Jump to content
Dogomania

Gucio i Nuria + gościnnie koty,Qń i inni...

Recommended Posts

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Super zdjęcia ;)

A co się dzieje z Niebieskim, że ważą się jego losy? Koń cudowny, widać, że ma swój charakterek ;)

musi zostac sprzedany,teraz pozostaje pytanie czy to ja bede jego nowa wlascicielka.Cena za tego konia jest dosc wysoka jak dla mnie wiec trwaja negocjacje ;) Mam nadzieje,ze sie uda i kon bedzie juz na zawsze moj :)

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziekuje Wam za kciuki.Dzierzawie go od czerwca bodajze i tak by pewnie pozostalo gdyby nie sytuacja jego wlascicielki,ktora zmusza ja do sprzedazy konia.A ja sie nie chce z Niebieskim rozstawac...

Posted

3mam kciuki żeby ci się udało... mi się nie uda nigdy
Przejdę do analizy Indygo :cool3:
1.Profil: Prosty - koń o nieskomplikowanej naturze, łatwo uczący się. ;)
PS.Ładnie się zaczyna. :p
2.Ganasze: Średniej wielkości - Średnie zdolności do sportu (dzięki odpowiedniemu szkoleniu można doprowadzić takiego konia do ponad przeciętnego poziomu.)
3.Chrapy: Delikatne - Zazwyczaj wrażliwa osobowość
4.Wargi: W kształcie "Serca" - Ekspresyjny, ciekawy charakter
5.Nosdrza: Duże, Szerokie - Inteligencja, chęć do działania
6.Oczy: Migdałowe - Naturalna skłonność do współpracy z człowiekiem. Potrzebuje miłości i towarzystwa
7.Uszy: Wspaniale zarysowane - Koń Inteligentny
Wspaniały koń! Mogę dowiedzieć się więcej? W szczególności o tym jaki jest naprawdę, ile ma lat, co umie robić i jakiej rasy jest niebieski :p:p:p

Posted

kacpru napisał(a):
dziekuje Wam za kciuki.Dzierzawie go od czerwca bodajze i tak by pewnie pozostalo gdyby nie sytuacja jego wlascicielki,ktora zmusza ja do sprzedazy konia.A ja sie nie chce z Niebieskim rozstawac...

Dlatego wierzę, że jakoś dogadasz się z właścicielką ;* A jeśli go kupisz to może zostać dalej w tej stajni? Czy będziesz musiała szukać również nowego miejsca dla Niebieskiego?

Posted

Tak,kon stoi u mojego kolegi i jezeli go kupie dalej bedzie tam stac.

[quote name='ameliace']3mam kciuki żeby ci się udało... mi się nie uda nigdy

Nigdy nie watp w swoje marzenia!jeszcze jakis rok bylam calkowicie zrezygnowana,nie sadzilam ze jeszcze kiedykolwiek bede jezdzic konno regularnie a o wlasnym koniu to nawte nie myslalam!

1.Profil: Prosty - koń o nieskomplikowanej naturze, łatwo uczący się. ;)

nieskomplikowana natura-bardzo mi sie podoba to stwierdzenie i uwazam ze pasuje jak ulal :) Latwo uczacy sie-sadze,ze to tez sie zgadza chociaz to nie ja go ucze a on mnie ;)
2.Ganasze: Średniej wielkości - Średnie zdolności do sportu (dzięki odpowiedniemu szkoleniu można doprowadzić takiego konia do ponad przeciętnego poziomu.)

to prawda :lol: najwiecej skoczyl 120cm i kariera sportowca raczej sie nie zapowiada ;)
3.Chrapy: Delikatne - Zazwyczaj wrażliwa osobowość

tutaj to zalezy jak to rozumiec.Niebieski jest raczej koniem dominujacym w stadzie,pozornie odwazny ale kiedy przyjdzie co do czego potrafi sie byle czego wystraszyc ;)
4.Wargi: W kształcie "Serca" - Ekspresyjny, ciekawy charakter

dokladnie :)
5.Nosdrza: Duże, Szerokie - Inteligencja, chęć do działania

hmmm z ta checia do dzialania to jest roznie.Zazwyczaj pojawia sie tylko wtedy kiedy wychodzi na korzysc konia ;) Pod siodlem na codzien jest leniem chociaz od czasu do czasu zmienia mu sie nastawienie ;) Wsrod koni jest rzadny rywalizacji i zawsze chce byc pierwszy.
6.Oczy: Migdałowe - Naturalna skłonność do współpracy z człowiekiem. Potrzebuje miłości i towarzystwa

To jest okropna przylepa!Potrafi polozyc glowa na ramieniu i mrurzyc oczy gdi sie go drapie za uchem ;)
7.Uszy: Wspaniale zarysowane - Koń Inteligentny

Sam otwiera sobie boks nawet najlepiej zabezpieczony ;) Kiedys nawet wyczail,ze jezeli bedzie udawal ze kuleje to bedzie mniej pracowal,na szczescie po jakims czasie te udawanki sie wydaly jak zaczely mu sie mylic nogi na ktora ma kulec :lol:

Mogę dowiedzieć się więcej? W szczególności o tym jaki jest naprawdę, ile ma lat, co umie robić i jakiej rasy jest niebieski :p:p:p

Niebieski w lutym skonczy 11 lat,sp po wlkp,ok.168 w klebie.Zostal wykupiony z rzezni,wczesniej pracowal ciaganc cos,prawdopodobnie drewniane bale,od tego ma na tylach niegroznego i nieprzeszkadzajacego nakostniaka i zdeformowana torebke stawowa.Aktualnie chodzi pod siodlem tylko pode mna.Potrafi sie zbierac,cofac,skacze do 120.Jechal juz kilka amatorskich skokowych zawodow i ujezdzeniowych.Troche zaszarpany w pysku ale pracujemy nad tym :) Chodzi sam w tereny,jest dobrze ulozony.Nalezy do tych koni,ktore cie nie pogryza ani nie skopia.

