Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 382
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z istnieniem schodów już się pogodziła, i nadal trochę nieśmiało, ale coraz odważniej po nich śmiga ;)

Śmieszne jaka jest ślepa i głucha na kota; myślałam że będzie odwrotnie - że to ona będzie mu nadskakiwać, a on z obrażoną pańską miną nie będzie zwracał na nią uwagi. A tutaj proszę, Pucek wdzięczy się, robi podchody, tańczy dookoła niej, a Beza zawsze "przypadkiem" patrzy w inną stronę :diabloti:

Dzisiaj na spacerze brnęłam dosłownie po kolana w śniegu, masakra z tą zimą!

Posted

Zaloty Pucka nie odnoszą rezultatu... Beza konsekwentnie go ignoruje. Raz go obwąchała, myśleliśmy że będzie z tego przełom ;) ale nic z tego.

Nadal jest cichutka, nieśmiała, aż za spokojna, ale kiedy w piątek wpadli w odwiedziny pracownicy ze schroniska, to był szał radości :loveu: więc myślę że u nas też już się niedługo rozkręci.

Jest najbardziej niekłopotliwym psem na świecie, nie załatwia się w domu, nic nie niszczy, kiedy wychodzę z domu zasypia na posłanku i spokojnie czeka. Na spacerach trzyma się bliziutko. Nie jest lękliwa, nie boi się samochodów, głośnych dźwięków, obcych ludzi ani psów, po prostu wciąż jest straasznie wyciszona - ciekawe na jak długo ;)

Posted

Pies ideał :loveu: Ciesz się tym, bo kto wie, czy za niedługo nie wyjdzie z niej upiorek :evil_lol: Frotek był cudownym psem przez pierwsze dwa tygodnie, nie mogłam się go nachwalić :p Minęło mu :diabloti:

Posted

Ehhh no i wykrakałyście!

Dzisiaj byli goście. Zachowanie Bezolca bez zarzutu, grzecznie przywitała się z nowymi osobami, dopominała się o głaskanie, tutaj nie ma się do czego przyczepić. Tylko że wiecie, ciasto było przygotowane... i zostawione na 5 minut na stole w kuchni... :evil_lol:

Mam nadzieję że nie odchoruje serniczka :roll:

A ze zdjęciami mam znowu kłopot, jakiś pech mnie prześladuje :shake: Najpierw zgubiłam telefon, więc fotki z komórki odpadają, wczoraj ukradli mi wszystkie dokumenty i jutro zamiast siedzieć z psem będę biegać po urzędach składać wnioski o nowy dowód osobisty, prawo jazdy, legitymację studencką.. Wniosek z tego taki - muszę znaleźć ten kabel od aparatu :p i w końcu porobić porządne zdjęcia, i pochwalić się śliczną Bezą.

Posted

Ale miała szczęście................:multi: Piękna ta Beza............. :loveu: A jak się dogaduje z Puckiem?
Życzę szczęścia Bezie i jej nowej Pani :Rose:

Posted

No bo Beza taka śliczna, że nawet moim kiepskim aparatem ładnie na zdjęciach wychodzi :loveu:

Ale łapka wygląda kiepsko, na moje oko to się wcale nie poprawiło od tego smarowania. W środę jedziemy na kontrolę. W dodatku nie wiem czy nie zrobić jej na wszelki wypadek RTG na tylne łapy, bo ma trochę problemy przy wstawaniu z pozycji leżącej, rozjeżdża się jej tył i ciąga lekko łapkami po ziemi. Trwa to sekundę,może dwie, a potem normalnie biega, skacze, chodzi obciążając wszystkie kończyny. Nie wygląda to co prawda tak dramatycznie jak w opisie, ale dla pewności pogadamy o tym z wetem.

Posted

Wróciliśmy od weterynarza.
Niestety Beza ma dysplazję.
Na przyszły tydzień jesteśmy umówieni na robienie zdjęcia i wtedy będzie można dokładnie ocenić stopień zaawansowania. To by wyjaśniało dlaczego na spacerach jest taka spokojna i nie chce szaleć :(
Podobno dobrze na stawy robi pływanie, jak zrobi się cieplej będziemy jeździć nad jeziorko i morze, mamy blisko ;)