu panewka z przemieszczeniem głowy kości udowej. [/LIST] Wet powiedział że nie wygląda to najlepiej, ale przy odpowiednim leczeniu zachowawczym można złagodzić skutki i spowolnić rozwój choroby. Beza na razie się niczym nie przejmuje ;) Człapie sobie na spacerkach, czasami podbiegnie, wygląda na zadowoloną z życia. Jest przekochana :) Quote
Baski_Kropka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 No i tak trzymać! Niech sie suczydło cieszy życiem bo ma z kim :D Quote
pinkmoon Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Czas zrobić nową sesję foto... tylko te zimowe krajobrazy trochę monotonne ;) Ciągle się musimy czymś martwić, jak już przebolałam tę dysplazję, to z kolei ta rana na łapce wygląda coraz gorzej. Z Peroxyvetu przeszliśmy na Pimafucort, mam nadzieję że podziała, bo jak na razie słabo to wygląda. A mimo tych wszystkich nieszczęść Bezolec ze stoickim spokojem wiecznie wystawia brzuchol do głaskania :loveu: Quote
Fiks Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Jaki piękny bannerek :loveu: wow wow! Będzie dobrze z Bezunią, zobaczysz :fadein: Quote
pinkmoon Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Ciotka, jak teraz mamy dużo czasu wolnego :D to może dla odmiany jakiś spacerek z naszymi prywatnymi psami? Bo ja się boję że mi Beza zdziczeje jak jedyny kontakt z innymi zwierzakami, to wredne długowłose onki drące się na nas zza płotu :diabloti: a bannerek zrobiła mi jakaś miła osoba z dogo, zamówiłam sobie, a co :loveu: Quote
Fiks Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Chętnie, możemy umówić się na spacer. A ja mam nadzieję, że od jutra będę miała duuużo pracy :D Zobaczymy, może w sobotę pojedziemy razem do piesków :cool3: Quote
pinkmoon Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Ja mam teraz dwie soboty wolne, bo bachory mają ferie :loveu: udanej wizyty jutro , zdajcie relację! Quote
pinkmoon Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Łapinka :( [IMG]http://i944.photobucket.com/albums/ad283/pinkmoon4/100_1375.jpg[/IMG] [IMG]http://i944.photobucket.com/albums/ad283/pinkmoon4/100_1378.jpg[/IMG] i bonusowo pocieszenie na każdy dzień :D czyli efekt lekcji walentynkowej :loveu: [IMG]http://i944.photobucket.com/albums/ad283/pinkmoon4/100_1374.jpg[/IMG] Quote
agnieszka32 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Kurczę, faktycznie łapinka nie wygląda za dobrze :-( Quote
Fiks Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 O ja :( Bezunia nie miała takich chorych łapek w schronisku :( Pinki mam dla Ciebie nowe wezwanie. Nazywa się Heksa. [IMG]http://i585.photobucket.com/albums/ss296/madziaj/heksa/hexa1.jpg[/IMG] Quote
agaga21 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 bezunia grzeczna i kochana a co się dzieje z łapką? tak mi wolno chodzi inetrnet, że szukam, szukam i nie mogę znaleźć co się stało. Quote
pinkmoon Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Ech, właśnie nie wiem co :( Rana która w schronisku była tylko zaczerwienieniem skóry, teraz popaprała się strasznie mimo ciągłego leczenia. Zastanawiam się nad konsultacją z innym wetem, bo Beza jest u nas już prawie miesiąc, a jest coraz gorzej. Według weterynarza który leczy ją teraz, to jakaś stara rana, która zdążyła się już zabliźnić, a teraz z jakiegoś błahego powodu (np. otarcia) rozjątrzyła się na nowo. Jakoś w przyszłym tygodniu przejadę się do super sprawdzonego weta w Gdyni, tylko muszę jakoś znaleźć czas na to. Quote
Kana Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Czyżbyś pisała o Panu Hajdo i Benkowskim? Zdecydowanie polecam! Czekamy na nowe zdjęcia Bezy ;) Quote
pinkmoon Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Duet Benkowski & Hajdo wszyscy polecają, więc tam też planuję się wybrać... tylko że raz - cholernie drodzy, a dwa - problem z transportem. Ale damy radę ;) Nie wiem czy to moje pobożne życzenia, ale ostatnio mniej wylizuje łapkę. Za to dla równowagi wymiotowała troszkę wczoraj w nocy, mam nadzieję że to jakaś jednorazowa sensacja, bo w dzień było już ok. Quote
Recommended Posts