Posted

no to moze teraz cos na temat psow? ;) w koncu to dogomania ;)

wrocilam wlasnie z Nuria z niedzielnego spacerku.Musze ja pochwalic bo mam wrazenie,ze sie zmienia,uspokaja.Na poczatku gdy do mnie trafila snula sie przy nodze jak cien,wszystkiego sie bala.Potem stala sie pewniejsza siebie a strach przeradzal sie w agresje.Atakowala przechodniow,dzieci,psy,sasiadow...doslownie wszystko oprocz wlasnej rodziny.Bylam lekko zalamana bo ciezko jest zyc z takim psem w centrum miasta na osiedlu gdzie co chwile ktos sie przewija.Mam nadzieje,ze byl to etap przejsciowy bo juz zauwazylam zmiany w jej zachowaniu.Ostatnio coraz przestala atakowac ludzi (pomijam tych ktorzy np. przebiegaja obok i nas wystrasza :lol: lub nagle wyjda zza rogu ) bo wczesniej rzucala sie na zwyklych,spokojnych ludzi a nawet dzieci:crazyeye: !!! Zdecydowanie stala sie lagodniejsza w stosunku do psow,niecierpi jedynie onkow,chociaz juz sie do nich pomalu przekonuje.Teraz gdy widzi psa kojarzy jej sie tylko z zabawa a nie z walka o przetrwanie w stadzie :)
A moze to za sprawa sterylizacji? Ogolnie stala sie bardziej otwrta,chetniej sie bawi czymkolwiek a wczesniej tego nie robila :)

Ogolnie...super z niej pies :)

Posted

"kacpru" napisał(a):
niecierpi jedynie onkow

Oj skąd ja to znam - Gizmo ma onkowy wstręt wrodzony :roll:

Cieszę się, że Nuria tak pięknieje pod względem psychiki, faktycznie może to sprawa sterylki, ale Waszego podejścia również ;) Wierzę, że z czasem stanie się z niej super kontaktowa psina ;)

• 2 weeks later...
Posted

Witajcie po dosc dlugiej przerwie.Niestety u mnie tak juz jest,ze jezeli komputer szlag trafi to juz na amen ;) Tak dlugo trwala naprawa :/ Teraz juz jestem z Wami ale na nowe fotki trzeba jeszcze poczekac.Obiecuje poprawe ;)
_Pozdrawiam

Posted

[quote name='zaba14']Emi a jak sprawa z konikiem? :razz:
Narazie wszystko ucichlo,umarlo smiercia naturalna.Wlascicielka przestala o tym wspominac,widocznie narazie kasa nie jest jej potrzebna na gwalt i konia moze miec,ja bez zmian dzierzawie Niebieskiego wiec jest dobrze :)

Kociak chyba wygląda już całkiem inaczej hm?

z kotem sa problemy.Guz sutka powiekszyl sie i zaczal saczyc.Sprawa jest skomplikowana,wczoraj Lucyna miala badania krwi pod katem komorek nowotworowych.Jezeli guzy(bo jest ich niestety wiecej) okaza sie niegrozne kotka bedzie musiala miec bardzo skomplikowany zabieg wycinania wszystkich gruczolow.Jezeli jednak guzy beda rakowe...pozwolimy jej zyc dopoki bedzie miala sily (bo narazie czuje sie swietnie,biega po ogrodzie,poluje na ptaki,ma apetyt)

Jest jeszcze inna rzecz o ktorej nie wiecie :evil_lol: Mam nowego zwierzaka!! Od dziecka mialam kaprys wychowywac malego zoltego pisklaczka,wszyscy sie ze mnie z tego powodu smialy.Nie spodziewalam sie,ze z okazji moich urodzin to marzenie zostanie spelnione :lol: Dostalam roczna,ruda nioske :lol: :lol: :lol: Trzymam ja oczywiscie w stajni no bo przeciez nie w domu na balkonie :lol: Nazwalam ja Cococha Nel na czesc francuskiej dyktatorki mody :lol: :lol: :lol: zdjecia wkrotce!!!

Posted

kurcze... chyba za rzadko jezdze do domu. nie wiedzialam, ze mam taki zwierzyniec pod podloga :lol: mama mi cos wspominala, ze do Gucia dolaczyla sunia "po przejsciach" i ostatnio cos mnie obszczekalo zza drzwi nieguciowym glosem jak przechodzilam, ale nigdy jej nie widzialam.
pozdrawiam sasiadow ;)

Posted

a to ci niespodzianka :lol: :lol:
Dominika to moja kolezanka z dziecinstwa a teraz wybyla na studia.Czyzby kierunek rowniez zwiazany ze zwierzakami? :)
Tylko nie mysl sobie,ze ta kura i kon to tez pod Twoja podloga :lol: :lol:
Ja jestem zdolna do wszystkiego jezeli chodzi o potrzebujace zwierzaki ale bez przesady :lol: ;)
Coz za zbieg okolicznosci,fajnie.Jestes teraz w domu?Nie moge sie powstrzymac...moge zapukac w kaloryfer?odpukasz mi? hehehe :lol: :lol: