Jump to content
Dogomania

Wolontariat w schronisku w Katowicach!! Ruszyliśmy!! Poszukiwani wolontariusze!!!

Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?  

53 members have voted

1. 1. Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?

• poniedziałek
      1
    • wtorek
      8
    • środa
      5
    • czwartek
      19
    • piątek
      20

Recommended Posts

Posted

Witam,

Niestety tylko do końca czerwca będę mogła przychodzić do schroniska, gdyż wyprowadzam się z Katowic i prawdopodobnie szybko nie wrócę.
W zwiazku z tym mam pyatnie/prośbę czy ktoś by się podjał opieki nad Mirka, która jest teraz moja podopieczna. Mirka rozpoczęła szkolenie Lira, które z pewnościa ułatwi jej znalecienie jej domu i szkoda by było, żeby go nie ukończyła. Jest mi też trochę nieswojo, gdyż Mirka miała już wielu opiekunów, i nie wychodziła na spacery regularnie, i teraz kolejny opiekun - ja muszę przerwać szkolenie.
Mirka jest wspaniałym psem, lubi mizianie itp. tylko cignie na smyczy, ale na szkoleniu bedzie nauka chodzenia na luźnej smyczy, więc z pewnościa zrobi postepy.
Mirka ma firmówkę i watek, ma tez częściowo wypełniona kartę psa.
Zapraszam na watek Mirki:

http://www.dogomania.pl/threads/139324-Mirabelka-duchem-wielka-czeka-na-dom!/page27

Posted

__Lara napisał(a):
Jaka szkoda Marto :( a można spytać gdzie się wyprowadzasz? daleko gdzieś?

Mnie również trudno bedzie ze schronem sie rozstać :-(, szczególnie teraz gdy szkolenie jest wreszcie tak fajnie zorganizowane.

Posted

no przeczytałam już dwa miesiące zaległości i jestem na bieżąco ten psiak o którego pytacie to Trufel jest na szczeniarni . Ale bardzo mnie martwi Mira bardzo proszę o zastępstwo może Daro jesteś bez psa a lubisz duży gabaryt tylko ostatnio cię nie ma więc daj znać co z tobą . Acha jeszcze jedno z powodów wychowawczych nie mam już gg więc został mi gmail i telefon

Posted

xszilax napisał(a):
ten psiak o którego pytacie to Trufel jest na szczeniarni .
A mogę coś więcej o nim się dowiedzieć? Nie robiłyśmy mu zdjęć, nie ma go na stronce. Jaki ma numer, jaki wiek, charakter?

Posted

xszilax napisał(a):
no przeczytałam już dwa miesiące zaległości i jestem na bieżąco ten psiak o którego pytacie to Trufel jest na szczeniarni . Ale bardzo mnie martwi Mira bardzo proszę o zastępstwo może Daro jesteś bez psa a lubisz duży gabaryt tylko ostatnio cię nie ma więc daj znać co z tobą . Acha jeszcze jedno z powodów wychowawczych nie mam już gg więc został mi gmail i telefon

Ja też myślałam o Daro, który już nie ma obecnie żadnego psa pod opieką. Ja przyjde ostatni raz do Miry prawdopodobnie 26 czerwca w sobote, więc może Daro do tej pory się odezwie.
A jeszcze Bożena pisała na grupie dyskusyjnej, że juz prawie ma dom dla swojej Buni, więc może Ty Bożeno byś wzięła Mirkę pod swoją opiekę? W końcu masz dużą rotację i Mirce byś szczęście przyniosła :-)

Mam nadzieję, że do końca miesiąca jakiś psiak z wolontariatu znajdzie dom, wtedy jakiś wolontariusz przygarnie Mirkę.

Posted

domek mam, sąsiadka jutro jedzie ze mną i z synem, ale nie jestem przekonana by Bunia była dobrym wyborem dla nich, choć bardzo bym chciała ją wyadoptować, na pewno zdam się na pomoc Ani, bo to pierwszy pies i bez żadnego doświadczenia nie chcę ich obarczać jakim trudniejszym psiakiem, zobaczymy co powie Ania, jutro po 10 mamy jechać!

Posted

Bożenko, nie żebym namawiała, broń Boże - szukaj domku dla Buni. Ale jeśli - jak sama piszesz - zdecydujesz, że to nie domek dla niej, to pomyśl o tej małej suni ze schroniska:

Ma numer 514/10, jest od 28.05.10. Była, biedna przywieziona w ciąży. Jest strasznie miła, łagodna, wesoła, bezproplemowa i malutka. I młoda (do 3 lat).
Pani Ania potwierdzi, że jest bardzo dobrym psem; z nią nie byłoby kłopotu nawet dla początkujących właścicieli.

Przepraszam, ale pomyślałam, że jakby się miał domek zmarnować....

Posted

Śliczna sunia, każdy piesek zasługuje na szczęścliwy domek, aż czasem trudno wybrać, którego pieska polecić osobie, która zdecydowała się na adopcję.

Leonardo, a jak tam Lucy? Zamierzasz jej złożyć wizytę poadopcyjną?

Posted

514/10 jest śliczna, to ta z ośrodka? Zobaczymy co powie sąsiadka, powiem jej o niej, Bunię też jej pokazałam i ogląda teraz z synem album na picaso, szkoda że opisów więcej nie ma, Kometa im się tez podobała, Mania i Nela i Maja, widzę że raczej za suczką jest sasiadka! Raczej bedę ich namawiać na małego psa, nasze mieszkania nie są za duże...

Posted

soboz4 - Tak, to ta.

Martita - myślałam, że już to napisałam, w razie czego jeszcze raz - tak, wizytę u Lucy planuję na koniec czerwca. Pan mi powiedział, że mogę przyjeżdżać nawet wielokrotnie:)