Florentynka Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Nowy tekst do ogłoszeń Balbiny: (przyjmuję wszelkie uwagi, możliwe modyfikacje) Balbina – najpiękniejszy pies świata po wielkiej metamorfozie! Nakrapiane, koślawe łapki, zakręcony ogonek, bursztynowe spojrzenie, uroczy uśmiech – tak właśnie wygląda Balbina – najpiękniejszy pies świata. Troszkę podobna do welsh corgi, ale lepsza, bo jedyna i niepowtarzalna. Jeszcze parę miesięcy temu Balbina cierpiała na ogromną nadwagę – w schronisku zajadała rozpacz i nudę. Dzięki czułej opiece i rygorystycznej diecie w domu tymczasowym zrzuciła zbędne kilogramy. Odzyskała energię, entuzjazm i radość życia. Do pełni szczęścia brakuje jej już tylko własnego domu i człowieka, który ją pokocha. Za kącik w Twoim domu Balbina odwdzięczy się całym psim sercem. Spójrz tylko na nią – czy mając Balbinę można się martwić? Czy można być smutnym z Balbiną u boku? Ta cudowna, promienna sunia może wnieść tyle radości w Twoje życie! Balbinka ma 5 lat, jest wysterylizowana, zdrowa, ma komplet szczepień. Chcesz zostać właścicielem najpiękniejszego psa na świecie? Zadzwoń lub napisz… Quote
mamanabank Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 Wielkie dzięki!!! Zaraz przekleję do pierwszego postu, a potem wtawię na allegro. W szelkach wygląda świetnie i na pewno będą jej służyły, gdy będzie chodzić na smyczy, bo na obroży ciągnęła i chrząkała. Quote
UMilki Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Tekst pierwsza klasa. Ale ja od siebie bym dodała, że oprócz tego, że jest najpiękniejsza, to jeszcze do tego najwspanialsza. Ona naprawdę kocha wszystkich. Trzymam za nią kciuki i całym sercem wspieram, bo jest mega wartościowym psem. Quote
Romka Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 UMilki napisał(a):Tekst pierwsza klasa. Ale ja od siebie bym dodała, że oprócz tego, że jest najpiękniejsza, to jeszcze do tego najwspanialsza. Ona naprawdę kocha wszystkich. Trzymam za nią kciuki i całym sercem wspieram, bo jest mega wartościowym psem. A jakiś łobuz oddał ją bo kopała dołki.Nie zauważył psa ,tylko dołek w ogrodzie.Za każdym razem krew się we mnie gotuje. Quote
UMilki Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Romciu, ani razu u mnie nie kopała, a ma co i gdzie, bo i ogródek nie ogrodzony, łąka pełna kopczyków i norek. Nic, nigdzie, ani razu. Zastanawiam się czy aby na pewno to był prawdziwy powód... Quote
Romka Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 UMilki napisał(a):Romciu, ani razu u mnie nie kopała, a ma co i gdzie, bo i ogródek nie ogrodzony, łąka pełna kopczyków i norek. Nic, nigdzie, ani razu. Zastanawiam się czy aby na pewno to był prawdziwy powód... Miał ją od szczeniaka i oddał po 4 latach bodajże.W starej książeczce zdrowia jak byk stoi napisane od kiedy była u niego. Quote
Romka Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Balbina na tarasie,dzis znów upał nie do zniesienia. Tu z psem sąsiadów Dingo,który przesiaduje u UMilki Balbina towarzyszy UMilki w każdej czynności:tutaj odprowadzają mnie do samochodu. Quote
mamanabank Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Ale laski na tym ostatnim zdjęciu ;-) wszystkie! Quote
Romka Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 mamanabank napisał(a):Ale laski na tym ostatnim zdjęciu ;-) wszystkie! No nie?:lol: Quote
Figafiga Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Śliczne imię, takie chciałam dać wcześniej gdyby synuś był, ale Antoś będzie miał imię po aniołku, który nad nim czuwa ;-) Quote
majuska Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 A mój synus dziś skończył 18 lat, zobaczycie ciotki jak to strasznie leci...wydaje mi się, że tyle co mu pieluchy zmieniałam a teraz o głowę większy ode mnie :) A Balbiniasta straszna laska się robi, kurczę, najwyższa pora na ten domek!!! Edit: Posłałam dyszkę dla Balbi z funduszu parówkowego :) Quote
UMilki Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Leci, leci. Moja córka niedawno co się urodziła, a już ponad rok jest z nami i jakoś nie mogę się temu wciąż nadziwić. Quote
Romka Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 I rozwinie niewątpliwie rodzinny interes bo bawi się z psiakami cudownie i one ja lubią. Quote
mamanabank Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Edit: Posłałam dyszkę dla Balbi z funduszu parówkowego Bóg zapłać :-) Quote
Romka Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 mamanabank napisał(a):Bóg zapłać :-) Dopiero teraz zauważyłam wpis.Dziękujemy! Quote
UMilki Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Balbinko na pierwszą zapraszam. Chciałam potwierdzić, że Balbinka ma opłacony hotelik do końca sierpnia. Quote
Florentynka Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Ech, trzeba będzie popracować nad zdobyciem jakichś funduszy na Balbinę... Quote
Dzika_Figa Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 ja mam nawet pewien pomysł, tyko jedna flądra leniwa nie przysyła mi zdjęć, ktore obiecała zrobić natychmiast... Quote
Florentynka Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Nie leniwa, tylko zapracowana. I na pewno nie flądra! Quote
Dzika_Figa Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Florentynka napisał(a):Nie leniwa, tylko zapracowana. I na pewno nie flądra! Zrób te zdjęcia szybko zamiast się awanturować Quote
mamanabank Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Hurra, dziewczyny, flądry, klotki, kochane jesteście! Gdyby tak na karmę udało się uzbierać... Quote
Lionees Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 No Balbina po prostu CUDO:loveu:UMilki-dobra robota,Balbi robi sie na bóstwo,a w szeleczkach/obrózce wygląda zarąbiście:) A teksty Dzikiej Figi i Florentynki wymiatają-normalnie umieram ze śmiechu jak czytam post Jednej z nich i ripostę Drugiej,nie tylko na tym wątku;)no koniec świata,jesteście debeściary:-D Quote
Recommended Posts